aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Byrkjesetevegen 217.

Norheimsund Byrkjesetevegen 217

Koselig hytte med hems på stor og usjenert tomt i attraktive omgivelser på Kvamskogen. Gode solforhold og fin utsikt

 • 2 690 000
 • BRA 81 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 690 000
 • OMKOSTNINGER83 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 773 392
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 81 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT3 084 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 690 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  67 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,-))
  --------------------------------------------------------
  83 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 773 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Byrkjesetevegen 217 - en sjarmerende helårshytte med en naturskjønn beliggenhet på Kvamskogen. Denne perlen ligger flott omkranset av nydelig og frodig natur med en flott utsikt over omkringliggende fjell. Utsikten og de gode solforholdene kan nytes på en av hyttens flere uteplasser. Det er en rekke flotte turer rett utenfor gatedøren. Hytten er det perfekte utgangspunkt for flotte skiturer for både store og små, med preparerte skiløyper i umiddelbar nærhet. Også vår, sommer og høst er det fantastisk flotte turmuligheter like i nærområdet. Denne vidunderlige plassen ligger bare en times kjøretur fra Bergen sentrum. Du kan sette deg i bilen fredag etter jobb og nyte roen til en senere middag på hytten. Det er kjørevei helt frem til hytten på sommerstid - om vinterstid er det preparert skiløype rett forbi hytten. Vinterparkering i starten av Byrkjesetevegen.

Velkommen!

Stuen er det perfekte samlingspunkt for familien. Hytten har separat tv-stue slik at selve stuen kan innredes spisebord og forskjellige sittegrupper - hvor hele familien kan samles rundt bordet til en god middag eller spillekveld. Peisovn og åpen gruepeis montert i stue. Det er åpen løsning mot tv-stue. Tv-stuen har store vindusflater som slipper inn rikelig med dagslys samt rammer inn den flotte utsikten. For å komme nærmere utsikten, kan man trekke ut på balkongen. Her kan man nyte både sol og utsikt.

Lyst kjøkken innredet med profilerte fronter og heltre benkeplate med tilpasning til komfyr, og vask tilpasset egen benkeplate. Ellers er rommet innredet med komfyr med ventilator over, oppvaskmaskin og kjøleskap. Kjøkkenet har god lagringsplass i skuffer og skap samt god arbeidsplass på kjøkkenbenk.

Lyst bad fra byggeår som er tilbygget og oppgradert i 2015. Badet er utstyrt med dusjhjørne og benkeskap med servant. Det er varmekabler i gulv. Hytten har separat toalettrom utstyrt med biotoalett med montert vifte og enkel vask.

Hytten har to soverom og hems som gir plass til standard soveromsinnredning. På soverom kan man enten innrede med vanlig seng eller køyeseng for å få maksimalt ut av arealet. Hems er innredet til delt soverom/oppholdsrom og har et bruksareal på 32 kvm som ikke er målbart grunnet takhøyde. Hemsen kan egne seg perfekt for lekerom, loftstue og/eller gjesterom. I dag er det totalt 9 sengeplasser i hytten.

Stor gang med plass for oppheng av yttertøy. Mellomgang brukt som vaskerom, dette rommet er ett fuktutsatt rom.

Kort fortalt er dette en sjarmerende hytte med naturskjønn og idylliske omgivelser. Hytten ligger en times kjøretur fra Bergen sentrum.
Lun og overbygget uteplass.

Byrkjesetevegen 217, Vestland

 • Hytten går over et plan pluss hems og inneholder:
  Entré, toalett, bad, 2 soverom, stue, kjøkken, trapperom til hems og mellomgang brukt som vaskerom.
  Hems er innredet til delt soverom/oppholdsrom og har et bruksareal på 32 kvm som ikke er målbart grunnet takhøyde. Totalt sett er det i dag 9 sengeplasser.
  Det medfølger bod ved inngang på 1 kvm

  Innvendige overflater:
  Gulv: Furugulv.
  Vegger: Trepanel, malt og ubehandlet.
  Himling: Trepanel, malt og ubehandlet.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3.

  Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport:
  Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Vinduer: Noe slitasje på eldste vinduer.
  Tiltak: Det må påregnes at eldste vinduer må byttes over tid.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Skjevhet i konstruksjon, gjelder terrasse ved stue.
  Tiltak: Fungerer med dette avvik, men bør holdes under oppsyn.

  Innvendig > Krypkjeller: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren.
  Tiltak: Det anbefales jevnlig kontroll av bakre del via åpne ventiler og at det åpnes for bedre tilkomst over tid.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Gjelder kobberrør.
  Tiltak: Det må påregnes behov for utskifting over tid.

  Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes.

  Avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takrenner har punktvise lekkasjer. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
  Tiltak: Manglende renner monteres og skade på renne utbedres. Det anbefales nedløp til rør i bakken for tilfredstillende bortleding og at snøfangere, og stigtrinn til pipe monteres.

  Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
  Tiltak: Fasade med begrenset utlekting/lufting holdes under oppsyn og lokale avvik anbefales utbedret.

  Innvendig > Pipe og ildsted: Noe begrenset ildfast plate fremfor peisovn.
  Tiltak: Anbefales større plate.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad: Noe begrenset tilluft.
  Tiltak: Noe bedre tilluft anbefales etablert.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Ene ventilen på hems er gjenbygget. Noen ventiler i grunnmur lukket. Noen nye vinduer uten ventiler.
  Tiltak: Det anbefales å gjenåpne de ventiler som er etablert.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er observert noe riss og sprekker i grunnmur, som ut fra mottatt informasjon har vært stabile lenge.
  Tiltak: Det anbefales lokal utbedring og jevnlig kontroll.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.
  Tiltak: Det anbefales jevnlig kontroll av vannkvalitet fra brønner i områder med ferdsel og hyttebygging.

  Takstmann har gitt tilstandsgrad 3 på følgende punkter i sin rapport:
  Store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.
  Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringer med automatsikringer og jordfeilbryter plassert i gang. Fremlagte kurser har ulik alder og sikringsboks og måler montert på vegg.

  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Det er mangler på brannslokkingsutstyr eller apparetet er eldre enn 10 år.

  Selger har følgende tilleggsopplysninger:
  Hele kjelleren og blindkjeller er tørr, og har vært det i alle år.
  Toalettrommet med snurredass er tilnærmet luktfritt, og tanken er type stor husmodell som ikke behøver skifte av kammer / tømming mer en ca hvert annet / tredje år avhengig av bruk.
  El anlegg er oppgradert og godkjent etter at takstrapport var utarbeidet
  Takrenner er fjernet på bakside pga is og frost om vinteren. Fungerer best uten.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen har en sentral plassering og meget attraktiv plassering på Kvamskogen med kort avstand til de fleste aktiviteter samt NAF'en. Området rundt hytten er et fint naturområde med spredt hyttebebyggelse. Hytten er det perfekte utgangspunkt for flotte skiturer for både store og små, med preparerte skiløyper i umiddelbar nærhet. Foretrekker man å stå på alpint er Furedalen og Mødalstrekket like ved. De flotte skiløypene går bl.a til Steinskvanndalen, Fuglafjell, Furedalen, NAF, Mødalen, Kvittingen og Jonshøgdi m.m. Byrkjesete, Sandvordalen og Solhellanuten er også fine turer i nærområdet som må nevnes.

  Også vår, sommer og høst er det fantastisk flotte turmuligheter like ved hytten. Vi kan nevne turer til Mødalen, Såta, Tveitakvittingen og inn til Steinskvandalen; der kan en bade i vannet, se på fjellene og dyrene som beiter der. Ellers kan vi trekke frem turen innover den naturskjønne og idylliske dalen forbi Eikedalen som er et område som bør oppleves. Det er også gode bade- og fiskemuligheter i mange av vannene på Kvamskogen.

  Kvamskogen har en hytteby med rundt 2000 hytter. Kjøretid på ca. 60 minutter med bil fra Bergen og 15 minutter fra handelssenteret Norheimsund som kan tilby de fleste servicetilbud. Kvamskogen er et flott fjellområde med gode tilbud for dem som er glad i natur og friluft - sommer som vinter. Om vinteren finner du skiheiser, akebakker og preparerte turløyper for alle nivåer. Ca. 30 alpinløyper, 16 skitrekk, 3 barnetrekk og mer enn 50 km preparerte turløyper. I tillegg kommer alle de upreparerte turløypene som går opp til høye fjelltopper som Kvitingen og Byrkjafjell.

  NAF'en er nyåpnet med nye eiere og fremstår i ny drakt. Det er nå en butikk med det meste en trenger av dagligvarer, gode bakevarer, vafler og softis m.m. De satser på gode lokale råvarer og har vært en god tilvekst på Kvamskogen.

  Fra hytten kan du kjøre til Norheimsund sentrum på under 15 minutter. Her anbefales en tur langs kaien og innover i de sjarmerende gatene i Norheimsund sentrum. Her finner du det du måtte trenge av servicetilbud - om du ønsker å nyte en god middag på en restaurant, eller om du bare skal få unnagjort ukeshandelen. På sommerstid er stranden i Norheimsund perfekt for familien eller samling med venner. Her kan en bade, spille volleyball eller leke på plenen like ved. En har også badeland og bowling i Øystese samt rulleskøytebane m.m. i Vikøyr.
 • Området består i hovedsak av fritidsboliger.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Tak:
  Det er saltak i trekonstruksjon med taksperrer og lufting over tak. Taket er tekket med shingel.

  Veggkonstruksjon:
  Det er bindingsverk konstruksjon fra byggeår med liggende og stående trekledning med ulik alder.

  Vinduer og dører:
  Vinduer med isolerglass.
  Ytterdører med glassfelt. Nyere terrasse dører med glassfelt og malte bod og kjeller dører med og uten glassfelt.
  Innvendige fyllingsdører med ulik alder.

  Etasjeskillere:
  Etasjeskille i trebjelkelag.

  Grunn og fundamenter:
  Støpt ringmur med blindkjeller.
 • Totalt primærrom: 81m²
  Totalt bruksareal: 81m²

  Entré , toalett , Bad , 2 Soverom , Stue ,
  Kjøkken , Trapperom til hems og mellomgang brukt som vaskerom.

  Areal er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hytten selges møblert med det meste av innbo. Selger tar kun med seg persomlige ting. Hytten blir ikke nedvasket eller ytterligere rengjort etter visning.
 • Peisovn i stue, varmekalber på bad og ellers elektrisk oppvarming.
 • Eiendommens tomt er noe skrånede mot sør, er opparbeidet med terrasser, ellers naturtomt. Stor og usjenert tomt med parkering på egen tomt sommerstid. Perfekt for lek og moro på egen tomt eller kos rundt bålpannen.
 • Sommerparkering på egen tomt for flere biler. Vinterparkering på felles parkeringsplass med plass for en bil..
 • Eiendommen har privat vanntilførsel og pumpe plassert kjeller. Eiendommen har privat avløpsløsning og snurretoalett. Mulig å koble seg til offentlig, for ytterligere informasjon tar en kontakt med kommune. Kvam kommune opplyser at det ikke er etablert utslipp. Henviser til selgers egenoppgave for ytterligere informasjon om dette.
 • Formuesverdi kr 138 379 per
 • Kr. 2 267 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt og branntilsyn/feiing. Renovasjon blir levert av ekstern aktør; BIR Privat AS.
 • De faste løpende kostnadene fordeles seg mellom kommunale avgifter og eiendomsskatt.
  Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt. Kr. 2 700 i året for vinterparkering med plass for en bil. Kr. 600 i året for vedlikehold og bruk av vei.
 • Det foreligger ingen ferdigattest eller midertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Dokumenter mottatt fra Kvam:
  - Godkjente tegninger for tilbygg, datert april 1979.
  - Godkjente tegninger endring og påbygg datert 22.11.2006.

  Tidligere godkjent balkong utenfor bad ble innbygget i ettertid som del av bad(ca 2 kvm) uten byggemelding.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Hytten overleveres med innbo - dvs hvitevarer, det meste av møbler og øvrig innhold. Unntatt; Kommode i stue, Klaffebord stue, Nattbord hovedsoverom, Taklampe i stue + noe løsøre. Hytten er normalt rengjort før visning og blir ikke ytterligere rengjort/utvasket innen visning.

  Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
  - Frostsprengt rør i vegg vaskerom for ca 15 år siden. Forsikringssak. Rør reparert av faglært rørlegger. Gulv og vegg åpnet og tørket ut før remontering.(egeninnsats)
  - Faglært rørlegger installerte røropplegget og montering av nye vv beholdere på bad og kjøkken ifm ombygging for ca 10 år siden.
  - Nye varmekabler og våtromsbelegg.
  - Kontroll av vann og avløp fra Kvam kommune for ca 15 år siden. Ingen anmerkninger. Bad påbygget og modernisert, vann fremført til kjøkken etter den tid av faglært rørlegger.
  - Lekkasje i tak gjennomføring lufting snurredass for ca 15 år siden.Ny gjennomføring montert og isolasjon i tak ble skiftet. Lekkasje langs skorstein reparert og ny hette montert i 2005.
  - Bærende mur i kjeller har en sprekk som har vært stabil siden kjøp i 1995.
  - El anlegg oppgradert , samsvarserklæring utstedt 2022.
  - Kontroll el anlegg utført i 2022. Godkjent 17 august 2022.
  - 2 byggmestere har utført byggemeldt påbygging av hytten.
  - Hems har vært innredet hele perioden. Større vinduer egnet som rømningsvei er montert i ettertid. Påbygging ved stue, terrasse og bad er omsøkt,byggemeldt og godkjent. Det er innlagt vann med tinekabel fra brønn utført av tidligere eier med godkjent gråvannsavløp. ( godkjent tegning foreligger) Kommunen har vært på befaring i ettertid uten å ha anmerkninger. Brønnen har aldri vært tom for vann i de 27 årene vi har hatt hytten. Tidligere godkjent balkong utenfor bad ble innbygget i ettertid som del av bad(ca 2 kvm) uten byggemelding. Det ble da fremført vann til kjøkken.
  - Godkjente tegninger av påbygg foreligger med unntak av 2 kvm som nevnt i punkt over.
  - Er ikke kjent med om det foreligger ferdigattest.
 • Heftelser i eiendomsrett:
  1966/73-2/48 12.01.1966 ERKLÆRING/AVTALE
  ÅRLIG AVGIFT NOK 30 FOR HVER HYTTE PÅ D E
  - Rett til å bruke Byrkjesetevegen mot årlig avgift.

  1966/73-4/48 12.01.1966 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
  Med flere bestemmelser
  - Ikke lov til å sette opp gjerde.
  - Ikke rett til å føres opp mer enn hytte uten samtykke fra bnr 1, 2, 3 og 6.

  GRUNNDATA
  1966/73-1/48 12.01.1966 REGISTRERING AV GRUNN
  Denne matrikkelenhet utskilt fra: KNR: 4622 GNR: 21
  BNR: 1
  EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER

  2020/522229-1/200 01.01.2020 00:00
  OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
  Tidligere: KNR: 1238 GNR: 21 BNR: 467

  Rettigheter på andre eiendommer:
  1966/73-3/48 Bestemmelse om veg 12.01.1966
  rettighetshaver:Knr:4622 Gnr:21 Bnr:467
  Bestemmelse om vannrett
  Gjelder denne registerenheten med flere
  - Rett til vann.

  2011/310490-2/200 Bestemmelse om veg 20.04.2011
  rettighetshaver:Knr:4622 Gnr:21 Bnr:467 F
  Gjelder denne registerenheten med flere
  - Bruksrett til Byrkjesetevegen over gnr 21 bnr 1, 2, 3 og 6.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Deler av tomten er satt av til LNF C35. Hytten ligger i etablert hytteområde. Deler av tomten er sainnen for område satt til felles vei7skiløype. Tomten grenser til sommervei og skiløyper vinterstid.
 • Gnr. 21 Bnr. 467 i Kvam kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,95 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 14 900,-, oppgjørshonorar kr 4 375,-, innhenting opplysninger kr 4 291,-, visninger kr 2 500, - og tinglysingsgebyr kr. 585 ,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 44 900,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg. Alle beløp er inkl. mva
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Rune Norseng
Jørn Tage Hereide

Megler

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev