aktiv-eiendomsmegling

Notodden Bøherads gate 22

Pent beliggende enebolig med stor tomt og flott utsikt til Heddalsvannet

 • 2 500 000
 • BRA 193 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 500 000
 • OMKOSTNINGER78 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 578 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 987
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 167 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 332 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  78 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 578 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Enebolig med en hovedetasje og en underetasje.

Hovedetasje: Vindfang, gangarealer, kjøkken, stue, 3 soverom, bad, toalettrom.
Underetasje: Vindfang, kjellerstue, innredet rom, kjøkken, kjølerom, vaskerom, toalettrom, gangarealer, kjellerrom.

Fra stua er det utgang til veranda på i overkant av 20m2. Det er også en fin platting ved inngangspartiet.
Under veranda er det carport.

Lekestue på tomten følger med.

Bøherads gate 22, Vestfold og telemark

 • Romslig og innholdsrik enebolig som ble oppført i 1987 og er i all hovedsak i sin opprinnelige stand. Boligen har blitt oppgradert med blant annet overspenningsvern i 2006. Det er montert varmepumpe og det er satt inn nye ildsteder og innsats i 2010. Boligen er velholdt for sin tid, men det er behov for oppgraderinger. Innvendige overflater består av gulv med laminat, belegg og fliser. Veggene har tapet, panel og malte plater. Himlinger med panel og himlingsplater.

  Kjøkken i hovedetasjen har hvit innredning med profilerte fronter på skuffer og skap. Det er lagt laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Ventilator er montert over avsatt plass til komfyr. Opplegg for oppvaskmaskin og oppvaskmaskin følger med. Alle andre hvitevarer blir fjernet. Ventilasjon på kjøkken har fått TG 2 i vedlagte Tilstandsrapport grunnet avvik på ventilasjonsrør på loft.

  Kjøkken i underetasjen har enkel innredning med slette fronter på under- og overskap. Benkebeslag i stål med skyllekum og oppvaskkum. Det er avsatt plass til komfyr. Kjøkkenet i underetasjen har fått TG 2 grunnet alder og det er gitt TG 3 for manglende tilluft og ventilator.

  Bad i hovedetasjen med belegg på gulv og våtromstapet på vegg. Hvit baderomsinnredning med heldekkende servant med underskap. Overskap med innslag av glass. Speil og belysning over servant. Det er også montert et høyskap. Badet inneholder også dusjkabinett (2011) og toalett (2008). Det er opplegg for vaskemaskin. Badet har fått TG 3 grunnet alder.

  Vaskerom i underetasjen med belegg på gulv og malte plater på vegg. Rommet inneholder dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsberederen er også plassert her. Vaskerommet har fått TG 3 grunnet alder og at rommet ikke er bygget som et våtrom.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. Forhold som har fått TG 2 er renner og nedløp grunnet alder og at det mangler snøfangere. Kledningen på huset mangler lufting i nedre kant mot grunnmur og det er noe sprekkdannelser i treverket. Vinduer har også fått TG 2 grunnet alder og noen punkteringer, samt noe treghet i åpne/lukking. Dører får TG 2 grunnet alder og noe utettheter. Overflater får TG 2 grunnet alder og slitasje. Det er gitt TG 2 på grunn avvik i høydeforskjell på innvendige gulv i forhold til stadardens krav til godkjente måleavvik. Det er gitt TG 2 for manglende radonmåling og radonsperre. Det mangler ildfast plate foran ildsted. Det er gitt TG 2 på innvendige trapper grunner for stor avstand mellom spiler i rekkverk og mellom trinnene. Kjølerom har fått TG 2 grunnet alder og indikasjon på feil i konstruksjon. Vann- og avløpsledninger har fått TG 2 grunnet alder. Ventilasjonsanlegg har fått TG 2 grunnet alder, samt at det er mangelfull/begrenset ventilasjon/tilluft i rommene. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av v.v. bereder ihht. gjeldende forskrift. Det er gitt TG 2 på grunnmur grunnet setningsriss i puss, samt alder på drenering. Det er også gitt TG 2 grunnet opparbeidelse av plenarealer utenfor tomtegrense, samt at lekestue delvis står utenfor tomtegrense. Forhold som har fått TG 3 er yttertak/konstruksjon grunnet alder og råteskade på vindskibord. Det er også påvist fuktskjolder i takkonstruksjon, samt indikasjon på punktert dampsperre. Takkonstruksjonen har begrenset/dårlig ventilering og det er avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er også registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Det er gitt TG 3 grunnet lav rekkverkshøyde på utvendige trapper, samt åpninger i rekkverk. Det er registrert riss/sprekker i betongtrapp samt skjevheter. Det er gitt TG 3 for synlig fukt i rom under terreng, samt indikasjon på noe fuktgjennomtrengning i kjellergulv og vegger. Toalettrom har fått TG 3 grunnet at det kun er naturlig avtrekk og at det mangler tilluft. El-anlegg har fått TG 3 grunnet alder og manglende deksel og åpne ledninger i sikringsskap. Branntekniske forhold har fått TG 3 grunnet at slukningsutstyr har gått ut på dato, og at det må etableres seriekoblede røykvarslere som er tilkoblet strøm. Forstøtningsmur har fått TG 3 grunnet manglende rekkverk og at det er påvist større sprekker/skjevheter. Det er gitt TG 3 grunnet at terreng har fall inn mot bygning.
 • Eiendommen ligger meget pent til i sentrale omgivelser med flott utsikt til Heddalsvannet. Det er gangavstand til nærbutikk, timebuss, idrettsanlegg, skole, barnehage, turområder, sykehus m.m. Det er i underkant av 2 km til Notodden sentrum med butikker, Bok- og Blueshuset og alle andre av byens fasiliteter, samt kollektivterminal med bussforbindelse Kongsberg - Drammen - Oslo.
 • Veletablert boligområde bestående i hovedsak av eneboliger.
 • Fra Notodden sentrum, kjør Tinnesgata opp mot Notodden sykehus. Kjør forbi Notodden sykehus og ta til høyre opp Kåfjellvegen. Eiendommen ligger på toppen av bakken og vil bli merket med "Til Salgs"-plakat.
 • Grunnmur av lettklinkerblokker og fundament i betong. Bygningen er oppført i bindingsverk som er utvendig kledd med trekledning. Yttertaket er tekket med takstein.
  For eventuelle anmerkninger og øvrig bygningsteknisk beskrivelse (også av andre bygninger), se vedlagte Tilstandsrapport.
 • Hovedetasje: BRA 101m2 / P-rom 101m2
  Underetasje: BRA 92m2 / P-rom 66m2

  Totalt: BRA 193m2 / P-rom 166m2

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Hovedetasje: Vindfang, gangarealer, kjøkken, stue, 3 soverom, bad, toalettrom.
  Underetasje: Vindfang, kjellerstue, innredet rom, kjøkken, vaskerom, toalettrom, gangarealer.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmepumpe montert i kjellerstue.
  Peisovn i stue og kjellerstue.
  Gulvvarme i kjellerstue.
  Oppvarming ellers er basert på elektrisitet.
 • Eiet tomt på 1 332m2. Tomten er opparbeidet med gruset adkomst og gårdsplass. Det er hellelagte arealer rundt boligen. Tomten er skrånet og har store plenarealer som er beplantet med hekker, prydbusker og trær. Det er flott utsikt til Heddalsvannet og områdene rundt.
  Det er opparbeidet plen utover eget tomteområde i nordlig retning. Lekestue står også delvis utenfor egen eiendom.
 • Parkering i carport.
  Det er også parkeringsmuligheter på tomten.
 • Offentlig.
 • Opplysninger under innhenting fra Skatt Sør.
 • Kr. 24 123,- pr. ifølge opplysninger fra Notodden kommune.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 06.08.1987.
 • Oppvaskmaskin følger, alle andre hvitevarer blir fjernet.
  Det er opparbeidet plen utover eget tomteområde i nordlig retning. Lekestue står også delvis utenfor egen eiendom.
 • Bestemmelser om vann/kloakkledn. Rettighetshaver 3808/240/313//
 • Byggeområde. En mindre del av eiendommen i vestlig ende ligger dels under vegformål og friareal. To reguleringsplaner: Reguleringsplan med ID - 045 «Sykehuset - Lienfos» av 23.09.1960 og reguleringsplan med ID - 257 «Kåsaåsen» av 01.10.1998.
 • Gnr. 240 Bnr. 313 i Notodden kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Fremgangsmåte ved budgivning: Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan. Bekreft at innholdet i bud er korrekt ved å signere elektronisk. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert. Budforhøyelser kan gjøres enten ved å logge inn på nytt med BankID eller du kan sende svar til SMS-kvitteringen. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS. For bud som inngis skriftlig ved hjelp av budskjema, må budgiver ha legitimert seg overfor megler. Legitimeringen bør ikke skje ved oversendelse av kopi av bankkort. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Alle bud bør derfor ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med HjartdalBanken.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 4900, -, markedspakke kr 9900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 39900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid samt utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Grete Roholdt
  Jan Helge Liljedahl
Bjørn R. Bjørnfeld

Megler

Bjørn R. Bjørnfeld

41 85 97 88

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev