aktiv-eiendomsmegling

Notodden Dalsåsveien 26

Stor og innholdsrik enebolig med hybel i solrike omgivelser på Tveiten med utsikt til Heddalsvannet

 • 3 100 000
 • BRA 240 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 100 000
 • OMKOSTNINGER93 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 193 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 967
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 184 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT931 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 100 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  93 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 193 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Stor bolig med en hovedetasje og en underetasje.

Hovedetasje: Vindfang, gangarealer, kjøkken, stue, peisestue, 3 soverom, 2 bad, vaskerom, bodarealer.
Underetasje: Kjellerbod til hoveddelen.
Delvis overbygget inngangsparti med veranda.
Stor, overbygget veranda med adkomst fra stua.

Hybel i underetasje: Vindfang, kjøkken, stue, bad.
Garasje med bod i underetasje.

Dalsåsveien 26, Vestfold og telemark

 • Eneboligen er oppført i 1967 og ble tilbygd og fått ombygd takkonstruksjonen fra flatt tak til valmtak i 1976. Det meste av oppgraderinger som er gjort i boligen er ifra 1976. Boligen har veldig fin planløsning med store og gode rom, samt at det er en hybel i underetasjen. Det er også fine overbygde uteplasser i tilknytning til boligen. Garasje i boligens underetasje. Innvendige overflater består av gulv med parkett, furu gulvbord og belegg. Veggene har trepanel og malt strie. Himlinger med trepanel og plater.

  Stort og romslig kjøkken med fine løsninger hvor det også er montert peisovn. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter på skuffer og skap. Laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er lagt fliser mellom benkeplaten og overskapene ved komfyren. Ventilator er montert. Komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap følger boligen. Ventilator på kjøkkenet har fått TG 2 grunnet av avtrekket er avsluttet på loftet.

  Bad i tilknytning til soverom har flislagt gulv med gulvvarme og vegger med flis og malt tapet. Hvit baderomsinnredning med nedfelt servant og underskap, samt overskap, speil og belysning. Badet inneholder også badekar, toalett og bidé. Mekanisk avtrekk på yttervegg. Badet har fått TG 3 i vedlagte Tilstandsrapport og må ifølge rapporten totalrenoveres for å tåle dagens normale bruk.

  Bad med adkomst fra gang har flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger samt panel. Baderomsinnredning med heldekkende servant med underskap, overskap, speil og belysning. Badet har dusjkabinett og toalett. Mekanisk avtrekk i himling. Badet har fått TG 3 i vedlagte Tilstandsrapport og må ifølge rapporten totalrenoveres for å tåle dagens normale bruk etter dagens krav.

  Vaskerom med malt betong på gulv og plater på vegg. Det er montert skyllekum og det er opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet har fått TG 3 og må ifølge rapporten totalrenoveres for å tåle dagens normale bruk etter dagens krav.

  Kjøkken i hybel har ingen innredning, men har hybelkomfyr og kjøleskap. Det er ikke lagt opp vann og avløp, og det er heller ikke montert ventilator. Kjøkkenet har fått TG 3 i vedlagte Tilstandsrapport grunnet manglende ventilator.

  Bad i underetasje med belegg på gulv og malte plater på vegg. Det er montert servant og overskap med speil og belysning. Dusj montert på vegg og det er gulvmontert toalett. Badet har fått TG 3 i vedlagte Tilstandsrapport og må ifølge rapporten totalrenoveres for å tåle dagens normale bruk etter dagens krav.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. Forhold som har fått TG 2 er yttertak og takkonstruksjon grunnet alder, fuktskjolder/skader, samt manglende snøfangere og at det ikke er tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp. Grunnmur og drenering har fått TG 2 grunnet alder, riss og sprekker i grunnmur, samt saltutslag. Yttervegger har fått TG 2 grunnet liten/ingen lufting i nedre kant av kledning. Kjellergulv og rom under terreng har fått TG 2 grunnet fukt. Vann- og avløp har fått TG 2 grunnet alder. El-anlegg får TG 2 grunnet alder. Det er påvist mangelfull ventilasjon i et eller flere rom i boligen. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling og avrenning fra varmtvannstank. Oljetank er sanert men mangler dokumentasjon, dette får TG 2. Vinduer og dører får TG 2 grunnet alder. Det er gitt TG 2 for at det ikke er utkraget betong mellom treverk og pipevang ved takgjennomføring i peisestue. Det er også for liten avstand mellom ildsted og brennbart materiale. Innvendige overflater har fått TG 2 grunnet noe løst belegg, knirk i furugulv og manglende avslutningsbord i parkettgulv på soverom. Innvendige trapper får TG 2 grunnet lav høyde på rekkverk og for store avstander mellom trinn. Forhold som har fått TG 3 er krypkjeller grunnet påviste skader/sopp/råte. Branntekniske forhold har fått TG 3 grunnet at røykvarslere ikke er seriekoblet og at de er batteridrevet. Det er gitt TG 3 siden terrenget heller inn mot bygning. Det er også gitt TG 3 grunnet manglende rekkverk i kjellertrapp.
 • Eiendommen ligger flott til på øvre Tveiten med meget gode solforhold og flott utsikt over Heddalsvannet, fjellene og områdene rundt. Sentral beliggenhet i et populært, rolig og barnevennlig område med kort avstand til skole, barnehage, butikk og Notodden sentrum med alle dens fasiliteter samt busstopp med forbindelse til Kongsberg/Oslo med Timekspressen. Gang- og sykkelsti til byen.
 • Veletablert boligområde bestående i hovedsak av eneboliger.
 • Fra Notodden sentrum kjør mot Tveiten. Ta av til venstre inn i Tveitdalen og hold høyre opp Telnesgata. Kjør rett frem på toppen av bakken og videre inn Dalsåsvegen. Boligen kommer på høyre side og vil bli merket med "Til Salgs"-plakat.
 • Grunnmur av betongblokker og lecablokker. Bygningen er oppført i bindingsverk som er utvendig kledd med trekledning. Yttertaket er tekket med takstein.
  For eventuelle anmerkninger og øvrig bygningsteknisk beskrivelse (også av andre bygninger), se vedlagte Tilstandsrapport.
 • Hovedetasje: BRA 180m2 / P-rom 162m2
  Underetasje: BRA 60m2 / P-rom 22m2

  Totalt: BRA 240m2 / P-rom 184m2

  Arealer er hentet fra vedlagte Tilstandsrapport.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Hovedetasje: Vindfang, gangarealer, kjøkken, stue, peisestue, 3 soverom, 2 bad, vaskerom.
  Hybel i underetasje: Vindfang, kjøkken, stue, bad.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Hovedoppvarming fra varmepumpe montert i stue.
  Tilleggsoppvarming fra vedovner på kjøkken, i stue og peisestue.
  Det er også en gruepeis i peisestuen.
  Gulvvarme på begge bad i hovedboligen.
  Oppvarming ellers er basert på elektrisitet.
 • Eiet tomt på 931m2. Solrik og vestvendt utsiktstomt som er ryddig og pent opparbeidet med gruset adkomst og gårdsplass. Tomten forøvrig har plenarealer som er beplantet med prydbusker og hekker. Det har også et opparbeidet gruset areal, samt naturtomt på baksiden av boligen. Eiendommen har flere fine uteplasser og flott utsikt til Heddalsvannet.
 • Parkering i garasje.
  Det er også gode parkeringsmuligheter på tomten.
 • Offentlig.
 • Opplysninger under innhenting fra Skatt Sør.
 • Kr. 29 335,- pr. 2022 ifølge opplysninger fra Notodden kommune.
 • Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i Notodden kommune sine arkiver.
 • Vaskemaskin fjernes, alle andre hvitevarer følger boligen.
  Taklamper i stue og peisestue blir fjernet.
 • Bestemmelse om gjerde. Tinglyst 08.08.1951.
 • Bolig. Reguleringsplan med ID - 134 «Tveiten nordøst for Sauheradvegen» av 11.04.1978.
 • Gnr. 245 Bnr. 153 i Notodden kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Selger har kjøpt prosjektert leilighet med antatt overtakelse 1. kvartal 2023. Overtakelse av denne eiendommen kan først skje etter at selger har overtatt sin nye bolig.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Fremgangsmåte ved budgivning: Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan. Bekreft at innholdet i bud er korrekt ved å signere elektronisk. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert. Budforhøyelser kan gjøres enten ved å logge inn på nytt med BankID eller du kan sende svar til SMS-kvitteringen. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS. For bud som inngis skriftlig ved hjelp av budskjema, må budgiver ha legitimert seg overfor megler. Legitimeringen bør ikke skje ved oversendelse av kopi av bankkort. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Alle bud bør derfor ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med HjartdalBanken.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 4900,-, markedspakke kr 9900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 39900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid samt utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Alfhild Nisi
Bjørn R. Bjørnfeld

Megler

Bjørn R. Bjørnfeld

41 85 97 88

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev