aktiv-eiendomsmegling
Aktiv v/ Kristian Heia - Gavlesjåvegen 948

Notodden Gavlesjåvegen 948

Lys og trivelig hytte med praktiske løsninger og usjenert beliggenhet på Gavlesjå

 • 1 190 000
 • BRA 74 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING1 190 000
 • OMKOSTNINGER45 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 235 892
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 986
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 74 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • 1 190 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  29 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 190 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  45 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 235 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Hytte på Gavlesjå med praktiske løsninger som inneholder vindfang, toalettrom, gang, rom med kjøleskap og kjellerlem, stue/kjøkken og tre soverom.

Utvendig er det også satt opp en frittstående bod på 8 kvm.

Gavlesjåvegen 948, Vestfold og telemark

 • Hytte på Gavlesjå med overflater som hovedsakelig består av eikeparkett og furu på gulv, samt malt panel på vegger og himling. Den ble opprinnelig bygd i 1986 og har i senere tid blitt oppgradert med malte overflater, ny kjøkkeninnredning, rentbrennende peisovn, samt diverse tekniske installasjoner som nåværende eier har montert.

  Kjøkken med sort innredning bestående av under- og overskap. Benkeplate av eik med nedfelt oppvaskkum. Avtrekksvifte montert på vegg. I vedlagt tilstandsrapport får kjøkkenet TG 2 merknad grunnet knirk i gulv og generelle bruksmerker. Mangler også sokkel. Viktig å bemerke seg at innlagt vann ikke er søkt og godkjent.

  Hytta har et provisorisk bad som er innredet med dusjkabinett, underskap med heldekkende servant og overskap med speil. Rommet er ikke vurdert i rapporten ettersom det ikke er bygget som et våtrom. I tillegg til baderommet er det et toalettrom innenfor vindfanget med en biodo. Dette rommet er heller ikke vurdert. Det er tilgang på gassfyrt varmtvannsbereder til å varme opp vann der og da.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport (vedlagt prospekt). Det er viktig å sette seg grundig inn i denne. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3 i tilstandsrapporten utover de som alt er nevnt ovenfor.

  Forhold som har fått TG 3:

  Tak
  beslag og renner må utbedres
  utett tekking og synlig taktro flere steder
  taket må helrenoveres

  Forhold som har fått TG 2:

  Grunn og fundamenter
  pilarer/fundamenter er ikke isolert på grunn
  tydelig sig på pilarer under hytta
  pilarer må stabiliseres og det bør etableres flere bærepunkter/bjelker
  pilarer har små fundamenter

  Yttervegger
  noe skjevhet etter sig
  sprekker i kledningsbord
  kledning ligger stedvis nærme bakkenivå

  Vinduer og ytterdører
  sprekker på vannbrett og utvendig belistning
  hyppig vedlikehold bør utføres på vinduer

  Tak
  beslag rundt pipe og utlufting må utbedres
  må påberegnes utskiftning av bord på taktro
  shingel anbefales fjernet for inspeksjon av taktro
  vindski og israft må skiftes

  Balkonger, verandaer og lignende
  rekkverket er lavere enn dagens krav
  skjevheter i fundamentering
  tørre og sprukket terrassebord
  skjevheter og ustødig rekkverk
  svak statikk på gulv
  krever vedlikehold (på grensen til TG 3)

  Se vedlagt tilstandsrapport for utvidet informasjon.
 • Hytta ligger usjenert og pent til med gode solforhold og pen utsikt utover området. Hytta ligger ved Myregvarv hyttefelt med nærhet til Himingen og Gavlesjå. Dette området kan by på mange flotte turmuligheter sommer som vinter. Det er tilgang til en rekke turstier og turløyper rett ved. Blant annet kan man gå til Himingen, Rognlifjell, Slettefjell eller miljøstien som grunneierlaget har anlagt fra Himingtjønn og til Gavlesjå.

  På Gavlesjåstulen er det seterdrift om sommeren. Her kan man oppleve seterdrift på gammelt vis. Det er også muligheter for fiske i området. Fiskekort må da kjøpes.

  En liten gåtur fra hytta er det også muligheter til å bade i Himingtjønn. Her er det brygge. Vinterstid er det flotte oppkjørte skiløyper i umiddelbar nærhet. Nærmere opplysninger om området kan man også lese om på blant annet hjemmesiden til Himingen Hyttevel. Denne finner man på www.himingenhyttevel.com
 • Området består hovedsakelig av spredt fritidsbebyggelse.
 • Fra Notodden kjører man E-134 retning Hjartdal. Ved Nordbygda tar man til høyre og følger skilt Melås bru. Rett over Melås bru tar man til høyre og følger veien et lite stykke til man får et skilt mot venstre merket til "Gavlesjå". Heretter følger man bare oppover bakkene. Dette er en bomveg hvor man må betale kr 90,- pr passering (to årskort kr 2 500,-). Etter passering av bommen følger man videre oppover og holder høyre i omtrent 7,5 km før man tar av til inn stikkveien til hytta. Fra Gavlesjåvegen er 80 m gange til hytta. Se vedlagt kart for nærmere oversikt over eiendommens plassering.
 • Ifølge vedlagt tilstandsrapport av Olav Øyen datert 24.08.2022 er hytta fundamentert med lettklinkerpilarer på uisolert stedlig byggegrunn. Bjelkelag av tre og isolert med stubbeloft mot grunn. Yttervegger av lett bindingsverk, isolert. Ytterkledning av tømmermannskledning. Saltak med plassbygget takstol og
  sperre/limtre konstruksjon. Taktro av tre, tekket med shingel.Terrasse i gavl mot inngang. Noe overbygget ved trapp til inngang.
 • 74 BRA & P-rom

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Vindfang, toalettrom, gang, bad, rom med kjøleskap og kjellerlem, stue/kjøkken og tre soverom
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Hytta er utstyrt med vedovn, peis og panelovner.

  Hytta er tilkoblet et solcelleanlegg med 12 V batteri. Det foreligger også et aggregat på eiendommen med fjernstyring.
 • Grunneier: Tor Tveiten
  Festeavgift kr: 2 182,-

  Tomten er hovedsakelig naturtomt.

  Tomten er ikke målt opp, og areal ukjent. Festetid er 80 år fra 1979 (dvs. festeavgiften kan oppjusteres med "engangsløft" i 2059). Indeksregulering iht. konsumprisindeks hvert 10 år, neste i 2029.
 • Opparbeidet felles parkeringsplasser ved Myregvarv.
 • Privat vei med bomavgift. Ikke innlagt vann eller avløp. Gråvann har ikke godkjent utslipp.

  Det er opprettet en felles vannpost.

  Selger har boret etter vann som er koblet til hytta - hvor vannledning er lagt til hyttevegg. Privat vanntilførsel er ikke søkt og godkjent. Se vedlagt tilstandsrapport for nærmere info.
 • Formuesverdi kr 281 840 per
 • Kr. 4 642 pr. år
  Se vedlagte dokument om kommunale avgifter.
 • Kommunale avgifter, forsikring, festeavgift, bomvei og Himingen hyttevel.

  Kostnader for bomvei er estimert til ca. kr 2 500,- årlig. pr. 2022 (2 stk. bomkort).

  Himingen Hyttevel står for blant annet løypene på Lifjell og har en årskontigent på kr 200,-. Medlemskap er frivillig.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Bortfester må samtykke i overføring av hjemmel. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn. Overdragelsesgebyr ved overføring av festekontrakt til ny eier er bestemt til kr 500,- og betales av kjøper.

  Hytta er koblet til et provisorisk anlegg basert på solcelle og batteribank. Batteribanken er på ca 20 Kwt bestående av 14 stk 90 amp battericeller og 2 x 200 amp battericeller. Det er installert en 3500 W inverter/lader som benyttes til å invertere 12 V likestrøm til 230 V. strøm som er trukket inn i hytta Solcelleanlegg 12 V er ikke meldepliktig. Se vedlagt tilstandsrapport for nærmere info angående anlegget.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  HJEMMEL TIL FESTERETT
  2017/1298761-1/200 21.11.2017
 • Eiendommen er regulert til: Fritidsbolig/ hytte. Reguleringsplan med ID - 259 «Himingtjønn - Stemningshaugen» av 17.06.1999.
 • Gnr. 82 Bnr. 2 Fnr. 8 i Notodden kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Fremgangsmåte ved budgivning: Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan. Bekreft at innholdet i bud er korrekt ved å signere elektronisk. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert. Budforhøyelser kan gjøres enten ved å logge inn på nytt med BankID eller du kan sende svar til SMS-kvitteringen. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS. For bud som inngis skriftlig ved hjelp av budskjema, må budgiver ha legitimert seg overfor megler. Legitimeringen bør ikke skje ved oversendelse av kopi av bankkort. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Alle bud bør derfor ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven.
 • Inventar og løsøre kan følge etter avtale.

  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke markedspakke 9 900,-, tilretteleggingsgebyr kr 4 900,-, oppgjørshonorar kr 3 000,- og visninger kr 3 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 8 711,-. Utleggene dekker fotograf, kommunale opplysninger og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg, samt vederlag for utført arbeid. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kristin Svendsen
Kristian Heia

Megler

Kristian Heia

93 45 63 23

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev