aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Grotbekkvegen 22!

NOTODDEN Grotbekkvegen 22

Eldre enebolig beliggende i solrike og barnevennlige omgivelser på Høybøkåsa

 • kr 2 400 000
 • BRA 165 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 400 000
 • Omkostningerkr 77 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 577 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 965
 • Soverom3
 • ArealP-rom 101 m²
 • Tomt1 275 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 400 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 60 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000)) 77 042 (Omkostninger totalt) 2 477 042 (Totalpris inkl. omkostninger)
Arkitekttegnet enebolig med 1. etasje og sokkel oppført i 1965. Boligen er jevnlig vedlikeholdt, men har et naturlig behov for ytterligere vedlikehold grunnet alder. Boligen inneholder følgende: Underetasje med vindfang/gang, toalettrom og kjellerboder.1. etasje med mellomgang, 3 soverom, baderom/WC, stue, kjøkken, gang og vaskerom. Utgang til en pen, overbygd veranda fra stue og gang. Garasje på 17 kvm integrert i boligens underetasje.

Grotbekkvegen 22, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 61 kvm
  1. etasje: 87 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 14 kvm Vindfang/gang, WC.
  1. etasje: 87 kvm Mellomgang, 3 stk soverom, bad/WC, stue, kjøkken, gang, vaskerom.

  Integrert garasje
  Bruksareal
  Kjeller: 17 kvm
  Sekundærrom
  Kjeller: 17 kvm  Tomt
  1275m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er flat og lett skrånende, opparbeidet med plen og hage. Asfaltert innkjøring mot garasje og hovedinngang. Noe sementheller.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger fint til i rolige og barnevennlige omgivelser på Høybøkåsa, et solrikt og godt etablert boligfelt. Fra eiendommen er det pen utsikt. Tomten er romslig og fin, og skråner lett ned mot bekken som eiendommen delvis grenser mot. Et steinkast fra tomten finner man gangbruen som går over til USN og Sætreåsen barnehage. I tillegg til at det er gangavstand til USN og barnehage, er det også gangavstand til butikk samt turområder som Eikeskar og Tinnemyra. Det er også kort vei Notodden sentrum med alle byens fasiliteter, og til timebussforbindelse med Notodden, Kongsberg og Oslo.

  Adkomst
  Se kartskisse.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående i hovedsak av eneboliger.

  Byggemåte
  Arkitekttegnet enebolig med 1. etasje og sokkel. Opprinnelig bygget i 1965 og fundamentert på stedlig grunn av fjell. Fundamentert med uisolert grunnmur av lettklinker. Integrert garasje i sokkel. Gulv mot grunn av plasstøpt betong. Etasjeskiller av trebjelkelag. Konstruksjon 1. etasje av lett bindingsverk, isolert. Ytterkledning av tømmermannspanel med liggende trekledning i gavl. Saltakkonstruksjon av plassbygget sperretak. Innvendig røstet. Overbygget terrasse. Taktro av trebord, tekket med shingel. Undertaket antas å være fra 1965 mens takshingelen er fra 2009. Det er delvis drenert på øvre langside i 2018. Det er kalk og fuktutslag innvendig i kjellerrom og en fremtredende kjellerlukt.

  Innhold
  Enebolig med en hovedetasje og en underetasje. Underetasje: Vindfang/gang, toalettrom og kjellerboder. 1. etasje: Mellomgang, 3 soverom, baderom/WC, stue, kjøkken, gang og vaskerom. Utgang til en pen, overbygd veranda fra stue og gang. Garasje på 17 kvm integrert i boligens underetasje.

  Standard
  Arkitekttegnet enebolig med 1. etasje og sokkel fra 1965. Boligen er jevnlig vedlikeholdt, men har et naturlig behov for ytterligere vedlikehold og evt. modernisering og/eller utskifting grunnet alder. Det er utført diverse nevneverdige vedlikehold og utbedringer i løpet av den siste tiden; - Det ble i 2022 lagt nytt parkettgulv på kjøkken, mellomgang og stuen, i tillegg til at vaskerommet ble totalrehabilitert. Dette ble gjort i forbindelse med en vannlekkasje, og ble utbedret i sin helhet. Isolasjon i deler av bjelkelag og noe himling i boder ble samtidig utskiftet. - Boligen ble tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett i 2007, montert ny stoppekran og frostfri utekran samme året, og i 2008 ble det installert ny varmtvannsbereder. - På 1990-tallet ble terrassen overbygget Baderom inneholder toalett, dusjnisje med skyvedør, hvit innredning med overskap og underskap og vask med speil over, og avtrekksviftte. Våtromstapeten er fra 2003. Nyrenovert vaskerom med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Toalettrom med toalett og vask. Bad og toalettrom er av eldre kvaliteter, og toalettrommet er modent for rehabilitering. Romslig kjøkken med plass til en liten sittegruppe. Kjøkkenet har malt kjøkkeninnredning med høyskap fra gulv til tak, laminert benkeplate og stålkum med to vasker. Stuen er utstyrt med en varmepumpe fra 2019. Det er mulig å sette inn peisovn i stuen. Det er utgang til en fin, overbygd veranda fra stuen. Boligen er ustyrt med alarm fra Verisure. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3 i korte trekk. Se tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven for nærmere beskrivelser.   Forhold som har fått TG3: Toalettrom. Forhold som har fått TG2: Byggegrunn, fundamenter og grunnmur, drenering, yttervegger og veggkonstruksjon, vinduer og ytterdører, takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak, undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen), tenner, nedløp og beslag, terrasser, balkonger, trapper o.l., etasjeskillere, vindfang/gang, WC, boder, baderom, kjøkkeninnredning, innvendige vann- og avløpsrør, garasje.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er innlagt fiber.

  Parkering
  Parkering på egen tomt og i garasje.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 400 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 60 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000)) 77 042 (Omkostninger totalt) 2 477 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarmingen er basert på elektrisitet. Varmepumpe i stue fra 2019. Stråleovn på bad. Det er pipe med muligheter for å sette inn ovn. Gammel vedovn ble fjernet i forbindelse med rehabilitering etter vannlekkasje. Det er nedgravd oljetank av glassfiber. Den er tømt, og oljeløfter innvendig i boligen er fjernet. Det foreligger ingen pålegg fra kommunen om fjerning av oljetanken. Det bemerkes at olje kan fyres med hvis det brukes bioolje. Fra 1. januar 2020 ble det innført forbud mot fossil olje eller parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes.  Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader i f.t. fjerning eller tømming/spyling/plombering. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  24140

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  469669

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1690807

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med Hjartdalbanken om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3808/42/179: 04.01.1964 - Dokumentnr: 22 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3808 Gnr:42 Bnr:40
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1233998 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0807 Gnr:42 Bnr:179


  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen er det ikke funnet midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen. Byggemelding fra 1964 foreligger.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig

  Regulerings- og arealplanner
  I følge de overordnede planene er arealbruken for eiendommen fastsatt til: Bolig. Det er kommuneplanens arealdel som gjelder.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 400 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 60 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000)) 77 042 (Omkostninger totalt) 2 477 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  77042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 4900,- markedsføringspakke kr 12 900,- oppgjørshonorar kr 3000,- elektronisk grunnbok 250,- og visninger kr 1750,- pr visning utover den første. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 39 900,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Dokumenter

Birthe Hedvall

Megler

Birthe Hedvall

97 55 49 05

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev