aktiv-eiendomsmegling

Notodden Høybøgata 38

Enebolig med spennende planløsning i rolige og barnevennlige omgivelser i solrike Tinnekasin

 • 1 750 000
 • BRA 127 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING1 750 000
 • OMKOSTNINGER59 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 809 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 971
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 96 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT760 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 750 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  43 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 750 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  59 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 809 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Enebolig med en hovedetasje, en loftetasje samt kjeller.

Hovedetasje: Kjøkken, stue.
Loftetasje: Vindfang, gang, 3 soverom, bad.
Kjeller: Vindfang, vaskerom, badstue, bod, gang.

Det er utgang til veranda fra stue.
Garasje i boligens kjeller.

Høybøgata 38, Vestfold og telemark

 • Eneboligen er oppført i 1971 og er i all hovedsak i sin opprinnelige stand. Det er gjort enkelte større oppgraderinger hvor blant annet utvendig vann- og avløp er skiftet i 2022, og det ble satt inn nytt sikringsskap med automatsikringer i 2014. Varmepumpe ble montert i 2018. Innvendige overflater består av gulv med belegg og fliser. Veggene har i hovedsak tapetserte overflater. Himlinger med himlingsplater og panel. Eiendommen er å anse som et renoveringsobjekt.

  Kjøkken har eldre kjøkkeninnredning hvor frontene senere har blitt skiftet. Det er profilerte fronter på skuffer og skapinnredningen. Benkebeslag med oppvaskkum og utslagsvask, og laminert arbeidsbenk. Det er lagt fliser mellom benkeplaten og overskapene. Kullfilterventilator er montert ved avsatt plass til komfyr. Kjøkkenet har fått TG 3 i vedlagte Tilstandsrapport grunnet skader på innredning, samt TG 2 for at det er kullfilterventilator.

  Badet har belegg på gulv og våtromstapet på vegg. Det er montert servant, samt speil og belysning. Badet inneholder også dusjkabinett og toalett. Ventil i himling. Stråleovn som oppvarming. Badet har fått TG 3 i vedlagte Tilstandsrapport grunnet alder.

  Vaskerom og rom bygd til badstue har flis på gulv og våtromsplater og panel på vegg. Det er montert en skyllekum på vaskerommet. Fra vaskerommet er det inngang til badstue. Badstuen har aldri vært i bruk. Vaskerommet har fått TG 3 grunnet alder, og badstue har fått TG 2 grunnet feil utførelse av konstruksjon, men det er ikke avdekket skade.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3 utover de forhold som er nevnt ovenfor. Forhold som har fått TG 2 er veggkonstruksjon grunnet ingen/liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er også løs beis og sprekker i kledning, samt liten av avstand fra kledning til beslag. Markiser har fått TG 2 grunnet slitasje og funksjonsnedsettelse. Dører har fått TG 2 grunnet slitasje, slark i låskasser, utettheter, samt noe vanskeligheter på med å kunne åpnes/lukkes. Grunn, fundamenter, drenering og garasje har fått TG 2 grunnet riss og sprekker i mur, alder og løs maling. Nedgravd oljetank er gitt TG 2 siden det er krav til at tanker som ikke er i bruk skal fjernes/saneres. Takkonstruksjonen har fått TG 2 grunnet begrenset lufting av konstruksjonen, og alder på renner og nedløp, samt at det ikke er tilfredsstillende bortledning av vann fra nedløp. Vinduer har fått TG 2 grunnet alder. Rekkverk på veranda og i trapper har fått TG 2 grunnet for lav høyde, og at det er for store åpninger i rekkverk. Innvendig trapp mangler håndløper på vegg. Det er gitt TG 2 grunnet målt høydeforskjell på etasjeskille i forhold til standarden krav godkjente måleavvik, samt at det ikke er foretatt radonmåling. Innvendig avløpsrør, samt varmtvannsbereder har fått TG 2 grunnet alder. Ventilasjonskanal på øverste loft kan inneholde asbest. Elektrisk anlegg med unntak av sikringsskap byttet i 2014 har fått TG 2 grunnet alder. Forhold som har fått TG 3 er taktekking grunnet elde og slitasje. Innvendige overflater får TG 3 grunnet slitasje/skader. Pipe får TG 3 siden sotluken er løs, alder, samt at det ikke er toppbeslag på pipen. Rom under terreng og krypkjeller har fått TG 3 grunnet synlig fukt/råteskader i treverk, samt innsig/tegn til innsig av vann i krypkjeller. Innvendige vannledninger får TG 3 grunnet alder. Det er gitt TG 3 grunnet at terrenget faller inn mot bygning. Branntekniske forhold har fått TG 3 grunnet alder.
 • Eiendommen ligger pent til i et stille og rolige område på Tinnekasin. Dette er et etablert boligfelt like utenfor sentrum i solrike og barnevennlige omgivelser. Gangavstand til butikk, samt turområder som Eikeskar og Tinnemyra. Det er kort vei Notodden sentrum med alle byens fasiliteter. Gangavstand til Timebussforbindelse med Notodden, Kongsberg og Oslo.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger.
 • Fra Notodden sentrum følger man E-134 forbi COOP Prix på Toppen og tar av til høyre inn Høybøgata. Følg Høybøgata til enden og Høybøgata 38 kommer på venstre side. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs"-plakat.
 • Grunnmur i betongblokker og lettklinkerblokker. Bygningen er oppført i bindingsverk som er utvendig kledd med trekledning. Yttertaket er tekket med takstein.
  For eventuelle anmerkninger og øvrig bygningsteknisk beskrivelse (også av andre bygninger), se vedlagte Tilstandsrapport.
 • Hovedetasje: BRA 44m2 / P-rom 44m2
  Loftetasje: BRA 42m2 / P-rom 42m2
  Kjeller: BRA 41m2 / P-rom 10m2

  Totalt: BRA 127m2 / P-rom 96m2

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Hovedetasje: Kjøkken, stue.
  Loftetasje: Vindfang, gang, 3 soverom, bad.
  Kjeller: Vindfang, vaskerom, badstue.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Hovedoppvarming fra varmepumpe montert i stue.
  Tilleggsoppvarming fra vedovn i stue.
  Oppvarming ellers er basert på elektrisitet.
 • Eiet tomt på 760m2. Tomten er nylig opparbeidet på fremsiden av boligen med gruset adkomst og gårdsplass, samt tilsådde plenarealer. Det er også tomteareal på baksiden av tomten som består av plenarealer, busker og trær samt naturtomt. Tomten er sydvestvendt og har gode solforhold.
 • Parkeringsmuligheter på tomten.
 • Offentlig.
 • Opplysninger under innhenting fra Skatt Sør.
 • Kr. 21 285,- pr. 2022 ifølge opplysninger fra Notodden kommune.
 • Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i Notodden kommune sine arkiver.
 • Eier har akseptert tilbud om å legge inn Telenor fiberkabel.

  Eiendommen blir ikke ryddet og rengjort ytterligere enn det den er på visningsdagen.
 • Ingen registrert pr. 30.09.2022 på eiendommens grunnbok.
 • Eiendommen er regulert til: Friareal/ friområde. Reguleringsplan med ID - 001 «Notodden by» av 22.06.1920.
 • Gnr. 244 Bnr. 447 i Notodden kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Fremgangsmåte ved budgivning: Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan. Bekreft at innholdet i bud er korrekt ved å signere elektronisk. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert. Budforhøyelser kan gjøres enten ved å logge inn på nytt med BankID eller du kan sende svar til SMS-kvitteringen. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS. For bud som inngis skriftlig ved hjelp av budskjema, må budgiver ha legitimert seg overfor megler. Legitimeringen bør ikke skje ved oversendelse av kopi av bankkort. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Alle bud bør derfor ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med HjartdalBanken.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 4900,-, markedspakke kr 9900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 39900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid samt utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bjørg Paulsen
  Jan Erik Skogen
Bjørn R. Bjørnfeld

Megler

Bjørn R. Bjørnfeld

41 85 97 88

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev