aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å kunne presentere Langarinden 281

NYBORG Langarinden 281

NYBORG | Innbydende 3-roms rekkehusleilighet over to plan | Fast parkeringsplass | Flere oppgraderinger i 2022

 • kr 2 750 000
 • BRA 80 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 750 000
 • Omkostningerkr 16 701
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 766 701
 • EierformAndel
 • Byggeår1 988
 • Soverom2
 • ArealP-rom 72 m²
 • Andel fellesgjeldkr -
 • Felleskostnaderkr 4 460
 • Tomt22 104 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 750 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   2 750 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 701 (Omkostninger totalt)   2 766 701 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Langarinden 281 - Flott rekkehusleilighet over to plan med eget inngangsparti. Inngangspartiet består av en stor og lun terrasseplatting i tillegg har man utgang fra stue til en romslig balkong på 6,6 kvm med fine utsiktsforhold. Kort oppsummert: - Pipe og Ildsted fra 2022 - Varmepumpe fra 2022 - Motorisert solskjerming på vinduene i stuen fra 2022 - Varmtvannsbreder fra 2022 - Bad oppusset i 2022 - To herlige uteplasser - To romslige soverom (10,8 kvm og 12,3 kvm) - Fast utvendig parkeringsplass - Skjermet beliggenhet i ende av husrekken - Kort vei til barnehage, skole, buss og det nye planlagte bybanestoppet på Vågsbotn - 5 min til Åsane senter, Horisont, IKEA og Gullgruven 1.etg.: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom Loft: Gang, toalettrom og soverom

Langarinden 281, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Boligen
  Bruksareal
  1. etasje: 52 kvm
  2. etasje: 20 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 52 kvm 1. etasje: Entré, soverom, bad/wc/vaskerom og stue/kjøkken.
  2. etasje: 20 kvm Loft: Toalettrom, gang med trapp og soverom.  Tomt
  22104m²

  Beskrivelse av tomt
  Inngangspartiet består av en fin terrasseplatting med god plass til utemøblement, grill og planter. I tillegg har man utgang fra stue til en romslig balkong med fine utsiktsforhold. For øvrig er tomten felles for borettslaget og er opparbeidet med lekeplasser, gangveier, kjøreveier og parkeringsplasser m.m.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et barnevennlig og populært boligområde på Nyborg. Det er et skjermet boligtun med begrenset bilkjøring. Fra boligen er det kort avstand til fotballbane, skole butikk og buss. Fra boligen er det kort kjøreavstand til Gullgruven, Horisont kjøpesenter, Åsane storsenter, IKEA m.m. Det er med andre ord et rikt utvalg av spisesteder, motebutikker og andre servicetilbud i nærområdet. For hverdagshandelen er det naturlig å benytte seg av Coop Extra Nyborg som ligger i underkant av 15 minutters gange fra boligen. For den aktive er det gode idrettstilbud i området. Her kan man trekke frem Langarinden fotballbane eller Flaktveithallen. Ved Flaktveithallen er fotballbaner, idrettshall med mange aktiviteter, trampoliner m.m. For de turglade er det også fine turmuligheter inn mot Hjortlandsdalen. Fra Hjortlandsdalen kan må gå opp til Storsåta, skikjelken og videre opp til Vikinghytten. Fra Vikinghytten kan man også ta en lenger tur til Ulriken og Fløyen. Fra Langarinden er det kort avstand til en populær tur rundt Liavatnet - turstien er ofte benyttet som en joggerute eller en trivelig spasertur. Skoler og barnehager i nærområdet: - Liakroken barnehage - Flaktveit barnehage - Ulvhøyen - Åsane Gårds og friluftsbarnehage - Kyrkjekrinsen barne- og ungdomsskole - Li barneskole - Flaktveit barneskole - Storåsen skole (1.-3. klasse) - Åsane videregående skole

  Adkomst
  Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Boligbebyggelse.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Bygningen er fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell og har en grunnmur av betong. Yttervegger: Bygget har yttervegger av trekonstruksjoner. Utvendige fasader er bekledd med vindtetting, lekter og kledning. Takkonstruksjon: Bygget har saltak takkonstruksjon som er utvendig tekket med takstein. Dører: Hvite glatte dører innvendig i leiligheten. Profilert ytterdør med 2-lags isolerglass fra 1987. Balkongdør med 2-lags isolerglass i malt trekarm. Vinduer: Vinduer med 2-lags isolerglass i malte trekarmer fra 1987. Takvindu med 2-lags isolerglass i malt trekarm fra 1987. Etasjeskillere: Etasjeskiller av bjelkelag i tre.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Faglært murer med våtromsertifikat har utført arbeidet. Ikke firma (bad/våtrom) - Priming, varmekabler ref. Boligmappa, påstøp Alfix avrettingsmasse. Slukforlenger m/klemring. Priming, slukmansjet, klemring monteres, 2 strøk membran gulv, fiberarmering overgang gulv/vegg og fiberarmering alle hjørner. Pulverpriming på vegger, rørmansjet på vannutak og 2 strøk membran på vegg. Badet er helsmurt med membran grunnet størrelse. Lokalt fall til sluk. Ref. bilder. - Pipe og ildsted er skiftet. Både pipe og ildsted er godkjent. - Varmekabler og flyttet elpunkt på badet. Ref. Bilder I boligmappa. - Det skal skiftes tak på alle boligene i borettslaget. - Leiligheten er pusset opp og oppgradert med varmepumpe og motorisert solskjerming på vindu i stuen. Samt ny varmtvannsbereder, ny rentbrennende peis og ny pipe. På kjøkkenet følger det med mikrobølgeovn, kjøleskap/ frys, oppvaskmaskin og komfyr m/stekeovn. Badet er nyoppusset med ny innredning. Kombi vask/tørk maskin følger med. Nytt gulv på soverom/gang 2 etg. Og nyoppusset toalett.

  Innhold
  Leiligheten ligger fint til i de to øverste etasjene og som endehus. Boligen inneholder følgende: 1.etasje: Entre 3,4 m2 Bad/wc/vaskerom 5 m2 Soverom 10,8 m2 Stue/kjøkken 31,7 m2 Loft: Gang m/trapp 5,6 m2 Toalettrom 1,6 m2 Soverom 12,3 m2 Tilhørende: Boligen har en utvendig bod på ca 4,9 m2. Parkering: En fast utvendig parkeringsplass. Flott rekkehusleilighet over to plan med eget inngangsparti. Inngangspartiet består av en fin terrasseplatting med god plass til utemøblement, grill og planter. I tillegg har man utgang fra stue til en romslig balkong på 6,6 kvm med fine utsiktsforhold. Stue og kjøkken: En romslig og ikke A4-utformet stue som man blir fort glad. Det er åpent inn mot kjøkkenet og trappen opp til 2.etasje fungerer som et fint skille mellom stuen og kjøkkenet. Arealet utgjør hele 31,7 kvm. Rommet er malt i en varm og lun farge, og den nye peisen bidrar til å lage ekstra god stemning i rommet. Foruten peisen er det også en ny varmepumpe i stuen. For å skjerme for lysinnslipp og sol på tv-en, er det også montert ny motorisert solskjerming på vinduene i stuen i 2022. Kjøkkenet har god skap- og skuffeplass, samt benkeplass til matlaging og oppbevaring av kjøkkenutstyr. Her er integrerte hvitevarer som platetopp med induksjon, stekeovn, mikrobølgeovn, samt at det er opplegg for oppvaskmaskin og kjøleskap. Hvitevarene på kjøkkenet medfølger med unntak av løse små apparater. Bad/wc/vaskerom: Flott bad på 5 kvm som nylig er ferdig oppusset. Nye varmekabler er lagt, og det ble smurt 2 strøk med membran på gulvet og vegger. Badet har tidløse og moderne fliser på gulv og vegger, og en flott baderomsinnredning. Vaskemaskin kombinert med tørketrommel som står på badet vil medfølge boligen. Wc-rom: Praktisk med to toalett i leiligheten, og at det er ett i hver etasje. Wc-rommet i 2.etg. er malt og det er lagt nye fliser på gulvet. Soverommene: Leiligheten har totalt to soverom. Begge soverommene er av god størrelse (10,8 kvm og 12,3 kvm) og har plass til ønsket innredning. Soverommene har gode vindusflater som sørger for rikelig med lysinnslipp av naturlig lys. Soverommet i 1. etasje har romslig garderobeløsning som vil medfølge boligen. Entré: Det første som møter deg er en lys og romslig entré på 3,4 kvm. Her er det god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Videre inn i denne etasjen finner du de viktigste oppholdsrommene hvor familie og venner kan samles - stue og kjøkken, i tillegg til bad og soverom.

  Standard
  Leilighet med flere gode kvaliteter, god planløsning og med gjennomgående normal standard. Innredning og overflater har normal bruksslitasje iht alder. Det er gjort en god del oppgraderinger i boligen i senere tid. Det trekkes frem følgende oppgraderinger: Bad oppusset i 2022 Pipe og ildsted fra 2022 Varmepumpe fra 2022 Motorisert solskjerming på vinduene i stuen fra 2022 Varmtvannsbreder fra 2022 Overflater malt i 2021/2022 Nytt gulv i gang og på soverommet i 2.etg. Trapp malt i 2022. Innvendige overflater: Gulvene er belagt med: laminat og flis. Innvendige vegger er bekledd med: malt platekledning og flis. Himlinger består av: malt platekledning. Boligen går over 2 plan og inneholder: 1.etasje: Entre 3,4 m2 Bad/vaskerom 5 m2 Soverom 10,8 m2 Stue/kjøkken 31,7 m2 Loft: Gang m/trapp 5,6 m2 Toalettrom 1,6 m2 Soverom 12,3 m2 Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3. Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport: Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Vinduer: Tilstandsgrad 2 er satt på vinduer fra 1987 grunnet alder og slitasje. Tilstandsgrad 2 er satt på takvindu grunnet alder, slitasje og begrenset kontroll grunnet snø. Tiltak: Vedlikehold og evt lokale utskiftinger. Utvendig > Dører: Tilstandsgrad 2 er satt på ytterdør og balkongdør grunnet alder og slitasje. Tiltak: Vedlikehold må påregnes. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Tilstandsgrad 2 er satt på grunn av avvik fall samt ukjent utførelse på terskel dør. Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Denne typen ventilasjon tilfredsstiller ikke sagens krav. Tiltak: Bedre ventilasjon kan vurderes. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap: -Skrusikringer Kursfortegnelse: JA Samsvarserklæring: JA, på arbeider utført av Monsen Elektro AS i 2022. Rehabilitering av bad, levering og montering av: 1 stk stikkontakt for vaskemaskin Tilkobling av speil med lys 1 stk bryter 1 stk termostat 1 stk varmekabel med gulvføler Tilstandsgrad 2 er satt på EL anlegget grunnet alder og ikke fremlagt dokumentasjon på arbeider utført etter 1.1.1999 foruten om. Tiltak: Vurdering av el.anlegg er basert på en standard sjekkliste og visuell befaring. Takstmannen har ikke fagkompetanse på område og tilstandsgrader settes ut fra standard (NS 3600). På generelt grunnlag anbefales kontroll av el.anlegg av autorisert elektrikerfirma. Det tas forbehold om skjulte feil/mangler på el.anlegget. Dersom det ikke foreligger dokumentasjon på ombygging/endring av el.anlegg må kjøper ta en viss risiko ved, overnevnte forhold. Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser: Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av balkong/terrasser når den er snøfri. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Leiligheten har utvendig parkeringsplass. Elbil: Borettslaget fikk montert et nytt anlegg for lading av El-biler i 2020. Det er i dag 8 ladestasjoner montert på utvendig parkeringsplass. De som har elbil får en fast parkeringsplass ved en ladestasjon og lader bilen der. Det betales kr. 100,- i leie pr. mnd i tillegg til faktisk forbruk.

  Diverse
  Borettslaget har fått utarbeidet en vedlikeholdsplan. Takrehabilitering med oppstart våren 2023. Finansieres ved låneopptak. Info fra generalforsamling: - Det er blitt gjort utbedring på lekeplass øvre felt. Disser inklusiv kjetting er skiftet samt festet bord på leke hus. Nedre felt er de skiftet ramme til disser samt nye disser og kjetting. De er også montert beskyttelse mot rekkverk. - Brøyting og strøing har blitt gjennomført ved innleid entreprenør og dugnad i tråd med Borettslagets HMS mål. - Byttet batterier i røykvarslere og sjekkskjema for egenkontroll utlevert. - Mindre lekkasjer og råteskader er utbedret fortløpende. - Styret får en del henvendelser om lekkasjer og trekk fra vinduer. - Termofotografering av sikringsskap ble gjennomført i Mars (2022). - Borettslaget fikk montert et nytt anlegg for lading av El-biler i 2020. Vi har 4 ladestasjoner på parkeringsplassene og det er nå montert 5 ladestasjoner i garasjer på øvre felt og 13 ladestasjoner i garasjer på nedre felt. Anlegget har god kapasitet til flere ladestasjoner. Planlagt vedlikehold 2022-23: - Kun mindre vedlikehold er planlagt i 2022. - Oppfølging av vedlikeholdsplanen som bob har utarbeidet. - Skifte yttertakene i løpet av 1 - 3 år som bob har anbefalt. Skifte røykmeldere, de vi har er fra 2013

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 750 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   2 750 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 701 (Omkostninger totalt)   2 766 701 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Dovre rentbrennende peisovn i stue fra 2022 Varmepumpe i stuen fra 2022. Varmekabler i gulv på bad fra 2022. Ellers elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  766182

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2758255

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  47

  Part.obl.nr.
  844819692

  Felleskostnader pr. mnd.
  4460

  Kommentar fellesgjeld
  Borettslaget har ikke lån per 31.12.2022. Det er utarbeidet en vedlikeholdsplan. Takrehabilitering med oppstart våren 2023. Borettslaget er i sluttfasden med å velge entreprenør for jobben. Styreleder opplyser om at det er planlagt låneopptak på 18-23 millioner i forbindelse med bytte av takene. Styreleder opplyser også om at det er mulig dette får en liten innvirkning på felleskostnadene, men kan ikke opplyse noe eksakte tall p.t. Kjøper må påregne økning av fellesgjeld og felleskostnader.

  Andel fellesformue
  15029

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Vågsrinden Borettslag

  Borettslagets org.nr
  844819692

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Eiendommen er utlyst på forkjøpsrett, og må avklares etter budaksept. Kontakt megler for mer informasjon.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  Tryg Forsikring

  Dyrehold
  Dyrehold må søkes til styret.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for nybygg boligbygg datert 30.06.1988 for rekke 9. Dokumenter mottatt fra kommunen: - Søknad om byggetillatelse, nybygg boligbygg datert 23.12.1986. - Brev om endring i byggesak datert 12.08.1987. - Tegninger datert 22.09.1986, 04.08.1987 og 15.07.1987. - Byggetillatelse. nybygg boligbygg datert 10.09.1987.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett via private stikk- og fellesledninger. Tilkomst via offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til rekkehus, grøntareal, vei, felles avkjørsel og felles lekeareal. Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 5445000 Plannavn: ÅSANE. DEL AV GNR 203, VÅGSRINDEN, BEBYGGELSESPLAN Ikrafttrådt: 12.06.1984 Saksnr: 190002344 Dekningsgrad: 76,2 % - Arealet er avsatt til rekkehus. Planid: 5445100 Plannavn: ÅSANE. DEL AV GNR 203, VÅGSRINDEN, ENDRING AV BEBYGGELSESPLAN Ikrafttrådt: 26.01.1987 Saksnr: 190002344 Dekningsgrad: 20,5 % - Arealet er avsatt til grøntareal og vei. Planid: 5740004 Plannavn: ÅSANE. GNR 203, ØVRE LANGARINDEN, ØKN. BOL. OG HVPU Ikrafttrådt: 23.04.1990 Saksnr: 190940005 Dekningsgrad: 3,4 % - Arealet er avsatt til felles grøntareal, kjørevei, felles avkjørsel og felles lekeareal. Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: Planid: 5440001 Plannavn: ÅSANE. DEL AV GNR 203, VÅGSRINDEN Saksnr: 190002344 Ikrafttrådt: 26.01.1987 - Forslag til endret bebyggelsesplan fra 1987. Reguleringsplaner under arbeid: Planid: 65830000 Plannavn: ÅSANE. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 4, TERTNESKRYSSET-VÅGSBOTN Saksnr: 202220564 Dekningsgrad: 3,4 % - Planforslaget vil berøre deler av borettslagets eiendom, i hovedsak ved rekken 203-193. - Planforslag for delstrekning 4 (DS4) fra Tertneskrysset til Vågsbotn, og er en del av et samlet reguleringsplanforslag for Bybanen og hovedsykkelrute fra Bergen sentrum til Åsane, med forlenget Fløyfjelltunnel. Delstrekning 4 (DS4) har 5 holdeplasser langs 4,1 km banelinje. 2,6 km av banelinjen ligger i dagen og 1,5 km banelinje ligger i tunnel. Hovedsykkelruten i delstrekning 4 er regulert som 3,9 km sykkelveg. I tillegg kommer 1,1 km sykkelvei og -felt til lokale målpunkt. Bybanetraseen i DS4 starter rett nord for Tertneskrysset, i en bybanetunnel som kommer ut til holdeplass ved Åsane terminal. Her er det også satt av areal til mulig vogndepot. Banetraseen fortsetter under Hesthaugvegen og i det som blir en kollektivgate gjennom Åsane sentrum. En sentral holdeplass reguleres øst for Åsane kirke, like nord for kjøpesenteret Arken. Fra Åsane sentrum vil Bybanen bruke to minutter på strekningen videre til Nyborg, i egen bro over E39 og gjennom Forvasshaugen. Ved Liavatnet reguleres det to holdeplasser, en ved kanalen som renner fra Liavatnet mot Forvatnet, og en holdeplass på Langarinden, rett ved krysset Åsamyrane-Flaktveitvegen. Fra Langarinden går banetraseen i tunnel til Vågsbotn. På Vågsbotn reguleres holdeplass med et større område avsatt til innfartsparkering, samt område for mulig vogndepot som alternativ til Åsane terminal. - Plan er lagt ut for høring. Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg. Hensynssoner i kommuneplanen: Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 34,8 %. Rød støy: Vei støy - rød sone. Dekningsgrad < 0,1 % (7,6 m²). Planer i nærheten av eiendommen: Planid: 66290000 Plannavn: ÅSANE. STRATEGISK PLANPROGRAM FOR ÅSANE SENTRALE DELER Saksnr: 202220546 - Kommuneplanens samfunnsdel BERGEN 2030 legger til grunn en visjon om at Bergen skal være en aktiv og attraktiv by. Bergen har en vedtatt arealpolitikk basert på fortetting i knutepunkt. Forslag til ny kommuneplans arealdel KPA2018 legger dette til grunn. Åsane sentrum er bydelssenter og knutepunkt i bydelen Åsane. Tilrettelegging for utvikling og vekst i Åsane bydelssenter skal bidra til å løfte bydelen som helhet. Planid: 61200000 Plannavn: Kommunedelplan Arna og Åsane. E16/E39 Arna-Vågsbotn-Klauvaneset, Ringveg øst Saksnr: 202220555 - Konsekvensutbedring av E16/E39. - Vedtatt N1 mellom Vågsbotn og Klauvaneset omfatter nytt hovedvegkryss i Vågsbotn med et nytt sekundærkryss lenger vest ved Plantasjen. Det er også vurdert et alternativ som samler både hovedvegkryss og sekundærvegkryss i Vågsbotnområdet. Begge alternativ innebærer at eksisterende fylling i Langavatnet må utvides noe. Endelig utforming av kryssprinsippet skal vurderes nærmere i reguleringsplanfasen for videre optimalisering både når det gjelder løsning for hovedvegkryss og sekundærkryss. Den eksisterende Eikåstunnelen blir en del av lokalvegnettet. Fra Birkeland føres den nye vegen som gjennomgående hovedveg over portalen til Eikåstunnelen og går fra Vikaleitet videre i en 5,3 km lang tunnel direkte til Klauvaneset. Her vil dagens kryss bli utvidet med to gjennomgående felt mot nord og fletting til ett felt før Nordhordlandsbrua. I sørgående retning vil utvidelse fra ett til to felt skje i krysset. Dagens E39 i Hordviktunnelen vil inngå i framtidig lokalvegnett. Eventuell innføring av tungbilfelt mellom Vågsbotn og Klauvaneset skal avgjøres senere med hjemmel i Vegtrafikkloven og ikke reguleres etter Plan- og bygningsloven. Planid: 5440000 Plannavn: ÅSANE. DEL AV GNR 203, BIRKELAND, LANGARINDEN - Reguleringsplan for Langarinden Innenfor planens grense skal arealene utnyttes til følgende reguleringsformål: A. Byggeområder for boliger m/tilhørende garasjer og fellesanlegg. B. Byggeområder for allmennyttige formål. C. Fellesarealer. D. Trafikkområder Andre opplysninger: Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 750 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   2 750 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 701 (Omkostninger totalt)   2 766 701 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  16701

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 44 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 10 990,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 3 900,-, innhenting av opplysninger fra forretningsfører kr 3 750,-, eierskiftegebyr kr 6 215,-, saldoforespørsel kr. 1 000,- salgsoppgave kr 1 500,-, visninger kr 1 900, - og tinglysingsgebyr kr. 480 ,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 10 000,-. Alle beløp er inkl. mva

Marius Hagen

Megler

Marius Hagen

99 54 05 96

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev