aktiv-eiendomsmegling
Prosjektert tomannsbolig | Stilfull og moderne utforming | 4 soverom, 2 stuer og 2 bad/wc | Carport |

Nyborg Vikaleitet 41

ÅSANE | Prosjektert tomannsbolig | Stilfull og moderne utforming | 4 soverom, 2 stuer og 2 bad/wc | Carport

 • 5 850 000
 • BRA 144 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING5 850 000
 • OMKOSTNINGER-
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 850 000
 • EIENDOMSTYPEProsjekter
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 023
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 144 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT953 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 5 850 000,- (NB: prisen er fast)

  Omkostninger

  --------------------------------------------------------
  5 850 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Meld deg på visning!

Påmelding
Nær Ikea, Gullgruven kjøpesenter og alt i sentrum av Åsane

Vikaleitet 41, Vestland

 • Vikaleitet 41 er et nytt prosjekt bestående av prosjektert 2-mannsbolig. Det er lite som slår følelsen av å kjøpe en helt ny bolig! Boligen blir bygget etter TEK17 og vil ha en gjennomgående høy standard med flotte overflater og moderne kvaliteter. Kanskje dette er boligen for deg/dere og et vennepar?

  Bergen kommune har gitt tillatelse til tiltak med ansvarsrett datert 19.08.2022. Dokument ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Byggestart: Når en av enhetene er solgt. Det beregnes ca. 10 måneder til ferdigstillelse etter byggestart.

  Begge enheten får parkering i garasje/carport (blir bygget som garasje men leveres uten garasjeport), og ellers opparbeidet parkeringsplass for en bil ved siden av garasjen. Det blir montert lader til elbil i garasjene. Begge enhetene får utvendig sportsbod bak garasjen på ca. 5 m². Tomten blir pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel, gruset parti rundt husene, støpt trapper ned til fremsiden av husene, og ellers blir det rullet ut ferdig plen på store deler av arealet på fremsiden av boligene. Eiendommene vil bli levert med robotgressklipper. Det må påregnes avvik fra skisser/bilder av prosjektet mot hva som blir levert.

  Boligene inneholder:
  Areal er ca. grunnet prosjektering. Areal er hentet fra bygningstegningene som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Avvik kan forekomme ved leveranse.

  1.etg.:
  Bad/wc: 6 m²
  Vaskerom: 8,7 m²
  Gang: 9,5 m²
  Stue: 17,3 m²
  Soverom 1: 7,8 m²
  Soverom 2: 7,5 m²
  Soverom 3: 7,3 m²

  2.etg.:
  Stue: 29,6 m²
  Kjøkken: 6,9 m²
  Bad/wc: 5,5 m²
  Soverom 9,8 m²
  Gang, 4,9 m²
  Entré: 7,2 m²

  Velkommen inn!

  Utbygger/selger:
  DØHN EIENDOM AS, ORG. 920 544 312

  Entré:
  Boligene får en innbydende entré på 7,2 m². Her blir det god plass til garderobeløsning for oppbevaring av yttertøy og sko. På gulv leveres det 60x120 fliser og malt gips på vegger og himling. Det blir lagt varmekabler i gulv og downlights i himling. Entréen fører deg videre til boligens hovedsoverom samt gang på 9,9 m² med flott heltre eiketrapp ned til boligens underetasje.

  Stue / kjøkken:
  Boligen har en delvis åpen stue- og kjøkkenløsning. Stuedelen får et areal på 29,6 m² hvor man enkelt kan innrede med både sofagruppe og spisegruppe. Rommet får en generøs takhøyde og store vindusflater - dette bidrar til å skape en luftig og god romfølelse. Gulv leveres enten med 3-stavs eikeparkett eller 1-stavs laminat. Malt gips på gulv og vegger. Fra stue er det utgang til en herlig terrasse på ca. 20 m². Her er det rikelig med plass for innredning av terrassemøblement og grill. På terrassen kan man nyte boligens gode solforhold og flotte utsikt. Vedovnen i stuen kan nytes på kaldere dager eller for hyggens skyld.

  Lekker kjøkkeninnredning fra Designa. Innredningen blir levert med laminerte fronter i grå utførelse og skuffer i typen Luxus hvit, samt laminert benkeplate i fargen Crystal White og tidløse håndtak i børstet stål. Integrerte hvitevarer fra Vestfrost herunder kjøleskap med frysedel, stekeovn, platetopp med induksjon og oppvaskmaskin. Kjøkkeninnredningen er romslig med god lagringsplass i skuffer og skap. Gulv leveres enten med 3-stavs eikeparkett eller 1-stavs laminat. Malt gips på gulv og vegger.

  Kjøkkenet blir bygget med delvis åpning løsning inn mot stuen dersom ikke annet blir avtalt. Det er mulighet for hel vegg her om ønskelig uten ekstra kostnad. Dersom man ønsker å utvide med for eksempel kjøkkenøy vil det påløpe ekstra kostnad opp mot kjøkkenleverandør for innredning og montering. Dette tas direkte mellom kjøper og Designa.

  Kjellerstue:
  Romslig stue i boligens første etasje. Rommet har et areal på 17,3 m²og gir med andre ord god plass til innredning av blant annet sofagruppe, en kontorsone eller lekerom for de minste - alt etter hva man har behov for. Det er et ypperlig oppholdsrom og egner seg perfekt for barnefamilien. Gulv leveres enten med 3-stavs eikeparkett eller 1-stavs laminat. Malt gips på gulv og vegger.

  Badene og vaskerom:
  Badet i boligens andre etasje har et areal på 5,5 m². Det får en stilren baderomsinnredning i hvit utførelse levert fra Designa. 60x120 fliser på gulv og i dusjsone. Malt gips på vegger og himling. Badet blir utstyrt med vegghengt toalett, foldedører i dusj og servant med baderomsmøblement. Det blir lagt varmekabler i gulv og dowlights i himling.

  Bad i første etasje måler 6 m². Badene har lik utførelse noe som gir boligen et meget gjennomført preg. Innredningen er levert fra Designa og er i hvit utførelse. 60x120 fliser på gulv og i dusjsone, ellers malte overflater. Malt gips på vegger og himling. Badet blir utstyrt med vegghengt toalett, foldedører i dusj og servant med baderomsmøblement. Det blir lagt varmekabler i gulv og dowlights i himling.

  Boligene får et meget romslig vaskerom på 8,7 m². Vaskerommet ligger i boligens første etasje. Gulv blir levert med samme type flis som på badene 60x120 samt sokkelflis ca. 10 cm opp fra gulv. Gips på vegger og himling. Det blir lagt varmekabler i gulv.

  Soverommene: (Leveres med standard garderobeskap fra Ikea).
  Boligen har totalt 4 soverom på henholdsvis 9,8 m², 7,3 m², 7,8 m² og 7,5 m². Hovedsoverommet finner du i boligens andre etasje. Soverommet kan innredes med dobbeltseng, garderobe og annet soveromsmøblement. Resterende soverom finner du i boligens første etasje. Soverommene gir plass for standard soveromsinnredning og kan benyttes som barnerom, gjesterom eller kontor. Gulv leveres enten med 3-stavs eikeparkett eller 1-stavs laminat. Malt gips på gulv og vegger.

  Uteplass av god størrelse utenfor to av soverommene i boligens første etasje.

  Det kan være verdt å nevne:
  - Varmekabler på bad, vaskerom og entré
  - Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
  - Barnevennlig plassering
  - Gode solforhold
  - Parkering i garasje/carport samt en utvendig parkering. Leveres uten garasjeport.
  - Lader til elbil blir montert i garasje/carport.
  - Stor terrasse og pent opparbeidet tomt.
  - Robotgressklipper vil bli levert med boligene.
  - Fastpris og lave omkostninger
  - 5-års garanti iht. bustadoppføringslova

  "Førstemann til mølla!"
  Å kjøpe en helt ny bolig har mange fordeler. Nye boliger har fastpris, det betyr av den første som gir bud til megler på den fastsatte prisen får kjøpe boligen. Det er og lavere dokumentavgift på nye boliger. Dokumentavgiften er 2,5% av tomteverdien, mens det på brukte boliger er 2,5% av kjøpesummen. I tillegg er det 5 års garanti og selger/utbygger kommer på befaring etter ca. 1 år.
 • Byggestart: Når en av enhetene er solgt.
  Beregnet byggetid: Ca. 10 måneder fra byggestart.

  Bergen kommune har gitt tillatelse til tiltak med ansvarsrett datert 19.08.2022. Dokument ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  VEDTAK
  Det gis tillatelse til:
  • Oppføring av vertikaldelt to-mannsbolig over 2 etasjer med tilhørende terrasse, garasje, bod og parkeringsplass totalt 372 -BRA.
  • Riving av uthus på 14 m2-BRA
 • Eiendommene har en sentral men samtidig landlig beliggenhet i et etablert boligområde i Åsane. Boligene vil ligge vestvendt med fine sol- og utsiktsforhold. Området er hovedsakelig bebygget med eneboliger og tomannsboliger og er et meget barnevennlig boligområde. Her er kort avstand til de fleste fasiliteter ved Gullgruven kjøpesenter, Åsane Storsenter og Horisont kjøpesenter. Ikea ligger også få minutter unna med bil. Det tar kun minuttet med bil til motorveien som tar deg til Bergen sentrum på ca. 15 minutter. Idrettsanlegg, skoler og barnehager i kort kjøreavstand. Populære turområder i nærmiljøet med Veten som det mest populære målet. Like veg finner du tursti til Veten via Sæterstølvegen. Ellers byr området på mange fine tur- og rekreasjonsmuligheter.

  Skoler og barnehager i nærområdet:
  - Kidsa Breistein
  - Liakroken barnehage
  - Ulset barnehage
  - Kyrkjekrinsen barne- og ungdomsskole
  - Haukås barneskole
  - Flaktveit barneskole
  - Li barneskole
  - Åsane videregående skole
  - Tertnes videregående skole
 • Det blir opparbeidet asfaltert innkjørsel.
 • Leveranser utføres i henhold til gjeldende forskrifter. Teknisk forskrift TEK'17 er gjeldende for dette prosjektet. Der ikke annet fremgår av kontrakt, beskrivelser eller tegninger, gjelder Norsk Standard NS 3420 normalkrav til toleranser for ferdige overflater i bygninger, ref. fellesbestemmelser del 1.

  Se vedlagte leveransebeskrivelse og romplan som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Parkett eller laminat:
  Man kan velge mellom 3-stavs eikeparkert Opus eller lignende, eller 1-stavs laminat pergo besh oak selekted.
  Om man ønsker annet gulv, blir dette tilvalg og tas direkte med utbygger.

  Flis:
  60x120 - Konktret bianco.
  Informasjon fra Megaflis: Konkrete Bianco er en slitesterk flis i størrelse 60x120 cm. Flisen har en halvblank overflate av lyse fargetoner med innspill av mørkere toner. Konkrete har et stilrent uttrykk og gir en rolig og behagelig følelse i rommet. I kombinasjon med moderne interiør eller rustikke omgivelser, får du et et flott og tidsriktig design. Den halvblanke overflaten reflekterer minimalt med lys, noe som gjør den godt egnet i de fleste rom.

  Malingsfarger:
  Boligene blir malt i Jotun kalk og soothing beige.
 • Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.

  Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor boligens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem det totale bruksarealet.

  Bruksareal: ca. 144.5 m², P-ROM: ca. 144,5 m²
  Det oppgitte arealet i markedsføringen er å betrakte som et stipulerte areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

  1.etg.:
  Bad/wc: 6 m² Vaskerom: 8,7 m² Gang: 9,5 m² Stue: 17,3 m² Soverom 1: 7,8 m² Soverom 2: 7,5 m² Soverom 3: 7,3 m²
  2.etg.:
  Stue: 29,6 m² Kjøkken: 6,9 m² Bad/wc: 5,5 m² Soverom 9,8 m² Gang, 4,9 m² Entré: 7,2 m²
 • Felles tomt på ca. 953 m²
  Tomten blir pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel, gruset parti rundt husene, støpt trapper ned til fremsiden av husene, og ellers blir det rullet ut ferdig plen på store deler av arealet på fremsiden av boligene. Skråninger blir pålagt jord. Forstøtningsmurer utføres i betong. Det leveres flettberksgjerde på murkanter hvor det er krav til sikring. Eiendommene blir levert med robotgressklipper. Det må påregnes avvik fra skisser/bilder av prosjektet mot hva som blir levert.

  Tomten disponeres av seksjonseierne iht. seksjonsbegjæring/sameievedtekter.
 • Begge enheten får parkering i garasje/carport (blir bygget som garasje men leveres uten garasjeport), og ellers opparbeidet parkeringsplass for en bil ved siden av garasjen. Lader til elbil blir montert i garasje/carport.
 • Begge enheten får en utvendig bod på ca. 5 m².
 • Diverse utstyr:
  - Lader til elbil
  - Robotgressklipper
  - Balansert ventilasjon.
  - Utelamper
  - Komfyrvakt
  - Rør-i-rør system
  - Varmekabler i entré, bad og vaskerom.
  - Peisovn i stue.
  - Downlights på badene og i entré.
 • Det vil bli trukket fiberrør inn i boligene. Kjøper er selv ansvarlig for bestilling av oppkobling og kostnad forbundet med dette.
 • Det leveres balansert ventilasjonsanlegg. Ventilasjon er ikke prosjektert på salgstidspunkt. Det må påregnes at aggregat kan bli plassert på vaskerom og eller et annet sted som blir mest praktisk.
 • Det vil i en tidsbegrenset periode være anledning til å gjøre tilvalg til boligene. Rørlegger / Elektriker / Designa tar direkte kontakt med kjøper for tilvalg. Kostnad/betaling for tilvalg gjøres opp direkte mellom kjøper og underleverandør. Selger/utbygger holdes utenfor fakturering av tilvalg.

  Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen. Kjøper kan ikke kreve å få utført endringer eller tilleggsarbeid som ikke står i sammenheng med selger sin tjeneste, eller som vil medføre ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøper sin interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet. Kjøper kan endre spesifikasjoner for sin bolig gjennom prosjektets fastsatte tilvalgsrutiner. Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.

  Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

  Kjøper vil kunne gjøre tilvalg dersom leveransen ikke allerede er igangsatt.
  Tilvalgene vil være innenfor:
  - Parkett
  - Farge innervegger
  - Kjøkken
  - Baderomsinnredning
  - Elektro
  - Sanitær

  Det vil ikke bli mulighet for egeninnsats i husene, verken eget arbeid eller bruk av egne leverandører/håndverkere.
 • Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt, og overtakelsesforretning på disse arealene avholdt, etter overtakelse av boligen.

  Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av boligen, kan kjøper holde tilbake 3 % av kjøpesummen dersom annet beløp ikke er avtalt. Ev. gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

  Tomten blir pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel, gruset parti rundt husene, støpt trapper ned til fremsiden av husene, og ellers blir det rullet ut ferdig plen på store deler av arealet på fremsiden av boligene. Skråninger blir pålagt jord. Forstøtningsmurer utføres i betong. Det leveres flettberksgjerde på murkanter hvor det er krav til sikring. Det må påregnes avvik fra skisser/bilder av prosjektet mot hva som blir levert.
 • Vikaleitet 41 A - Kr. 5.950.000,- + omk.
  Vikaleitet 41 B - Kr. 5.850.000,- + omk.
 • Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger:

  Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for den enkelte seksjon. P.t. er tomteverdien antatt å være ca. NOK 1 000 000,- per enhet. Dette gir en dokumentavgift på ca. kr. 25 000,- per enhet. Det tas forbehold om endring i gebyrer, tomteverdien og dokumentavgift på tinglysingstidspunktet.

  Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-
  Tinglysingsgebyr og attestgebyr for hvert pantedokument kr. 585,-
  Gebyr for pantattest kr. 206,-

  Dokumentavgift beregnes av andel tomteverdi. Det gjøres oppmerksom på at det er tomtens verdi på tinglysingstidspunktet som legges til grunn for avgiftsberegningen. Opplyst dokumentavgift er beregnet ut fra dagens antatte tomteverdi. Justering av dokumentavgiften kan således forekomme og det er kjøper som ev. er ansvarlig for mellomværende. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter og gebyrer.
 • Kommunale avgifter faktureres direkte fra kommunen. Kommunale avgifter stipuleres til et årlig gebyr på ca.kr. 6 238,1,- pr. bolig for vann og avløp. Tallet er hentet fra Bergen kommune sin prisliste på vann og avløp. Abonnentsgebyr og forbruksgebyr er ganget med boligens BRA (144,5 m2). Renovasjon pr. husstand stipuleres til ca. kr. 2 552,11,- pr. år. Summen er hentet fra kalkulator fra BIR. Summen er beregnet fra et restavfallsspann på 140 liter. Avvik kan forekomme, og vil ikke ha betydning for kjøpesum og forhold ellers.
 • Eiendomsskatten vil utgjøre 2,8 promille av eiendommens skattegrunnlag, hvor grunnlaget fastsettes ved enkel taksering. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.
 • Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

  Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

  Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til eiendommen være overført kjøper, jf. bustadoppføringslova §46.

  Så snart selgers eventuelle forbehold er frafalt og garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12 er stilt, betaler kjøper 10% av kjøpesummen. Forskuddsbeløpet må være fri kapital, og ikke knyttet til pant i kjøpt eiendom. Resterende del av kjøpesum, omkostninger og eventuelle tilvalg innbetales til overtakelse. Samtlige beløp skal innbetales til meglerforetakets klientkonto. Innbetalinger skal komme fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Forskuddet/delinnbetalingen som innbetales fra kjøper til meglerforetakets klientkonto er avtalt å være forskudd/depositum og selger må stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 (3) for å kunne nyttiggjøre seg dette. Når selger har stilt lovpålagt sikkerhet for beløpet vil selger få instruksjonsrett over beløpet på meglerforetakets klientkonto. Opptjente renter tilfaller etter dette selger.

  Dersom garanti etter bustadoppføringslova § 47(3) ikke blir stilt er det innbetalte beløp underlagt kjøpers rådighet og kjøper opptjener renter av beløpet frem til det eventuelt stilles garanti etter bustadoppføringslova § 47 (3) eller hjemmelen til eiendommen overføres kjøper, jf. bustadoppføringslova § 46 (1).
  Dersom avtale om tilvalg inngås direkte med selgers underleverandører, anbefaler meglerforetaket at betaling for disse tilvalgene finner sted etter at overtakelse har funnet sted. Dersom kjøper velger å betale for slike tilvalg tidligere, gjør meglerforetaket oppmerksom på at slik betaling vil kunne være usikret ved en eventuell konkurs.

  De som ønsker å kjøpe bolig i dette prosjektet må, før innlevering av tegningsskjema/kjøpebekreftelse, ha hatt kontakt med en finansieringsinstitusjon som kan bekrefte finansiering på innleveringstidspunktet.
 • Det er velforening i området, og det må påregnes kostnader i forbindelse med drift og vedlikehold av private veier.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for utleie av eiendommen.
 • Hele byggeprosjektet vil bli fullverdiforsikret frem til overtakelse. Forsikringen gjelder også materialer som er tilført boligen. jf. bustadoppføringslova § 13 siste ledd. Ved brann- eller annet skadetilfelle tilfaller erstatningssummen selger, som snarest mulig plikter å gjenopprette skaden.
  Kjøper er forpliktet til å tegne egen innbo- og løsøreforsikring fra overtakelse.
 • Sak om VA-ledninger til hus er under behandling. Skal tilknyttes offentlig VA-nett.
  Vei: Adkomst over privat vei. Det er tinglyst veirett.
 • Boligene blir overlevert med allerede tinglyste servitutter, heftelser og forpliktelser. Disse følger eiendommen fra den ble skilt ut, og kan ikke slettes. Kjøper aksepterer at det på boligen kan måtte påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant seksjoneringsbegjæring, erklæringer om vedlikehold og drift av fellesområder m.m.

  2020/2020436-1/200 Bestemmelse om veg 23.01.2020 21:00
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:202 Bnr:52
  Overført fra: 4601-202/85
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Grunndata:
  2021/1256660-1/200 Registrering av grunn 08.10.2021 21:00
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:202 Bnr:23
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:202 Bnr:85

  Rettigheter på andre eiendommer:
  Rettigheter på 4601-202/85
  2021/1256792-1/200 Bestemmelse om veg 08.10.2021 21:00
  Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE
  Org.nr: 964338531
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:202 Bnr:163
  Bestemmelse om vedlikehold
  - Gnr 202 bnr 85 gir rett til gnr 202 bnr 85 til å anlegge lovlig adkomsvei over gnr 202 bnr 85, samt bruksrett til vegen Vikaletet. Rettighetshaver blir medansvarlig for vedlikehold.

  Rettigheter på 4601-202/85
  2021/1256792-2/200 Bestemmelse om vann/kloakk 08.10.2021 21:00
  Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE
  Org.nr: 964338531
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:202 Bnr:163
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  - Gnr 202 bnr 85 gir gnr 202 bnr 163 rett til å anlegge private vann- og avløpsledninger over gnr 202 bnr 85, samt rett til å koble seg på eksisterende vann og avløpsledninger lagt på gnr 202 bnr 85. Rettighetshaver blir medansvarlig for vedlikehold.

  Eiendommen overtas med påhvilende servitutter mv. Kopi av grunnboken følger med som vedlegg. Utskrift av tinglyste servitutter kan fås ved henvendelse til megler. I tillegg aksepter kjøper at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boliger og gangvei.

  Reguleringsplaner på grunnen:
  Planid: 8890000
  Plannavn: ÅSANE. GNR 202, VIKALEITET
  Ikrafttrådt: 30.04.1990
  Saksnr: 190840036
  Dekningsgrad: 80,0 %
  - Arealet er avsatt til boliger og gangvei etter reguleringsplanen på grunnen.

  Planid: 8890001
  Plannavn: ÅSANE. GNR 202, VIKALEITET, ENDRING
  Ikrafttrådt: 07.02.1991
  Saksnr: 190840036
  Dekningsgrad: 20,0 %
  - Arealet er avsatt til boliger etter reguleringsplanen på grunnen.

  Kommuneplan:
  Planid: 65270000
  Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
  Ikrafttrådt: 19.06.2019
  Dekningsgrad: 100,0 %
  - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg etter kommuneplanen.

  Hensynssoner i kommuneplanen:
  Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 99,3 %.
  Rød støy: Vei støy - rød sone. Dekningsgrad 0,7 %.

  Planer i nærheten av eiendommen:
  Planid: 9930000
  Plannavn: ÅSANE. KDP ÅSANE SENTRALE DELER
  Saksnr: 200000762
  - Planen går ut på å utvikle området til et levende, miljøvennlig og aktivt bydelssentrum med nærområder som supplerer og støtter opp om sentrum. Åsane senterområde skal utvikles fra kjøpesenter til et fullverdig urbant bydelssenter med tilknytning til funksjonelle og framtidsrettede næringsområder. Planen skal også ta vare på viktige trekk i kulturlandskapet og muliggjøre en landskapstilpasset boligbebyggelse.

  Planid 8890060
  Plannavn: ÅSANE. GNR 202 BNR 85, VIKALEITET, PLAN FOR UTBYGGING
  Saksnr: 200206044
  - Store deler av området er allerede utbygget, men det foreligger boliger i planen som p.t. ikke er bygget.
  - Området gjelder bebyggelsesplan for området Vikaleitet. Arealene i planområdet skal nyttes til følgende formål:
  Byggeområder for:
  - boliger med tilhørende anlegg.
  - eneboliger
  - tett/lav
  Offentlige trafikkområder:
  - kjøreveg
  - gangveg/fortau
  Fellesområder:
  - felles adkomstveg
  - felles lekeareal.
  Spesialområder:
  - kommunalteknisk anlegg
  - frisiktsone

  Planid: 8890002
  Plannavn: ÅSANE. GNR 202, EIKÅS - VIKALEITET
  Saksnr: 199614387
  - Endringsforslaget omfatter en reduksjon av svingradien i innkjørselen, samt en mindre forskyvning av krysset og den første del av hovedatkomsten til feltet for å få en bedre tilpassning.

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom: 202/115
  Bygningsnr: 300850914
  Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
  Status: Igangsettingstillatelse
  Dato: 08.02.2021
  Saksnr: 202024344
  - Gjelder Eikåslia 2.

  Eiendom: 202/135
  Bygningsnr: 20755563-1
  Endring: Påbygg
  Bygningstype: Enebolig
  Status: Igangsettingstillatelse
  Dato: 15.07.2020
  Saksnr: 202014854
  - Gjelder Vikaleitet 69.

  Eiendom: 202/164
  Bygningsnr: 25171551
  Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
  Status: Bygning godkjent for riving/brenning
  Dato: 18.01.2022
  - Gjelder Vikaleitet 33 A og 33 B.

  Eiendom: 202/164
  Bygningsnr: 301023892
  Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
  Status: Igangsettingstillatelse
  Dato: 04.03.2022
  Saksnr: 202203696
  - Gjelder Vikaleitet 33 A og 33 B.

  Eiendom: 202/164
  Bygningsnr: 301023898
  Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
  Status: Igangsettingstillatelse
  Dato: 04.03.2022
  Saksnr: 202203696
  - Gjelder Vikaleitet 33 A og 33 B.

  Eiendom: 202/52
  Bygningsnr: 172931499
  Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
  Status: Bygning godkjent for riving/brenning
  Dato: 18.01.2022
  - Gjelder Vikaleitet 37 A og 37 B.

  Eiendom: 202/52
  Bygningsnr: 172931510
  Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
  Status: Bygning godkjent for riving/brenning
  Dato: 18.01.2022
  - Gjelder Vikaleitet 37 A og 37 B.

  Eiendom: 202/52
  Bygningsnr: 301001408
  Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
  Status: Igangsettingstillatelse
  Dato: 18.01.2022
  Saksnr: 202131204
  - Gjelder Vikaleitet 37 A og 37 B.

  Eiendom: 202/93
  Bygningsnr: 9570993-1
  Endring: Tilbygg
  Bygningstype: Enebolig m/hybel/sokkelleil.
  Status: Igangsettingstillatelse
  Dato: 14.12.2020
  Saksnr: 202020703
  - Gjelder Eikåslia 7.

  Andre opplysninger:
  Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
  tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
 • Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.
 • Det er ikke konsesjon på eiendommen.
  Det er ikke odel på eiendommen.
 • Avtaleforholdet er regulert av lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (bustadoppføringslova), heretter kalt buofl. Bustadoppføringslova bruker betegnelsene entreprenør og forbruker, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene.

  Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Buofl. kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som næringsdrivende/investor, eller når boligen er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen som hovedregel reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93 (avhendingsloven). Selger kan likevel velge å selge etter buofl., men dette må avtales særskilt ved avtaleinngåelsen.

  Buofl. kan ikke fravikes til ugunst for forbruker, jf. buofl. § 3.
 • Byggene er ikke detaljprosjektert på salgstidspunkt. Det kan være avvik mellom de planskisser, snitt tegninger, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Endringer som følge av avklaringer i detaljprosjekteringen kan bli nødvendig. Dette gjelder også inni husene. Dette gjelder bla.bærekonstruksjoner, utforinger av vegger og sjakter samt innkassinger av tekniske installasjoner.

  I nye bygg vil det normalt slå sprekker i tapet, maling med mer, ved skjøter innvendige hjørner, overganger tak/vegg og sammenføyninger, pga setninger og uttørking av materialer. Dette kan ikke kreves utbedret , så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard. Ventilasjonsaggregat er ikke bestemt plassering på og det må påregnes at dette kan plasseres på et annet rom en vaskerom.

  Igangsettelse av prosjektet forutsetter at begge enhetene er solgt.
 • Selger tar forbehold om endringer i forhold til opplysninger gitt i salgsoppgaven og teknisk beskrivelse med hensyn til konstruksjon og materialvalg, fargevalg og arkitektoniske løsninger, herunder bl.a. mindre endringer av planløsninger. Det tas spesielt forbehold om endringer og justeringer som er hensiktsmessige og nødvendige for plassering av sjakter og kanaler, herunder innkassinger av kanaler/føringer som ikke er vist på tegningene. Eventuelle endringer skal ikke forringe kvaliteten på boligen.

  Kjøper er forpliktet til å godta de endringer for boligen som måtte følge av eventuelle krav satt av kommune eller annen offentlig myndighet.

  Plantegninger og illustrasjoner som viser ulike innredningsløsninger er ment som illustrasjoner for mulige løsninger og inngår ikke i standardleveransen. Tegningene i prospektet bør ikke benyttes som grunnlag for nøyaktig møbelbestilling, både fordi endringer vil kunne forekomme og fordi målestokkavvik vil kunne forekomme ved trykking/kopiering.

  Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over de forannevnte, plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold.

  Endringer i lov eller forskrift, nye offentligrettslige krav eller vedtak som regulerer forhold knyttet til selgers ytelse, er kjøpers ansvar med mindre selger ved avtaleinngåelse var kjent med, eller burde være kjent med endringene. Ev. økte kostnader dekkes av kjøper. Slike kostnader vil medføre en tilsvarende økning i det avtalte vederlaget for kjøper. Selger skal uten ugrunnet opphold varsle kjøper om endringene og de konsekvenser dette innebærer.

  Selger forbeholder seg retten til å endre priser og betingelser for alle usolgte enheter uten forutgående varsel til øvrige kjøpere. Videre tas forbehold om å leie ut usolgte enheter.
 • Kontraktsposisjonen kan videreselges under forutsetning av at selger får dokumentasjon på at ny kjøper trer inn i kontrakten med de samme rettigheter og forpliktelser som opprinnelige kjøper. Det må også fremlegges tilfredsstillende finansieringsbekreftelse. Ved videresalg påløper et administrasjonsgebyr på kr. 100.000,- inkl. mva. som betales av opprinnelig kjøper. Selger forbeholder seg retten til å kreve at opprinnelig kjøper vil være solidarisk ansvarlig i det tilfelle at ny kjøper misligholder sine forpliktelser ved eventuell transport. Påkrevde endringer av garantier ved et evt. videresalg bekostes ikke av selger/utbygger.

  Kjøper kan ikke benytte boligprosjektets markedsmateriell i ev. markedsføring for transport av kjøpekontrakt uten selgers og meglers samtykke.
 • Alle eiendommer som selges/leies ut, skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m2. Det er selger/utbyggers ansvar å innhente lovpålagt energiattest for boligen, med en energiklassifisering på en skala fra A- G. Dersom utbygger/selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for boligen.
 • Når handel er kommet i stand har oppdragstaker krav på, kr 50.000,- eks. mva. i vederlag for hvert enkelt salg. Visningshonorar kr. 1.500,- eks mva. pr fellesvisning. Oppdragsgiver dekker utgifter som medgår til annonsepakke (estimert kr. 15.000,- eks mva.). Oppdragstaker dekker alle utlegg påløpt i anledning oppdraget, ca. kr. 17.000,- eks. mva.
 • Forskudd på 10 % av kjøpesummen innbetales 14 dager etter garantier er stilt.
  Resterende 90 % + omk. betales før overtakelse.

  All innbetaling for kjøpesum og omkostninger blir til meglers klientkonto.
 • Aktiv Eiendomsmegling tilbyr gratis verdivurdering for kjøpere i prosjektet. Ta kontakt så kommer vi på en befaring. Sett inn kontaktinformasjon til megler.
 • Døhn eiendom as Henne
Marius Hagen

Megler

Marius Hagen

99 54 05 96

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev