aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Omavegen 390. Enebolig med løe og bod
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Omavegen 390. Enebolig med løe og bod

OMASTRAND Omavegen 390

Enebolig i naturskjønne og solrike omgivelser ved sjø. Fin utsikt og parkering. Boligen er nyoppusset innvendig.

 • kr 2 990 000
 • BRA 192 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 2 990 000
 • Omkostningerkr 91 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 081 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1910
 • Soverom4
 • ArealP-rom 160 m²
 • Tomt14 542 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,00))   91 792,- (Omkostninger totalt)   3 081 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Omavegen 390. Dette er en enebolig med en flott beliggenhet på Omastranda. Boligen ligger flott til med nærhet til sjø og omkranset av grøntområder. Fra boligen har man en nydelig sjøutsikt og gode solforhold. De fleste overflater i 1 og 2 etasje er nyoppusset / nyinnredet i perioden 2020/23. Stort og lekkert bad. Romslig og fin åpen kjøkkenløsning med god spiseplass. 4 soverom i 2 etasje. Kort oppsummert: - Bad fra 2020. - Kjøkken fra 2020. - 2 etasje er nyinnredet - Overflater oppusset - Gode parkeringsmuligheter - Eiendommen er bebygget med bolig, løe og bod Samt Naust/Verksted med bruksavtaler. Boligen inneholder: 1. etasje: Entré/gang, bad og stue/kjøkken. 2. etasje: Loftstue, 4 soverom og bod. Kjeller: 2 boder.
Eiendommen er bebygget med bolig, løe, naust/verksted og bod.

Omavegen 390, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 23 kvm 2 boder.
  1. etasje: 94 kvm Entré/gang, bad og stue/kjøkken.
  2. etasje: 75 kvm Stue, 4 soverom og bod.
  Primærrom
  1. etasje: 94 kvm Entré/gang, bad og stue/kjøkken.
  2. etasje: 66 kvm Stue og 4 soverom.  Tomt
  14542m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen er bebygget med bolig, løe, naust/verksted og bod. Den delen av naustet som grenser mot sjø følger ikke med denne eiendommen. Eiendommens tomt er svakt skrånende mot sjø. Er delvis opparbeidet med gressplener, tilkomstvei og uteområder.

  Beliggenhet
  Omavegen 390 har en flott beliggenhet på Omastranda med umiddelbar nærhet til sjø og ellers omkranset av grøntområder og spredt bebyggelse. For hverdagshandelen er det ca. 3 minutters kjøring til Joker Omastrand og 10 minutters kjøring til Coop Prix Strandebarm. Videre kan man kjøre ca. 40 minutter til Norheimsund sentrum dersom man trenger et bredere servicetilbud. Her finner du det du måtte trenge av servicetilbud - om du ønsker å nyte en god middag på en restaurant, eller om du bare skal få unnagjort ukeshandlingen. Sommerstid er stranden i Norheimsund perfekt for familien eller samling med venner. Her kan en bade, spille volleyball eller leke på plenen like ved. For den aktive er det flere flotte turmuligheter i nærområdet. Her kan vi trekke frem blant annet Vikevarden og Vikestølen. Ellers er det flotte aktivitetstilbud med aktivitetshall på Oma skole og Strandebarm idrettspark. Skoler og barnehager i nærområdet: - Strandebarm barnehage - Holdhus barnehage - Hatlestrand barnehage - Strandebarm skole (barne- og ungdomsskole) - Fusa videregående skole

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Boligbebyggelse.

  Byggemåte
  Tak: Det er saltak i trekonstruksjon med takstperrer og kaldt loft. Det er tekket med skifer på eldste del, men er uten tekking på tilbygget del. Veggkonstruksjon: Det er tømmer konstruksjon på hoveddel fra byggeår og bindingsverk på tilbygget del. Vinduer: Vinduer med isolerglass fra 2015 til 2020. Dører: Ytterdør med glassfelt av god kvalitet. Malte fyllingsdører av nyere type. Etasjeskille: Etasjeskille i trebjelkelag. Byggegrunn: Bygget er fundamentert på fjell og faste masser. Drenering: Opprinnelig drenering fra byggeår på gammel del. Ny drenering langs tilbygget del med drensrør og nye masser. Grunnmur og fundamenter: Støpt ringmur med blindkjeller og støpt kjeller med leca.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Alt av vann og avløp er fornyet og utført av det første firmaet som står ovenfor. Støypt over varmekabler og lagt membran av andre navnet. Flislegging er fullført av det siste navnet. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Fornyet av Hardanger Malermester. Er arbeidet byggemeldt? Ja, Kvam kommune har godkjent byggesøknad. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? På dei mest regnfulle dager har det kommet inn vann via gammel grunnmur inn i gammel kjeller. Det er lagt drenering rundt huset men ikkje på gammel del. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Fått klage på feieluke i loftstove. Denne er nå byttet April 2023. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Skjeve gulv. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Alt av elektrisk er fornyet. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Det er nyanlegg i huset og eg har dokumenter på sluttkontroll. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? På den gamle delen av huset har me bytta sutaket sjølv. tok ned skiferen og opp igjen med den. På nye delen har faglært ordnet taket. Skifer er enda ikkje kommen opp. Alle fasader utenom ein er gjort av faglært. Den eine veggen er gjort på egeninnsats. Da byttet vi vindu, etterisolerte og hadde på ny kledning. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja, huset er bygget på og gjort om innvendig. Og det er fasadeendring. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Byggesøknad er godkjent og det er midlertidig bruksrett på huset da det ikkje var helt ferdig. Har 2 år på å fullføre og nå er det meste i orden. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Det er enda ikkje ferdigattest på huset men det er midlertidig brukstillatelse som er gyldig fram til 17.03.2025. Huset er ferdig så det mangler bare å søke om ferdigattest. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja, det er noken tinglysninger på eigendommen. Den nye kloakken er ikkje koblet til enda men vil bli gjort før evt overtakelse av eigendom.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Omavegen 390. Dette er en sjarmerende enebolig med en flott beliggenhet på Omastranda. Boligen ligger flott til med nærhet til sjø og omkranset av grøntområder. Fra boligen har man en nydelig sjøutsikt og gode solforhold. Eiendommen består av to teiger og har et totalt areal på 14542 m². Eiendommen er bebygget med bolig, løe, naust og bod. Overflater i 1 etasje er nyoppusset og de fleste overflatene i 2 etasje er nyinnredet Velkommen på visning! Stue / kjøkken: Boligen har en sosial planløsning med åpen løsning mellom stue og kjøkken. Rommet er av god størrelse og kan innredes med sofaseksjon og større spisebord. Stuen har et sjarmerende preg kombinert med moderne overflater. Det er store vindusflater som rammer inn den nydelige sjøutsikten utenfor boligen. Lekkert kjøkken med profilerte fronter fra 2020. Kjøkkenet er utstyrt med nedfelt vask og integrerte hvitevarer. Av hvitevarer er det stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap/frys. Kjøkkenet er innredet med benk med oppbevaring ? en trivelig sitteplass som skaper en sosial atmosfære på kjøkkenet. Bad: Flott bad fra 2020 med fliser på gulv og oppvarming med varmekabler i gulv. Badet er innredet med dusjnisje, opplegg for vaskemaskin, vegghengt toalett, benkeskap med nedfelt servant og speil med belysning over. Loftstue: Lys og innbydende loftstue med plass til å innrede med sofagruppe og mediemøblement. Arealet kan også benyttes som kontor eller lekekrok. Rommet er et perfekt oppholdsrom for barnefamilien. Soverom: Boligen har totalt 4 soverom i andre etasje. De største soverommene kan innredes med dobbeltseng, garderobe og annet soveromsmøblement. De minste soverommene kan innredes med standard soveromsinnredning. Bod i 2 etasje er tilrettelagt og tiltenkt for bad. Foreligger tegninger fra 2015 som viser tilbygg med karnapp. God lagringsplass/bodplass i bod, løe og verksted/naust. Bruksavtaler på naust. Delen mot sjø hører ikke til eiendommen og andre halvparten disponerer sammen med nabo.

  Standard
  Boligen er oppusset innvendig de senere år og remstår med god standard. Uinnredet rom i 2 etasje tiltenkt som bad. Noe gjennstående arbeid med kledning og tak. Innvendige overflater: Innvendige gulv med nyere laminat. Innvendige vegger og himling med heltre og malte plater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det mangler tekking på tilbyggede deler. Noe spor etter etter lekkasje på minste tilbygg. Tiltak: Ny membran/papp må påregnes og tekking legges for tilfredstillende resultat. Utvendig > Veggkonstruksjon: Noe begrenset lufting lokalt i nedre del og på raft ved overgang til loft. Mangler kledning ved takoppbygg. Tiltak: Gjenstående kledning må monteres. Jevnlig tilsyn anbefales. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er ventiler i gavl med tilstrekkelig utlufting. Noe spor etter tidligere lekkasje registrert i konstruksjon, spesielt rundt gjennomføringer. Tiltak: Det anbefales jevnlig tilsyn. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: Fungerer med dette avvik. Innvendig > Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er ikke mulig å foreta hulltaking i underetg i utsatte konstruksjoner. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Tiltak: Det er ikke mulig å foreta hulltaking i underetg i utsatte konstruksjoner. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det anbefales tiltak før rommet innredes. Innvendig > Krypkjeller: Det er registrert forhøyet fuktnivå i synlig gulvkonstruksjon under eldre del. Er også registrert lokal skade på bunnstokk/svill på grunnmur på samme sted. Tiltak: Må ses i sammenheng med konstruksjonsoppbygging mot grunnmur og avrenning fra mur på hjørne i bakkant. Det anbefales tiltak for å redusere skadepotensialet. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Tiltak: Det må foretas utbedring av avviket. Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Opplegg for vanntilførsel fra bod i kjeller er ikke en permanent løsning. Tiltak: Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Det må påregnes arbeid med ferdigstilling av vanntilførsel fra kjeller. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er påvist ufagmessig utførelse av avløpsledninger. Avløpsløsning er midlertidig. Tiltak: Det må påregnes arbeid med ferdigstilling av avløpsløsning. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tomteforhold > Drenering: Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Gjelder opprinnelig bygg Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det mangler murpuss på tilbygget del. Tiltak: Det anbefales at leca pusses. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tomteforhold > Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Tiltak: Det må påregnes kostnader til påkobling på ny septik og eventuelt til oppgradering av eldre tank. Forhold som har fått TG3: Utvendig > Nedløp og beslag: Det er store deformasjoner i renner og nedløp. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Tiltak: Nye renner og nedløp må monteres. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvitevarer på kjøkken følger med i salget.

  Moderninseringer og påkostninger
  I perioden fra 2020-2023 er overflater oppusset og modernisert. Overflater i 2 etasje er nyinnredet. Gjennstående utvendige arbeider med tak og kledning blir ikke ferdigstilt innen overtagelse.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er innlagt fiber gjennom Kvamnet.

  Parkering
  Parkering for flere biler på eget tun. Naboeiendommen har rett til parkering for 2 biler ved løe. Dette er en tinglyst avtale som følger eiendommen videre.

  Forsikringsselskap
  Storebrand

  Polisenummer
  9760426

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Naustet er det bruksavtaler på. Nabo bruker og disponerer fremre del av nauset som grenser mot sjø(denne eiendommen disponerer ikke den delen. Den bakre delen disponeres sammen med bnr. 30 som har bruksrett. Søsken og foreldre av selger har forkjøpsrett på eiendommen. Eiendommen blir solgt med forbehold om at forkjøpsretten ikke benyttes. De som har forkjøpsrett kan bruke inntil 2 måneder fra de får skriv til de må bestemme seg. Hvis de svarer nei eller ikke svaret innen fristen blir boligen solgt til budgiver/kjøper. Hvis de forkjøpsberettige svarer nei eller ikke svarer innen frist faller forkjøpsretten vekk og kan heller ikke brukes på ett senere tidspunkt. Det foreligger plan om søknad av bad 2 etasje med utvendig karnapp fra 2015. Dette er ikke blitt utført. Tegning/planer kan sendes på mail hvis ønskelig.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,00))   91 792,- (Omkostninger totalt)   3 081 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Elektisk og vedfyring. Varmepumpe fra 2015 montert. Varme i gulv på bad.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  12484

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter inkluderer vann, slamtømming, branntilsyn/feiing og eiendomsskatt. Oppgitte priser vann er basert på et stipulert vannforbruk på 100 m3 pr år Alle priser inkl. mva.

  Formuesverdi primær
  421655

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1517957

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Velforening
  Det er ikke opplyst om velforening for området.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4622/136/6: 27.02.1956 - Dokumentnr: 251 - Jordskifte Gjelder denne registerenheten med flere - Jordskifterett - Bnr 6 er utskilt fra bnr 1 og skal ha beite for det som fostres på bruket (1 ku og 4 sauer). - Bnr 1 skal ha rett til vei for å komme frem med tømmer og ved. Veirett over bnr 6 og 15. 30.11.1957 - Dokumentnr: 1608 - Jordskifte Gjelder denne registerenheten med flere - Jordskifterett ang. gjerde, skog og veier. 23.03.1962 - Dokumentnr: 403 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4622 Gnr:136 Bnr:19 Bestemmelse om vannrett - Bnr 19 har rett til å anlegge brønn på bnr 6. - Bnr 19 har rett til å benytte bnr 6 sin fellesvei mot å delta i vedlikehold av veien. - Bnr 19 skal ha gangsti over bnr 6 fra eiendommen og i vesentlig retning frem til fellesveien. 27.05.1966 - Dokumentnr: 1020 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4622 Gnr:136 Bnr:21 Bestemmelse om vannrett Bestemmelse om naustplass Med flere bestemmelser - Bnr 21 skal ha rett til den gamle brønnen til brn 6 og legge ledning derfra. - Bnr 21 skal ha rett å komme til sjøen ved båtberkstedet, med båtfest og rett til å dra båt på land der. - Bnr 21 skal ha veirett til den nåværende gårds- og sjøvei frem til riksveien, mot å ta del i vedlikehold og kostnader. 06.02.1969 - Dokumentnr: 287 - Skjønn Bestemmelse om veg Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere 05.03.2015 - Dokumentnr: 203193 - Forkjøpsrett Rettighetshaver: Fredheim Jan-Ove Fnr: 180660 - Søsken og foreldre av selger har forkjøpsrett på eiendommen. 05.03.2015 - Dokumentnr: 203193 - Forkjøpsrett Rettighetshaver: Fredheim Herborg Fnr: 240965 - Søsken og foreldre av selger har forkjøpsrett på eiendommen. 05.03.2015 - Dokumentnr: 203193 - Forkjøpsrett Rettighetshaver: Hauge Katinka Fnr: 111082 - Søsken og foreldre av selger har forkjøpsrett på eiendommen. 05.03.2015 - Dokumentnr: 203193 - Forkjøpsrett Rettighetshaver: Fredheim Tanita Fnr: 300889 - Søsken og foreldre av selger har forkjøpsrett på eiendommen. 05.03.2015 - Dokumentnr: 203193 - Bruksrett Rettighetshaver: Knr:4622 Gnr:136 Bnr:30 Bestemmelse om bruksrett til båtverksted/naust - Bnr 30 skal ha bruksrett på båtverksted/naust som ligger på bnr 6. 27.09.1904 - Dokumentnr: 900029 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4622 Gnr:136 Bnr:1 02.03.1962 - Dokumentnr: 286 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4622 Gnr:136 Bnr:19 27.05.1966 - Dokumentnr: 1020 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4622 Gnr:136 Bnr:21 05.01.1979 - Dokumentnr: 52 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4622 Gnr:136 Bnr:30 09.12.1994 - Dokumentnr: 4792 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 19.11.2003 - Dokumentnr: 4455 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 01.01.2020 - Dokumentnr: 1843579 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1238 Gnr:136 Bnr:6

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for bolighus datert 19.12.1978. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Ferdigattest for avkjørsel datert 24.07.1978. - Plantegning stemplet med godkjenning etter på vilkår. - Situasjonskart tilbygg datert 24.09.2015. - Tegninger fasade og snitt med tilbygg datert 28.09.2015. - Plantegninger med tilbygg datert 28.09.2015. - Plantegning kjeller datert 16.11.2017. - Midlertidig brukstillatelse for tilbygg 1. etasje og kjeller datert 29.03.2022.

  Vei, vann og avløp
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler. Eiendommen er tilknyttet offentlig vanntilførsel via sjø. Avløp: Eiendommen har ikke avløp. Eiendommen har septiktank. Det er etablert utlipp. Eiendommen har godkjent utslipp. Eiendommen har privat avløpsløsning til septiktank. Midlertidig oppkobling i kjeller, dette blir endret innen overtagelse. Vei: Eiendommen er tilknyttet privat vei. Det foreligger skriftlig avtale om kostnadsfordeling ved bruk av vei fra riksveien og til bnr 4 sin naust- og opplagsplass.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er uregulert, men er avsatt til LNF (landbruk, natur og friluftsområde) etter kommuneplanen.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,00))   91 792,- (Omkostninger totalt)   3 081 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  91792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,7 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- oppgjørshonorar kr 6 500,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, grunnpakke kommunale opplysninger kr 7 900,-, tinglysingsgebyr kr 585,- og visninger kr 2 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og et rimelig vederlag på kr 9 900,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Jørn Tage Hereide

Megler

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev