aktiv-eiendomsmegling

Ønsker du deg leilighet midt i Trysilfjellet sør? Sentral beliggenhet- Ski inn/ut - Sykkelbane, golf og klatrepark

 • 4 150 000
 • BRA 60 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING4 150 000
 • OMKOSTNINGER119 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 269 892
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 020
 • SOVEROM2
 • FELLESKOST./MND5 880
 • EIERFORM TOMTFestet fellestomt
 • 4 150 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  119 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 269 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leilighet oppført i 2020 med østvendt beliggenhet. Fasiliteter som alpinbakken (Ski in/out), Radisson Blu Hotel med spa, basseng og restaurant og Peppes pizza, finner du rett utenfor leilighetsbygget. Innenfor en radius på 300-400 m har du også Trysil Bike Arena, Trysil- Knut Arena, helårs klatrepark, Trysil golfbane og minigolf.

Merk deg dette:

- Balkong med utsikt
- Vannbåren varme i alle gulv
- Umiddelbar nærhet til ski/alpin/sykkel/golf
- Parkeringsplass med elbillader i oppvarmet kjeller med heis til etasjen
- Selges møblert og klart til bruk.
- Utleieplikt i kun 14 uker i perioden 1. nov til 1. mai

Leiligheten inneholder: Gang med garderobe, kjøkken og stue med utgang til balkong, bad, 2 soverom.

Tilhørende sportsbod, skiskap og parkeringsplass i parkeringskjeller.

Hotellvegen 4, L331, Innlandet

 • Felles inngangsparti via lobby og heisforbindelse med parkeringskjeller og øvrige etasjer. Leiligheten har flislagt gang med plass til omkledning og garderobe for jakker og sko. Herfra har du skyvedør til kjøkken og stue, samt dør til øvrige rom.

  KJØKKEN OG STUE
  Åpen stue og kjøkkenløsning med store vinduer mot balkongen. Kjøkkeninnredning med laminert benkeplate, over og underskap, glatte fronter, fliser i benkerygg. Integrert koketopp, oppvaskmaskin, stekeovn, kjøl og frys.

  Stua er innredet med en spisegruppe, sovesofa og stol. Fra sofagruppent er det adkomst til balkongen med plass til sittegruppe.

  BAD
  Leiligheten har flislagte bad, innredet med servantløsning med skap, speil med belysning og vegghengt toalett. Dusjhjørne med innfellbare glassdørerer. Opplegg for vaskemaskin.

  SOVEROM
  to soverom, hvor ett er innredet med dobbeltseng og skapløsning. Det andre soverommene har familiekøyeseng og skapløsning.
 • The Lodge Trysil har en sentral og attraktiv plassering på Turistsenteret i hjertet av Trysilfjellet sør. Her befinner du deg i umiddelbar nærhet til Radisson Blu Hotel med basseng, spa og restauranter. Kort veg til velkomstsenteret, matbutikk og Peppes Pizza. Innenfor en radius på 300-400 m har du blant annet Trysil Bike Arena, Trysil- Knut Arena, helårs klatrepark, Trysil golfbane og minigolf.

  Vinteraktiviteter:

  Trysilfjellet er en av Norges mest populære skidestinasjoner og har stor variasjon i skianlegget. Her finner du også langrennsløyper og utbygde barneområder som gjør Trysilfjellet meget familievennlig. I tillegg til de flotte langrennsforhold som er like ved leiligheten har man også i Trysilfjellet førsteklasses og velpreparerte løyper i god tid før jul! Trysilfjellet operer med snøgaranti og skal være et snøsikkert område hvor skisesongen varer fra november til mai. Anlegget kan by på utfordringer for hele familien, med frikjøringsområder og løypetrasser for både nybegynnere og erfarne skikjørere. Det er et eget område i anlegget som har ypperlige skileksområder for barn med skiskole og Smotteklubb. Det er også et område tilrettelagt for skogskjøring ved Høgegga, som vil være med på å øke vinterskigleden for liten og stor. Trysilfjellet har en meget velpreparert og populær skipark med rails og hopp. Parken besøkes hyppig av kjente ski- og snowboardproffer - noe som sier litt om kvaliteten parken har. Alle disse skimulighetene gjør at Trysilfjellet kan by på vintersportsaktiviteter til stor glede for hele familien!

  Sommeraktiviteter:

  Sommeren i Trysil er meget populært med sine tilgjengelige fjellterreng for tradisjonelle friluftsaktiviteter. Her er det mange snille fjellområder med tilrettelagete familieturer og skogsområder med stier for deg som ønsker skogens fred og ro. Du kan utfordre familien med en av de spennende fjellturene som er på "Topp 10", hvor den mest populære turen går over Skagsvola som betegnes som Innlandets svar på Besseggen.

  Trysil Bike Arena er Skandinavias største tilrettelagte anlegg for stisykling. Trysil er blitt et stisyklingseldorado med sine 45 km tilrettelagte sykkelstier og over 100 km naturlige stier. I fjellet er det tilrettelagte områder for både nybegynnere og godt erfarne med flere sykkelområder i både Gullia, Ås, Grimsåsen og i selve fjellet. Stolheisen er åpen i helgene i sommerhalvåret og det er mulighet for å leie både sti- og downhillsykler for å teste de flotte løypene i og rundt fjellet.

  Knettsetra er et populært samlingssted omvinteren, men det har også blitt et svært populært reisemål sommerhalvåret også. Vertskapet kan by på forskjellige familieaktiviteter en kort spasertur unna. Fra leiligheten er det også kort veg ned til en populær 18 hulls golfbane hvor det yrer av aktiviteter på sommerstid. Er du interressert i jakt og fiske så er Trysil også kjent for sine ypperlige jakt- og fiskeforhold.

  Fra leiligheten er det også kort veg ned til en populær 18 hulls golfbane hvor det yrer av aktiviteter på sommerstid. Er du interessert i jakt og fiske så er Trysil også kjent for sine ypperlige jakt- og fiskeforhold. I tillegg er det mulig å utfordre vannelementer med juving, rafting og kano i kort radius fra leiligheten.
 • Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Fundamenter, kjelleryttervegger og øvrige konstruksjoner under terreng av betong. Etasjeskillere av betongelementer. Gulvflater med fliser og parkett. Yttervegger i trekonstruksjoner og stålkonstruksjoner, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med liggende panel, stående panel, fasadeplater og fasadestein. Overflater med malte plater og panel. Himlinger med malte plater og malt betong Takflatene er tekket med takpapp.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Det er ikke gitt TG2 eller Tg3 på noen komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Bra 61 kvm/61 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal: Stue/kjøkken, bad, 2 soverom, gang.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Selges møblert og klar til bruk.
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Det benyttes fjernvarme fra Trysil Fjernvarme til oppvarming og til varmt tappevann. Forbruket av varmt vann til oppvarming og tappevann blir individuelt målt for hver leilighet. Dette betales i fellesutgifter via en Akontoløsning ligger i fellesutgiftene. Leiligheten har radiatorer. Baderommene har elektrisk varmekabler.

  Forbruk av energi i fellesareal fordeles av sameiet gjennom felleskostnadene.
 • Felles festet tomt på 5 350 m2. Opparbeidet med gressplen og variert beplantning. Asfalterte veger ved bygget.

  Trase for langrennsløype ligger mellom Bygg A og Bygg B. Bygg A og Bygg B er knyttet sammen ved gangbro.
  Opparbeidet lekeplass for de minste barna på parkeringsdekket. I tillegg er det naturlekeplass.

  Bortfester er Trysil kommune ved Trysilfjell Utmarkslag SA. Det er etablert festekontrakt for 40 år regnet fra og med 01.01.2018. Rett til fornyelse i 40 år på samme vilkår. Årlig festeavgift fra 2018 er på kr. 210.000,- og er hensyntatt i budsjetterte felleskostnader for sameiet. Festeavgiften reguleres hvert år i samsvar med konsumprisindeksen. I tillegg kan bortfester, hvert tiende år, kreve festeavgiften regulert i samsvar med festeavgifter i området for øvrig og i andre sammenlignbare områder
 • Garasjeplass i felles garasjeanlegg. Leiligheten har egen parkeringsplass med montert elbillader.
 • Adkomst fra felles privat veg. Bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett frem til fellestomt.
 • Forretningsfører: OBOS Innlandet - sameier og frittstående borettslag
  Tlf. 22 86 55 00
 • Sameiet består av 1 bygning med til sammen 56 leiligheter.

  Eierseksjonen hører til boligsameie. Med eierseksjon forstås sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av bolig eller annen bruksenhet i eiendommen. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet, men erverver av seksjon må meldes til styret for registrering.
 • Dyrehold er ikke beskrevet i vedtekter.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Sparebank 1 Skadeforsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi kr 1 029 548,- per 2020
 • Per 08.12.2021 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 5 880,- pr. mnd. Av disse går kr 2 493,- til á konto fjernvarme og ca. kr 3 387,- til felleskostnader som inkluderer tv- og bredbåndssignal, felles bygningsforsikring, renovasjon, festeavgift, strøing og brøyting av adkomstveg, parkeringsarealer og internveger, drift og vedlikehold av heiser, årskontroll brannalarmanlegg, sprinkleanlegg og brannslanger, vakt/sikkerhet, forretningsførsel, revisor og styrehonorarer. I tillegg vil det bli a konto beløp på kostnader til strøm, oppvarming (fjernvarme) og varmt tappevann i fellesarealer.

  Det er inngått felles serviceavtale for ventilasjonsanleggene i samtlige leiligheter, med en årlig kostnad på om lag NOK 1 600 per enhet.
 • Det er ikke fellesgjeld eller fellesformue
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 11 771,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Vann- og avløpsgebyr faktureres etter målt forbruk til satser fastsatt av Trysil kommune. Gebyr vil variere etter forbruk. Renovasjon utgjør kr 2 689,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Offentlige/ kommunale avgifter", kommer kostnader til innboforsikring, samt kostnader knyttet til strøm til egen leilighet etter måler. Oppvarming og varmt tappevann for egen bruksenhet innbetales á konto månedlig sammen med de øvrige felleskostnader.
 • Det ble utstedt ferdigattest for leilighetsbygget i juli 2021.
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse stemmer overens med dagens bruk.
 • The Lodge Trysil består av totalt 113 leiligheter. 75% av leilighetene i sameiet har pliktig utleie i minimum 14 uker i perioden 1. november til 1. mai. Resterende 12 valgfrie uker i vintersesongen kan man selv benytte, samt hele vår/sommer og høst. Eier av leiligheten bestemmer selv hvilke uker i vintersesong man ønsker å bruke. Det er mulig å leie ut mer for å øke inntektene.

  Book1 Trysil skal adminstere bookingavtalen, i tillegg til drifts- og renholdsavtalen. Det er per salgsoppgavedato Skistar som har avtalen om drift, renhold og utleie som inneholder følgende:
  Vaktmester og beredskapstjeneste, snørydding og strøing (for hånd) foran inngangspartier/nødutganger, orden og ryddighet for uteområder inkl. garasje, internkontroll i hht gjeldende lover og regler, kontakt og oppfølging av ekstern kontroll som brannalarman- legg, sprinkleanlegg, heiser og brannslanger, ukentlig sjekkrunder for forfallende arbeid/vedlikehold, for- retningsførsel, samt renhold av fellesarealer.
  I tillegg inneholder også bookingavtalen følgende tillegg som er særkostnad for den enkelte utleier: Supplering av kjøkkenutstyr, regelmessig sjekk madrasser, dyner og puter, samt årskontroll rapport pr. leilighet.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det foreligger uteleiplikt på denne enheten. Utleie skjer gjennom Skistar og Book1Trysil as.

  mrk: På bygget er det en tinglyst avtale mellom Book1 Trysil, utbygger, og The Lodge Trysil vedrørende DRU avtalen( drift-renhold-utleie) Ved
  konstituering av styre (først i November 2021) ble det oppdaget at midlertidig styre, utbygger, ikke hadde fått på plass alle avtaler samt at DRU
  avtalen av oss ble oppfattet som overpriset. Nå har styret fått på plass alle avtaler og pris på DRU avtalen har blitt redusert med 35 % av
  Book1 Trysil, utbygger. For øvrige detaljer om dette kan styrets leder kontaktes.

  Leieinntekter for mai 2021 til 21 april 2022 er kr 87 556,-

  Dette gir ingen garanti for at man kan forvente den samme inntekten i fremtiden. Kjøper overtar salgsobjektet med de leieforhold som fortsatt er gjeldende per overtakelse. Selger og kjøper har i fellesskap ansvar for å endre disposisjonsrett til eventuelle depositumskonti og avregne leieinntekter seg imellom.

  Pr. i dag er felleskostnader økt fra 3 313,- via 4 520,- til 5 880,- for å bygge opp en buffer i sameiet. Dette skyldes økte priser på strøm og fjernvarme og vil gjelde april-august med ny vurdering innen utgangen av juni (skriv i Vibbo fra styreleder datert 13.02.22 )
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 728230-2/200, tinglyst den 04.05.2018 Gjelder: Festekontrakt - vilkår, gjelder fra dato: 01.01.2018
  festetid: 40 år
  Dagboknr. 3199722-1/200 , tinglyst den 20.10.2020 Gjelder: Rettighetshaver:BOOK1 TRYSIL AS
  Dagboknr. 728230-3/200, tinglyst den 04.05.2018. Gjelder: Bestemmelse om veg, Rettighetshaver er Trysilfjell Utmarkslag.
  Dagboknr. 1168530-4/200 , tinglyst den 23.10.2017 Gjelder: Rettighetshaver:TRYSILFJELL UTMARKSLAG SA Org.nr: 950529474 Rett til å ha løyper, ledningsnett iht. gjeldende reguleringsplan
  Dagboknr. 728230-7/200, tinglyst den 04.05.2018. Gjelder Bestemmelse om årlig avgift
  Dagboknr. 351499-2/200, tinglyst den 25.03.2019. Gjelder, Bestemmelse om adkomstrett
  Dagboknr. 499539-1/200, tinglyst den 03.05.2019. Gjelder: Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
  Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
  Dagboknr. 3483269-1/200 , tinglyst den 14.12.2020. Bestemmelse om pliktig utleie
  Dagboknr. 3514938-1/200, tinglyst den 18.12.2020. Gjelder feste

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eierseksjonen.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen ligger i et område under reguleringsplan for Trysilfjell turistsenter. Området er regulert til byggeområde, kombinerte formål, offentlig trafikkområde, fareområde, spesialområder og fellesområder. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Trysil kommune. Området eiendommen ligger i er avsatt og/eller utnyttet til fritidsbebyggelse.
 • Gnr. 37 Bnr. 1562 Snr. 42 i Trysil kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Det kan ikke tegnes boligselgerforsikring, da selger er et selskap som har kjøp og salg av eiendom som del av sin virksomhet.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,8 % av salgssummen (inkl. fellesgjeld), minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 12.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Fineco AS Fossum
Marius Norum

Megler

Marius Norum

46 50 49 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev