aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Fasader sør

Oppdal Bruråket 9

Ferdig møblert hyttetun ved Sletvold | Ski-in / ski-out

 • BRA 111 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER100 842
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 600 842
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 995
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 94 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT474 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 3 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  87 500,- (Dokumentavgift)
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  100 842,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 600 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Hyttetunet ligger på Sletvold, rett ved skitrekk og langrennsløyper, og i gangavstand fra Oppdal sentrum. Tunet består av fire bygninger. I tillegg til hovedhytta er det innredet stabbur og grillhytte, i tillegg til en utvendig bod. Slik rommene er møblert i dag, er det hele 10-12 sengeplasser. Eiendommen selges ferdig møblert, og vil være bruksklar umiddelbart etter overtakelse.

Innhold hovedhytte:
- 1. etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, soverom, bad og bod/teknisk rom. Hems over soverom og bad.
- 2. etasje: Soverom og loftstue/soverom.

Innhold for øvrig:
- Stabbur (innredet som soverom)
- Frittstående bod/uthus
- Grillhytte
- Veranda mot sør og vest
Hytte 1. etasje: Stue

Bruråket 9, Trøndelag

 • Hytte 1. etasje:
  - Vindfang: Malt panel i himling, malt tømmer og Smartpanel på vegger, skifer med varmekabler på gulv. Klesheng.
  - Gang: Malt panel og åser i himling, malte tømmervegger, tregulv. Panelovn. Stige opp til hems.
  - Stue: Åpen himling med malte rundstokker og panel, malte tømmervegger, tregulv. Plass for både salong og spisestue. Peis, panelovn og liftgardiner. Utgang til veranda.
  - Kjøkken: Malt panel og åser i himling, malte tømmervegger, tregulv. Plass for spisebord. Panelovn og liftgardin. Fossline kjøkkeninnredning med heltre, malte fronter og laminert benkeplate. Integrert stekeovn, kokeplate og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Mekanisk avtrekk over kokesone.
  - Soverom: Panel og åser i himling, tømmervegger, tregulv. Panelovn og dobbelt garderobeskap.
  - Bad: Panel og åser i himling, panel- og tømmervegger, flis med varmekabler på gulv. Badet er utstyrt med WC, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Fossline baderomsinnredning med nedfelt servant.
  - Bod/teknisk rom: Åpen himling med panel, tømmervegger, betonggulv med sluk. Rommet er utstyrt med panelovn, hyller, varmtvannsbereder og sikringsskap med automatsikringer.

  Hytte 2. etasje:
  - Soverom: Åpen himling med rundstokker og panel, tømmervegger, tregulv. Panelovn og familiekøye (2+1).
  - Loftstue/soverom: Åpen himling med rundstokker og panel, tømmervegger, tregulv. Panelovn og familiekøye (2+1). Åpen trapp ned til stue. Se for øvrig kommentar under punktet Diverse om bruken av dette rommet.

  Innhold for øvrig:
  - Stabbur: Åpen himling med panel og rundstokker, tømmervegger, tregulv. Panelovn, sovesofa og køyeseng.
  - Frittstående bod/uthus: Åpen himling med panel og åser, panel på vegger, tregulv. Boden har innlagt strøm, og det er hyller og høvelbenk der.
  - Grillhytte: Åpen himling med panel og åser, tømmervegger, treplanker og skifer på gulvet. Gassfyrt ildsted i midten, sittebenker rundt vegger.

  Øvrige opplysninger om standard og utstyr:
  - Brannvarsling ved hjelp av enkeltmeldere.
  - TV-signaler hentes i dag ved hjelp av parabol, men det er fremført fiberoptisk kabel inntil stabbursveggen.

  Mer informasjon om eiendommens standard finner du i vedlagte egenerklæring fra selger, samt i tilstandsrapport fra takstmann Terje Sandhaugen. Sistnevnte har kommentert følgende i sin rapport:
  - Tilstandsgrad 3: Ingen.
  - Tilstandsgrad 2: Skjevhet veranda, mangler ildfast stein bak sotluke, manglende avrenning fra varmtvannsbereder. Vinduer, takrenner og nedløp, samt overflater og ventilering på bad har også fått tilstandsgrad 2, men i hovedsak kun på grunn av oppnådd halvparten av forventet levetid.
  - Dette er kun et utdrag. En mer komplett beskrivelse av teknisk standard finnes i vedlagte tilstandsrapport.
 • Hytta ligger på Sletvold, like nord for Oppdal sentrum, i et populært hyttefelt. Hytta ligger ved skiheis (ski in - ski out), og preparert skiløype for langrenn går rett forbi. Gode muligheter for sykling og fotturer i fjellet. Det er gangavstand til sentrum med butikker og alle fasiliteter. Oppdal byr for øvrig på det meste og beste av muligheter for aktiviteter en kan tenke seg gjennom året. Dette inkluderer et av Norges største alpinanlegg, jakt og fiske, golfbane, curling, bowling, rafting, kulturhus med kino, basseng og bibliotek m.m.
 • Ta av E6 ca. 650 meter nord for Oppdal sentrum (skiltet mot Oppdalsmuseet), og kjør inn i Slephaugråket. Følg denne veien helt opp til toppen (ca. 800 meter), og ta så til høyre i Gamle Kongeveg. Etter ca. 250 meter får du Sletvold Park på venstre hånd, og her svinger du inn. Følg veien Bruråket rett fram i ca. 150 meter, og du får eiendommen på venstre side.

  Se vedlagte kart for nærmere beskrivelse. Ved eventuelle fellesvisninger vil det bli satt opp visningsbukker fra Aktiv Eiendomsmegling.
 • Hytta er tegnet av arkitekt Johan Solberg, og oppført i 1995 av Byggmester Olav Solberg AS. Bygningen er etablert på støpt plate med tilfarergulv. Veggkonstruksjon er i hovedsak oppført av laftet tømmer, bortsett fra tilbygget inngangsparti som er i bindingsverk. Sistnevnte er utvendig kledd med stående panel. Taket er et saltak tekket med torv. Etasjeskille er et trebjelkelag opp mot oppstuggu. Vinduene er med kobla glass.

  Stabbur (byggeår ca. 1996) er i laftet tømmer, og er punktfundamentert. Buret har saltaks form, tekket med torv.

  Utvendig bod (byggeår ca. 1998) er oppført i stavlaft. Den er punktfundamentert, og har stående utvendig panel. Saltak tekket med torv.

  Grillhytte (byggeår ca. 1997) er sekskantet, oppsatt i lett treverk med liggende panel. Taket er sekskantet tekket med shingel.

  Selger opplyser videre at inngangspartiet på hytta ble omgjort/påbygget i 2011.

  For mer informasjon om byggemåte, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Det er takstmann Terje Sandhaugen som har målt arealene i bygningene i Bruråket 9:

  Hytte:
  - Bruksareal (innvendige mål): Ca. 91 kvm.
  - Herav bruksareal primærrom på ca. 89 kvm, og bruksareal sekundærrom på ca. 2 kvm (bod/teknisk).

  Stabbur:
  - Bruksareal primærrom: ca. 5 kvm.

  Utvendig bod:
  - Bruksareal sekundærrom: ca. 9 kvm.

  Grillhytte:
  - Bruksareal sekundærrom: ca. 6 kvm.

  Oppgitte arealer er basert på vedlagt tilstandsrapport.
 • Hytta selges møblert, og det meste medfølger i handelen her. Dette gjelder eksempelvis spisestue og salong på stua, hvitevarer og spisebord på kjøkkenet, diverse senger, utemøbler m.m.

  Selger opplyser imidlertid at følgende ikke medfølger: Seng på soverom i 1. etasje, to lysekroner, etasjeovn i gangen, treskap og TV på stua. Rokken og andre personlige gjenstander medfølger heller ikke.

  Se for øvrig punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler, samt vedfyring (peis i stue).
 • Tomtearealet er i henhold til kommunens WebMatrikkel beregnet å være 474,3 kvm. Tomta er terrassert mot sør, og grenser i nordvest inn mot regulert grøntanlegg/lekeareal. En god del av knausen bak hytta ligger inne på eiendommen.

  Tomta består av gress, løvtrær og einer, og gårdsplass/parkering er gruset. Det er også etablert en stor veranda mot sør og vest, samt en lun platting mellom hytte, stabbur og uthus.
 • Oppstillingsplass på egen tomt. Gjesteparkering i enden av vegen.
 • Adkomst til eiendommen er via privat vei fra Gamle Kongeveg og opp. Hytteforeningen er ansvarlig for brøyting av veien helt fram til hytta, og brøyter også opp èn parkeringsplass per hytte.

  Det er pliktig medlemskap i Sletvold Grendelag, med en årlig avgift på kr. 2.300,- p.t. Dette beløpet går til andelsmessig vedlikehold og drift av vei og gatelys, samt vann- og kloakknett. Det forventes at hytteeierne stiller opp på en dugnad i året.

  Eiendommen er tilknyttet offentlig/kommunalt vann og avløp. Det vil som regel være private stikkledninger selv om eiendommen er tilknyttet offentlig anlegg.
 • Formuesverdi kr 417 805 per 31.12.20
 • Kr. 8 274 pr. år
  De kommunale avgiftene dekker eiendomsskatt, vann og avløp samt et årlig feie- og tilsynsgebyr. Renovasjon foretas og faktureres av Remidt IKS, og er tatt med i beløpet ovenfor.
 • Eiendommen har følgende løpende kostnader pr. år:
  - Kommunale avgifter: ca. kr. 8 300,-
  - Forsikring ca. kr. 1 000,-
  - Strøm: ca. kr. 7 000,-
  - Hytteforening: ca. 2 300,-

  Totalt ca. kr. 18 600,-

  Megler gjør spesielt oppmerksom på at denne informasjonen er basert på selgers opplysninger, og er ikke kontrollert noe utover dette. Eiendommens løpende kostnader vil variere ut i fra individuelle leverandøravtaler, samt beboers behov og forbruk.
 • Ifølge opplysninger fra Oppdal kommune foreligger det verken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. I Oppdal kommune ble det ikke utstedt ferdigattester for fritidsboliger som det ble søkt om før 01.01.97, da nye regler om ansvarsforhold ble innført. Før dette tidspunkt var det bygningsmyndigheten som skulle foreta ferdigbefaring av bygg, og gi ferdigattest/midlertidig brukstillatelse. Pga. avstander og antall fritidsboliger, ble det ikke ansett som hensiktsmessig og nødvendig å foreta slik ferdigbefaring på fritidsboliger. Mangel av ferdigattest for fritidsboliger som det er søkt om før 01.01.1997 vil ikke bli gjenstand for noen ulovlighetsoppfølging fra bygningsmyndigheten i Oppdal.
 • Eiendommens bruksnavn er "Torunnistuggu".

  Det gjøres oppmerksom på at det er små avvik mellom bygningstegninger og dagens løsning. Det er den faktiske bruken av rommene som har avgjort hva rommene er definert som i salgsoppgaven, og om rommet er primær- eller sekundærrom. Eksempelvis er loftstue angitt med formål lukket soverom på byggetegningene, men det er ikke etablert vegg og dør der i dag. Se vedlagte originale bygningstegninger og dagens plantegning fra takstmann. I tillegg ble vindfang utvidet (inngangsparti innbygget) i 2011, og dette tiltaket er ikke omsøkt og/eller formelt godkjent. Det er kun registrert èn bygning (hovedhytta) i kommunens bygningsregister, men uthus og grillhytte er begge under 15 kvm. Stabburet er imidlertid innredet som rom for varig opphold, og skal i utgangspunktet være omsøkt og godkjent.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Følgende er tinglyst på eiendommens grunnbokblad:
  - Dagboknr. 159 av 1995: Erklæring/avtale vedr. bestemmelse om vedlikehold av veinett, gatebelysning m.m. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Ta gjerne kontakt med ansvarlig megler for mer informasjon, eller innsyn i dokumentet.

  Det er legalpant for kommunale avgifter.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsbebyggelse og turistanlegg. Bebyggelsesplan for Sletvoldområdet i Oppdal kommune med planID 1992009, er gjeldende. Eiendommen ligger innenfor området som er betegnet som H5, og dette området er avsatt til frittliggende hytter.
 • Gnr. 289 Bnr. 48 i Oppdal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Eiendommen er klar for snarlig overtakelse.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Energimerkingen i dette tilfellet er foretatt ved hjelp av såkalt "enkel registrering", hvor kun byggeår, arealer og byggemåte er hensyntatt. Energiattest er vedlagt i salgsoppgave.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 12 500,-, markedsføring kr 12 900,- og visninger kr 1 750, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Unni Hernes
Olav Granheim

Megler

Olav Granheim

95 30 40 30

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev