aktiv-eiendomsmegling
Aktiv bolig Vikavegen 28A ekstra ute Bjarne 021-HDR.jpg

OPPDAL Vikavegen 28A H0101

Sentrumsnær og moderne halvpart av tomannsbolig

 • kr 2 950 000
 • BRA 84 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 950 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 950 000
 • ObjektstypeTomannsbolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 008
 • Soverom2
 • ArealP-rom 82 m²
 • Tomt596 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 950 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  73 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000))

  89 892 (Omkostninger totalt)

  3 039 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Denne halvparten av tomannsboligen har en spesielt fin beliggenhet. Eiendommen ligger nært sentrum men er skjermet i et landlig og rolig område. Elva Ålma ligger rett på nordsiden av eiendommen.

Vikavegen 28A H0101, Trøndelag

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  1. etasje: 84 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 82 kvm Gang, stue, kjøkken, to soverom, bad/vaskerom.  Tomt
  596m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomtearealet er oppgitt å være 596 kvm i henhold til målebrevnr. 2/06 av 02.01.2006. Felles tomt med nabo i 2. etasje. Tomten er stort sett flat, og er pent opparbeidet med plen, prydbusker, store steiner og gjerde. Det er opparbeidet en platting med levegg mot vest, og en overbygd veranda mot sørvest. Innkjørsel og gårdsplass er gruset.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et etablert boligområde i Oppdal sentrum, med gangavstand til skoler og alle fasiliteter. Flere friområder, barnehager, ball-/lekeplasser og gang/sykkelveier ligger i nærheten. Huset har altså en meget sentral og god beliggenhet, men samtidig grenser den inn mot landbruksareal i nord, og elva Ålma går nært huset. Dette gjør at beliggenheten oppleves som svært idyllisk. Oppdal byr for øvrig på det meste og beste avmuligheter for aktiviteter en kan tenke seg gjennom året: Turer i fjellet, Norges største alpinanlegg, jakt og fiske, golfbane, curling, bowling, rafting, kulturhus med kino, basseng osv.

  Adkomst
  Fra Oppdal sentrum kjører en vestover i Vikavegen fra krysset i E6 ved Oppdal Bil. Etter ca. 550 meter tar en inn til høyre. Følg denne vegen ca. 170 meter, og eiendommen ligger da på høyre side av veien. Se vedlagte kart for nærmere beskrivelse. Ved eventuelle fellesvisninger vil det bli satt opp visningsbukker fra Aktiv Eiendomsmegling.

  Byggemåte
  Leilighet i 1 etasje for 2- mannsbolig oppført over to etasjer. Ringmur med isolerte elementer og støpt plate. Bindingsverk med liggende kledning. 2 lags vindu. Saltak tekket med betongtakstein og takrenner og blikk i svart stål. Terrasse i front som er overbygget med balkong fra 2 etasje. For mer informasjon om byggemåte, se vedlagte tilstandsrapport

  Innhold
  Innhold 1. etasje: Gang, stue, kjøkken, to soverom, bad/vaskerom og bod. Innhold for øvrig: - Garasje med bod - Utvendig bod. - Felles vindfang/trappegang i 1. etasje. - Overbygd veranda mot sørvest, samt platting mot vest

  Standard
  Standard - Gang: Malte plater i himling, Smartpanel på vegger. Laminat på gulv. Varme i gulv. - Stue: Malte plater i himling, Smartpanel på vegger. Laminat på gulv. Varme i gulv. Ovn. Utgang til veranda. Opplegg for Tv. - Kjøkken: Malte plater i himling, Smartpanel på vegger. Laminat på gulv. Varme i gulv. Laminert IKEA kjøkkeninnredning med laminert benkeplate. Integrert kjøle- og fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr og induksjonstopp. barløsning. Mekanisk avtrekk. - Soverom 1: Malte plater i himling, Smartpanel på vegger. Laminat på gulv. - Soverom 2: Malte plater i himling, Smartpanel på vegger. Laminat på gulv. Garderobeskap med skuffer. - Bad/vaskerom: Malte plater i himling, våtromsplater på vegger. Flis på gulv. Varme i gulv. 120 cm baderomsinnredning med helstøpt servant. Dusjhjørne med innfellbare dører. WC. Skap og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder. Vannmåler. Vannfordelingsskap. Ventil - Bod: Malte plater i himling, Smartpanel på vegger. Belegg på gulv. Hyller og klesheng. Boden ligger innenfor bad/vaskerom. Øvrige opplysninger om standard og utstyr: - I de rom det ikke er spesifisert, er det ingen varmekilde. - Utvendig hageslangeuttak. - Garasje med bod. Garasjen har leddheiseport og automatisk portåpner. - Stor utvendig bod Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2: Utvendig - Nedløp og beslag Innvendig - Radon Innvendig - Pipe og ildsted Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad Tekniske installasjoner - Vannledninger Tekniske installasjoner - Elektriske anlegg Mer informasjon om eiendommens standard finner du i vedlagte egenerklæring fra selger, samt i tilstandsrapport fra takstmann. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  TV-opplegg via Riks-TV (antenne). Det er ikke installert fast internettlinje i leiligheten, men mobilt bredbånd benyttes.

  Parkering
  Egen garasje, samt oppstillingsplass utenfor inngang.

  Diverse
  Eiendommen har bruksnavn "Østre Øien". Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Takstmann har opplyst følgend om arealberegningen: "Felles areal i yttergang er ikke medregnet i bruksarealet. Utover oppgitte areal har leiligheten garasjerom på ca.17 kvm samt bod i garasje på ca 3,5 kvm. I tillegg til dette er det en utvendig bod på ca. 10 kvm. Eiendommen er seksjonert i 2 boligseksjoner. Det er ikke etablert et formelt styre/sameie. Vindfang og gang, både oppe og ned utgjør et fellesareal for de to leilighetene. Det samme gjelder den delen av tomten som er gruset. I praksis har fordelingen mellom de to leiligheten vært fordelt/løst som følger: - Det opparbeidede utearealet med plen, blomsterbed o.l., disponeres av eier i 1. etasje. - Felles vindfang/trappegang nede vaskes av eier i 1. etasje. - Varmekablene i dette rommet går på kurs til eier i 1. etasje. - Utelampe, samt lys i vindfang/gang går på kurs til eier i 2. etasje. Boligen har felles brannforsikring gjennom Gjensidige forsikring, men innboforsikring tegnes avhver enkelt. Det er ikke noen spesielle regler med tanke på dyrehold.Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 950 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  73 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000))

  89 892 (Omkostninger totalt)

  3 039 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk (varmekabler) og ved (Ovn på stue).

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  11596

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter dekker eiendomsskatt vann og avløp samt et årlig feie- og tilsynsgebyr. Renovasjon foretas og faktureres av Remidt og er tatt med i beløpet ovenfor.

  Formuesverdi primær
  614906

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2213662

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Selger har opplyst at de to sameierne ikke har hatt fellesugifter de siste årene. Det er opplyst at bygningen ble ble beiset i 2017. Felles gang malt i 2022. Det betales ca. kr. 700,- pr oppsitter pr år i brøyting. Seksjonsbrøk er 106/212. Ny eier må påberegene utgifter til bygningsforsikring og strøm.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5021/17/50/1: 27.02.2023 - Dokumentnr: 211914 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Oppdal Eiendomsmegling AS Org.nr: 913 368 002 Elektronisk innsendt 16.05.2008 - Dokumentnr: 392999 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 106/212

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. datert 10.02.2014

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Det vil som regel være private stikkledninger, selvom eiendommen er tilknyttet offentlig anlegg. Veien fra Vikavegen er privat (felles med nabo). Brøyting bestilles ved behov, og regningen deles. Selger opplyser at de betaler kr 700,- pr. husstand,

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Bestemmelser knyttet til reguleringsplan for del av eiendommene ØIEN, gnr 17, bnr 1-2, gnr 281/bnr 1 og gnr 20/ bnr 3 til Vikavegen i Oppdal kommune, godkjent 02.06.2004 sak K. 04/50 er gjeldende. For mer informasjon se vedlagte kart med reguleringsbestemmelser, eller ta kontakt med ansvarlig megler.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 950 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  73 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000))

  89 892 (Omkostninger totalt)

  3 039 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,6 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 12 500 ,- markedsføring kr 15 900,- og visninger kr 1 750, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 42 500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale.  Alle beløp er inkl. mva. 

Bjarne Brattbakk

Megler

Bjarne Brattbakk

46 81 93 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev