aktiv-eiendomsmegling
Furutangen har vokst seg til å blitt et meget populært hytteområde, som ligger veldig flott til i Nordre Osen!

Osen Benveien 2

Flott helårshytte i herlige omgivelser! Stor, solrik tomt med fin utsikt.

 • 3 550 000
 • BRA 92 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 550 000
 • OMKOSTNINGER134 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 684 892
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 013
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 90 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 529 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 550 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  88 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 550 000,-))
  30 000,- (Aksjer Furutangen)
  --------------------------------------------------------
  134 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 684 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har gleden av å presentere denne flotte familiehytta med en praktisk og bruksvennlig planløsning. Hytta fremstår som meget innbydende med blant annet et solid kjøkken som har delvis åpen løsning til stue, bad med badstue og 3 soverom, samt hemsrom. Hytta er godt vedlikeholdt. Den herlige terrassen har god størrelse og herlig utsikt mot nærområdet, Osensjøen og Innlandets skogkledde åser. Furutangen er virkelig et familievennlig og aktivt hytteområde med ypperlige naturområder og skiløyper/alpinbakke i umiddelbar nærhet.

Merk deg dette:
Nær alpinanlegg
Stor tomt på ca. 2 529 kvm
Sør/vest-vendt terrasse med flott utsikt
3 soverom
Flislagt bad med badstue
Gulvvarme i de fleste rom
Hems

Hytta inneholder:
Entre, gang med garderoberom, bad, badstue, 3 soverom, kjøkken/spisestue og stue med utgang til terrasse.
Hems.
Entréen har fliser på gulvet med varmekabler, samt behandlet panel på vegger og i tak.

Benveien 2, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Hytta har et hyggelig overbygd inngangsparti som tar deg inn i en lys entré med skyvedør til bodrom og dør inn til vaskerom, samt åpen løsning mot gang. Entréen har fliser på gulvet med varmekabler, samt behandlet panel på vegger og i tak. Fra gangen er det adkomst til 3 soverom og bad, samt åpen løsning mot stue og kjøkken. Det er også trapp opp til hems.

  STUE
  Stua har mønt himling, varmekabler under tregulvet og mørkbehandlet villmarkspanel på vegger. Åpen løsning mot kjøkken og soveromsgang gir en god romfølelse. I stua er det god plass for å innrede med både sofagruppe, godstoler og diverse skap og hyller. Den store og massive peisen deler stua naturlig opp er en fin interiørdetalj. Vinduer på flere sider og downlights i himling gir gode lysforhold.

  Fra stua er det utgang til en delvis overbygd og stor terrasse som går over flere sider. Her kan du få lune solkroker gjennom hele dagen. Fra terrassen er det flott utsikt over nærområder og Osensjøen. Den store tomten gjør også at du får en mer skjermet uteplass uten andre hytter tett innpå.

  KJØKKEN
  På kjøkkenet er det en romslig spisestuedel nær vinduene og en mørkbeiset, heltre innredning. Innredningen har rette profilfronter og noen overskap med glassdører. Kjøkkenøy med komfyr, koketopp og ventilatorhette. Heltre benkeplate med fine arbeidsflater og vindu over vasken. Flisene mellom benkeplate og overskap gir lettstelte overflater. Integrerte hvitevarer i form av koketopp, kjø/fryseskap, stekeovn og oppvaskmaskin.

  BAD
  Flislagt bad med varme i gulv og downlights i tak. Baderomsinnredningen har nedfelt servant på underskap med speil, skap og belysning over. I tillegg er det dusjkabinett og wc i rommet. Tilknyttet badet ligger en badstue med glassdør, flislagt gulv og innredning i heltre, samt elektrisk badstueovn.

  SOVEROM
  Hytta har tre soverom med plass til en kombinasjon av både dobbeltseng, familiekøye eller enkeltseng.
 • Furutangen har vokst seg til å blitt et meget populært hytteområde, som ligger veldig flott til i Nordre Osen i Åmot kommune i Hedmark. Furutangen er et familievennlig og aktivt hytteområde med ypperlige natur- fjell og jaktområder i umiddelbar nærhet.

  Furutangen ligger lunt og høyt i terrenget, med flott utsikt mot Osensjøen i sør og vidstrakte åser og fjell i vest. Området er et forholdsvis nytt og moderne fritidsområde, og et sted hvor hele familien skal kunne trives med aktiviteter og rekreasjon fra en travel hverdag.

  Området egner seg ypperlig til helårsbruk! Det er bilvei helt frem til hytten, som blir brøytet etter behov. Dersom man ønsker det, er det i tillegg muligheter for å bestille brøyting av gårdsplassen vinterstid. På vinteren har man aktiviteter som langrenn og alpint. Sommerstid er det kjempefine bade-, fiske- og vannsportmuligheter ved Osensjøen, som ligger ca. 8 km fra hytten. Her finner man en lang sandstrand, som innbyr til bading og lek på stranden. Osensjøen strekker seg over 30 km og har tillatelse for bruk av motorbåt som blant annet kan leies på campingen.

  På Furutangen hytteområdet er det skitrekk med 2 heiser og 5 nedfarter som er tilpasset for familier med barn i alle aldre, samt egen snowboard løype. Det er egen barnebakke for de aller minste. Skøyteis i ballbingen på vinteren når temperaturen tillater dette.

  I tillegg er det ca. 50 km løypenett til langrenn med traseer for alle nivåer, i tillegg til en kortere trase med lysløype ved gamle Furutangen, som passer både til tur og trening. I enden av skibakken ligger Mattisstua som har kafe med matservering og andre sosiale aktiviteter for hele familien. Ved Mattisstua er det også lekeplass, minigolf, sandvolleyballbane og ballbinge med kunstgress hvor det er mulighet både til fotball og basket. Skogsveier med muligheter for sykkelturer fins det også godt med i området.

  Nærmeste handelssenter med butikker og servicetilbud finner du på Rena, som kun ligger ca. 45 km fra hytten, eller Trysil som ligger ca. 50 min kjøring fra hytta. Ca. 9 km før man kommer til Furutangen, passerer man dagligvarebutikken Joker. Butikken har post og apotek i butikk, samt et godt vareutvalg. Du kan til og med bestille vin fra vinmonopolet som kan hentes på Jokerbutikken. Joker har også søndagsåpent.

  Hytten ligger ca. 50 minutters kjøring fra Trysil. Trysilfjellet er Norges største alpinanlegg med 31 heiser og 65 nedfarter. Trysil satser også stort på sykling. Det er anlagt flott sykkeltrase rundt hele Trysilfjellet samt nye løyper både for stisykling, terrengsykkelpark og downhill. I tillegg er det merket mange flotte sykkelruter i og rundt Trysil. Her er alle muligheter for en aktiv familie. Det er også i dette området man kan gå 18- hull med golf, dersom dette frister mer. Ønsker du en annen utfordring, finnes det også golfbane på Rena.
 • Byggegrunn fremstår som morenemasser med høy sand- og siltsortering. Grunnmurer fremstår som utført med istøpte isolerte ringmurselementer og utvendig forblendet med fibersementplater. Gulvkonstruksjon 1.etasje med støpt plate på grunn. Trebord på tilfarere. Tradisjonell bindingsverkkonstruksjon. Fasader kledd med liggende ukantede kledningsbord. Saltakkonstruksjon med ark mot vest. Deler av
  loft innredet som hems. Stue 1.etasje med skråhimling og synlige åser. Torvtak fra byggeåret. Synlig undertekking med platon. Impregnerte torvhaldstokker. Taktro utført med rupanel.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Byggtakst Elverum AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Ingen påviste følgeskader som kan settes i sammenheng med tett utførelse. Kledninger som helhet med normal slitasjegrad. Ukjent alder på siste malebehandling. Lokalt noe malingsflass ved utsatte plasser.
  Takkonstruksjon/Loft: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Det er registrert symptom på fuktskader i konstruksjonen.
  Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Enkelte vinduer med justeringsbehov. Vannbrett uten innslissing i veggliv, ingen påviste følgeskader.
  Dører: Deler av terskel til ytterdør uten understøtte. Lokal slitasje på omramming ved ytterdør. Spuns mangler i enkelte dørkarmer.
  Utvendige trapper: Vanger med jordkontakt. Noe underdimensjonerte inntrinn ved trapp mot syd.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Ukjent om det er foretatt radonmålinger ved bygget eller i området.
  Overflater gulv på bad: Gulvfliser med noe bom/svikt mot underlaget. Fallforhold i sluksone kunne ikke verifiseres, men påvist lokalt fall til sluk samt at våtrommet fremsto å kunne ivareta lekkasjevann. Tilfredsstillende fall etter TEK97 med krav 1:50 minst 0,8 m ut fra sluket ( tilsvarer 16 mm).
  Ventilasjon på bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tilluft via åpen dør eller ventiler tilknyttet badstue. Ingen påviste følgeskader på baderommet som kan settes i sammenheng med mangelfull ventilasjon.
  Overflater vegger og himling på vaskerom: Sokler uten fuktsikring. Deler av sokkelfliser med noe varierende tilpassing.
  Overflater gulv på vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
  Ventilasjon på vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Mekanisk avtrekk bør etableres. Tilluft via åpen dør.
  Overflater og konstruksjon på badstue: Det er påvist indikasjoner på feil utførelse av konstruksjoner i rommet. Det ble ikke registrert dampsperre på varm side i rommet. Usikkerhet omkring utførelse med dampsperre varm side. Antatt uten luftesjikt mot tilgrensende konstruksjoner.
  Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Kun naturlig ventilasjon fra vaskerom.
  Drenering: Takvann bør ledes fra bygningen. Ingen påviste følgeskader som kan settes i sammenheng med mangelfull drenering.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking: Torv med vedlikeholdsbehov, lokale områder på tekkingen med høytvoksende plater. Torvhaldstokker med lokale råteskader.
  Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Renner med lokale skader, årsaken settes i sammenheng med tidligere iskjøving ved takfot. Nedløp med deformasjoner grunnet frostekspansjon. Skader på renner og nedløp kan settes i sammenheng med forhold tilknyttet takkonstruksjon.
  Vannledninger: Varerøravslutninger i kjøkkenbenk uten endemansjetter. Tapperør fra utekran med noe motfall. Kjøkken uten lekkasjevakt.
  Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Stakemulighet for avløpsanlegget kunne ikke påvises, evt staking fra sluk. Ikke påvist kloakklufting. Plast avløpsrør har levetid på 50 år.
  Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Bereder tilkoblet via veggstikk. Krav til bereder med fast montering og sikkerhetsbryter for varig last f.o.m 2 kW kom i 2010. Nytt krav til installasjon f.o.m 1,5 KW kom i januar 2014, med iverksettelse juni 2014.
  Elektrisk anlegg: Inntak via jordkabel. 40A hovedsikring. Sikringsskap plassert på vaskerom. Kurser hovedsakelig med jordfeilautomater. Badstueovn med automatsikring og separat jordfeilbryter. Hovedsakelig skjult anlegg.
  Terrengforhold: Tilnærmet flatt terreng ved deler av ringmurer. Terrenget skal ha fall minst 2 cm pr. meter og minst 3,0 meter ut i fra grunnmur. Ingen påviste følgeskader som kan settes i sammenheng med terrengfall på eiendommen.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverksstolper med råteskader. Deler av terrassen vurderes med mangelfull telesikring. Ingen påviste skjevheter av betydning.
  Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom: Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Sokler uten fuktsikring. Deler av sokkelfliser med noe varierende tilpassing.
  Branntekniske forhold: Fritidsbolig med en boenhet.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg: Bra 92/P-rom 90 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Stue, kjøkken, entré, gang, bad, vaskerom, 3 soverom og badstue.

  Loft uten målverdig areal grunnet lave himlingshøyder. Etasjen er ikke godkjent for varig opphold.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Opplyst at hytta har innlagt fiber.

  Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier for tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Hytta varmes opp med peis i stue og gulvvarme i alle rom i 1. etasje med unntak av soverommene.
 • Eiertomt på ca. 2 529 m². Tomten er opparbeidet med gruset innkjøring og biloppstillingsplasser. For øvrig naturtomt. Tomten har utsikt over nærområdene og mot Osensjøen.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på tomten.
 • Eiendommen har adkomst via felles privat bomvei for hytteområdet. Hytta er tilknyttet felles privat vann- og avløpsverk for hytteområdet.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020: kr 483.153,-
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 5 702,- for eiendomsskatt og slamtømming. Renovasjon utgjør kr 1 680,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen ved varsel om besøk. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Tjenestene som er obligatoriske for alle hytteeiere på Furutangen, er veivedlikehold og brøyting fram til tomtegrense og vannforsyning (i tillegg til avgift for avløp/kloakk for de som er koblet på felles anlegg). Tomten er tilknyttet fellesanlegg vannforsyning.

  Prisene reguleres årlig, og endringer kommuniseres gjennom Furutangen Hyttevelforening, som er alle hytteeieres felles interesseorganisasjon. Alle tomteeiere har pliktig medlemskap i Furutangen Hyttevelforening, og en betydelig andel av årskontingenten er øremerket drift av skiløypenettet rundt Furutangen.

  Følgende avgifter er gjeldende for 2022 for de pliktige tjenestene på Furutangen:
  •Serviceavgift kloakk 4 161,-
  •Vannforsyning 3 593,-
  •Årskontingent Furutangen Hyttevelforening kr 1 000,- (2021)
  •Vei, bom og vinterbrøyting fram til tomt kr. 2 881,-

  Opplysninger er hentet fra www.furutangen.no.
  Det vil bli avholdt nytt årsmøte og det kan komme endringer i fremtidige avgifter.

  Alle tomteeiere på Furutangen tilbys en brøyteavtale som gjelder løpende fra år til år. Dette gjelder brøyting inne på tomta og koster for sesongen 2022/23 kr 2 241,-. Opplysninger er hentet fra hjemmesiden til Furutangen. Se også informasjon der vedr. avtale om snøbrøyting før adkomst til hytta.

  Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter og faste kostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold, TV/Internett etc.
 • Det ble utstedt ferdigattest på fritidsbolig i 2013.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2011. Ved kontroll ble det gitt følgende pålegg om utbedringer: "Eier hadde ikke mottatt dokumentasjon for anlegget, Jf. FEL § 12. Mangler samsvarserklæring-sluttkontroll og dokumentasjon varmekabler."
  "Installert i hytte av Elektromontøren AS. Ferdigmeldt den 23.01.2008. Dokumentasjon ikke overlevert eier av
  elanlegget. Har testet automater med jordfeilbryter som løser ut mellom 21 til 24 mAmp, og målt kontinuitet. OK."
  Neste kontroll kan forventes i 2031.

  Det er ikke foretatt feiing eller tilsyn av pipe/ildsted på eiendommen.

  Alle hytteeiere i dette område er pålagt å kjøpe 3 aksjer a kr 10.000,- pr. aksje - totalt kr. 30.000,-. Dette skal innbetales til meglers klientkonto sammen med kjøpesum og omkostninger. I tillegg påløper det et engangs administrasjonsgebyr pålydende kr. 250,- for å dekke kostnader for omregistrering av aksjer i forbindelse med eierskifte fra og med 2018. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

  Det er bygget vindkraftverk ved Raskiftet, som er et område vest for Osensjøen.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Furutangen hytteområder, fra 2016. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse. Eiendommen omfattes også av kommuneplan 2016 - 2030, hvor reguleringsplan fortsatt skal gjelde. Eiendommen ligger også innenfor kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljø 2016 - 2030.

  Tomten grenser til energianelgg/faresone høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabler).
 • Gnr. 36 Bnr. 209 i Åmot kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har ingen bemerkninger i egenerklæringen.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,3 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Linda Kirkerud Woldvik
  Odd Arild Woldvik
Marius Norum

Megler

Marius Norum

46 50 49 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev