aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Furutangen hytteområde!

Osen Midtveien 8

Nyere og moderne hytte fra 2017. Stor sydvestvendt terrasse, vedovn og elbil-lader

 • BRA 73 m²
 • 4 soverom
 • OMKOSTNINGER122 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 212 392
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 017
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 70 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 697 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 3 090 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  30 000,- (3 Aksjer i Furutangen Aktivitetssenter AS)
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  76 250,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  122 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 212 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Hytte med innhold over ett plan, samt innredet hems. Hemsen har et gulvareal på ca. 36m². Hemsen er ikke godkjent for varig opphold grunnet for lav himlingshøyde (ca. 189cm). Arealene er derfor ikke godkjent som bruksareal, og derfor ikke medtatt i arealberegningen.

Hytta inneholder:
1. etasje: Entré, stue med utgang til terrasse, kjøkken, to soverom og baderom.
Hems: Loftstue, to soverom og toalettrom.

Utvendig bod/teknisk rom på ca. 3m² ved inngangspartiet.
Eiendommen er også bebygd med et lite vedskjul.

Midtveien 8, Innlandet

 • Fritidsbolig - Byggeår: 2017.
  Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Bygget er jevnlig og godt vedlikeholdt.

  For øvrige beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.


  VELKOMMEN INN!
  Du ønskes velkommen inn ved et hyggelig inngangsparti med en terrasse på ca. 8m². Montert elbil-lader på hytteveggen.

  Ved inngangspartiet har du adkomst til en praktisk isolert bod/teknisk rom på ca. 3m². I boden har du varmtvannsbereder på 198 liter, samt plass og opplegg for vaskemaskin.

  Når du entrer hytta kommer du inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Entréen har flislagt gulv med gulvvarme, liggende panel på veggene og downlights i himlingen. God oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører.

  STUE
  Stuen er det naturlige oppholdsrommet i hytta, og er et stort og fint rom for både avkobling og hygge. God standard med lyst tregulv, liggende panel på veggene og downlights i himlingen.

  Flere store vindusflater mot tre ulike himmelretninger sørger for rikelig med naturlig lys. Alle vinduene var nye i 2016/17, og der er fine brede vinduskarmer for planter og dekor.

  Som et fint midtpunkt i stuen har du en moderne vedovn som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge. Stuen er enkel å møblere med sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et stort spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

  TERRASSE
  Fra stuen har du utgang til en stor, flott og solrik sydvestvendt terrasse på ca. 37m². Terrassen har impregnerte terrassebord på gulv og beiset- malt rekkverk. God plass til ulike sittegrupper etter eget ønske og behov, og beliggenheten mot sydvest sørger for gode solforhold.

  Utenfor terrassen har selgerne laget en superhyggelig bålplass med sittebenker og bålpanne. Det er også laget et praktisk vedskjul. Dette er uten tvil en skikkelig fin plass både vinter og sommer!

  KJØKKEN
  Kjøkkenet ligger i en fin, åpen og sosial løsning med stuen. Et pent og tidløst kjøkken fra IKEA som var nytt i 2017.

  Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har grå profilerte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med glassplate i benkeryggen ved platetoppen og takhøye overskap med belysning under.

  Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Medfølgende integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, avtrekksvifte, oppvaskmaskin og to kjøleskap. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen og lekkasjestopper under kjøkkenbenken.

  SOVEROM
  Hytta er i dag innredet med totalt fire soverom, hvorav to er plassert i første etasje og de to andre på hemsen.

  Soverom 1 er plassert i første etasje, og er i dag innredet med en dobbeltseng. Soverom 2 er også plassert i første etasje, og er i dag innredet med en køyeseng.

  Soverom 3 og 4 er plassert på hemsen, og begge rommene er innredet med to enkeltsenger. Det gjøres oppmerksom på at disse to rommene ikke er godkjent som soverom, men er omtalt i annonsen/salgsoppgaven etter dagens bruk.

  BADEROM
  I tilknytning til soverommene i første etasje har du et lyst og moderne baderom fra byggeåret 2017. Baderommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og panel med innfelte downlights i himlingen.

  Tidløs baderomsinnredning med lyse fronter og heldekkende servant, speil med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører, gulvmontert toalett og elektrisk styrt vifte.

  HEMS
  Hemsen er i dag innredet med en stue, to soverom og toalettrom. Hemsen har ikke målverdig areal grunnet takhøyde på ca. 1,89 meter, men har et gulvareal på ca. 36m².

  Det gjøres oppmerksom på at rommene på hemsen ikke er godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er omtalt i annonse/salgsoppgave etter dagens bruk.

  TOALETTROM
  Hemsen er i dag innredet med et praktisk ekstra toalettrom. Toalettrommet har tregulv, panel på overflatene, og er utstyrt med vegghengt servant, speil og toalett.
 • Hytteeiendommen ligger på Furutangen hytteområde i Åmot kommune, ca. 543 moh. Solrik beliggenhet med terrasse og utearealer mot sydvest, og fin utsikt. Fra eiendommen er det ca. 87 meter til nærmeste langrennsløype, og ca. 600 meter til Furutangen skisenter med to skitrekk. Ca. 10 minutter med bil til søndagsåpen butikk Joker Osen med post-i-butikk.

  Furutangen ligger i Nordre Osen, omtrent så midt i Hedmark som det går an å komme. Beliggende i lik avstand mellom Trysil og Rena, er det et enestående utgangspunkt for aktiviteter sommer som vinter. Fra Osen til Trysil er det i overkant av 35 km og samme avstand til Rena.

  Fine veier gjør at turen til Norges største skianlegg i Trysil er unnagjort på en halvtime. Furutangen ligger lunt og litt høyt i terrenget med flott utsikt over Osensjøen i sør og vidstrakte åser og fjell i vest.

  Avstand med bil til byer:
  Elverum - 1t 6min
  Hamar - 1t 27min
  Oslo - 2t 40min

  LANGRENN
  Turløyper
  Med utgangspunkt fra Furutangen, kjøres nær 90 km med topp preparerte løyper. Løypekjøring i området gjøres av Furutangen Drift AS samt at Osen Turforening vedlikeholder og kjører den delen av løypenettet som strekker seg lengst syd og mot Osensjøen. Hele løypenettet strekker seg altså fra rv 215 mellom Osen og Slettås - via Furutangen og helt til Blikkfjellet i nord.

  Lysløype
  På Furutangen finner du en av landets lengste og fineste lysløyper for langrenn. Det er flere valgmuligheter til lengde og traséer og lengste trasé er 5,5 km med spennende høydeprofiler. Løypa går i sin helhet «midt» i hytteområdet -omkranset av ulike felt. Løypa er lyssatt med LED-lys og gir minimal lysforurensning i landskapet. Lyset står på fra mørkets frembrudd til kl 22.30 i skisesongen. Så fort naturlige snøforhold tilsier det, etableres en skulder på en av sidene utenfor klassiskspor som er reservert for de uten ski på beina.

  Tidligsnø og kunstsnø
  Siden 2019 har vi lagret kunstsnø under flis for å kunne tilby tidligst mulig sesongstart. Vi legger dette ut i den øverste halvdelen av lysløypa slik at vi kan tilby en runde på 2,5 km sammenhengende og med gode tekniske variasjoner. Vi legger «full» maskinbredde med doble klassisk-spor og skøytetrasé.

  Den delen av lysløypa som ikke legges med «tidligsnø», er 100 % dekket med kunstsnøanlegg. I praksis betyr dette at vi normalt fra starten av november kan tilby langrennsforhold med 2,5 km løype, og fra ca 1. desember har vi erfaringsmessig resten av lysløypa og til sammen 5,5 km åpent.

  ALPINT
  Furutangen Skisenter
  Furutangen Skisenter er alpinanlegget som ligger midt i hytteområdet på Furutangen.Bakken består av 2 heiser og 4 nedfarter. Anlegget er plassert med Mattisstua som sentralt samlingspunkt for en velfortjent pause fra skikjøringen. I Mattisstua tilbys en variert meny med noe for de fleste.

  Barneheisen dekker barnebakken og dette er en flott bakke for nybegynnere i alle aldre. Traséen er bred og jevn, og i tillegg til vanlig nedfart, er det figurløype og kuleløype med lav brukerterskel.

  Hovedheisen dekker de største nedfartene og den lengste turen ned er ca 1 km. Anlegget har en høydeforskjell på ca 125 meter, og inneholder også et stort terrengpark-område i anleggets østre del. Vi har også adskilt self-timer-løype hvor du kan måle dine ferdigheter rundt portene - mot deg selv og klokka - eller mot kameratens tid.

  I anlegget er det fullt utbygget snøproduksjon i alle traséer, noe som gjør at vi gjennom året kan tilby meget stabile forhold. Det er også flomlys for kveldskjøring i flere traséer.

  Skiutleie og Skishop
  Furutangen Skisenter har egen skiutleie som har åpent samtidig med åpningstider i bakken. Her kan du få leid utstyr som ski, sko, staver, hjelm (gratis) og snowboard. Vi har også salg av enkelte sportsartikler - utvalget varierer fra sesong til sesong.

  DISKGOLF
  Furutangen Diskgolfpark
  Diskgolf er et av de nyere tilbudene på Furutangen og har på kort tid rukket å bli svært populært. I flere etapper har ildsjeler godt støttet fra Furutangen Hyttevelforening etablert Furutangen Diskgolfpark.

  24 hulls bane
  Furutangen Diskgolfpark er en spennende 24 hulls bane, med muligheter for å velge ulike baner. Her finner du nybegynnervennlige hull i begynnelsen av banen, og mer utfordrende hull på slutten. Uansett nivå er det mulig å finne en runde som passer for deg og din familie. Det er gratis å spille på banen, og det er mulig å kjøpe disker på Mattisstua.

  «Furutangen Diskgolf» på Facebook
  Dette er en aktivitet som passer for alle, trente som utrente, barn som godt voksne. Dette er en veldig populær og sosial aktivitet, som er perfekt for hele familien. Hvis du ønsker en introduksjon til sporten eller tips fra mer øvede spillere er det bare å bli med i gruppa «Furutangen Diskgolf» på Facebook. Der finner du også banekart og annen praktisk informasjon om banen.

  Banekart og scorecard finnes også på appen «UDisc».

  ANDRE AKTIVITETER
  Furutangen har en rekke større og mindre aktivitetstilbud til glede for våre gjester.

  Ballbinge
  Ballbingen er en sosial møteplass for alle som er glad i fotball eller annen ballek. Ballbingen er 20×40 meter med grusfylt kunstgress og har i tillegg til stor og liten baneinndeling basketkurver for de som flyr høyt. Vinterstid islegger vi banen slik at vi midtvinters får skøyteis.

  Minigolf
  Minigolfbanen ble kraftig oppgradert sommeren 2021 og har nå nytt kunstgressdekke. Banen er på 9 hull og man leier kølle og ball på Mattisstua i Mattisstuas åpningstid.

  Sandvolley
  Sandvolleyballbanen ble flyttet ned til Mattisstua sommeren 2021 og ligger nå vis-a-vis ballbingen. Flott nett og sandlagt bane.

  Tilrettelagte stier
  Det er mange kilometer med grusede stier i nærområdet rundt Mattisstua. I tillegg er lysløypa gruslagt med en fast og fin grustrasé med 2 meters bredde i hele løypas lengde. Utover dette er det milevis med skiløyper i nærområdet som fungerer som fine tur- og treningstraséer hele året.

  Kilde: furutangen.no
 • Fritidsbolig - Byggeår: 2017.
  Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. På denne type boliger er det normalt at det ikke er etablert drenering. Takrennevann føres ut på terreng. Støpt plate på mark og grunnmur med ringmurselementer. Antatt isolert under betonggulv og utførelse med fuktsperre mot grunnen.

  Takflatene er tekket med pappshingel. Antatt fra byggeåret. Taktekking ikke besiktiget på grunn av snø på taket. Helbeslått pipetopp. Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Vannbrettbeslag på vinduer. Isbordbeslag. Utvendige beslag er ikke besiktiget på grunn av snø.

  Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med stående villmarkspanel og liggende villmarkspanel i gavlveggene. Kledningen er sist overflatebehandlet i 2022 med to strøk. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull. Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre, dokumentasjon foreligger.

  Saltakkonstruksjon. Fabrikkerte A-takstoler. Himling isolert med mineralull. Rafteloft besiktiget fra luke i knevegg, begrenset besiktigelse muligheter av loft. Overbygget takkonstruksjon over inngang. Understøttet med tresøyle. Delvis overbygget takkonstruksjon over veranda. Understøttet med tresøyle.

  Vinduer med 3 lags isolerglass. Observert isolerglass fra 2016 og 2017. Malt ytterdør med glassfelt fra 2017. Terrassedør med 3 lags isolerglass fra 2017. Malt ytterdør til utvendig bod.

  Adkomst til dels overbygget veranda fra stue. Ukjent fundamentering. Utført med impregnert gulv og beiset- malt rekkverk. Areal på ca. 37 m2 ved stue.
  Terrasse ved inngang. Ukjent fundamentering. Utført med impregnert gulv og beiset- malt rekkverk. Areal på ca. 8 m2 ved inngang.
  Overbygget tak ved terrasse for lagring av ved. Bygget i ca.2020

  Utvendig bod/teknisk rom:
  Støpt gulv. Oppført i bindingsverk, antatt isolert med mineralull. Overflater med panel. Himling med panel. Ventilasjon igjennom veggventil. Lys og strøm. Rommet varmes opp med panelovn. Malt ytterdør.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Tekniske installasjoner > Vannledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Innvendig > Andre innvendige forhold - 2.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

  Totalt: BRA 73m² / P-rom 70m².
  1. etasje: BRA 70m² / P-rom 70m².
  2. etasje: BRA 0m² / P-rom 0m².
  Utvendig bod/teknisk rom: BRA 3m² / P-rom 0m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré, gang, stue/kjøkken/spisestue, to soverom og baderom.

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  Utvendig bod/teknisk rom: Bod/teknisk rom.

  Kommentar:
  Arealet er beregnet ut ifra oppmålt bruksareal. Ikke målverdig areal i 2.etasje. Takhøyde: Ca. 1,89 meter. Ca.gulvareal: 36m². Rominndelnig: Hemsrom, hemsrom 2, hemsrom 3 og toalettrom.
 • Hjorteskallen medfølger ikke.
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med vedovn i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme i entré og på baderom.
 • Eiertomt på ca. 1 697,6m².

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra privat vei og er tilknyttet felles privat vann- og avløpsverk for hytteområdet.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid.
 • Formuesverdi kr. 2 475 000,- per 31.12.2021.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr. 6 384,40,- for 2023.

  For 2023 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Eiendomsskatt: Kr. 4 488,40,-
  Renovasjon hytte/fritid kategori 1: Kr. 1 896,-

  Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Følgende avgifter er gjeldende for 2022 for de pliktige tjenestene på Furutangen:
  Serviceavgift kloakk: Kr. 4 161,-
  Vannforsyning: Kr. 3 593,-
  Vei, bom og vinterbrøyting fram til tomt: Kr. 2 881,-
  Årskontingent Furutangen Hyttevelforening: Kr 1 000,- (2021)

  Snøbrøyting inne på tomta (adkomstveg, biloppstillingsplass) er en frivillig avgift og kommer i tillegg. Prisen for tjenestene for sesongen 2022/23 er kr. 2 242,-.

  Alle priser unntatt vei er inkludert mva (vei er fritatt for mva). Prisene reguleres i januar årlig, og endringer kommuniseres gjennom Furutangen Hyttevelforening, som er alle hytteeieres felles interesseorganisasjon. Alle tomteeiere har pliktig medlemskap i Furutangen Hyttevelforening, og en betydelig andel av årskontingenten er øremerket drift av skiløypenettet rundt Furutangen.

  Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og kostnader til Furutangen Hytteområde som nevnt over, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for oppføring av fritidsbolig i 2017.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er hemsen innredet med hemsrom 1, 2 og 3. Hemsen er i dag innredet med stue, to soverom og toalettrom. Hemsen har ikke målverdig areal grunnet takhøyde på ca. 1,89 meter. Rommene på hemsen er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er omtalt i annonse/salgsoppgave etter dagens bruk.

  Det er ikke mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller byggetegninger for vedskjul.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Ikke relevant for eiendommen.
 • Ikke relevant for eiendommen.
 • Iht. opplysninger fra Elvia AS er det ikke foretatt noen besiktigelse av det elektriske anlegget. Historisk sett har boliger/fritidsboliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år. Neste kontroll kan forventes i 2037.

  Iht. opplysninger fra kommunen er det ikke foretatt tilsyn/feiing av piper/ildsted. Det er heller ikke registrert pålegg/mangler. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Det inngår ved kjøp av hytta 3 aksjer ved, Furutangen avktivitetssenter a kr 10.000,- pr. aksje - totalt kr. 30.000,-. Dette skal innbetales til meglers klientkonto sammen med kjøpesum og omkostninger. I tillegg påløper det et engangs administrasjonsgebyr pålydende kr. 250,- for å dekke kostnader for omregistrering av aksjer ifbm. eierskifte fom. 2018. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for "Furutangen hytteområder", fra 17.02.2016. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse (1 693m²) og veg (5m²).

  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Åmot kommune 2016-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til at reguleringsplan fortsatt skal gjelde. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen også omfattes av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljø 2016 - 2030.
 • Gnr. 36 Bnr. 567 i Åmot kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 14.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja, kun av faglært.
  Beskrivelse: Innstalasjon av Elbil lader.
  Arbeid utført av: Trysil Elektro.

  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Svar: Ja.

  13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
  Svar: Ja.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,46% av salgssummen, minimum kr 49.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 3.500,- per stykk), markedspakke (kr 10.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • John Rune Fjeldstad
  Kate Høigaard Fjeldstad
Marius Norum

Megler

Marius Norum

46 50 49 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev