aktiv-eiendomsmegling
Herlig helårshytte med en praktisk og bruksvennlig planløsning!

Osen Vedflata 4

Ny, flott familiehytte med bla. 2 bad, 3 sov og hems. Herlige omgivelser rett utenfor!

 • 3 200 000
 • BRA 74 m²
 • PRISANTYDNING3 200 000
 • OMKOSTNINGER126 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 326 142
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 021
 • AREALP-rom 65 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 055 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,-))
  30 000,- (Aksjer Furutangen Aktivitetssenter AS)
  --------------------------------------------------------
  126 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 326 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har gleden av å presentere denne flotte familiehytta med en praktisk og bruksvennlig planløsning. Hytta fremstår som meget innbydende med blant annet et solid kjøkken som har åpen løsning til stue, 2 bad og 3 soverom, samt 3 hemsrom. Hytta er godt vedlikeholdt etter den sto ferdig i 2021. Den herlige terrassen har god størrelse. Furutangen er virkelig et familievennlig og aktivt hytteområde med ypperlige naturområder og skiløyper/alpinbakke i umiddelbar nærhet.

Merk deg dette:
Nær alpinanlegg
Skiløyper rett utenfor
Stor, solrik tomt
Sør/vest-vendt terrasse
2 flislagte bad
Hems
Utvendig sportsbod

Hytta inneholder:
Entré, gang, 2 bad, 3 soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til terrasse. Utvendig bod.
Hems innredet med stue og 2 soverom (ikke godkjent for varig opphold).
Du kommer inn i en romslig entré med god plass til oppbevaring av klær og sko.

Vedflata 4, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Denne flotte hytta har gruset adkomstvei frem til inngangsparti. Inngangspartiet er tilknyttet terrassen, og herfra er det også adkomst til utvendig bod. Du kommer inn i en romslig entré med god plass til oppbevaring av klær og sko. Fra gangen er det adkomst til to bad og tre soverom, samt åpen løsning til kjøkken og stue. Det er også trappeforbindelse til hems fra gangen.

  KJØKKEN OG STUE
  Klassisk og delikat kjøkkeninnredning med lyse, profilerte fronter og laminert benkeplate. God oppbevaringsplass i skap og skuffer. Integrerte hvitevarer med stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap, samt koketopp med ventilator over.

  Hytta har åpen stue- og kjøkkenløsning som gir en god romfølelse. Rommet fremstår som lunt og behagelig med store vinduer som slipper inn mye naturlig dagslys og gir en fin utsikt. Her er det gulv med trebord og vegger med beiset panel. Stua er møbleringsvennlig og det er god plass til både sofakrok og spisegruppe. Fra stua er det utgang til den solrike terrassen med plass for flere sittegrupper og grill/bålpanne.

  BAD
  Ett baderom med mørkt, flislagt gulv med varmekabler og lyse fliser på vegger. Badet har innredning med servant på underskap med speil og belysning over. Ellers er det dusjhjørne med innfellbare glassdører, wc og opplegg for vaskemaskin.

  Det andre badet har adkomst via det største soverommet. Her er det også mørke fliser på gulv med varmekabler og lyse fliser på vegger. Servant på underskap med speil og belysning over, samt wc og dusjhjørne med innfellbare glassdører.

  SOVEROM
  Hytta har tre lune soverom med plass til dobbeltseng eller familiekøye og garderobeskap.

  Hytta har også en romslig hems med to rom, samt gang/oppholdsrom. Selger har innredet hemsen med loftsstue og 2 soverom. Hele hemsen er uten målbare areal og dermed ikke godkjent for varig opphold.
 • Furutangen har vokst seg til å blitt et meget populært hytteområde, som ligger veldig flott til i Nordre Osen i Åmot kommune i Hedmark. Furutangen er et familievennlig og aktivt hytteområde med ypperlige natur- fjell og jaktområder i umiddelbar nærhet.

  Furutangen ligger lunt og høyt i terrenget, med flott utsikt mot Osensjøen i sør og vidstrakte åser og fjell i vest. Området er et forholdsvis nytt og moderne fritidsområde, og et sted hvor hele familien skal kunne trives med aktiviteter og rekreasjon fra en travel hverdag.

  Området egner seg ypperlig til helårsbruk! Det er bilvei helt frem til hytten, som blir brøytet etter behov. Dersom man ønsker det, er det i tillegg muligheter for å bestille brøyting av gårdsplassen vinterstid. På vinteren har man aktiviteter som langrenn og alpint. Sommerstid er det kjempefine bade-, fiske- og vannsportmuligheter ved Osensjøen, som ligger ca. 8 km fra hytten. Her finner man en lang sandstrand, som innbyr til bading og lek på stranden. Osensjøen strekker seg over 30 km og har tillatelse for bruk av motorbåt som blant annet kan leies på campingen.

  På Furutangen hytteområdet er det skitrekk med 2 heiser og 5 nedfarter som er tilpasset for familier med barn i alle aldre, samt egen snowboard løype. Det er egen barnebakke for de aller minste. Skøyteis i ballbingen på vinteren når temperaturen tillater dette.

  I tillegg er det ca. 50 km løypenett til langrenn med traseer for alle nivåer, i tillegg til en kortere trase med lysløype ved gamle Furutangen, som passer både til tur og trening. I enden av skibakken ligger Mattisstua som har kafe med matservering og andre sosiale aktiviteter for hele familien. Ved Mattisstua er det også lekeplass, minigolf, sandvolleyballbane og ballbinge med kunstgress hvor det er mulighet både til fotball og basket. Skogsveier med muligheter for sykkelturer fins det også godt med i området.

  Nærmeste handelssenter med butikker og servicetilbud finner du på Rena, som kun ligger ca. 45 km fra hytten, eller Trysil som ligger ca. 50 min kjøring fra hytta. Ca. 9 km før man kommer til Furutangen, passerer man dagligvarebutikken Joker. Butikken har post og apotek i butikk, samt et godt vareutvalg. Du kan til og med bestille vin fra vinmonopolet som kan hentes på Jokerbutikken. Joker har også søndagsåpent.

  Hytta ligger ca. 50 minutters kjøring fra Trysil. Trysilfjellet er Norges største alpinanlegg med 31 heiser og 65 nedfarter. Trysil satser også stort på sykling. Det er anlagt flott sykkeltrase rundt hele Trysilfjellet samt nye løyper både for stisykling, terrengsykkelpark og downhill. I tillegg er det merket mange flotte sykkelruter i og rundt Trysil. Her er alle muligheter for en aktiv familie. Det er også i dette området man kan gå 18- hull med golf, dersom dette frister mer. Ønsker du en annen utfordring, finnes det også golfbane på Rena.
 • Byggegrunn med morenemasser, høy sand- og siltsortering. Støpt gulv på grunn i 1.etasje, ukjent vedr isolering under betonggulvet og evt fuktsperre mot grunnen. Loftplan med trebjelkelag, synlig isolert med mineralull i raftekott. Gulvflater med trebord, entre med fliser. Vegger og himlinger med malt trepanel. Bindingsverk konstruksjon. Fasader med stående kledning utført med ukantede kledningsbord. Sal- og sperretakkonstruksjon tekket med shingel.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Byggtakst Elverum AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Sluk, membran og tettesjikt på bad: Slukmansjett ikke synlig, overgang tekket med flislim. Manglende dokumentasjon for tettesjikt og utførelse.
  Sluk, membran og tettesjikt på bad 2: Slukmansjett ikke synlig, overgang tekket med flislim. Manglende dokumentasjon for tettesjikt og utførelse.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Isbord med noe deformasjoner. Endeved ved overgang til sperretak uten fuktsikring. Skjøter på isbord med motfall. Manglende takstige og feieplatting. Uten snøfangere, tekking med ru overflate.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Deler av rekkverk med noe mangelfull innfesting. Trelast med jordkontakt utsatt for fuktskader, (grus). Fundamentering uten frostsikring, påregnelig med bevegelser i forbindelse med telepåvirkning. Enkelte terrassebord og handløper med noe justeringsbehov.
  Terrengforhold: Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan. Tilnærmet flatt ved synlige grunnmurer. Terrenget skal ha fall minst 2 cm pr. meter og minst 3,0 meter ut i fra grunnmur. Ingen påviste følgeskader som kan settes i sammenheng med fallforhold rundt bygningen. Opplyst ved NVE sine kartsider at eiendommen ligger i aktsomhetssone for flom (NVE Atlas).

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg: Bra 74/P-rom 65 kvm
  Hems: Bra 0 kvm. Loftplan med himlingshøyder lavere enn 1,9 meter (uten måleverdig bruksareal).

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Stue/kjøkken, 2 bad, entré, gang, 2 soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier for tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Hytta varmes opp med elvarme og vedfyring. Varmekabler på bad og gang.
 • Eiertomt på ca. 1 055 m². Tomten består i hovedsak av naturtomt.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst via felles privat bomvei for hytteområdet. Hytta er tilknyttet felles privat vann- og avløpsverk for hytteområdet.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene.
 • Ved første gangs verdsetting skal formuesverdi av fritidseiendom (ikke sekundærboliger) fastsettes til maksimalt 30% av markedsverdi, eventuelt til 30% av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Ved senere år skal formuesverdien videreføres, men med en eventuell fastsatt oppjustering. Formuesverdien på fritidseiendommer som ligger vesentlig over takstnivået for sammenlignbare eiendommer ellers i kommunen, skal settes ned når skattyter krever det.
 • Kommunale avgifter utgjør ca. kr 4102,- for eiendomsskatt. Renovasjon utgjør kr 1 680,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen ved varsel om besøk. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Tjenestene som er obligatoriske for alle hytteeiere på Furutangen, er veivedlikehold og brøyting fram til tomtegrense og vannforsyning (i tillegg til avgift for avløp/kloakk for de som er koblet på felles anlegg). Tomten er tilknyttet fellesanlegg vannforsyning.

  Prisene reguleres årlig, og endringer kommuniseres gjennom Furutangen Hyttevelforening, som er alle hytteeieres felles interesseorganisasjon. Alle tomteeiere har pliktig medlemskap i Furutangen Hyttevelforening, og en betydelig andel av årskontingenten er øremerket drift av skiløypenettet rundt Furutangen.

  Følgende avgifter er gjeldende for 2022 for de pliktige tjenestene på Furutangen:
  •Serviceavgift kloakk 4 161,-
  •Vannforsyning 3 593,-
  •Årskontingent Furutangen Hyttevelforening kr 1 000,- (2021)
  •Vei, bom og vinterbrøyting fram til tomt kr. 2 881,-

  Opplysninger er hentet fra www.furutangen.no.
  Det vil bli avholdt nytt årsmøte og det kan komme endringer i fremtidige avgifter.

  Alle tomteeiere på Furutangen tilbys en brøyteavtale som gjelder løpende fra år til år. Dette gjelder brøyting inne på tomta og koster for sesongen 2022/23 kr 2 241,-. Opplysninger er hentet fra hjemmesiden til Furutangen. Se også informasjon der vedr. avtale om snøbrøyting før adkomst til hytta.

  Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter og faste kostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold, TV/Internett etc.
 • Det ble utstedt ferdigattest for hytta i oktober 2021.
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
  I byggetegninger er hems definert som hemsrom, men disse er innredet til soverom og stue. Iht. takstmann er takhøyde på hemsen lavere enn kravet på 1,9m, noe som gjør at hele etasjen er uten målbare areal. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal og rommene er derfor å anse som ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel). Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det er ikke foretatt rutinemessig kontroll av det elektriske anlegget, da hytta er fra 2021. Historisk sett har boliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år. Første kontroll kan forventes i 2041.

  Det er ikke foretatt feiing eller tilsyn av piper/ildsteder da hytta ble ferdigstilt i oktober 2021.
  Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter ferdigstillelse.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 900080-1/15, tinglyst den 22.02.1858. Gjelder bestemmelse om beiterett.
  Dagboknr. 1088-1/15, tinglyst den 01.05.1937. Gjelder utskifting. Avløsning av bruksrett.
  Dagboknr. 902928-1/15, tinglyst den 22.07.1943. Gjelder elektriske kraftlinjer.
  Rettighetshaver: Osen Kraftselskap AS.
  Dagboknr. 1038-21/200, tinglyst den 04.01.2016. Gjelder transport av rettighetshaver.
  Fra: Osen Kraftselskap AS. Til: Eidsiva Nett AS.
  Dagboknr. 3407-2/15, tinglyst den 16.12.1953. Gjelder erklæring/avtale.
  Bestemmelse om bruksrett og/eller disposisjonsrett. Koier, stalder, veier og velteplasser.
  Dagboknr. 90018-1/15 , tinglyst den 13.02.1957. Gjelder elektriske kraftlinjer.
  Osen Kraftverks ledningsnett.

  Dagboknr. 4593-1/15, tinglyst den 08.09.1993. Gjelder erklæring/avtale.
  Rettighetshaver: Odd Grønberg. Bestemmelse om jaktrett, storviltjakt. I 5 år fra jaktstart 1993.
  Dagboknr. 6282-1/15, tinglyst den 19.11.1997. Gjelder bestemmelser om forlengelse i fem år fra jaktstart i 1998. Med flere bestemmelser.
  Dagboknr. 3628-1/15, tinglyst den 09.07.2001. Gjelder erklæring/avtale. Om at eiendommen skal være fri for odel i h.h.t. odelslovens 11. Overført fra: 3422-36/69.

  Dagboknr. 905602-8/200, tinglyst den 07.11.2007. Gjelder jordskifte.
  Dagboknr. 28830-1/200, tinglyst den 11.01.2008. Gjelder elektriske kraftlinjer. Rettighetshaver: Eidsiva Nett AS. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Dagboknr. 156504-1/200, tinglyst den 22.02.2013. Gjelder jordskifte.
  Dagboknr. 1004501-2/200, tinglyst den 01.11.2016. Gjelder erklæring/avtale.
  Rettighetshaver: Stenstrøm Arne Andersen. Bestemmelse om veg.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Furutangen aktivitetsområde, fra 2020. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse - frittliggende. Eiendommen omfattes også av kommuneplan 2016 - 2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
  basert på gårdens ressursgrunnlag. Eiendommen omfattes videre av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljø 2016 - 2030.

  Hyttefeltet grenser til område regulert til friluftsformål.
 • Gnr. 36 Bnr. 894 i Åmot kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har ingen bemerkninger i egenerklæringen.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,7 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jørn Mathisen
  Mariann Mathisen
Marius Norum

Megler

Marius Norum

46 50 49 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev