aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Vestre Parisbudalsvei 2! Her har vi gleden av å presentere en velholdt og pen hytte med egen garasje like ved alpinanlegget og langrennsløypene på Furutangen.

Osen Vestre Parisbudalsvei 2

Velholdt og ypperlig hytte for familien med innredet hems - Nær alpin/langrenn - Garasje - Smarte tekn. detaljer

 • BRA 100 m²
 • OMKOSTNINGER121 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 221 142
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 016
 • AREALP-rom 70 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 323 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 3 100 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  30 000,- (Aksjer Furutangen)
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  75 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  121 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 221 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Vi har gleden av å presentere en praktisk og pen hytte med garasje, som har god beliggenhet høyt på Furutangen. Her ligger alt til rette for kos og hyggelige feriedager med enkel adkomst til både alpinanlegg, langrennsløyper og friluftsområder. Hytta har smarte tekniske løsninger som gir mulighet for lave energiutgifter med bl.a. Nobø varmestyring. Tomten ligger godt plassert og har utsyn mot nærområdene. Medfølgende badestamp og bålpanneplass med benker gir gode muligheter for kos og hygge i det fri hele året. Hytta har lite bruksslitasje fremstås som meget godt ivaretatt. Med sine lune og behagelige farge- og materialvalg har hytta en gjennomgående god atmosfære. Bør oppleves.

Merk deg dette:
• Nær alpinbakken og langrennsløyper
• Garasje
• Solrik terrasse
• Moderne, velholdt og gjennomført
• Nobø varmestyring
• Badestamp og bålpanneplass på tomten


Hytta er på ett plan + hems og inneholder:
1. et: Overbygd inngangsparti med adkomst til sportsbod. Gang, mellomgang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue/spisestue og kjøkken i åpen løsning med utgang til dels overbygd terrasse
Hems: Loftstue og to rom benyttet som gjesterom. Loftsetasjen tilfredsstiller ikke kravet til takhøyde for oppholdsrom (mimimum 2,0m) og er derfor ikke godkjent for varig opphold.

Frittstående garasje med innlagt strøm. Garasjen har god oppbevaringsplass, automatisk portåpner, samt egen inngangsdør.
Tilrettelagt område på tomten for bålpanne
Badestamp

Vestre Parisbudalsvei 2, Innlandet

 • Hytta er hyggelig å komme frem til der den ligger fint til i hytteområdet. Du merker med en gang at selger har tatt godt vare på hele eiendommen. Her er det gruset innkjøring med flere biloppstillingsplasser. Rundt gruset område er det lagt stein som blir en pen avslutning på gårdsplassen. Hytta er vendt mot utsikten som gjør at du får en fri og luftig følelse når du kommer frem. Gårdsplassen har garasje med god lagringsplass og tilrettelagte områder for både bålpannekos og badestamp. Et herlig sted å kose seg hele året mens man nyter en klar stjernehimmel. Eiendommen ligger i et etablert område like ved alpinbakken og langrennsløypene så her kan du enkelt starte dagens uteaktivitet fra hyttedøra.

  Hytta har et overbygd inngangsparti med tilknyttet en praktisk sportsbod. Med en gang du går innenfor døren merker du både den gode atmosfæren hytta har og ikke minst hvor godt ivaretatt den er. Gangen har god omkledningsplass, samt trapp opp til hems. Det er varmekabler under det flislagte gulvet, samt beiset panel på vegger og i tak som gir en lun velkomst. Tak har i tillegg downlights med dimmer. Hele hytta har et samstemt farge- og materialvalg som gir et helhetlig og behagelige preg.

  Den åpne stue- og kjøkkenløsningen har godt med vindusflater som både slipper sollyset fint inn og fint utsyn mot nærområdet. Med vinduer på flere sider får du en lys og herlig atmosfære i rommet. Merk forøvrig de dype vinduene som gir et stilig preg. Stuen er i dag innredet med en romslig og hyggelig spisestue nær kjøkken og en stor sofagruppe foran peisvedovnen og tv 'n. Her er det god plass til å invitere inn til sammenkomster med både familie og venner.
  Kjøkkenet fra Ikea er godt plassert i rommet for å utnytte arealet best mulig og innredningen passer fint inn i hyttestilen. Kjøkkeninnredningen har rette profilfronter, samt takhøye overskap som bidrar til ekstra oppbevaringsplass. Det er integrerte hvitevarer i form av kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn, koketopp med ventilator over og micro som følger med i salget. Dette gir nærmest et komplett kjøkken klart til bruk. Benkeplaten er i heltre utførelse og har fine arbeidsflater. Ved vask- og kokesone er det montert glassplate for beskyttelse mot vegg. Montert komfyrvakt ved kokesone.
  Fra spisestuen er det utgang til den dels overbygd og stor terrasse som strekker seg til inngangspartiet. Her ute kan du sitte lunt under tak eller mer åpen under åpen himmel. Like ved terrassen er det en herlig badestamp som er god å benytte seg av etter en lang utedag. I tillegg er det laget et koselig bålpanneområde hvor det er fint å samle familie og venner til grilling av pølser eller utekos. De mørke høst- og vinterkveldene kan by på en fantastisk stjernehimmel på Furutangen og er du heldig får du også sett Nordlyset.

  Det flislagte badet har god størrelse og er praktisk plassert med enkel adkomst fra både gang, soverom og dagligrom. Badet har en pen fremtoning med hvite veggfliser og grå gulvfliser med varmekabler under. Her er det en klassisk og fin innredning med servant over underskap og speil med belysning over. Det er videre dusjhjørne med glassdører som kan skyves inntil vegg, samt wc og opplegg for vaskemaskin.

  Hovedetasjen har to soverom med god størrelse. Her er det i dag ett rom med dobbeltseng og ett med familiekøye.

  Hytta har innredet hemsen med en koselig loftstue med god størrelse som har vært benyttet som eget tilholdssted for de yngste i familien. Her er det i tillegg to store rom som selger har benyttet til gjesterom. Hele etasjen har et samstemt preg med tregulv og lysbeiset panel på vegger og i tak. Det er downlights i alle rom. Etasjen tilfredsstiller ikke kravet til takhøyde for oppholdsrom (minimum 2,0m) og er derfor ikke godkjent for varig opphold.
 • Familievennlige Furutangen har vokst seg til å bli et svært attraktivt og populært hytteområde og ligger flott til i Nordre Osen. Furutangen har ypperlige muligheter for uteaktiviteter for familien med sine natur- fjell og jaktområder i umiddelbar nærhet. Denne hytta ligger perfekt til for en aktiv familie som ønsker enkel tilgang til alle fasiliteter i området. Eiendommen ligger rett ved alpinbakken og har enkel adkomst til skiløyper, sykkelområder, lekeplass, minigolf, område for frisbeegolf, "gamle Furutangen" og til Mattisstua. Furutangen hytteområde er under videre utvikling og er et sted hvor hele familien vil trives med aktiviteter og rekreasjon fra en travel hverdag. Området egner seg perfekt til helårsbruk!

  Vinter:
  På Furutangen hytteområde er det alpinanlegg med 2 heiser og 5 nedfarter som er tilpasset for familier med barn i alle aldre. Her er det også en egen snowboardløype, samt barnebakke for de aller minste. Når temperaturen tillater det er det skøyteis i ballbingen.
  Furutangen er kjent for sine velpreparerte og flotte langrennsløyper som strekker seg i et nettverk på ca. 90 km. Traseene går både i skogsområder rundt hyttefeltet og opp til snaufjell og Blikkfjellet i nord. Furutangen har lysløype på ca. 5,5 km som har en spennende høydeprofil og med lys frem til kl. 22.30 i sesong. Her kan du benytte både klassisk spor eller skøytespor. Det lagres kunstsnø under flis for å starte sesongen tidligst mulig. Langrennsløypene er ypperlig for både tur og trening og er tilrettelagt for skiglede for både små og store. I enden av alpinbakken ligger Mattisstua som har kafe med matservering og andre sosiale aktiviteter for hele familien. Mattisstua tilbyr en populær take-away som kan hentes på vei opp til hytta. Lørdager i skisesongen er det åpent i Sportsbaren på Mattisstua med sport på storskjerm.

  Sommer:
  Furutangen på sommerhalvåret er et eldorado for deg som liker uteaktiviteter. Her kan du sykle, gå fjellturer, spasere på grusveier eller benytte deg av vannaktiviteter som kanopadling, kajakk eller SUP ved Nordre Osa som renner stille langs Bjørkeveien og ut i Osensjøen.
  Osensjøen er kjent for sin fantastiske sandstrand og omtales som Innlandets riviera. Stranda yrer av liv på sommerstid og innbyr til bading og kos i sola. Osensjøen strekker seg over 30 km og her er det tillatelse til å benytte motorbåt. Ellers er det flere småvann og koselige områder for rekreasjon både langs Osensjøen og langs Nordre Osa. Er du glad i fjellturer er det mange muligheter i kort radius fra hytteområdet. En populær og flott familietur er opp til Blikkfjell med vidstrakt utsikt. I tillegg er det populært å ta turen til Granåstjennet som ligger ovenfor hytta - her er det en trivelig gapahuk hvor du kan grille og hygge deg med familie og venner. Ved Mattisstua er det lekeplass, ballbinge, minigolf og en populær diskgolf med 24 hullsbane.

  I Nordre Osen finner du en innholdsrik Jokerbutikk med utvidet åpningstid. Jokerbutikken tilbyr både matvarer og utsalg av diverse utstyr til tur og hytte. I tillegg er det apotek- og post her. Du kan også bestille vin fra vinmonopolet som kan hentes på Jokerbutikken. Like ved butikken finner du også Osen Landhandleri som er verdt et besøk. Her er det bla. interiørartikler, maling smykker, garn og mulighet for å kjøpe is.

  Hytta ligger ca. 40 minutters kjøring fra Trysilfjellet som har Norges største alpinanlegg. Trysil satser også stort på sykling med populære Gullia og stier/sykkeltrase rundt Trysilfjellet. Er du golfentusiast så har både Trysil og Rena populære golfanlegg med 18- hulls baner.

  Av avstander kan det nevnes:
  Ca. 10,5 km til Nordre Osen
  Ca. 42 km. til Trysilfjellet
  Ca. 46 km. til Rena
  Ca. 74 km. til Elverum
  Ca. 176 km. til Jessheim
  Ca. 213 km til Oslo
 • Støpt plate på mark og grunnmur med ringmurselementer. Antatt isolert under betonggulv og utførelse med fuktsperre mot grunnen. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull. Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre, dokumentasjon foreligger. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med stående villmarkspanel og liggende villmarkspanel i gavlveggene. Montert musebånd. Saltakkonstruksjon. Antatt utført med fabrikkerte A-takstoler Takflatene er tekket med pappshingel.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig. Balkong: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. § 12-15 i Byggteknisk forskrift (TEK17). Utforming av rekkverk
  Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt. Rekkverk skal utformes slik at klatring forhindres. Målt rekkverkshøyde: Ca. 92 cm. Minstehøyde på rekkverk er 100 cm.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
  Overflater vegger/himling på bad/vaskerom: Innerdør i våtsonen, glassdører hindrer direkte vannsprut.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: Bra 70/ P-rom 70 kvm.
  2.et. har ikke målverdig areal. Takhøyder under 1,9 m er grensen for målbart areal, er oppmålt etter NS 3940. Takhøyde: Ca. 1,88 meter. Ca. gulvareal: 36 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et: Entré, gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue/kjøkken
  Hems uten målbare areal. Rominndeling: Loftstue og to gjesterom.

  Garasje: Bra 27 kvm.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Følgende medfølger i salget:
  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet.
  Vaskemaskin på bad.
  Taklamper stue og soverom, høyskap bad, hyller i bod, hyller i garasje.
  Badestamp og bålpanne. Opplyst at badestamp har en lekkasje i ovn som må utbedres.
  Innbruddsalarm - app varsling kan følge dersom ønskelig. Det samme gjelder for kamera i inngangspartiet (app).

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Hytta varmes opp med elektrisitet og vedfyring.
  Det er montert peisvedovn i stue, samt varmekabler i gulv ved bad og gang.
  Varmestyring fra Nobø (Nobø Hub). Styres via app og brytertablå i stue og bod. Se: https://nobo.no/nobokonseptet
  Varmtvannsbereder plassert i utvendig bod, 198 liter fra 2016.
 • Eiertomt på ca. 1323,9 m².

  Hyttetomten ligger fint til i et trivelig hytteområde høyt oppe på Furutangen (ca. 638 moh). Fra eiendommen er det tilnærmet ski inn til alpinanlegget og de flotte langrennsløypene starter rett over veien. Tomten er meget pent opparbeidet og godt ivaretatt. Her er det gruset innkjøring og gårdsplass som er avsluttet mot terrenget med steiner som rammer inn gårdsplassen. Det er tilrettelagt en hyggelig bålpanneplass nær terrassen og tomten har en herlig badestamp som er koselig å benytte seg av under en mørk stjernehimmel. Tomtens beliggenhet gjør at du har en luftig og fri følelse og fra eiendommen er det fin utsikt mot nærområdene.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Frittstående garasje med plass til en bil. Ellers godt med biloppstillingsplasser på hyttetomten.
 • Eiendommen har adkomst via felles privat bomvei for hytteområdet. Bom må åpnes både ved inn- og utkjøring opp til Tanghøgda.
  Hytta er tilknyttet felles privat vann- og avløpsverk for hytteområdet.

  Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene.
 • Formuesverdi kr 523 384 per
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 4 776,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt. Hytterenovasjon utgjør kr 1680,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Containere er plassert på eget område nederst på Furutangen med enkel inn-/utkjøring.
  Ikke mottatt informasjon om feie- og tilsynsgebyr fra Åmot kommune. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Tjenestene som er obligatoriske for alle hytteeiere på Furutangen, er veivedlikehold og brøyting fram til tomtegrense og vannforsyning (i tillegg til avgift for avløp/kloakk for de som er koblet på felles anlegg). Tomten er tilknyttet fellesanlegg vannforsyning.

  Prisene reguleres årlig, og endringer kommuniseres gjennom Furutangen Hyttevelforening, som er alle hytteeieres felles interesseorganisasjon. Alle tomteeiere har pliktig medlemskap i Furutangen Hyttevelforening, og en betydelig andel av årskontingenten er øremerket drift av skiløypenettet rundt Furutangen.

  Følgende avgifter er gjeldende for 2022 for de pliktige tjenestene på Furutangen:
  Serviceavgift kloakk 4 161,-
  Vannforsyning 3.593,-
  Vei, bom og vinterbrøyting fram til tomt kr 2 881,- (Panorama Nord)
  Årskontingent Furutangen Hyttevelforening kr 1 000,-
  Alle priser unntatt vei er inkludert mva (vei er fritatt for mva).

  Alle tomteeiere på Furutangen tilbys en brøyteavtale som gjelder løpende fra år til år. Dette gjelder snøbrøyting inne på tomta og koster for sesongen 2022/23 kr 2.241,-. Opplysninger er hentet fra hjemmesiden til Furutangen. Se også informasjon på nettsiden vedr. avtale om snøbrøyting før adkomst til hytta www.furutangen.no/hytteeiere/tjenester/snomaking.

  Fra og med 1. termin 2021 ble det innført en frivillig driftsstøtte/serviceavgift for alle hytteeiere på kr 600,- pr år (150,- pr termin) som går uavkortet til driften av hytteeiernes felles aktivitetsselskap Furutangen Aktivitetssenter AS. Hensikten med denne er å styrke selskapets økonomi og å bidra til å kunne opprettholde og vedlikeholde det aktivitets- og servicetilbudet som gjøres fra dette selskapet (Mattisstua, alpinanlegg, lekeplass, ballområde osv).

  Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter og faste kostnader, påløper også kostnader til strøm, fyring, forsikring, innvendig /utvendig vedlikehold, TV/Internett, m.m.
 • Det ble utstedt ferdigattest for hytta i 2015. Det er ikke mottatt ferdigattest eller bygningstegninger for garasje. Garasje er registrert inn i kommunens matrikkel med bruksareal på ca. 26 kvm. Bygningsstatus: fritatt for søknadsplikt.

  Det er mottatt byggetegninger for hytta fra kommunen. I byggetegninger er loftsetasjen som er innredet med hemsestue og to gjesterom definert som bod/disp.rom (boligens tilleggsdel). Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Opplyst fra Elvia at det elektriske anlegget ikke er kontrollert/besiktiget. Dette gir ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Det er ikke montert takstige. Krav om takstige og eventuelt feieplattform (for skorsteiner høyere enn 120 cm) gjelder også for hytter/fritidseiendommer. Takstige skal enten være fastmontert eller det benyttes løs stige som hektes i fastmonterte kroker. Flere kommuner har unntak fra kravet om takstige, eller kan vurdere unntak fra kravet, i de tilfeller bygningene har torvtak alternativt shingel-/papptekking med takhelling på 22 grader eller mindre. Felles for begge er at gesimshøyde (avstand fra bakke til tak) ikke er høyere enn 3,5 m. Kjøper overtar ansvaret for ovennevnte.

  Det inngår ved kjøp av hytta 3 aksjer ved, Furutangen avktivitetssenter a kr 10.000,- pr. aksje - totalt kr. 30.000,-. Dette skal innbetales til meglers klientkonto sammen med kjøpesum og omkostninger. I tillegg påløper det et engangs administrasjonsgebyr pålydende kr. 250,- for å dekke kostnader for omregistrering av aksjer ifbm. eierskifte fom. 2018. Kontakt megler for ytterligere informasjon.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Furutangen hytteområder, fra 2016. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Åmot kommune 2016-2030 - reguleringsplan for Furutangen hytte-områder - endring nytt område hm1 og hm2. Eiendommen er avsatt/utnyttet til fritidsbebyggelse. Eiendommen ligger videre innenfor Kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljø 2016 - 2030. Del av tomt grenser helt inntil/på veg. Del av garasje står utenfor byggegrense mot veg.

  Det gjøres oppmerksom på at det er startet utbygging av hytteområde ved Tjennstuåsen som ligger noe høyere i området med avkjøring noe nedenfor dette hytteområdet. Man må påregne noe byggeaktiviteter i perioden.
 • Gnr. 36 Bnr. 543 i Åmot kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Installasjon av elektro i garasje. Arbeid utført av Trysil Elektro As. Foreligger det samsvarserklæring? Ja.
  Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Nytt hyttefelt ca. 600 m nord/øst for dagens hyttefelt.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,4 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 3.000,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kjetil Lundberg
  Torill Lundberg
Inger Anne Stene

Megler

Inger Anne Stene

92 40 81 40

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev