aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Akersveien 24F!

OSLO Akersveien 24F

Sjelden mulighet: Nyoppusset 4-roms hjørneleilighet. Originale, klassiske detaljer. Fjernvarme. P-plass*

 • kr 10 750 000
 • BRA 92 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 10 750 000
 • Omkostningerkr 284 892
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 11 036 169
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 900
 • Soverom3
 • ArealP-rom 92 m²
 • Felleskostnaderkr 5 404
 • Tomt2 324.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 10 750 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  268 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 750 000))

  284 892 (Omkostninger totalt)

  11 034 892 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til en særpreget og flott hjørneleilighet i ærverdige Egebergslottet! Leiligheten er nyoppusset og fremstår som moderne, med materialvalg av høy kvalitet og behagelige fargevalg som gjør det enkelt å innrede. Originale detaljer er tatt vare på, slik at leiligheten beholder det klassiske preget. Innholdsrik planløsning med stor stue, separat kjøkken, tre soverom og delikat flislagt bad. Leiligheten ligger i en høy 1. etasje skjermet fra innsyn. Leiligheten har utgang til en stor terrasse på 30 m², så det er rikelig med plass til utemøblement. Terrassen er sameiets fellesareal, men har de siste årene i praksis kun blitt benyttet av denne seksjonen. Videre har sameiet 20 p-plasser som det er mulig å leie til kr. 265,- pr. måned, samt gjesteparkering.

Akersveien 24F, Oslo

 • Tomt
  2324.3m²

  Beliggenhet
  Egebergslottet ble oppført 1899 - 1901, opprinnelig som "Villa Udsikten" til forretningsmannen Einar Westye Egeberg. Egebergslottet skal da ha vært Oslos største enebolig med 1600 kvm over to plan. Eiendommen ble i 1935 ombygget til 25 leiligheter. Bygget ble tegnet av ark. Halfdan Berle. Egebergslottet står på byantikvarens gule liste som bevaringsverdig. Tomten omringer huset og holder nabobyggene og Akersveien på god avstand. Sentral og rolig beliggenhet i veletablert boligområde på St. Hanshaugen. Her bor du i grønne omgivelser med flere parker og turmuligheter rundt Akerselva. Bygget ligger ved Gamle Aker Kirke med Telthusbakkens særegne trebebyggelse som nærmeste nabo. Veletablert og rolig boligområde med variert bebyggelse. Fra leiligheten er det kort vei til dagligvarebutikker, kaféer og nisjebutikker på St. Hanshaugen. Det er gangavstand til bl.a Bislett, Majorstuen og Grünerløkka. Få minutter til Vulkan og Alexander Kiellands plass med mathall, utested, kaféer med uteservering med mer. Også kort vei til Youngstorget med en rekke populære spisesteder og utesteder. Kun en kort spasertur unna finner du trivelige Torggata og St. Olavs plass som de siste årene har utviklet seg stort, her finner du en rekke hyggelige spisesteder, kafeer og barer. Ca. 15 minutters gange til Oslo S. God offentlig kommunikasjon i nærområdet. Kommunikasjonsknutepunktet, Nationaltheatret stasjon, også med stopp for Flytoget, ligger en kort spasertur fra leiligheten. T-Banestasjonen Stortinget ligger også i kort gange fra boligen. Buss i umiddelbar nærhet, med hyppige avganger. Kollektivtrafikken tar deg til alle byens hjørner som Grünerløkka, Torshov, Sagene, Nydalen og Aker brygge. For den treningsglade finnes mye å velge i. SATS Akersgata, SATS Bislett, Bislett stadion samt flere flotte turveier langs Akerselven og grønne lunger som St. Hanshaugen og Cubaparken. Leiligheten ligger i umiddelbar nærhet til flere høyere utdanningsinstitusjoner. Det juridiske fakultet med lesesal ligger 5 min. fra leiligheten, Høyskolen i Oslo (HiO) 7-8 min. fra boligen - videre ligger andre høyere utdanningsinstitusjoner i Oslo i gangavstand eller bare en kort busstur unna - f.eks. Tannlegehøyskolen, Blindern og Handelshøyskolen BI i Nydalen.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Innhold
  Entré: Bak inngangsdøren møtes du av en lys leilighet. Entréen har god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Stue: Lys og romslig stue med god atmosfære. Et herlig, sosialt rom som fyller de fleste ønsker og behov. Her er det enkelt å sette sitt eget preg på leiligheten med ønsket innredning og møblement. De store vinduene slipper inn rikelig med lys, som bidrar til et trivelig hjem året rundt. Det er god plass til å invitere venner og familie på kaffe og hyggelig samvær. Terrasse: Leiligheten har utgang til en stor terrasse. Denne måler hele 30 m², så det er rikelig med plass til utemøblement. Terrassen er vestvendt og har således gode solforhold. Her ligger alt til rette for å nyte varme sommerdager og lune høstkvelder med venner og familie. Det gjøres oppmerksom på at terrassen er sameiets fellesareal, og eies ikke av denne seksjonen. Terrassen kan med andre ord brukes av alle beboerne i sameiet, men i praksis er det kun denne seksjonen som de siste årene har benyttet terrassen. Kjøkken: Videre får du et lekkert kjøkken med moderne innredning. Kjøkkenet ble renovert i 2022. Det er rikelig med skap- og benkeplass til oppbevaring og matlagning. Her ligger alt til rette for å tilberede et hvert måltid. Kjøkkenet har glatte fronter og foliert benkeplate. Utstyr fremstår med platetopp, kum med ettgreps blandebatteri, ventilator i platetopp med kullfilter, kjøl/fryseskap, ovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Det er montert vannvakt og komfyrvakt. Bad: Delikat flislagt bad med varmekabler i gulvet, som sørger for ekstra komfort i hverdagen. Badet ble renovert i 2022. Badet har vegghengt toalett, servant i skap og dusj med glassvegg. Det er opplegg til vaskemaskin i kott ved et av soverommene. Hovedsoverom: Leilighetens hovedsoverom er av god størrelse, med plass til å innrede med stor dobbeltseng og tilhørende nattbord på hver side. Det er også rikelig med plass til å innrede med kontorløsning om ønskelig. Soverom II og III: Også de to andre soverommene er av god størrelse. Egner seg utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor - alt etter hva man har behov for.

  Standard
  Fin standard på leilighet ut ifra alder på bygningsdeler. Leiligheten er renovert i 2022/2023. Boligen fremstår pen og velholdt med oppgraderinger gjort i eiers botid. Leiligheten er renovert i 2022 med nytt bad, kjøkken og overflater. Det er fremlagt dokumentasjon: - Samsvarserklæring for el-arbeider - Faktura fra rørlegger - Faktura for underliggende PVC-membran - Faktura for oppussingsarbeid

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er mulighet for å leie parkeringsplass til kr 265 pr. måned. Ved ønske om å leie parkeringsplass må styret kontaktes. Tildeling skjer på følgende prinsipper: - Det er kun tillatt å ha én parkeringsplass per seksjon. Unntak fra denne regelen kan skje om alle seksjoner som ønsker det har parkeringsplass, og det finnes ledige parkeringsplasser. - Seksjoner som har to parkeringsplasser må alltid vike for seksjoner uten parkeringsplass. Gjesteparkeringplasser er for gjester og skal ikke benyttes av beboerne. Gjesteparkeringsskilt legges synlig i frontruten. Det er for øvrig beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt - også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Priser beboerparkering 2022: Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5400 kroner for ett år Motorsykkel og moped: 2700 kroner for ett år El-bil : 1 620 kroner for ett år El-motorsykkel og el-moped: 810 kroner for ett år Det tas forbehold om prisendring. For mer informasjon og priser for andre transportmidler se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Fra egenerklæringen: Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Tidligere vært lekkasje i sluk. Gammelt sluk er byttet og styret er orientert. Sluk byttet at Ae Rør AS. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Firmanavn AE Rør AS. Rett elektro AS. Hele Byggservice AS. Redegjør for hva som er gjort og når Rehab bad og nytt opplegg til vaskemaskin i kott ved soverom. Nytt sluk med klemring for membran og nytt avløp, avløp koblet eksistereinde og forlenget med 50 mm rør. Alt tilkoblet eksisterende avløp i gulv. Nye rør i rør fra nytt fordelerskap til servant, dusj, wc og vaskemaskin. Aqualarm vannstoppeventil ved vaskemaskin og på kjøkken. Nye varmekabler på gulv av Rett elektro AS.Konstruksjon og oppbygning av Hele Byggservice AS Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Sveisemembran på gulv og smøremembran på vegger. Sveisemebran utført av Membran og Linoleumservice Oslo. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Gammel brystpanel i stue og gamle dører i stue som er slipet ned og malt. Vært sprekker på disse som er tettet igjen med glassfibersparkel. Kan forekomme sprekker da dette er gammelt og antageligvis fra byggeår. Helsparklet vegger og det kan også forekomme sprekk/ smuler i sparkel/vegger. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Gulvet er ikke avrettet og det kan forekomme skjevheter. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Firmanavn Rett Elektro AS. Redegjør for hva som er gjort og når Montere stikkontakter, bryter, dimmer, varmekabel i bad, termostat, downlight i bad/ lamper og jordfeil automat. Nye sikringer. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Gang: Montere taklamp m bryter. Sov1: Montere 4 stikkontakter og taklampe m bryter. Sov2: Montere 3 stikkontakter og taklampe m bryter. Trekke ny kurs til V.v.b og montere service bryter 2 pol. Sov3: Montere 3 stikkontakter og taklame m bryter. Vaskerom: Montere 4 downlight m bryter, strømpunkt bak speil og stikkontakt. Montere stikkontakt til vaskemaskin og varmekable 166O med digital termostat. Bad: Montere 3 downlight m dimmer, strømpunkt bak speil m bryter og varmekable 110O med digital termostat. Kjøkken: Montere komfyrvakt til platetopp Montere stikkontakr til oppvaskmaskin, ovn, mikro, vifte, kjøleskap og 1 stikkontakt over benkeplate. Montere taklamp m bryter. Montere taklamp over bord med bryter. Stue: Montere 7 stikkontakt og 1 taklamper m bryter. Sikringskap: Skifte gamle sikring til jordfeiautomat 1stk 25A, 8stk 15A og 3 stk 10A. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Styret ser på mulighet for å få på plass infrastruktur for lading. Hør med styret/ Megler.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  10 750 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  268 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 750 000))

  284 892 (Omkostninger totalt)

  11 034 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Radiatorer i stue og på alle soverom tilkoblet fjernvarme. Varmekabler på bad.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info om eiendomsskatt
  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom. Eiendomsskatt per år for 2023: 5,71 mill. eller lavere. Eiendomsskattegrunnlag 4 mill. eller lavere. Ingen eiendomsskatt. 6 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,2 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 600 kr. 7 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,9 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 2.700 kr. 8 mill. Eiendomsskattegrunnlag 5,6mill. Estimert eiendomsskatt per år: 4.800 kr. 10 mill. Eiendomsskattegrunnlag 7 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 9.000 kr. 15 mill. Eiendomsskattegrunnlag 10,5 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 19.500 kr. 20 mill. Eiendomsskattegrunnlag 14 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 30.000 kr.

  Formuesverdi primær
  2014394

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  7251818

  Info formuesverdi
  Formuesverdi som primærbolig kr 2 014 394 per 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr 7 251 818 per 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske Opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  110/2065

  Felleskostnader pr. mnd
  5404

  Felleskostnader inkluderer
  5 404 pr. mnd. Fjernvarme, kommunale avgifter, bygningsforsikring, samt løpende drift og vedlikehold. Den enkelte seksjonseieren skal betale et akontobeløp som fastsettes av seksjonseierne på årsmøtet, eller av styret, for å dekke sin andel av felleskostnadene. Akontobeløpet kan også dekke avsetning av midler til fremtidig vedlikehold, påkostninger eller andre fellestiltak på eiendommen dersom årsmøtet har vedtatt slik avsetning. Endring av akontobeløpet kan tidligst tre i kraft etter en måneds varsel. De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det har kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning.

  Andel fellesgjeld
  1277

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  26562

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Pr 31.12.2021 er seksjonens andel gjeld kr 1 277,-. Dette er seksjonens andel av løpende leverandørgjeld i forbindelse med driften av sameiet. Långiver: DnB - Lånnummer: 5082.80.46699 Totalt lån pr 31.12.21: kr.57 012,- Pr. 31.12.21 er andelens gjeld kr. 0,-. Rentesats: 5,60% Forventet innfrielse: 01.02.2023. IN-ordning: Nei

  Forkjøpsrett
  Nei.

  Styregodkjennelse
  Nei.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6115

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/218/25/2: 19.10.1933 - Dokumentnr: 942388 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:0301 Gnr:218 Bnr:25 Gjelder denne registerenheten med flere 11.07.1935 - Dokumentnr: 990816 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:0301 Gnr:218 Bnr:25 Gjelder denne registerenheten med flere 31.01.1939 - Dokumentnr: 300634 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om vann/kloakkledning Overført fra: Knr:0301 Gnr:218 Bnr:25 Gjelder denne registerenheten med flere 25.07.1940 - Dokumentnr: 302169 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:0301 Gnr:218 Bnr:25 Gjelder denne registerenheten med flere 27.01.2006 - Dokumentnr: 6488 - Erklæring/avtale Reseksjonering uten endringer i grunnboken Gjelder denne registerenheten med flere 15.02.2008 - Dokumentnr: 137371 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:218 Bnr:27 Bestemmelse om bebyggelse Gjelder denne registerenheten med flere 22.08.2022 - Dokumentnr: 922632 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Noroppgjør AS Org.nr: 986 956 204 Elektronisk innsendt 20.06.1989 - Dokumentnr: 39500 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 110/2065 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 25 SEKSJONER 27.01.2006 - Dokumentnr: 6488 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon: Snr: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 110/2145 For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ekspedisjonsdokument for våningshus, datert 1901. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest og kan være (ferdig) attestert, mens det i noen tilfeller bare er registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at tiltaket er lovlig. Ekspedisjonsdokument finnes stort sett for bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Eiendommen er også underlagt KDP-17. Kommunedelplan for torg og møteplasser. Vedtaksdato: 22.04.2009. Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning. Lovverk: PBL 1985. Kommunedelplanens hovedmål er å tilrettelegge for etablering av nye og videreutvikling av eksisterende torg og møteplasser for hele Oslos byggesone utenom sentrumsområdet, og slik at det i hver bydel over en femårsperiode kan utvikles en lokal møteplass, lett tilgjengelig for beboerne. Interessenter oppfordres til å lese kommunedelplan KDP-17 som finnes digitalt ved søk på Oslo kommune, benytt følgende link: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid 15137879. Kommunedelplanen kan også fås ved henvendelse til meglers kontor. Kommunedelplanen er en del av "Vakker by - handlingsprogram for estetikk og god byarkitektur. Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser. Reguleringskart er vedlagt salgsoppgaven. Det er flere små og store byggeprosjekter på gang i nærhete, og noe støy må påregnes i forbindelse med dette. Vann- og avløpsetaten varsler oppstart av planarbeid for nye vannanlegg i bydelene Alna, Bjerke, Nordre Aker og Sagene.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  10 750 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  268 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 750 000))

  284 892 (Omkostninger totalt)

  11 034 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  284892

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en fastpris på kr. 45.000,- for oppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 17.500,- Visninger/Overtakelser kr. 0,- pr. stk. Oppgjørshonorar kr. 4.990,- Markedsføringspakke kr. 12.900,- Meglerlisens kr. 393,- Grunnboksspørringer kr.172,- Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr. 3.860,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 5.995,- Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 585,- Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum. Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Megler

Anders Wold

48 09 69 39

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev