aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til visning på denne flotte 3-roms leiligheten i Bananblokka på Ammerud.

OSLO Ammerudveien 83

Tiltalende 3-roms med sørvendt balkong og koselig utsyn. Mulighet for garasje. Nyere kjøkken og nytt bad.

 • kr 3 500 000
 • BRA 76 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 500 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 007 601
 • EierformAndel
 • Byggeår1 969
 • Soverom2
 • ArealP-rom 74 m²
 • Andel fellesgjeldkr 490 000
 • Felleskostnaderkr 5 788
 • Tomt32 072 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 500 000 (Prisantydning) 490 000 (Andel av fellesgjeld)   3 990 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 007 601 (Totalpris inkl. omkostninger)
Dette er en pen, gjennomgående 3-roms leilighet tett på marka. Leiligheten har blitt pusset opp de siste årene og har vegger malt i et tidsriktig fargepalett med listefri overgang til himling. Solen kan nytes fra en sørvendt, overbygd balkong med fint utsyn mot skogen. Barneskolen ligger rett ved, og det er kort gange til ungdomsskole og barnehage, samt til Grorud senter med flere butikker og spisesteder. Bussen stopper få hundre meter unna. Mulighet for garasjeplass. Stuen har store vinduer som gir flott lysinnslipp, og ved kjøkkenet er det en naturlig spiseplass. Kjøkkenet fikk ny, lekker innredning i 2019 med integrerte hvitevarer. Ellers kan leiligheten skilte med bad/vaskerom og wc fra 2023, samt to romslige soverom med garderobeskap. Det er lagringsplass i et kott og i en bod.

Ammerudveien 83, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 76 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 74 kvm P-rom består av: Entré, stue, kjøkken, bad, toalettrom og 2 soverom. Sekundær-rom: 2 m². S-rom består av: kott. Med boligen følger en bod 1. etasje.  Tomt
  32072m²

  Beskrivelse av tomt
  Leiligheten har en sørvendt balkong på ca. 8 kvm med fint utsyn mot skogen. Her er det hyggelig å tilbringe varme sommerdager i godt selskap, og overbygget gjør at hyggen kan finne sted selv på regnværsdager. Balkongen har levegg på hver side, delvis tett rekkverk i front, belysning og markise. Dekket er av treheller. Felles uteområde er pent opparbeidet med asfalterte internveier, plen, beplantning, trær og sittegrupper.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Ammerud i Oslo kommune, med nærhet til marka. Fra boligen er det også gangavstand til skoler, barnehager, god offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Ca. 15 minutters gange fra boligen ligger Apalløkka idrettshall, hvor det tilbys basket, håndball og innebandy. Ved siden av hallen er det et flott idrettsanlegg med kunstgressbane, grusbane og ballbinge. Godt innen rekkevidde ligger også Nordtvet bad og Sats, samt Grorud IL's idrettsanlegg med flere baner og fine fasiliteter. Klubben har et godt tilbud innen fotball, ski, turn og tennis. Idylliske Vesletjern ligger i nærområdet med fine rekreasjonsfasiliteter, badeplasser, sittebenker, ildsteder og natursti. Fra tjernet går det videre turløype inn til Alunsjøen og Breisjøen. Det er flere tur- og løypealternativer fra nærliggende områder som vil ta deg innover i Lillomarka, hvor du også finner det populære badevannet Steinbruvannet. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres hos blant annet Kiwi Ammerud eller Rema 1000 og Coop Extra på Grorud. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Grorud Nærsenter et godt og variert utvalg med ca. 30 butikker, vinmonopol, apotek, bank og flere serveringssteder. Senteret ligger en kort spasertur fra boligen. Stovner Senter (ca. 4 km) har over 80 butikker og meget gode parkeringsforhold.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Eiendommen ligger rett ved Ammerud barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det gangavstand til Apalløkka ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Det er ca. 9 min til t-banen. Nærmeste holdeplass er Alundamveien som ligger et par minutters gange fra boligen. Med bil fra Ammerud tar det ca. 9 min til Stovner, 9 min til Alna, 15 min til Oslo S og 32 min til Oslo Lufthavn.

  Byggemåte
  Vinduer med 2-lags energiglass og trekarmer belagt med metall utvendig. Utskifting av vinduer og balkongdører ble utført i 2018 i regi av borettslaget. Glatt finert ytterdør av nyere type. Skyvebalkongdør i malt tre med 2-lags energiglass som vinduer, 2018. Balkong av betong, ca. 8 m². med adkomst fra stue. Støpt/murt rekkverk med reiler av stål på topp. Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad IU; ikke undersøkt: Innvendig > Innvendige trapper Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak: Innvendig > Overflater: Det er avvik: Bruksslitasje i parkett, ikke unormalt. Stedvis er det sprekker i parkett, både mellom parlettbordene men også noe sprekker i selve parketten. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tekniske installasjoner > Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.

  Innhold
  - Pen 3-roms, nylig pusset opp. - Andelsleilighet i 2. etasje. - Mulighet for å kjøpe garasjeplass med fast dekke. - Sørvendt, overbygd balkong. - Fint utsyn mot skogen. - Barnevennlig område. - Entré med tilliggende kott. - Flott stue med store vinduer. - Lekkert kjøkken fra 2019. - Integrerte hvitevarer. - Bad og wc-rom renovert i 2023. - Opplegg for vaskemaskin. - To romslige soverom med garderobe. - Disponibel bod i første etasje. - Nye vinduer og balkongdør i 2018. - Vannbåren oppvarming m/radiatorer. - Fyring og varmtvann fra felles anlegg. - Fibernett installert i 2022. - Sikringsskap med automatsikringer. Planløsning 2. etasje: Entré, stue, kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom og kott. Annet: Disponibel bod og fellesvaskeri.

  Standard
  Entré Leiligheten ligger i høy første etasje og har inngang fra felles trappegang til en stilig entré. Entreen har parkettgulv og slette vegger med listefri overgang til himling, akkurat som resten av leiligheten. Veggene i entreen er malt i en dus gulfarge og har hattehylle med klesoppheng. Det er også plass til garderobeskap, kommode eller lignende. Fra entreen er det dør inn til stuen med topp- og sidefelt i glass. Stue Stuen er svært innbydende med store vinduer som visuelt trekker den naturskjønne utsikten inn i rommet. Det er skyvedører ut til balkongen, og om sommeren er det deilig å skyve dørene helt til side, slik at skillet mellom inne og ute fjernes. Stuen har god størrelse og utforming som skaper en naturlig spiseplass i åpen løsning med kjøkkenet, samt en mer skjermet sofakrok. Det er også plass til godstoler. Gulvet har parkett og veggene er malt i en tidsriktig grønnfarge. Veggene i kjøkkensonen er malt i Soft Mint. Kjøkken Kjøkkenet har lekker innredning fra 2019 med sorte fronter, diskre håndtak og benkeplater i heltre finish. Den åpne løsningen mot spiseplassen skaper en sosial sone for matlaging, måltider og hyggelige samtaler. Innredningen er montert langs to parallelle vegger og har nedfelt oppvaskkum i benken, samt nedfelt induksjonstopp med kullfilterventilator over. Videre er det integrert stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Komfyrvakt og vannstoppsystem er montert. Bad/wc/vaskerom Leiligheten har bad og toalettrom vegg-i-vegg, renovert i 2023 med pent resultat. Toalettrommet har flislagte overflater, downlights i himling, vegghengt toalett og servantinnredning med skap. Badet har hvit skuffeinnredning med heldekkende servant, og over er det dobbelt speilskap med integrert belysning og stikkontakt. Innerst i rommet er det dusjhjørne med innfellbare glassdører, regnfallsdusj og hånddusj. Badet er også utstyrt med opplegg for vaskemaskin. Gulv og vegger har fliser, og det er varme i gulvet, samt downlights i himling. Det er mulig å benytte seg av et fellesvaskeri. Soverom og garderobe Leiligheten har to fine soverom med vinduer mot nord, noe som gjør at rommene oppleves svale. Soverommene har parkettgulv og vegger malt i moderne farger. Det største rommet har skyvedørsgarderobe, mens det andre har garderobeskap. Kott og bod Leiligheten har gode oppbevaringsmuligheter. Det er et kott i leiligheten med plassbygde hyller og gode oppbevaringsløsninger som gir god arealutnyttelse. Boden er i første etasje ved inngang og har plassbygde hyller langs veggene for å utnytte arealet best mulig, samtidig som det er god gulvplass. Tilpasningsmuligheter Boligen er pusset opp slik at nye eiere kan flytte rett inn, eller ved enkle grep forme den til sin egen. Det er glatte veggflater i alle rom, som enkelt kan males om ønsket. Det er nytt IKEA-kjøkken med dagens moduler som gjør det enkelt å bytte fronter, dekksider og håndtak. I tillegg er det gjennomgående eikeparkett som kan behandles slik ny eier ønsker.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør. Følgende medfølger ikke handelen: ? Muuto dots i gangen ? Pendellampe kjøkken ? Pendellampe «voksen» soverom ? Vegglampe ved seng ? Vegglampe sofa ? Speil gang ? Vegglampe i gangen ? Ingen bilder ? Gardiner ? Hyller barnerom

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Garasjer kan følge leiligheten ved salg (dersom ny andelseier har bli ved overdragelsen) eller selges til borettslaget for videresalg til andelseiere i borettslaget - etter venteliste dersom kjøper senere selger bilen sin. Det er innført to priser på garasjer - en for grusdekke (kr 22.733) og en for fast dekke (kr 25.575). Borettslaget har garasjeanlegg, og i 2019-2020 ble det lagt opp strøm til elbilladere i hele anlegget. Parkering er etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 500 000 (Prisantydning) 490 000 (Andel av fellesgjeld)   3 990 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 007 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten har vannbåren oppvarming med radiatorer, og oppvarming og varmt forbruksvann er fra felles anlegg. Ventilasjonen er mekanisk med avtrekk fra bad, wc og kjøkken. Det er tilluft via ventiler i vinduer. Sikringsskapet har automatsikringer, og i entreen er det dørcalling. Leiligheten har innvendige vann- og avløpsrør fra 2019 og 2023. I samme tidsrom ble det installert fibernett. Miljøvennlig borettslag: Borettslaget er med i den grønne bølgen, nå også med varmegjenvinning for å redusere utslippet, men også for å holde fyringsutgiftene nede. Det ses på mulighet for å anlegge solceller for å kunne komme nærmere nullutslippsboliger i fremtiden og få et enda mer miljøvennlig borettslag.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1053152

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3791347

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  24

  Part.obl.nr.
  948808188

  Felleskostnader pr. mnd.
  5788

  Andel fellesgjeld
  490000

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-04-03T22:00:00Z

  Borettslaget
  Ammerudenga Borettslag

  Borettslagets org.nr
  948808188

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 164 andelsleiligheter. Ammerudenga Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948808188, og ligger i bydel Grorud i Oslo kommune med følgende adresse: Ammerudvn 51-91 og Ammerudvn 99-103. Gårds- og bruksnummer: 95, 130, 88. Første innflytting skjedde i 1967. Tomten, kjøpt i 1986 er på 30 796 m2. I 2020 etablerte borettslaget ny infrastruktur på garasje- og parkeringsanleggene. Det er etablert mulighet til 147 ladestasjoner totalt. Alle kan kjøpe ladestasjon og lade elbil i sin garasje, denne bestilles hos Elektro Nettverk. Bestillingskjema ligger på VIBBO. Det er strengt forbudt å lade elbil i vanlig stikkontakt på det gamle anlegget. Vi har opplevd at enkelte beboere ikke overholder denne bestemmelsen, da går sikringene og din nabo som har elektronisk port åpner kommer ikke inn i garasjen sin. Telenor er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. For ytterligere informasjon vises det til www.telenor.no. Bredbåndshastigheten er på 50 mbps. Borettslaget dekker leien av digital dekoder, kort til dekoder, tilgang til den digitale grunnpakken + 15 kanaler fra ?Mine Favoritter?, samt modem med tilgang til internett. Hvilke kanaler som inngår i den digital grunnpakken kan du se på http://www.telenor.no Borettslaget har utført store vedlikehodlsprosjekter i senere tid, blandt annet: ? Rehabilitering av bad og toaletter i alle leiligheter(2022-2023) ? Utskifting av alle innvendige vann og avløpsrør(2022-2023) ? Oppgradering av avløpsrør inn til blokka(2022-2023) ? varmegjennvinningsanlegg(2022) ? nye beredere(2022) ? nye ventilasjondvifter på taket(2022) ? fibernett(installert i 2022) ? Utbedringer på fasaden(2020) ? Lagt opp strøm til EL-billadere i hele garasje og parkeringsanlegg(2019-2020) ? Utskifting av alle vinduer i alle leiligheter(2018) ? Utbedring av inngangsparti(2018)

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten. Medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, tar kontakt med OBOS for å få oppgitt e-postadresse som kan benyttes. Meldingen må være mottatt av OBOS innen den fastsatte fristen. Meldefristen vil være normalt 5 virkedager etter at boligen er kunngjort i OBOS-annonse i Aftenposten og/eller på www.obos.no. Hvis OBOS mottar din melding om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan du ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: OBBK03-98207870056 Type lån: Annuitetslån Restsaldo: 1.390.446,- Restløpetid: 27 år 1 md. Terminer per år: 12 Type rente: Flytende, 3,99% Andel av saldo: 8.750,- Lånenummer: OBOS-98207429996 Type lån: Annuitetslån Restsaldo: 289.630,- Restløpetid: 11 år 9 md. Terminer per år: 12 Type rente: Flytende, 3,99% Andel av saldo: 1.822,- Lånenummer: OBOS05-98208036483 Type lån: Annuitetslån Restsaldo: 34.701.228,- Restløpetid: 24 år 3 md. Terminer per år: 12 Type rente: Flytende, 3,99% Andel av saldo: 218.479,- Lånenummer: OBOS06-98208034898 Type lån: Annuitetslån Restsaldo: 41.393.039,- Restløpetid: 39 år 4 md. Terminer per år: 12 Type rente: Flytende, 3,99% Andel av saldo: 260.606,-

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 ? tolv? måneder regnet fra oppsigelsesdato.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  7869240

  Dyrehold
  Det er tillatt å holde hund mot undertegnelse av en erklæring som regulerer hundeeiers ansvar. Styret må på forhånd underrettes før hund og andre dyr anskaffes. Brudd på erklæringens bestemmelser vil føre til at godkjenningen inndras. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område og etterlatenskaper fjernes. Det er kun tillatt å holde innekatt, dvs at katten skal ikke slippes løs på borettslagets område. Lufting av hunder under fremspringet/taket på begge sider av blokka er ikke tillatt.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for boligblokk datert 01.01.1972. Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nye inngangspartier, innglasset balkong og rehabilitering datert 08.06.1995.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig tilknyttet med private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til bolig formål i henhold til reguleringsplan S-1118 datert 12.03-1964 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 12.03-1964.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 500 000 (Prisantydning) 490 000 (Andel av fellesgjeld)   3 990 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 007 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Christer Knudsen

Megler

Christer Knudsen

97 79 04 52

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev