aktiv-eiendomsmegling
Solgt

OSLO Åssiden terrasse 10

Lekker 2-roms med trappefri adkomst | Vestvendt terrasse 12 kvm | Flere oppgradering i 2022 | V.vann inkl.

 • kr 4 200 000
 • BRA 53 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 4 200 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 411 534
 • EierformAndel
 • Byggeår1 981
 • Soverom1
 • ArealP-rom 53 m²
 • Andel fellesgjeldkr 193 933
 • Felleskostnaderkr 3 336
 • Tomt26 022 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 200 000 (Prisantydning) 193 933 (Andel av fellesgjeld)   4 393 933 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 411 534 (Totalpris inkl. omkostninger)
En romslig og delikat leilighet med fin standard, trappefri adkomst og gode solforhold på en herlig, vestvendt terrasse på 12 kvm. Det er gjort flere oppgraderinger i 2021/22, deriblant maling og sparkling av overflater og dører, varmekabler med nye fliser av gulv på bad, nye vinduer og terrassedør i 2018 samt rehabilitering av fasade i brl. Det er også satt inn ny benkeplate og servant på kjøkken. Planløsningen er optimal og det er rikelig med vindusflater i boligen. Inngangen er i 1.etasje mens hele leiligheten blir i 2.etasje da det er en terrasseleilighet. Trappefri adkomst Totaloppusset i 2013 Leie garasje kr 500,- pr. md Vestvendt terrasse ca. 12 kvm Bad med nye varmekabler Regnfallsdusj og vegghengt wc Opplegg for vaskemaskin Soverom med garderobe Utebod

Åssiden terrasse 10, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 53 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 53 kvm
  Sekundærrom
  2. etasje: 6 kvm Utebod på ca. 2 kvm på terrassen og disponibel bod på ca. 4 kvm i underetasjen.  Tomt
  26022m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen er pent opparbeidet med grøntarealer, beplantning, sittegrupper og asfalterte internveier.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en meget attraktivt beliggenhet og god intern beliggenhet, i et trafikkskjermet og populært boligområde nær Kastellet skole. Området er et perfekt bosted for de som ønsker nærhet til sentrum, og samtidig et trivelig og frodig miljø. Kort vei til offentlig kommunikasjon, nærbutikken Spar i Lambertseterveien, døgnåpen Shell i Ekebergveien og servicetilbud på Holtet, Sæter og Lambertseter senter. Det går egen Matebuss i Lambertseterveien i en sløyfe mellom Kastellet, Lambertseter og Sæter. På vei mot Lambertseter kan man evt hoppe på buss nr 74 i Oberst Rodes vei som går fra Mortensrud til Jernbanetorget via Ekebergsletta, eller gå de siste meterne opp bakken for å ta T-banen fra Lambertseter. Få minutters gange til både Kastellet og Sørli trikkeholdeplass med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. friområder rett utenfor døren som gir gode leke- og rekreasjonsmuligheter. Kort vei også til Ekebergsletta med flotte turområder sommer som vinter, lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, Ekebergrestauranten m.m. Nærhet også til flere badeplasser langs fjorden og flotte turmuligheter m.m. i Østmarka. Det er et virkelig rikt mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.: Kort avstand til områdets to lokale alpinbakker - Sloreåsen (Ljan IF/Ljan Alpint), og Leirskallen (Nordstrand Vintersportklubb). Nordstrand IF holder til på 'Niffen' med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF er viden kjent for sitt store miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre, men har også egen triatlongruppe og et allsport-tilbud til funksjonshemmede. Nordstrand Arena stod ferdig august 2018, og her finner man treningssenter, kurs-/konferanselokaler og man kan i tillegg kjøpe både lunsj og middag til en billig penge i Storstua . Nordstrand Turnforening holder til i Leirskallen Turnhall, og har turn- og gymnastikktilbud for alle aldersklasser og nivåer. Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien. Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad. Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen. Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer. Ormsund Roklubb på Malmøya. Treningsstudio: Sats på Lambertseter, BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og treningssenter i Nordstrand Arena. På Nordstrand og ellers i bydelen er det videre et rikt tilbud av foreninger og lag for dans, kor, musikk og diverse kultur, det lokale speiderlaget, samt mange andre typer idretter.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Nærområdet består i hovedsak av boligblokker, småhus- og villabebyggelse. Bygning oppført i 1981 i betong- og trekonstruksjoner etter datidens byggeskikk og metoder

  Byggemåte
  Grunnmur i betong. Yttervegger i betongkonstruksjon, kledd med malt panel og felter med malt betong. Yttertak i flatt oppforet dekke, tekket med papp/folie. Etasjeskiller i betong. Vinduer med trelags isolerglass, produsert i 2018.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Beskrivelse: Skiftet sikringsskap. Arbeid utført av Max Elektro

  Innhold
  Entré: Leiligheten ligger i første etasje og har trappefri adkomst via felles oppgang. Entreen er svært innbydende med store, sorte gulvfliser og veggflater malt i en pen minttone. Lekre eikespiler på vegg. Om ønskelig er det plass til skap eller andre garderobeløsninger, og ved inngangsdøren er det montert en dørtelefon. Stue: Stuen er et lekkert og åpent allrom med flotte lysforhold via en stor vindusflate. En glassdør fører ut til den solrike terrassen, en herlig romforlengelse i sommerhalvåret. På stuegulvet er det 1-stavs laminat, mens veggflatene er malt i tidsriktige farger. Det er åpen kjøkkenløsning - sosialt og arealeffektivt. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord ved kjøkkeninnredningen. Balkong: Utgang fra stue til vestvendt og solrik balkong på 12 kvm. Denne balkongen vil du garantert sette pris på gjennom du ulike årstidene. Balkongen er av god størrelse og kan lett innredes med ønsket interiør og møblement. Kjøkken: Kjøkkenet er en delikat miks av moderne og klassisk. Ikea-innredningen fra 2013 har hvite, profilerte fronter og laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum med nyere benkeplate montert i 2022. Videre har kjøkkenet godt med både skap- og benkeplass for lagring. Over benken er det belysning og lyse, flismønstrede plater, og over kokesonen er det montert en stilren ventilator av stål. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og en kombinert kjøl/frys. Soverommet: Soverommet er stort og meget pent, med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. På gulvet er det lunt vegg til vegg teppe, og veggflatene er malt i en avslappende grønntone. Den ene veggen på soverommet har lekre eikespiler. Langs den ene veggen står det et nyere, åpent skap med hyller, skuffer og stenger for oppheng. Ekstra lagringsplass finnes i en utebod på terrassen og i en disponibel bod i underetasjen. Bad: Badet er i 2021 oppgradert med ny gulvvarme og nye, lysegrå gulvfliser. Rommet for øvrig ble pusset opp i 2013, og her får man et stilrent bad med hvite metrofliser på veggene. Det er gulvvarme og downlights i himlingen. Badet har vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og et åpent dusjhjørne med regnfallsdusj. Den øvrige innredningen består av et speil og en servant med hvite skuffer.

  Standard
  Fra tilstandsrapporten: Utvendig > Entrédør Det er avvik: Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering av bygningsdelenes stand, funksjonalitet samt alder. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Det er avvik: Tilstandsgrad er satt ut fra alder på underliggende konstruksjoner. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Våtrom > Ventilasjon > Bad Rommet har kun naturlig avtrekk. Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er avvik: Bygningen har den naturlige ventilasjon som var vanlig på byggetiden. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag.Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2 da dagens strenge krav til ventilasjon ikke er oppfylt, til tross for at denne typen ventilasjon er normalt for boliger/leiligheter bygget i denne tidsperioden. Kapasitet og mengde luftutskiftning er ikke kontrollert da det krever eget utstyr for måling og det hører ikke inn under en nivå 1 undersøkelse.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Alt av hvitevarer medfølger ved salg.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Mulighet til leie av garasjeplass når det er ledig. Ellers felles parkeringsplass for beboere og gjester.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 200 000 (Prisantydning) 193 933 (Andel av fellesgjeld)   4 393 933 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 411 534 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Naturlig avtrekksventilasjon i leiligheten. Elektrisk oppvarming. Nye panelovner ble montert i 2022. Varmtvann fra fellesanlegg.

  Energiklasse
  E

 • Formuesverdi primær
  999485

  Formuesverdi primær år
  2023

  Formuesverdi sekundær
  3598144

  Formuesverdi sekundær år
  2023

  Andelsnummer
  82

  Part.obl.nr.
  948973693

  Felleskostnader pr. mnd.
  3336

  Andel fellesgjeld
  193933

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesformue
  17035

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Åssida Borettslag

  Borettslagets org.nr
  948973693

  Om borettslaget
  Borettslaget består av blokker og rekkehus. Totalt er det 205 andelsleiligheter. Første innflytting i borettslaget var i 1981. Tomten ble kjøpt i 1986. Borettslaget har egne sider på portalen Vibbo hvor det deles informasjon og spørsmål. https://vibbo.no/488/om Borettslaget har ikke IN-ordning og praktiserer ikke individuell nedbetaling av lån. Hovedinngangsdører samt dørtelefonanlegg ble byttet i regi av borettslaget i 2021. Det ble utført vedlikehold på balkonger samt maling av fellesarealer i 2020. Borettslaget byttet hoveddør og ringeklokker i 2020. Fasadene på blokkene ble rehabilitert i 2019. Arbeidene omfattet blant annet bytte av ytterkledning, etterisolering og skifte av vinduer og balkongdører. Rekkehusene ble rehabilitert i perioden 2016-2017. Felles brannvarslingsanlegg ble installert i blokkene i 2015. Etablering av avfallsbrønner ble utført i 2012. Ellers føres løpende vedlikehold og oppgraderinger etter behov og vedtak. For oversikt over utførte arbeider henvises det til "innkalling til ordinær generalforsamling" og borettslagets styre

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, tar kontakt med OBOS for å få oppgitt e-postadresse som kan benyttes. Meldingen må være mottatt av OBOS innen den fastsatte fristen. Meldefristen vil være normalt 5 virkedager etter at boligen er kunngjort i OBOS-annonse i Aftenposten og/eller på www.obos.no. Hvis OBOS mottar din melding om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan du ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Selskapets totale lån og vilkår: Lånenr Type Restsaldo Restløpetid Term Avdr.frihet Type Rente pr. år til og med rente * HANBAN-83987219710A 59.900.901,- 26 år 8 md. 12 Flyt 3,95%

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Protector Forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Utkast til budsjett og vedtekter for borettslaget følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. Det er forutsatt at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Det gjøres oppmerksom på at budsjett og vedtekter kan endres av selger forut for, eventuelt i forbindelse med, stiftelse av borettslaget.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. borettslagets vedtekter. 2. Det er tillatt med hunder, katter og kjæledyr som kanin, hamster og fugl. Slanger, amfibier og andre eksotiske dyrearter er ikke tillatt. Det er tillatt med maksimalt to kjæledyr per leilighet. Alle kjæledyr skal føres i bånd ved lufting på borettslagets eiendom. Beboere som ønsker å anskaffe kjæledyr må følge retningslinjer på borettslagets hjemmeside og avtale om dyrehold, inkludert sende søknad til styret.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Heftelser i eiendomsrett: 1981/25546-1/105 06.10.1981 OBLIGASJON Beløp: NOK 23 347 600 Panthaver: OSLO BOLIG OG SPARELAG AL LØPENR: 7279778 1981/31810-1/105 03.12.1981 ** FORHØYELSE FORHØYET TIL NOK 29,324,600 1995/31918-1/105 20.06.1995 ** NEDKVITTERING BELØPET ER NEDKVITTERT TIL: Beløp: NOK 29 259 600 1986/43038-2/105 16.07.1986 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. Med flere bestemmelser Gårdsnummer 157, Bruksnummer 645 i 0301 OSLO kommune Utskrift fra eiendomsregisteret foretatt 04.05.2023 10:52 ? Sist oppdatert 04.05.2023 10:51 Utskriften er levert av: Ambita as, Postboks 2923 Solli, 0230 Oslo. (Org.nr. 945 811 714) Side 8 av 9 Bestemmelse om veg 2011/304793-1/200 18.04.2011 OBLIGASJON Beløp: NOK 140 900 Panthaver: OSLO BOLIG OG SPARELAG AL LØPENR: 7279778 Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av OBLIGASJON 25546/1981 2023/45699-1/200 13.01.2023 12:20 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 59 900 901 Panthaver: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA ORG.NR: 991 303 995 ELEKTRONISK INNSENDT

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for følgende: Terrasseblokk, datert 1984. Boder på balkonger, datert 1986. Innglassing av balkonger, datert 1992. Installering av brannvarslingsanlegg og ledelyssystem, datert 2015. Fasadeendring og gavlfasader, datert 2019.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligformål og ligger i et område hovedsakelig regulert til byggeområde for boliger. Området følger reguleringsbestemmelsene til reguleringsplan S-5065, vedtatt 18.12.2019 "detaljregulering for gnr 157, bnr 645". Hensikten med planen er å legge til rette for utvidelser av eksisterende leiligheter og å opprettholde og styrke områdets kvaliteter. Maksimalt tillatt utnyttelse er 31.200 m² BRA. Bebyggelse og anlegg skal plasseres innenfor byggegrenser, bestemmelsesgrenser og regulerte høyder, som vist i plankart. Ved utvidelse av eksisterende leiligheter i henhold til denne plan skal uteoppholdsarealet opparbeides i henhold til vedlagte juridisk bindende illustrasjonsplan, datert 31.10.2018.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 200 000 (Prisantydning) 193 933 (Andel av fellesgjeld)   4 393 933 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 411 534 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Dorthea Moe Dalen

Megler

Dorthea Moe Dalen

95 49 52 32

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev