aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Avstikkeren 15!

OSLO Avstikkeren 15

Attraktiv og svært romslig 2-roms på 68 m². Stor, solrik balkong. Garasje. Ettertraktet beliggenhet med nærhet til "alt"

 • kr 3 950 000
 • BRA 68 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 3 950 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 235 287
 • EierformAndel
 • Byggeår1 982
 • Soverom1
 • ArealP-rom 68 m²
 • Andel fellesgjeldkr 267 686
 • Felleskostnaderkr 4 387
 • Tomt10 297 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 950 000 (Prisantydning) 267 686 (Andel av fellesgjeld)   4 217 686 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 235 287 (Totalpris inkl. omkostninger)
Avstikkeren 15 er en flott 2-roms andelsleilighet på Lambertseter, med skogen som nærmeste nabo! Leiligheten har romslig entré, flislagt bad med opplegg og plass til vaskemaskin/tørketrommel, stilrent kjøkken, en lys og luftig stue, samt et romslig soverom. Varme sommerdager nytes på den koselige balkongen, som har gode solforhold. Leiligheten har også egen garasjeplass i felles, lukket anlegg. Ekstra oppbevaringsplass i kjellerbod og utebod på balkong. Lambertseter er et område i rivende utvikling og kan tilby det meste av fasiliteter. Her har du blant annet T-banen og nærbutikken rett i nærheten, kort vei til senteret, samt flotte lysløyper rett utenfor døren. Ønsker du å bo i en oase i storbyen? Da er denne leiligheten noe for deg. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til visning!

Avstikkeren 15, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 68 kvm Entré, stue/kjøkken, bad, soverom.
  Primærrom
  1. etasje: 68 kvm Entré, stue/kjøkken, bad, soverom.  Tomt
  10297m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet tomt.

  Beliggenhet
  Bergkrystallen/Lambertseter er et populært og sentralt sted å bo. Avstikkeren Borettslag er et veldrevet og solid borettslag og et populært sted å bo. Det er store og flotte grøntområder i borettslaget med lekeapparater, sittegrupper, koselig beplantning og trær. I oktober 2010 åpnet det nye Lambertseter senter med ca. 70 butikker (bl.a. vinmonopol, apotek, Clas Ohlson og H&M), bibliotek og Symra kino med to kinosaler. Det er flere etablerte idrettsforeninger i bydel Nordstrand med bla. fotball, håndball, friidrett, svømmehall, tennisklubb, fritidsklubber etc. Sats treningssenter ligger også i nærheten. Lambertseter innbyr til et rikt tur- og friluftsliv med turstier og lysløyper i området rundt Bergkrystallen. Turstiene ligger i tøffelavstand fra leiligheten. Det er kort vei til Østensjøvannet og Østmarka med flotte rekreasjonsmuligheter sommer som vinter, med et mangfoldig løypenett. Fine badestrender i Hvervenbukta, Nordstrand bad og Katten. Bydel Nordstrand ligger ca. 7 km sør for Oslo sentrum. Svært enkel adkomst til E6 og ca. 10 minutters reisetid med bil til Oslo sentrum.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Kort vei til Lambertseter barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg, svømmehall og kunstgressbane. Det er også flere barnehager i nærområdet.

  Skolekrets
  Leiligheten soknert til Lambertseter skole.

  Offentlig kommunikasjon
  Den offentlige kommunikasjonen er godt utbygd. Med T-bane linje 4 Bergkrystallen - Ringen - Vestli og linje 1 (Bergkrystallen) - Helsfyr - Frognerseteren) bruker du 20 min. til sentrum. Det er 8 avganger i timen mellom kl. 07.00-19.00. Med buss har du bl. a. valget mellom rutene 74 (Jernbanetorget - Mortensrud T) fra Lambertseterveien, 79 (Åsbråten - Grorud T) fra Langbølgen og N4 (Bergkrystallen - Jernbanetorget, natt- og morgenbuss) fra Bergkrystallen. Skal du til Gardermoen, går flybussen fra Munkelia T-bane med 1 avgang i timen. Det er kun 2 min. gange til Bergkrystallen T-banestasjon. Det er også Rema 1000 og Narvesen ved Bergkrystallen T-banestasjon.

  Byggemåte
  Det benyttes tilstandsgrader for å angi eventuelle byggetekniske tilstandssvekkelser. Forklaring på de ulike tilstandsgradene(TG): TG 0: Ingen avvik TG 1: Mindre avvik TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2 TG 3: Store eller alvorlige avvik TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse Det gjøres oppmerksom på følgende avvik i tilstandsrapporten: INNVENDIG Radon - TG2. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er ikke opplyst fra eier om radonmålinger, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med moderat til lav aktsomhetsgrad. VÅTROM Overflater vegger og himling - TG2. Det er gitt TG.2 på veggflater, grunnet manglende dokumentasjon for oppbygging av tettesjikt, samt alder på konstruksjon. Sluk, membran og tettesjikt - TG2. Vurdering er basert på manglende dokumentasjon. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette kan være en risikokonstruksjon. Sanitærutstyr og innredning - TG2.Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ventilasjon - TG2. KJØKKEN Avtrekk - TG2. Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Det bør undersøkes via styret, om ventilator er lovlig tilkoblet på ett fellesanlegg. TEKNISKE INSTALLASJONER Vannledninger - TG2. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Elektrisk anlegg - TG2. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Eget ladeboks på i garasje. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Arbeid utført på all fasade i 2022 gjennom. Jobben ble gjort gjennom Boretslag. og jeg er usikker hvem som gjorde jobben. Arbeid utført av: Usikker da det ble gjort av Borettslaget.

  Innhold
  ENTRÉ: Innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Rommet gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. STUE MED ÅPEN KJØKKENLØSNING: Stor og innbydende stue med en naturlig inndeling til spisegruppe og sofakrok. Store vinduer bidrar til meget gode lysforhold. Stuen og kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning, som gjør det enkelt å underholde gjester mens man lager ferdig maten. Kjøkkenet har innredning med profilerte/glass fronter og laminert benkeplate med oppvaskkum, samt 1-greps blandebatteri. Det er lys under overskap og ventilator med kullfilter. Integrerte hvitevarer gir kjøkkenet et godt helhetsinntrykk, og består av komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og micro. Terrasse: Leiligheten har stor og herlig terrasse med gode solforhold. Det er god plass til å innrede med en koselig sittegruppe, så her kan varme sommerdager og lune høstkvelder nytes. Terrassen vil fungere som et ekstra oppholdsrom på vår- og sommerhalvåret. BAD: Flislagt bad med varmekabler i gulvet, som sørger for ekstra komfort i hverdagen. Innredningen består av servant med underskap, speil med lys over, dusjhjørne, veggmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. SOVEROM: Videre får du et romslig soverom med plass til å innrede etter ønske og behov. Plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt god oppbevaringsplass i garderobe.

  Standard
  Leiligheten er beliggende i byggets 1.etg. og fremstår med: parkett og laminat på gulvene og malte veggflater. Badet er flislagt på gulv og vegger. Kjøkkeninnredning fremstår med integrerte hvitevarer. Adkomst til terrasse fra stue . Leiligheten fremstår med normal bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det må alltids påregnes noe overflatebehandling ved kjøp av brukt bolig. Bygninger kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsrør og evt. drenering. Elde og utidsmessig het kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll. Øvrig: Utenfor boligen følger det en kjellerbod på 1,2 m². Det er i tillegg en bod på terrassen, med gulvareal på ca. 2 m². Disposisjonsrett på bod og garasje er gitt av eier/rekvirent, det er ikke fremlagt noe papirer på eierforholdet. Kommentar til areal: Alle innvendige sjakter, rørkasser o.l. er medberegnet i boligens areal. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet er definert som P-ROM eller S-ROM i arealoppsettet. Dette betyr at rommet både kan være i strid med Teknisk forskrift (TEK) og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg av romdefinisjon. Dette er i henhold til "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling". Primærrom er skjønnsmessig vurdert på stedet og tilfredsstiller ikke nødvendigvis kravene i Teknisk forskrift for rom til varig opphold mht. rommets størrelse, takhøyde, lysforhold og rømning. Innbygde/plassbygde skap er skjønnsmessig vurdert på stedet og inkludert i primærrom. Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Moderniseringer fra eier: 2020 Skiftet servant på bad. 2020 Skifte av kjøkkenbenk. 2020 Malt veggflater. 2018 El-arbeid: legging av ny kurs til ovn, utført av Norsk EL-Installasjon AS. Større vedlikehold og rehabilitering i regi av borettslaget: 2021 Nytt porttelefonanlegg, utskifting av avtrekkevifter på tak, i tillegg påbegynt betongrehabilitering. 2020 Nye ventilasjonsvifter på tak. Montering av nødlys i alle trappeoppganger. Byttet ut gamle lysrørsarmaturer i garasjeanlegg. 2019 Rens av ventilasjonsanlegg. Fjernet trær som ble ansett farlige for vær og vind. Infrastruktur for ladestasjoner i garasjer. 2018 Nye varmtvannsberedere i nr 50 A-D. 2017 Utskifting av inngangsdører og boddører. 2016 Oppussing av oppganger. Skiftet alt av lysarmatur i oppgangen. 2015 Rehabilitering av vinduer og balkongdører. 2014 Utskifting av gamle og/eller defekte hovedstoppekraner. 2013 Bytte av belysning ute og i sykkel- og søppelboder. Nytt utemøblement. 2012 Bytte av terrassekasser, drenering av ballplassen.

  TV/Internett/bredbånd
  Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Har du spørsmål så kontakt Telias kundetjeneste på telefon 924 05 050, eller se på deres hjemmeside www.telia.no.

  Parkering
  Det følger med garasjeplass i felles, lukket anlegg.

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet.Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 950 000 (Prisantydning) 267 686 (Andel av fellesgjeld)   4 217 686 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 235 287 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming i leiligheten ved elektrisk tilkobling. Det er etablert gulvvarme på badet. Varmeinstallasjoner er ikke funksjons testet på befaring, men antas og fungere normalt. Det er ikke opplyst om noe feil eller mangler.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1293624

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4915769

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Innkreving eiendomsskatt: I månedene mai, juni, september og november påløper det eiendomsskatt på enkelte leiligheter i borettslaget. Dette fremkommer som egen kategori på felleskostnadene i disse månedene. Eiendomsskatt: Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2023 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom. Eiendomsskatt per år for 2023: 5,71 mill. eller lavere. Eiendomsskattegrunnlag 4 mill. eller lavere. Ingen eiendomsskatt. 6 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,2 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 600 kr. 7 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,9 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 2.700 kr. 8 mill. Eiendomsskattegrunnlag 5,6mill. Estimert eiendomsskatt per år: 4.800 kr. 10 mill. Eiendomsskattegrunnlag 7 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 9.000 kr. 15 mill. Eiendomsskattegrunnlag 10,5 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 19.500 kr. 20 mill. Eiendomsskattegrunnlag 14 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 30.000 kr.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  16

  Part.obl.nr.
  950 944 196

  Felleskostnader pr. mnd.
  4387

  Andel fellesgjeld
  267686

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-02-28T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  28251

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Avstikkeren borettslag

  Borettslagets org.nr
  950 944 196

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 120 andelsleiligheter. Avstikkeren Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950944196, og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune. Styret: Styrets e-post avstikkeren@styrerommet.no. Se Avstikkeren Borettslags hjemmeside på https://vibbo.no/avstikkeren/om for ytterligere informasjon Vaktmester: Beboer Dag Kristoffersen Jahren - tlf 46 96 73 02 (treffes fra klokken 17.00 til 20.00 på virkedager) og arbeider som vaktmester på timesbasis. Vaktmester ivaretar den daglige drift og vedlikehold i borettslaget. Renhold: Borettslaget har avtale med Økonomiske Løsninger AS om renhold av fellesarealene. Nøkler/skilt: Nøkler kan bestilles ved henvendelse til styret. Kostnader dekkes av beboeren. Skilt til ringetablå ordnes ved henvendelse til vaktmesteren. Postkasseskilt bestilles av beboer, se merking i postkassene. Avtale om leveranse av elektrisk kraft: OBOS Eiendomsforvaltning AS har fremforhandlet en kraftavtale med Entelios på vegne av selskapene. Avstikkeren Borettslag er tilsluttet avtalen med kraftleveranse til våre fellesanlegg.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget (OBOS) forkjøpsrett. Dersom ingen andelseiere i borettslaget melder seg, utpeker OBOS hvilken andelseier i boligbyggelaget som skal få overta andelen.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 4 859 828. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 8 187 720. Dette er kr 3 391 720 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak: Personalkostnader, kostnaden beløper seg til kr 299 576, mot budsjettert 388 000. Avviket skyldes at mindre behov enn forutsatt. Konsulenttjenester, avviket under kostnaden skyldes forprosjekt i forbindelse med miljøkartlegging og utarbeidelse av miljøsanerings beskrivelse til forestående betongrehabilitering. Drift og vedlikehold, kostnaden beløper seg til kr 4 480 123, mot budsjettert kr 1 360 000. Avviket skyldes i hovedsak oppstart betongrehabilitering i september 2022, noe tidligere enn planlagt, men også at det ikke var avsatt midler til utskifting av porttelefonanlegg og avtrekksvifter i budsjett for 2021. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 3 367 546 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 879 720 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenr: EIKA-152103342 Type: A Restsaldo: kr. 4.205.100,- Restløpetid: 12 år 8 md. Terminer: 12 Type: Flytende Rente: 4,15% Lånenr: OBOS01-98207987026 Type: A Restsaldo: kr. 34.450.412,- Restløpetid: 29 år Terminer: 12 Type: Flytende Rente: 4,15% Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato. For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  8564690

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregnes.

  Dyrehold
  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/159/301: 22.03.1983 - Dokumentnr: 8553 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Med flere bestemmelser 16.07.1986 - Dokumentnr: 43044 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Gjelder denne registerenheten med flere 15.01.1982 - Dokumentnr: 1248 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:159 Bnr:207 26.01.1982 - Dokumentnr: 2207 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: gnr.159 bnr.302 og 303.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger approbasjon for terrasseblokk fra 1981. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo. Energimerking: Ved salg eller utleie av boliger skal det utarbeides en energiattest. På www.energimerking.no kan andelseieren utarbeide energiattest for sin bolig.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 950 000 (Prisantydning) 267 686 (Andel av fellesgjeld)   4 217 686 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   4 235 287 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjon tilsvarende 1,2% av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 17.000,- Visninger/Overtakelser kr. 2.490,- pr. stk. Oppgjørshonorar kr. 4.990,- Markedsføringspakke kr. 12.900,- Meglerlisens kr. 393,- Grunnboksspørringer kr. 990,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.115,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 3.500,- Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,- Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 25 promille av salgssum. Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Helena Holthe

Megler

Helena Holthe

92 41 03 93

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev