aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til idylliske Badebakken!

OSLO Badebakken 10

Lys og flott 3-roms i rolige og idylliske omgivelser ved Akerselva - Solrik balkong - Garasjeplass med lader - Heis

 • kr 6 900 000
 • BRA 70 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 6 900 000
 • Omkostningerkr 192 212
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 359 212
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 000
 • Soverom2
 • ArealP-rom 70 m²
 • Felleskostnaderkr 4 820
 • Tomt18 340 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 6 900 000,- (Prisantydning)
  267 000,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  179 170 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000))

  192 212 (Omkostninger totalt)

  7 359 212 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til idylliske Badebakken! Dette er en stor og lys 3-roms leilighet med fasiliteter som heis, solrik balkong og garasjeplass i oppvarmet kjelleranlegg med el-billader. Leiligheten har en pen og velholdt standard med flere gode oppgraderinger de siste årene. Leiligheten vender i sin helhet mot sameiets rolige, skjermede og grønne fellesområder. Planløsningen er god med store, luftige rom og et kjøkken som ligger i åpen løsning mot stuen: Perfekt når familie og venner kommer på besøk! Bjølsen og Nydalen er områder som byr på rikelig med tur- og bademuligheter. Sameiet har et hyggelig og barnevennlig bomiljø med store grøntområder både i og rundt nærområdet. - Akerselva som nærmeste nabo - Stor balkong med gode solforhold - Garasjeplass med el-billader - Heis i bygget

Badebakken 10, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  3. etasje: 70 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 70 kvm Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad.  Tomt
  18340m²

  Beskrivelse av tomt
  Sameiet har et grønt, frodig og pent opparbeidet fellesområde med gressplen, beplantning, lekeapparat, interne gangveier m.m. Det er godt samhold blant beboerne, og styret har tidligere arrangert at Torshov Janitsjar spilte på 17. mai 2021. Ved juletider har de fått besøk av Sagene Janitsjar som spilte på julegrantenningen første søndag i advent 2021.

  Beliggenhet
  Med Sagene og Bjølsen som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er særegne og koselige butikker, restauranter, marka, trenings- eller kulturtilbud som frister; her er mulighetene mange! Restauranter som Sagene Lunsjbar, Sagene Samfunnshus og Mat og Mer har alle sin egen unike atmosfære. I tillegg finner du flere kaffebarer og andre små utsalgssteder. Sentralt i Grimstadgata finner du Sagene Torg, som byr på et bredt utvalg av blant annet frukt og grønnsaker, samt en spennende ferskvaredisk. Torget blir flittig brukt av beboere i nærområdet og er absolutt verdt et besøk. Sagene har også fått et unikt og hyggelig møtested, Mysterud Bar. Valget av navnet på baren er langt fra tilfeldig, da lokalene i en årrekke har vært en særpreget jernvarebutikk drevet av tre generasjoner ved samme navn. Drømmen om en lokal bar i nærmiljøet ble realisert av fem lokale Sagene-gutter, som selv handlet kruttlapper, cowboy- og indianerfigurer på Mysterud da de var små. Baren har et godt utvalg av lokale øltyper fra Oslo-bryggeriene, i tillegg til ulike viner og klassiske cocktails på drinklisten. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. I tillegg til flotte grøntområder samt tur- og rekreasjonsmuligheter langs elva, tilbyr området Myraløkka, Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og Voldsløkka Idrettsanlegg - sistnevnte med volleyballbaner, skatepark, fotballbaner og joggeløyper. Ikke minst kjøres det opp skispor på Voldsløkka idrettsanlegg vinterstid. Av treningstilbud finner du SATS på Sagene og Myrens Sportssenter på Torshov. Hos Myrens har man tilgang til selve treningssenteret og Oslo Squash, men også til landets råeste klatresenter.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Offentlig kommunikasjon
  God offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 37 (Nydalen/Helsfyr), 54 (Kjelsås/Tjuvholmen) eller 34 (Ekeberg/Tåsen). Fra Sandaker/Torshov går det trikk, samt T-bane fra Nydalen eller Storo Stasjon. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Lovisenberg Diakonale Høgskole og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

  Byggemåte
  Se vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  Entré Det gode inntrykket starter allerede når man kommer inn. Entreen er romslig med god plass til oppheng av jakker og plassering av sko. Heisen tar deg tørrskodd direkte fra bakkeplan eller garasjekjelleren til leilighetens etasje. For ekstra oppbevaringsmuligheter er det en praktisk utebod på ca. 1,7 m². Det er dessuten mulig å leie bodplass av sameiet. Mer om dette kan du lese under "Om sameiet". Enkelte beboere med samme planløsning har åpnet opp mellom entré og soverom og laget en innvendig bod med tilgang fra entreen. Dette kan enkelt gjøres dersom man ønsker det. Stue Selve stuen er det naturlige oppholdsrommet hvor det er god plass til en hyggelig sofagruppe, salongbord og TV-benk. Det er store vindusflater som slipper inn godt med naturlig dagslys i rommet. Flere overflater i stuen ble malt i 2023 i delikate fargetoner. Planløsningen er svært praktisk, og det er naturlig plass til et større spisebord i tilknytning til kjøkkenet som er perfekt når familie og venner kommer på besøk. TV og internett er inkludert i månedlige felleskostnader. Kjøkken Leiligheten har et innholdsrikt kjøkken fra Sigdal som ligger i åpen og sosial løsning mot stuen. Det er smart utformet med god benke- og lagringsplass. Det er hvitevarer som stekeovn, koketopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøle- og fryseskap. Alle hvitevarer medfølger leiligheten ved salg. Balkong Fra stuen er det utgang til balkongen, og dette er et skikkelig fint sted å være. Balkongen ligger vendt mot sydøst og har gode solforhold fra tidlig morgen til rundt kl. 15:00 sommerstid. Leiligheten har en god intern beliggenhet i sameiet med lite innsyn og fritt utsyn over grønne og frodige fellesområder. Det er god plass til en større sittegruppe, plantekasser og grill med sine 11,5 m². Her kan de sene sommerkveldene virkelig nytes med noe ekstra godt i glasset. Det er tillatt å bruke elektrisk- eller gassgrill. I tilknytning til balkongen, er det en praktisk utebod på ca. 1,7 m². Hovedsoverom Hovedsoverommet er stort, luftig og lyst med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Den praktiske skyvedørsgarderoben er romslig og har god plass til alt du måtte trenge. I hjørnet mot vinduet er det perfekt plass til kontorpult eller øvrig garderobeløsninger om ønskelig. Soverom II Det andre soverommet benyttes i dag som barnerom. Det fungerer vel så godt som gjesterom eller kontor. Bad Badet er pent flislagt og er fra byggeår 2000. Baderomsinnredningen ble oppgradert i 2023 med nytt servantskap, høyskap, belysning over speil og dusjgarnityr. Arbeidene ble utført av fagfolk. Det er naturligvis plass og opplegg for vaskemaskin. I taket er det downlights for god belysning og lune varmekabler i gulvene. Det er mekanisk avtrekk fra baderommet tilknyttet avtrekksviften på kjøkken. Takstmann opplyser at det er god avtrekkseffekt på ventilen.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2: TG 3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Prefabrikerte hulldekkeelementer som etasjeskillere. Måling av høydeforskjeller med laser gjort i rom: STUE OG KJØKKEN Lokalt avvik måles med laser (5 punkter) innenfor 2 m: Størst avvik: 11 mm på 2m avstand Totalt avvik målt med ett punkt ved hver vegg i rommet, samt et punkt midt på gulvet: Størst avvik: 36 mm Tilfeldig valgte målesteder i rommene. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Takstmann opplevde høydeforskjellene som lite merkbare på befaringsdagen. Tiltak - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan. man vurdere slike tiltak. Ingen umiddelbare tiltak ansees som nødvendig men vær klar over avvikene. TG 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Overflater vegger og himling Flislagte vegger. Malte plater i himling. Vurdering av avvik: - Det er avvik: Noen skruehull. Noe avskalling i veggflis rundt skruehull i dusjhjørnet. Generell slitasje. - Tiltak: Skruehull må tettes med silikon og plastplugger må fjernes først der det er aktuelt. Sluk, membran og tettesjikt Plastsluk med uttagbar vannlås for rengjøring og inspeksjon. Type membranløsning er ikke mulig å konstatere visuelt. Det er ikke synlig klemring og dukmembran ved sluk. Det antas være smøremembran på gulv og vegger. Levetidsbetraktning: Levetid | Smøremembran over 15 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2 Levetid | Banemembran over 20 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2 Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. - Det er avvik: Protimeter fuktapparat gjorde utslag langs sokkel ved tilfeldig fuktsøk. Tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Baderomskonstruksjonen er fra byggeåret med den elde og slitasje det medfører. TG 2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Balkongdør Verandadør med isolérglass fra byggeåret Vurdering av avvik: - Det er avvik: Noe luftlekkasje rundt dørbladet dvs. dørbladet tetter ikke helt mot dørkarmen. - Tiltak: Ingen tiltak ansees som nødvendig. Evt. kan det settes på tettlister rundt karmen evt. justere dørbladet. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Inntrukket (overbygget) veranda med adkomst fra stuen. Bygget med støpt dekke som en del av bygningens hovedkonstruksjoner. Rekkverk i metall. Ved nedbør er det avrenning til over kanten. Rekkverk høyde: 100cm Høyde på rekkverk ved balkonger, tribuner, passasjer og lignende skal være minimum 1,0 m. Der nivåforskjellen er mer enn 10,0 m, skal rekkverk ha en høyde på minimum 1,2 m. Vurdering av avvik: - Det er avvik: Det er noe rust nederst på metallrekkverk. - Tiltak: Vær klar over avviket. Riss i betongdrager Betongdrager over verandadør. Vurdering av avvik: - Det er avvik: Det er et tynt riss/sprekk i betongdrager. Det opplyses at sprekken har vært stabil i både dagens og forrige eiers eierperiode. - Tiltak: Ingen tiltak ansees som nødvendig. Innvendige dører Slagdører med glatte dørblad. Vurdering av avvik: - Det er avvik: Noe svelling i baderomsdør. - Tiltak: Ingen tiltak mht. praktisk bruk, kun av kosmestisk betydning. Overflater Gulv Flislagt gulv. Fall rundt sluk på rom: BADEROM Følgende målinger av fall i retning sluk (høydeforskjeller) ble gjort i rommet: Fra gulvflis ved dørterskel til topp slukrist: 25 mm, tilfredstillende mht. dagens forskrift. Målt med krysslaser. Det er lokalt fall til sluk i dusjsonen målt på flere tilfeldig valgte steder. Det er lokalt fall på gulv ved dørterskel i retning sluk målt på tre tilfeldig valgte steder. Det er lokalt fall på gulvet for øvrig målt på noen tilfeldig valgte steder. Fall nevnt over er målt med håndholdt vater. Oppmålingen er gjort ved tilfeldig valgte steder på baderomsgulvet. Vurdering av avvik: - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Fliser med bom er fullt brukbare men vær klar over forholdet. Dusjdører/vegger er tette i bunn mot baderomsgulvet dvs. at evt. lekkasjevann fra utenfor dusjhjørnet ikke vil nå sluk. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak. Ved evt. økt bruk eller større påkjenning kan fliser med bom sprekke. Det må lages spalter under dusjdører/vegger slik at vann kan renne gjennom/under for å nå sluk i dusjen. Sanitærutstyr og innredning Servantskap med blandebatteri, skap og dusjarmatur er fra 2023. Dusjhjørne er fra byggeåret. Vurdering av avvik: - Det er avvik: Sprekk i plastdeksel til dusjdør (hjørnet mot gulvet). Det er ikke synlig drensspalte i toalettsisternen (innkassingen). - Tiltak: Vurdere utskifting av dusjdører/vegger. Overflater og innredning Originalt kjøkken. Består av glatte fronter med stålhåndtak, laminat benkeplater, Nyere hvitevarer. Vurdering av avvik: - Det er avvik: Generell bruksslitasje av innredningen og fuger. - Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak ansees som nødvendig men vær klar over alder og slitasjen. Ventilasjon Mekanisk avtrekksvifte på kjøkken er også tilknyttet baderommet. Avtrekksviften ble demonstrert og fungerte fint. Denne typen avtrekk gis TG1. Luftespalter i flere vinduer. Det er ikke luftespalter i yttervegger. Vurdering av avvik: - Det er avvik: Det gis TG2 pga. generell slitasje og alder og pga. ikke lufteventiler i yttervegger. - Tiltak: Det må påregnes rens av ventilasjonskanaler og viften dersom det ikke har vært utført tidligere. Evt. vurdere utskifting av avtrekksviften. Oppvarming Varmekabler fra byggeåret. Panelovner. Vurdering av avvik: - Det er avvik: Originale varmekabler på baderommet. - Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak er nødvendig men vær klar over alder.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Følgende medfølger: - Alle hvitevarer på kjøkkenet. Oppvaskmaskin var for øvrig ny i 2022 - Vitrineskap på kjøkken - Rullegardiner på soverom - Fastmontert vegglader til el-bil på garasjeplassen til verdi av 17 500 kr Følgende medfølger ikke: - Vaskemaskin på bad - Taklampe på kontor (rom mot vinduet på hovedsoverom) - Taklampe på barnerom

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Følgende påkostninger er gjort i leiligheten de seneste år: 2023: - Malt flere vegger i stue og entré. - Baderomsinnredningen ble oppgradert i 2023 med nytt servantskap, høyskap, belysning over speil og dusjgarnityr. Arbeidene ble utført av fagfolk. 2020: - Ny varmtvannsbereder installert med automatisk vannstopp (Aqua-stop) og alarm dersom vannlekkasje skulle oppstå. Denne er plassert i underskap på kjøkkenet. 2019: - Gjennomført el-kontroll. Kan dokumenteres. Takstmann har gitt det elektriske anlegget TG1 på bakgrunn av elkontroll.

  TV/Internett/bredbånd
  Sameiet har en kollektiv avtale med Telia om levering av TV og bredbånd. Den betales gjennom felleskostnadene.

  Parkering
  Det medfølger en privat parkeringsplass (nr. 112) i oppvarmet garasjeanlegg med direkte heisadkomst. Plassen ligger rett ved trappeoppgang/heis. Det er montert ladeboks til EL-bil på veggen bak garasjeplassen. Sameiet sender årlig regning for el-bil lading til den som er seksjonseier på faktureringstidspunktet. Dekk kan plasseres i godkjente dekkstativ på veggen. Gjesteparkering og øvrig parkering Sameiet har egen avgiftsbelagt gjesteparkering foran garasjeinnkjøringen ved barnehagen. Ellers er det gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 900 000,- (Prisantydning)
  267 000,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  179 170 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000))

  192 212 (Omkostninger totalt)

  7 359 212 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler i gulv på baderom, ellers vanlig elektrisk oppvarming.

  Info strømforbruk
  Selger opplyser at årlig strømforbruk er ca. 5.800 kWh (for hele 2022).

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatten pr. år ved forrige beregning var kr. 2.650,-. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Formuesverdi primær
  1586392

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  5711011

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Sameiebrøk
  70/20464

  Felleskostnader pr. mnd
  4820

  Felleskostnader inkluderer
  TV og internett (Telia), garasjeplass, betjening andel fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjenester, snørydding/gressklipping, felles byggforsikring, strøm fellesarealer, kommunale avgifter, forretningsførerhonorar, generell drift og vedlikehold m.m.

  Andel fellesgjeld
  267000

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-02-28T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  35918

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet Badebakken 2-34 består av 259 eierseksjoner og har følgende adresser: Badebakken 2-34. Sameiet fremstår som ryddig og velholdt med et driftig styre. Sameiet er tegnet av firmaene Felix Arkitekter AS og Lund+Slaatto Arkitekter AS. Blokkene ble oppført av entreprenørselskapet Selmer / Selmer Skanska i årene 1999-2002. I 2019, som del av større vedlikeholdsarbeid, malte de blokkene i tradisjonelle farger fra den gang Oslo het Kristiania. Badebakken ligger som en del av Akerselva miljøpark. Elva, med fossefall og vakkert restaurerte bygninger, skaper et trivelig og variert miljø. Det er gang- og sykkelstier i vakre omgivelser langs hele Akerselva. Det ligger en hyggelig barnehage i sameiet, som heter Badebakken barnehage. Her er det fine uteområder, sklier og lekeapparater. VIBBO Sameiet har egen hjemmeside med nyttig informasjon for beboerne: https://vibbo.no/badebakken-2-34/om. Adgang til sameiets hjemmeside får du når du har overtatt seksjonen og OBOS har registrert mobiltelefonnummeret ditt. STYRET Sameiets styre kan kontaktes på e-post: styret@badebakken.com. BODER FOR UTLEIE Sameiet har 72 boder som leies ut til seksjonseiere. Størrelsen varierer fra 2 til 7 kvm og bodene er lokalisert i oppgang 2, 4, 10, 16 og på garasjeplan. Det er kun lov til å leie 1 bod pr. seksjon. Ved salg av leilighet opphører leieforholdet. Bodene er veldig populære og blir stort sett ledige når seksjonseiere flytter. Derfor må det påregnes 1-2 års ventetid. Leien er for tiden 50 kr per m2, per måned. Alle henvendelser om å leie bod rettes til styret på e-post: boder@badebakken.com. TV OG INTERNETT Sameiet har en kollektiv avtale med Telia om levering av TV og bredbånd. Den betales gjennom felleskostnadene. RINGEPANEL OG POSTKASSESKILT For å få riktige navn på ringepanelet ved inngangen, send epost til ringepanel@badebakken.com. Postkasseskilt: Alle skal ha ordentlige postkasseskilt med hvit bakgrunn og svart skrift. Skilt kan du kan du bestille på Posten.no: https://skiltbutikken.posten.no/postkasseskilt/pk-lite-hvit-7001 , eller bestill skilt hos Hemer Lås & Dørtelefon, epost : post@hemerlas.no. RETTSLIG DISPOSISJONSRETT Bare fysiske personer kan erverve boligseksjoner i sameiet., jfr. § 2-1 i vedtektene. GJENNOMFØRT REHABILITERING OG VEDLIKEHOLD - 2021-2022: Ventilasjonsanlegget i garasjen var defekt etter over 20 års drift. Tilluftsaggregatene ble skiftet og utstyrt med CO2/CO-styring for å spare energi. Infratek Elsikkerhet AS har foretatt kontroll av det elektriske elbilanlegget. Årlig test av brannvarslingsanlegget og bytte av defekte deler. - 2020: Sameiet har rehabilitert og vedlikeholdt utvendig og innvendig maling av blokkene, i tillegg til heisutskiftning. De nye heisene er levert av Kone AS, og har inkludert en femårig serviceavtale i garantiperioden. Det ble også gjort rehabilitering av tak- og markterrasser i 2020/21. - 2019: Lagt polyuretanbelegg på alle balkonger med rå eller flislagt betonggulv. Det ble også lagt nytt Kebony-gulv på lufte- og hengebalkonger mot Kr. Aamots gate. Utbedret overvannsproblematikk ved rundkjøringen mot Kr. Aamots gate 6. Byttet alle fasade-, inngangs- og gjennomgangslamper i sameiet. Montert nye utvendige brennlakkerte ventiler langs Kr. Aamots gate. - 2018/19 Malt garasjen innvendig, etablert hulkil og montert ny garasjeport. Installert ladeinfrastruktur for elbil. - 2017/18 OBOS Prosjekt AS utarbeidet Vedlikeholdsnøkkel for perioden 2018-22. VEDLIKEHOLDSPLAN KOMMENDE STYREPERIODE I 2017 kartla styret i samarbeid med OBOS Prosjekt AS, som var engasjert som rådgivere, den bygningsmessige tilstanden, med tanke på å utarbeide en vedlikeholdsplan for årene 2018-2022. Styret legger denne planen til grunn når det prioriterer og planlegger nødvendig vedlikehold i sameiet. En betydelig del er allerede gjennomført i årene 2019-2022, som nevnt over. Store deler av lånene som ble tatt opp i forbindelse med disse arbeidene er allerede fordelt på de ulike seksjonene. I følge forretningsfører OBOS står det igjen 15 mill. som ikke er tatt ut av innvilget låneramme. Hvorvidt det er aktuelt med nytt låneopptak, utover allerede eksisterende låneramme, og/eller kapitalinnhenting vil styret måtte vurdere. Ettersom det gjenstår noen arbeider, er det derfor sannsynlig at fellesgjelden kommer til å øke i tiden fremover. Størrelsesorden har ikke OBOS eller styret oversikt på, ettersom det resterende lånet ikke er benyttet/utbetalt pr. 14.02.2023. - Glassbyggerstein i fasaden i Badebakken 2 (høyblokken) skal skiftes med nytt fasadeglass fordi konstruksjonen er utett. Høyblokken skal også få ny takmembran, et arbeid som Viking Entreprenør AS fikk i oppdrag, men ikke utførte. - Bytte alle lyskilder i garasjen og oppganger til LED-lamper som er bevegelsesstyrte og sparer strøm. - Oppgradere brannvarslingsanlegget - Overflateoppussing av alle oppganger. Samtidig vil gerikter fjernes for å kontrollere om entredører er forskriftsmessig brann- og lydsikret. - Skifte videoovervåkingssystemet i garasjen

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenr: OBOS01-98207559091 Type: A Restsaldo: 7.643.363,- Restløpetid: 13 år 7 md. Term pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente (08.03.23): 5,25% Lånenr: OBOS02-98207676942 Type: A Restsaldo: 44.992.335,- Restløpetid: 20 år 9 md. Term pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente (21.03.23): 5,25% Lånenr: OBOS03-98207865168 Type: A Restsaldo: 24.322.005,- Restløpetid: 23 år 5 md. Term pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente (21.03.23): 5,25%

  Forkjøpsrett
  Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Sameiets forsikringsselskap
  Tryg forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Ved lufting på sameiets område skal dyr holdes i bånd og avføring fjernes.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/57/400/112: 03.03.2000 - Dokumentnr: 12883 - Erklæring/avtale bestemmelser om vei
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra direktøren i
  Samferdselsetaten i Oslo
  Overført fra: Knr:0301 Gnr:57 Bnr:400
  Gjelder denne registerenheten med flere
  26.05.2000 - Dokumentnr: 29895 - Erklæring/avtale Forbud av bygge -og gravearbeide på eiendommen uten samtykke
  fra Statens forurensningstilsyn
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Statens
  forurensningstilsyn
  Overført fra: Knr:0301 Gnr:57 Bnr:400
  Gjelder denne registerenheten med flere
  10.11.2000 - Dokumentnr: 66906 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  10.11.2000 - Dokumentnr: 66906 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 112
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 70/20464
  Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
  26.08.2010 - Dokumentnr: 638340 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
  Snr: 112
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 70/20465


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen fra 2003. I tillegg er det utstedt ferdigattest på utskifting av heiser fra 2020.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål med tilhørende anlegg. Kopi av reguleringskart og bestemmelser kan sees hos megler. Det ligger inne et planforslag i dialogfase vedrørende utvikling av naboeiendommen, Nydalsveien 15. Her ser de for seg «utvikling av eiendommer og grøntområder». Siste sak som ligger inne på Oslo kommunes nettsider, er «Varsel om avslutning av plansak» tilsendt fra Plan- og bygningsetaten. Hjemmelshaver til eiendommen er Norwegian Property ASA, og det er Mer Arkitektur AS som er oppført som ansvarlig søker for forslaget. Sistnevnte forteller i telefonsamtaler pr. 23.02.2023 at de er veldig tidlig i prosessen. Det foreligger ingen godkjenning av prosjektet fra Oslo Kommune/Plan- og Bygningsetaten, da planleggingen er i en tidlig fase. For mer informasjon, kontakt megler eller søk opp saksnummer 201914124 på kommunens nettside: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 900 000,- (Prisantydning)
  267 000,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  179 170 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000))

  192 212 (Omkostninger totalt)

  7 359 212 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  192212

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,80 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke utlegg estimert til kr. 21.394,-, markedsføringspakke kr. 19.900,-, tilrettelegging kr. 14.900, -, visninger/overtakelse kr. 2.500, - / stk.

Ane Line Plassen Nordbak

Megler

Ane Line Plassen Nordbak

99 23 16 30

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev