aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Bergstien 12 B - et lyst og sjarmerende hjem med svært attraktiv beliggende mot rolig, grønn bakgård. Denne må du se!

OSLO Bergstien 12B

Lys, innbydende 2-R vendt mot rolig, grønn bakgård. Klassiske, sjarmerende detaljer, god takhøyde og vedovn. Må oppleves

 • kr 4 290 000
 • BRA 42 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 4 290 000
 • Omkostningerkr 17 476
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 376 090
 • EierformAndel
 • Byggeår1 898
 • Soverom1
 • ArealP-rom 42 m²
 • Andel fellesgjeldkr 68 614
 • Felleskostnaderkr 2 808
 • Tomt597 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 290 000 (Prisantydning) 68 614 (Andel av fellesgjeld)   4 358 614 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 644 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 476 (Omkostninger totalt)   4 376 090 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Bergstien 12 B: et lyst og svært innbydende hjem med sentral, men rolig beliggenhet! Dette hjemmet har en flott kombinasjon av moderne løsninger og originale detaljer som dere vil elske! Kjøkken, overflater og bad har blitt oppgradert i nyere tid. Her kan dere ta med dere flyttelasset og flytte rett inn! Sjarmerende og lys 2-roms i høy, usjenert 1. etasje: - Gjennomtenkt og godt utnyttet planløsning - Store, klassiske vinduer og god takhøyde - Nytt kjøkken fra 2021 med integrerte hvitevarer og vaskemaskin - Nytt gulv i stue, kjøkken og gang i 2020 - 2021 - Byttet hele elektriske anlegget i leiligheten, samt nye sikringer - Sosial, åpen stue og kjøkkenløsning - Stort soverom med garderobeskap - 2 boder for lagring - Gangavstand til absolutt alt dere trenger

Bergstien 12B, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 42 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 42 kvm Inngangsparti, stue med kjøkken, soverom og baderom.  Tomt
  597m²

  Beliggenhet
  Denne leiligheten har en rolig og attraktiv beliggenhet rett ved Alexander Kiellands plass, det pulserende knutepunktet midt mellom Grünerløkka, St. Hanshaugen og Torshov. Området har gjennomgått en omfattende oppgradering de siste årene som har ført til en svært positiv utvikling. I nærområdet finner man flere hyggelige spisesteder og kaféer med uteservering. For en god matbit er for eksempel Colonel Mustard, samt kritikerroste Lofthus Samvirkelag, en pizzarestaurant i de ærverdige lokalene til Tranen verdt et besøk. Har du lyst på en frisk cocktail eller bare en kald pils er Baren i andre etasje til tranen en skjult perle, likeså er nabolagsbaren Paul's Boutique for de som setter pris på god hiphop. Rett over gaten for leiligheten ligger Kiellands Hus hvor det finnes en rekke butikker, blant annet Coop Mega, apotek, frisør, bakeri og vinmonopol. Det er flere matbutikker i umiddelbar nærhet, som nevnte Coop Mega, Rema 1000 og Meny, samt frittstående-butikker som også er søndagsåpne. Circle K, som også er døgnåpen, ligger rett ved siden av Kiellands Hus. I tillegg til servicetilbudet man finner i umiddelbar nærhet, kan man velge å bevege seg vestover mot St. Hanshaugen, som byr på flere spennende forretninger som Gutta på Haugen og Pascal i tillegg til hyggelig parkliv. I østlig retning kommer man til Grünerløkka på bare 5 minutter. Området som er kjent for et pulserende liv med flere kaféer, restauranter og butikker har de siste årene vokst og byr nå på et enda bredere utvalg av aktiviteter. Det er også kort vei til Vulkan-området, hvor man blant annet finner populære Mathallen og mange spennende restauranter. Ringnes Park med blant annet Ringen Kino ligger også innenfor gangavstand fra leiligheten. Det finnes flere tur- og rekreasjonsmuligheter i området. Ila parken ligger rett "rundt svingen" for leiligheten og er perfekt for grilling og sosiale aktiviteter på sommeren. Parken har et flott aktivitetsanlegg som byr på mye moro for alle. Det er sykkeløvingsbane for de yngste, trimapparater, klatrenett, lekeapparater, trampoliner og kunstgressbane for å nevne noe. I tillegg til Ila parken har du den populære parken på St. Hanshaugen og Stensparken, som er populære utfartssteder for folk fra de omkringliggende bydelene. Parken på St. Hanshaugen ligger kun en liten spasertur fra boligen. Det er fine turmuligheter langs Akerselva som strekker seg fra Maridalen til Aker Brygge. Den treningsglade kan velge og vrake i tilbud som Gym Ila i Waldemar Thranes gate, Sats Ringnes Park, Fresh Fitness på St. Hanshaugensenteret, Klatreverket og Myrens Sportssenter på Torshov, samt Vulkan flerbrukshall for å nevne noen. Fra Alexander Kiellands plass har man en suveren tilgang på offentlig transport, og herfra kommer man seg i alle byens retninger med buss eller bysykkel. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum.

  Adkomst
  Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Byggemåte
  Bygård i mur/teglsteins konstruksjon. Leilighetens etasjeskille i tre. Saltak i trekonstruksjon tekket med takstein.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Zenzorama mikrosement har lagt mikrosement på badet. Rørlegger har i tillegg satt inn ny varmtvannsbereder i himiling over taket på badet, dette ble gjort av Rørkompetanse Oslo AS. Jeg har selv malt over fliser på toalett, da dette var gjort før jeg kjøpte leiligheten. Det er også byttet toalett til vegghengt toalett på badet, dette ble gjort av en rørlegger gjennom Zenzorama Mikrosement (som en del av deres arbeid). Arbeid utført av Zenzorama Mikrosement. 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. EL-anlegget har blitt oppgradert i leiligheten. Sikringsskapet til leiligheten er oppgradert. Stikkontaker i leiligheten er blitt oppgradert. Arbeid utført av Jc Elektro & Design AS. 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. Tilleggskommentar Nytt kjøkken i 2021, IKEA-kjøkken montert av Montera AS.

  Innhold
  La oss høre med hun som kjenner leiligheten best, nemlig selger. Hva har du likt spesielt godt med leiligheten og kommer til å savne mest? Takhøyden, og de store vinduene som gjør at det kommer inn mye lys. Hvordan er styret? Det er et bra styre, alltid behjelpelig. Hva har du likt best med området? En veldig sentral leilighet hvor man har alt man trenger i nærheten, men det er likevel ikke noe støy fra utsiden. Har du noen favoritt-restauranter eller kafeer i området? Tranen. Hvordan har det vært å finne parkering i hverdagen? Mye gateparkering i nærheten, derfor greit å finne parkering. Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området? Alle årstider er fine her.

  Standard
  Kjøkken Kjøkkeninnredning fra Ikea fremstår med glatte fronter, laminert benkeplate med oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Lys under overskap, ventilator med kullfilter. Integrerte hvitevarer med komfyr, induksjon platetopp, oppvaskmaskin av saml type og kjøl/fryseskap. Det er montert komfyrvakt over platetopp og opplegg for vaskemaskin. Innredning fremstår med normal funksjonalitet. Baderom Badets overflater er oppusset i 2021 med microsement. Underliggende konstruksjoner er fra 2004, i følge tidligere opplysninger fra salg. Takflate er belagt med malte plater og innfelte lys, veggflater er belagt med microsement. Innredning og garnityr på bad fremstår med dusjkabinett, servant med underskap og speilskap. Separat toalettrom Innredning og garnityr på toalettrom med servant med 1-greps batteri, speil med lys over og veggmontert wc. Vinduer og dører Vinduer i boligen fremstår med 2-lags glass i trerammer. 2-fløyet entredør i profilert utforming med B-30 klassifisering. Innvendige dører i eldre profilert utforming. Innvendige overflater Innvendige gulvflater er belagt med 1-3 stavs parkett, gulvene fremstår med normal bruksslitasje. Parkett i entre, stue og kjøkken er fra 2020. Veggflater i leiligheten er belagt med malte plater og panel samt åpen teglstein. Takflater fremstår med malte plater. Det er stukkatur i stue og soverom. Takhøyde i stue er målt til 3 meter. Det er innfelte lys i entre, wc og kjøkken. Annet - Det er ildsted i stue med tilhørende pusset pipe. - Varmtvannsbereder fra 2021 er plassert over himling på bad, arbeidet er utført av fagmenn, dokumentasjon foreligger. Det er montert en mindre varmtvannsbereder på wc. - Elektrisk anlegg med sikringsskap ble skiftet i 2021. Eier har dokumentasjon på utført arbeid. - Boligen har brannvarsler med optisk sensor, samt pulverapparat for slukking. - Med boligen følger det en kjellerbod på 3,5 m², samt en loftsbod på 7 m² med skråtak mot gulv. Modernisering/tilbygg 2020 - Nytt gulv, parkett i stue, kjøkken og gang, gjort selv i 2020. 2021 - Nytt kjøkken, montert av Montera AS i 2021 - Montert vegghengt toalett i 2021, rørlegger gjennom Zenzorama. 2021 - Mikrosement på badet, gjort av Zenzorama i 2021. 2021 - Byttet hele elektriske anlegget i leiligheten, samt nye sikringer. 2021 - Ny varmsvannsbereder i 2021, utført av Rørkompetanse Oslo AS. Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten TG 3 - Store eller alvorlige avvik Spesialrom > Overflater og konstruksjon > WC Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det mangler ventilering på wc. Lokal utbedring må utføres. Det bør utbedres en form for ventilasjon på wc. Kostnadsestimat : Under 10 000 TG IU - Kontruksjoner som ikke er undersøkt Utvendig > Bygning generelt Bygninger/leiligheter kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsnett. Elde og utidsmessig het kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll. Eldre bygårder vil alltid ha noe rettningsavvik og setninger. Innvendig > Radon Eier er ikke opplyst om radonmåling, av leilighet eller i bygget generelt. Innvendig > Andre innvendige forhold Teknisk anlegg er ikke funksjon testet på befaring, det ble ikke opplyst om problemer ved teknisk anlegg/ funksjoner i boligen på befaringen. TG settes ut i fra at opplysninger fra eier stemmer. Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad Takstmannen kontrollerer alltid med fuktindikator i våtsoner på bad. Om ikke annet er kommentert har takstmannen ikke registrert skadelig fukt i området TG 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak Utvendig > Vinduer TG settes ut i fra alder på glass, da isoleringsevne i glass vil reduseres med årene. Vinduer fungerer bra med tanke på alder, det er ingen behov for strakstiltak. Innvendig > Overflater Det er observert noe knirk på enkelte overflater i stue. Det bør på beregnes noe avvik på overflater i eldre bygårder. Innvendig > Takflater Det er observert noe sprekkdannelse i plater på soverom. Maling og sparkling bør på beregnes i soverom. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Innvendige dører Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører spriker fra karm. TG settes ut i fra, at mer enn halvparten av dørenes brukstid er oppbrukt. Enkelte dører må justeres. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad Det er gitt TG.2 på veggflater grunnet alder på tilhørende tettesjikt, med brukstid på mer enn halvparten av konstruksjonens levetid. Konstruksjon kan fint fungere med dagens løsning i flere år fremover. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er kun målt 5mm fall til sluk. Gulvet fremstår med normal funksjonalitet, det er ikke behov for tiltak pr. i dag. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. TG 2 settes ut i fra alder på tettesjikt. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. Det er nå ingen symptomer på funksjons svekkelse, men overvåk tilstanden. Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Bruk av kullfilter er ett avvik i seg selv etter ny forskrift. Det er i de fleste tilfeller ikke lov å koble seg på felles avtrekkskanal med el-vifte. Det bør undersøkes ved å kontakte styret for videre avgjørelse. Tekniske installasjoner > Vannledninger Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for røranlegg på wc er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Røropplegg fungerer tross alder på vannrør på wc. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det kan være vanskelig å installere ventilasjon i eldre bygårder, grunnet verneverdig bygningsmasse. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Stuebord og stoler, TV og seng kan kjøpes om ønskelig.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger ikke parkeringsplass. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 290 000 (Prisantydning) 68 614 (Andel av fellesgjeld)   4 358 614 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 644 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 476 (Omkostninger totalt)   4 376 090 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming i leiligheten ved panelovner og vedovn i stue. Det er etablert gulvvarme på badet, kjøkken og i wc. Varmeinstallasjoner er ikke funksjons testet på befaring, men antas og fungere normalt. Det er ikke opplyst om noe feil eller mangler. Vedovn i stue.

  Energiklasse
  G

 • Formuesverdi primær
  1017244

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3662077

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  8

  Part.obl.nr.
  943792488

  Felleskostnader pr. mnd.
  2808

  Andel fellesgjeld
  68614

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Kommentar fellesgjeld
  Ajourf. Andel f.gj. (lån): 53 418

  Andel fellesformue
  42509

  Andel fellesformue per dato
  2021-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Bergstien 12 Borettslaget

  Borettslagets org.nr
  943792488

  Om borettslaget
  Borettslaget Bergstien 12 er er registrert i Enhetsregisteret og Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 943792488. Bygningen er lokalisert i Oslo kommune kommune og har 15 boligenheter. Vaktmester Borettslaget har vaktmester som bor i laget. Vaktmester ivaretar lettere vedlikehold av gården iht. instruks. Vaktmester har bla ansvaret for trappevask og skifte av lyspærer i fellesområder. Kabel TV Borettslaget har en kollektiv avtale med Telia om leveranse av bredbånd og/eller kabel-TV. Trappevask Trappevask utføres en gang i uken. Dette er inkludert i felleskostnader. Dugnad Hvert år har borettslaget dugnad i gården i etterkant av generalforsamlingen som gjerne avholdes i april/mai. Dette er en utmerket anledninger til å bli kjent med naboene og dessuten bidra til å gjøre bakgården fin. Det er vedtatt et dugnadsgebyr på kr. 500,- for manglende oppmøte ved dugnaden. Unntak fra dette gebyret er langtidssyke og pensjonister. Uansett oppfordres alle til å stikke innom av sosiale grunner. På dugnaden skal det også gjennomføres en brannøvelse. Planer om oppussing? Ombygging som gjelder flytting av vegger, bygging av bad etc. skal meldes styret før arbeidene igangsettes. Flytting av bærende konstruksjoner, samt nytt bad er søknadspliktig iht. plan og bygningsloven. Rehabilitering av bad er den enkelte andelseiers ansvar. Oppussing av leiligheten skal ikke meldes til styret. Merk at gården har lagt inn nye piperør av keramikk. Montering eller oppføring av ovn/ildsteder knyttet til piperørene må utføres av fagfolk, da man kan risikere å kostnadsmessige store skader dersom de nye rørene blir skadet. Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget 2004 Utskifting av soilrør. 2004 Installasjon av avfuktningssystem i kjeller. 2005 Utskiftning av dører mellom leiligheter og trapperom. Installasjon av brannvarslingsanlegg. Bygningsmessig vedlikeholdsarbeider (sykkelskur, søppelskur, brannsikring kjellertrapp og utskiftning av dører til kjeller og loft). 2006 Installasjon av balkonger. 2007 Opparbeiding av bakgård Anleggsgartnermester. Bjørn Bekkevold AS 2009 Reparasjon setningsskader i fasaden og maling av fasade mot gaten, samt pipebeslag. 2012 Rehabilitering av pipeløp, samt innstallering av ovner/ildsteder knyttet til nye pipeløp i alle leiligheter. 2012 Diverse brannsikringstiltak: sikring kjellertrapper, brannhemmende maling i tak i kjeller, påføring av brannmansjetter. 2013 Lyssensor på utelys foran oppgang B + sykkelskuret. 2016 Byttet en avfukter i kjeller oppgang A. 2019 Byttet hovedstoppekranen til gården og 2 stoppekraner til oppgang B. 2019 Utbedring av inngangsdør til oppgang B. 2019 Rehabilitering av porten mot gaten. 2020 Rassikring/montering av snøfangere på taket mot gate og bakgård. 2021-22 Elektrikerarbeid i kjeller, loft og i boder i trapperommene etter eltilsyn fra Elvia.

  Gebyr forkjøpsrett
  7644

  Forkjøpsrett
  Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Konferer megler for ytterliggere informasjon.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: 12134801903, DNB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 04.05.2023: 5.05% pa Antall terminer til innfrielse: 57 Saldo per 04.05.2023: 1 902 367 Andel av saldo: 53 419 Første termin/første avdrag: 01.09.2017 ( siste termin 01.06.2037 )

  Sikringsordning fellesgjeld
  Boligselskapet er ikke tilknyttet sikringsordning.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  80457924

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt, men for ordens skyld må man må søke styret om tillatelse.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1938/303650-1/105 Rettighet 02.08.1938 Rettighetshaver:Halvorsen M Lnr: 1178665 LEIEAVTALE LEIE AV LEILIGHET ÅRLIG AVGIFT NOK 864 BEST. OM VARIGHET MED FLERE BESTEMMELSER 1956/306708-1/105 Best om garasje/parkering 15.08.1956 1958/301276-1/105 Erklæring/avtale 19.05.1958 Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom 1987/59526-1/105 Obligasjon 15.09.1987 BELØP: NOK 1.732.000 Panthaver:Andelseierne I Borettslaget Lnr: 1086915 1995/18731-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 07.04.1995 veket for: OBLIGASJON 1995/17193-1/105 2017/560843-1/200 Pantedokument 29.05.2017 21:00 BELØP: NOK 2.700.000 Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006 Grunndata 1895/900259-2/105 Registrering av grunn 22.10.1895 Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:39

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ekspedisjonsdokument på eiendommen gjeldende oppføring av våningshus datert 1898.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig tilknyttet.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med saksnr. S-2255 datert 28.07.77. Endret reg. bestemmelse med nytt saksnr. S-2937 datert 01.10.87. Vi oppfordrer alle interessenter til å gjøre seg kjent med reguleringen i området, således også reguleringskartet vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 290 000 (Prisantydning) 68 614 (Andel av fellesgjeld)   4 358 614 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 644 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 476 (Omkostninger totalt)   4 376 090 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17476

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,6% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  ,- oppgjørshonorar kr  ,- og visninger kr  , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  ,-. Utleggene omfatter... Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket .  Alle beløp er inkl. mva. 

Nina Friis Stensland

Megler

Nina Friis Stensland

98 08 41 42

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev