aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Birch-Reichenwalds gate 2F!

OSLO Birch-Reichenwalds gate 2F

Stilren og flott 4-roms hjørneleilighet m/balkong på 17 m². "Easy Living". Garasje m/lader. Heis. "Alt" inkl. i husleia!

 • kr 9 050 000
 • BRA 85 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 9 050 000
 • Omkostningerkr 246 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 9 296 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 013
 • Soverom3
 • ArealP-rom 85 m²
 • Felleskostnaderkr 4 899
 • Tomt8 085 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 9 350 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  233 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 350 000))

  246 792 (Omkostninger totalt)

  9 596 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen! Dette er en stilren 4-roms selveier hjørneleilighet med stor balkong på 17 m² beliggende på Lillohagen/Lillogård. Leiligheten ligger høyt i byggets 5. etasje med heisadkomst. Den gode planløsningen gjør det lett å møblere, og passer perfekt for familien. Her får du stue og kjøkken i en sosial åpen løsning, innbydende entré med skyvedørsgarderobe, 3 gode soverom, samt et delikat flislagt bad med opplegg for vaskemaskin. Kombinasjonen av store vindusflater og god himlingshøyde sørger for en behagelig atmosfære. Kort oppsummert: - Familievennlig 4-roms selveierleilighet med god planløsning - Balkong på 17 m² - Heis - "Alt" inkl i felleskostnadene: fyring, varmtvann, kabel-TV/internett - Garasjeplass med el-billader - Kjellerbod - Gelles takterrasse med utsikt over Oslos tak

Birch-Reichenwalds gate 2F, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  5. etasje: 85 kvm Entré, bad, stue/kjøkken, 3 soverom.
  Primærrom
  5. etasje: 85 kvm Entré, bad, stue/kjøkken, 3 soverom.  Tomt
  8085m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet tomt.

  Beliggenhet
  Leilighet med beliggende på Storo/Nydalen i et område som har vært/er under sterk utvikling. Omkringliggende bebyggelse består i all hovedsak av nyere blokkbebyggelse og med bygårder fra århundreskiftet. Adkomst til boligen via felles oppgang. Det er barnehage og skoler i alle trinn i nærområdet. Den offentlige kommunikasjonen er godt utbygd, med både buss, trikk og t- bane i nærheten. Kort vei til Sandaker Senter med blant annet vinmonopol, apotek, bibliotek, blomsterbutikk, bokhandel m.m, handelshøyskolen BI og Storo senter med bredt tilbud av nasjonale og internasjonale kafeer, restauranter, mangeartede forretninger, servicetilbud m.m. Kort avstand til Ringen kino, Sagene, Torshov, Grünerløkka og sentrale deler av Oslo sentrum med forretninger, servicetilbud og kommunikasjon. Torshovparkene og Akerselva med tur og rekreasjonsmuligheter ligger i nærheten.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Offentlig kommunikasjon
  Området har et godt kollektivtilbud med både buss, trikk og t-bane i nærheten.

  Byggemåte
  Det benyttes tilstandsgrader for å angi eventuelle byggetekniske tilstandssvekkelser. Forklaring på de ulike tilstandsgradene(TG): TG 0: Ingen avvik TG 1: Mindre avvik TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2 TG 3: Store eller alvorlige avvik TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse Betongsåle på ukjent grunn for takstmannen. Det presiseres at undertegnede ikke har foretatt noen geotekniske undersøkelser og derved har begrenset kunnskap til byggets byggegrunn og stabilitet. Grunnmur i støpt betong. Armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater, utvendig med teglsteinsforblending, trepanel og store glasspartier. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med folie. Oppgangstrapp i prefabrikkert betong. Heis med kommunikasjon til vaktselskap fra heiskupe. Det gjøres oppmerksom på følgende avvik i tilstandsrapporten: Våtrom - TG2. Det ble registrert sprekkdannelser på fire veggfliser som er plassert på de nedre flisradene i våtsonen, i område hvor tidligere dusjvegger har vært montert. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - TG2. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Innvendig > Overflater - TG2. Parkettgulv med normal bruksslitasje, enkelte hakk og med knirk som er montert gjennomgående uten overgang mellom rommene i boligen. Riss- og sprekkdannelser på enkelte av overflatene. I slike bygninger av denne alderen må dette påregnes. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad - TG2. Innredning med svelling på nedre del og med enkelte skrapemerker.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Kosmetiske sprekker rundt 2 skruehull for tidliger dusjkabinett. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Firmanavn: Elektrikergruppen AS og Rasta Rørleggerservice. Redegjør for hva som er gjort og når: Byttet termostat (August 2022). Montering av badekarsvegg og nytt armatur til dusj /badekar (September 2022). Bytte av servant (Mars 2023) Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Lagt treheller 50x50cm oppå terrassegulv (Sommer 2019). Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Firmanavn: Elektrikergruppen AS. Redegjør for hva som er gjort og når: Byttet termostat på bad (August 2022). Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Samsvarserklæring fra AF gruppen fra byggeår for elektrisk/baderomskabin. Samsvarserklæring for arbeid utført av Elektrikergruppen i 2022. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Zaptek lader montert i bakkant av parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

  Innhold
  ENTRÉ: Innbydende entre med stor skyvedørsgarderobe. Her er det god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Rommet gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. STUE MED ÅPEN KJØKKENLØSNING: Stor og innbydende stue med en naturlig inndeling til spisegruppe og sofakrok. Store vinduer bidrar til meget gode lysforhold. Stuen og kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning, som gjør det enkelt å underholde gjester mens man lager ferdig maten. Kjøkkenet er fra HTH og har lyse matte fronter, enkelte overskap med fronter i glass, benkeplater i laminat, rustfri oppvaskkum, samt ventilator. Det er pent flislagt mellom benk og overskap. Integrerte hvitevarer gir kjøkkenet et godt helhetsinntrykk, BALKONG: Leiligheten har en stor, herlig balkong. Balkongen måler hele 17 kvm, så det er rikelig med plass til å innrede med ønsket utemøblement. Her kan varme sommerdager og lune høstkvelder nytes, og balkongen vil fungere som et ekstra oppholdsrom. BAD/WC: Pent flislagt bad med varmekabler i gulvet, som sørger for ekstra komfort i hverdagen. Innredningen består av badekar med dusj og veggmontert glassvegg, veggmontert toalett, servant plassert på benkeplate med skapinnredning, innmurt speil og opplegg for vaskemaskin. 3 SOVEROM: Videre får du tre gode soverom med plass til å innrede etter ønske og behov. Hovedsoverommet har plass til stor dobbeltseng og tilhørende nattbord, samt rikelig med oppbevaring i stor, åpen garderobe. De to andre soverommene egner seg utmerket som gjesterom eller barnerom, og begge har åpne garderober.

  Standard
  Boligen har en god planløsning, og fremstår med god standard med moderne arkitektur med store vindusflater som bidrar til god romfølelse og gode lysforhold. Standard med malte vegger, flislagt bad med varmekabler og parkett på gulvene. Installasjonene er fra byggeperioden, og de bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk I forbindelse med salg av eiendommen oppfordres interessenter til og sette seg inn i de godkjente tegningene. Se vedlegg. Kommentar til areal: Takhøyden varierer fra ca. 2,2 - 2,48 M. Bolignummer H0402. Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Arealet er mer omtrentlig enn normalt på grunn av leilighetens geometri. Bod: Nabooppgang 1. etasje: Bod på ca. 8 kvm, merket "B1B37" plassert i Birch-Reichenwalds gate 2 G.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Juli 2018: - Byttet gulv til enstavet parkett - Flyttet dør til 3.soverommet (dør flyttet fra hovesoverom til inngang fra stue) - Malt vegger - Lagt nye hvite gulvlister Arbeid uført av entreprenør: Rofi Tak As, Hønefoss. Juli 2019: - Lagt 50x50 tregulv på terrasse. (løst oppå terrasseunderlag) Arbeid utført selv. April 2020: - Fjernet dushjørne og satte inn badekar Utført selv. November 2021: - Byttet oppvaskmaskin på kjøkken. Demontering og montering til eksisternede vann/avløp utført av Power.no servicepartner. August 2022 - Byttet thermostat og varmeføler på bad Utført av firma: Elektrikergruppen AS. September 2022 - Bytte blandebatteri/armatur til dusj/badekar og montering av badekarsvegg/glassvegg. Utført av firma: Rasta Rørleggerservice. Mars 2023 - Fjernet gammel servant og satt inn ny servant på bad Utført av firma: Rasta Rørleggerservice. Mars 2023 - Maling av enkelte lister og pusset/malt vinduskarmer i stuen Byttet og justert skapfronter kjøkken - Malt dekorspor på skyvedørsgarderobe i sort matt - Uført av håndtverker/tømrer Tom Erik Birkeland, Rasta. - I tillegg ble det i november 2019 montert Zaptec lader på våres garasjeplass nr B37, montering utført av firma AS WATT.

  TV/Internett/bredbånd
  Kabel-TV og bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Det medfølger garasjeplass i felles, lukket anlegg med el-billader. Månedlig garasjekostnad kommer i tillegg til felleskostnader for boligen.

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet.Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  9 350 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  233 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 350 000))

  246 792 (Omkostninger totalt)

  9 596 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet til fjernvarme, samt varmekabler i bad.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene. De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Info om eiendomsskatt
  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2023 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom. Eiendomsskatt per år for 2023: 5,71 mill. eller lavere. Eiendomsskattegrunnlag 4 mill. eller lavere. Ingen eiendomsskatt. 6 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,2 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 600 kr. 7 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,9 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 2.700 kr. 8 mill. Eiendomsskattegrunnlag 5,6mill. Estimert eiendomsskatt per år: 4.800 kr. 10 mill. Eiendomsskattegrunnlag 7 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 9.000 kr. 15 mill. Eiendomsskattegrunnlag 10,5 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 19.500 kr. 20 mill. Eiendomsskattegrunnlag 14 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 30.000 kr.

  Formuesverdi primær
  2132786

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  8104585

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  85/11000

  Felleskostnader pr. mnd
  4899

  Felleskostnader inkluderer
  a-konto varmtvann og fyring, kabel-TV, internett, kom. avgifter, felles bygningsforsikring, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon osv.

  Andel fellesformue
  12574

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet består av 148 seksjoner. Lillohagen Nedre Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 999315917, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune. Hjemmeside: Sameiet har egen hjemmeside: www.lillohagennedre.no med mye nyttig informasjon. Kontakt: Styrets e-postadresse er: styret@lillohagennedre.no Styrets arbeid: Styret har vært opptatt av å drive løpende og forebyggende vedlikeholdsarbeid i sameiet. Blant vedlikeholdsoppgaver som er utført i 2021/2022 er følgende: Reparasjonsarbeider av tak og overgang mellom tak og vegg etter lekkasje, i 2A Løpende vedlikehold av ventilasjonsanlegg, heiser m.v. Utskiftninger og forbedringer av elektriske anlegg Reparasjon av fuger på balkonger og tak Oppgradering og oppussing av søppelrom Andre saker som styret har arbeidet med siden forrige årsmøte: Etablering av låst port og gjerde rundt utendørs sykkelparkering, med delvis støtte fra Oslo kommune Ny avtale med Telia om bredbånd og TV Vurdering av overgang til nye låssystemer for inngangsdører til oppganger med elektroniske brikker. Styret anser mottatte tilbud som for kostbare, og har ikke takket ja. Økonomi: Økonomien i sameiet er stabil og god. Fellesutgiftene ble ikke økt hverken i 2021 eller 2022. Energiavregning: Boligselskapet har avtale med Techem Norge AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem Norge AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem Norge AS avregner faktisk energiforbruk mot innkrevd á kontobeløp. Avregning og evt. justering av a kontobeløp skjer årlig. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningsskjema til Techem Norge AS. Skjemaet kan lastes ned fra Techem sine sider http://www.techem.no/leier-beboer/eierskifteskjema/. Nøkler: Systemnøkler må bestilles av styret. Skriftlig bestilling pr e-post styret@lillohagennedre.no. Se hjemmeside www.lillohagennedre.no for mer informasjon. Postkasseskilt bestilles fra Servicegruppen via http://www.servicegruppen.no. Skiltene skal være hvite med svart skrift av "ny type" Alle postkasseskilt skal merkes etter følgende mønster: A.A.Andersen. Mht callinganlegg så ta kontakt med styret. Vibbo: Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret. Energimerking: Ved salg eller utleie av boliger skal det utarbeides en energiattest. På www.energimerking.no kan seksjonseieren utarbeide energiattest for sin bolig.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Ingen lån registrert for selskap pt.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 5 262 187. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak inntekter fra ladepunkt for elbil. Andre inntekter består i hovedsak av tilskudd fra klimaetaten. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 4 864 456. Dette er ca. kr 300 000 lavere enn budsjettert. Årets resultat på kr 398 860 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 1 869 411

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregnes.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/77/346/78: 03.04.1997 - Dokumentnr: 19355 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:138 Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:346 Gjelder denne registerenheten med flere 03.04.1997 - Dokumentnr: 19355 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:138 Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann- og avløpsverk. Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:346 Gjelder denne registerenheten med flere 11.08.1997 - Dokumentnr: 48276 - Erklæring/avtale Best. om nettstasjon. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Energi Nett A/S. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:346 Gjelder denne registerenheten med flere 11.08.1997 - Dokumentnr: 48276 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:138 Bestemmelse om adkomstrett Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:346 Gjelder denne registerenheten med flere 26.01.2011 - Dokumentnr: 66321 - Erklæring/avtale Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven Birch-Reichenwalds gate utvides fra Sandakerveien til og langs eiendommen samtidig med bebyggelsen. Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune. Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:346 Gjelder denne registerenheten med flere 27.11.2012 - Dokumentnr: 1008645 - Bestemmelse om gjerde Rettighetshaver: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:346 Gjelder denne registerenheten med flere 27.11.2012 - Dokumentnr: 1008645 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:346 Gjelder denne registerenheten med flere 27.11.2012 - Dokumentnr: 1008645 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Elvia AS Org.nr: 980 489 698 Bestemmelse om ledninger Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:346 Gjelder denne registerenheten med flere 06.12.2012 - Dokumentnr: 1038925 - Best. om adkomstrett Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:346 Gjelder denne registerenheten med flere 06.12.2012 - Dokumentnr: 1038925 - Bruksrett Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:346 Gjelder denne registerenheten med flere 12.12.2012 - Dokumentnr: 1058040 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 78 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 85/11000 ---------- Reseksjonering Fellesareal (P-plasser) tillegges snr. 17, 26, 76 og 104 som tilleggsdeler Fellesareal tillegges snr. 102 som tilleggsdel Fellesareal (bod) tillegges snr. 55 som tilleggsdel

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 21.08.2015. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  9 350 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  233 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 350 000))

  246 792 (Omkostninger totalt)

  9 596 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  246792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjon tilsvarende 0,8% av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 19.900,- Visninger/Overtakelser kr. 2.990,- pr. stk. Oppgjørshonorar kr. 4.990,- Markedsføringspakke kr. 12.900,- Meglerlisens kr. 393,- Grunnboksspørringer kr. 990,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 5.995,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 3.860,- Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 585,- Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 25 promille av salgssum. Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Megler

Anders Wold

48 09 69 39

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev