aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Birch-Reichenwalds gate 33

Lekker og nyoppusset 3-roms | Nytt bad i 2017 og kjøkken i 2019 | Solrik balkong | Gunstige boutgifter

 • 5 950 000
 • BRA 66 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING5 950 000
 • OMKOSTNINGER17 154
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 370 154
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 958
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 64 m²
 • ANDEL FELLESGJELD403 000
 • FELLESKOST./MND4 888
 • TOMT3 748 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 5 950 000,- (Prisantydning)
  403 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 353 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  250,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  500,- (Medlemsskap BRL)
  7 644,- (Forkjøpsrettsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  17 154,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 370 154,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten ble vesentlig pusset opp i 2019

Birch-Reichenwalds gate 33, Oslo

 • Overflater generelt:
  Vegg: Overflater er belagt med fliser på baderom ellers malte slette flater i øvrige rom.
  Tak: overflater er belagt med senket, malt gipshimling med innfelte downlights på baderom, i entre og på kjøkken ellers malte slette flater.
  Gulv: Overflater er belagt med fliser og gulvvarme på baderom ellers laminat i øvrige rom.

  Stue:
  Stuen er romslig, med gode innredningsmuligheter. Her er det plass til raus sofagruppe, salongbord og tv-møblement. Lenger inn i stuen finner du et naturlig spisestueområde ved vindu. Her har du rikelig med lysinnslipp fra de store vinduene. Det er kort vei til den solrike balkongen, med plass til grill og plass til sittegruppe. Adkomst fra stue til en syd/- vestvendt balkong på ca. 7 m².

  Balkong:
  Balkongen har adkomst fra stuen, og er sør-vestvendt med et areal på ca. 7 m². Her er det plass til utemøbler og grill. Balkongen er vendt inn mot det hyggelige gårdsrommet, med grønt og frodig utsyn. Sol fra formiddagen og ut kvelden til ca. 20-21 tiden (juni).

  Kjøkken fra 2019:
  Et tidsriktig og pent kjøkken fra Ikea montert i 2019. Kjøkkenet har god plass til kjøkkenbord og godt med skap og benkeplass. Selve innredningen består av: slette folierte skapfronter, laminat benkeplate, enkel oppvaskkum, ventilator og innfelte hvitevarer som koketopp, stekeovn, mikrobølgeovn,
  oppvaskmaskin, kjøl/- fryseskap.

  Lekkert bad fra 2017:
  Baderom pusset opp i regi av borettslaget i 2017 Overflater er belagt med senket, malt gipshimling med innfelte downlights og flislagte veggflater. Overflater er belagt med fliser og gulvvarme. Pvc-sluk med klemring i gulv. Synlig foliemembran ført ned under klemring sluk. Baderomsinnredningen er bestående av servant med skuffeseksjon, speilskap med overlys, vegghengt klosett, dusjhjørne med foldedører og opplegg for vaskemaskin.

  Soverom 1:
  Hovedsoverommet har adkomst fra stuen, og har det samme hyggelige utsynet til gårdsrommet som du kan nyte fra balkongen. Rommet er lyst og luftig, med god plass til både dobbeltseng og tilhørende nattbord på hver side. Langs veggen er det bygget praktisk garderobeløsning med skyvedør. Det er i tillegg plass til kommode eller skrivebord.

  Soverom 2:
  Rommet har praktisk adkomst fra gangen og sosiale soner. Her er det plass til seng, nattbord og kommode. Eventuelt kan rommet brukes som hjemmekontor, med plass til skrivebord og oppbevaring.

  Oppsummering av tilstandsgrad 2:

  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
  Det er påvist sprekker i fliser. Det registreres en sprukket flis i dusjsone ved nedre feste til dusjdør. Det registreres to sprukne fliser ved toalett.

  Kjøkken: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Sentral avtrekksventil på kjøkken er bygget inn bak overskap.
 • Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Storo, i godt drevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk. Leiligheten ligger i høy 1. etasje med meget gode lys- og solforhold.

  Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva Skjer, Torshovteatret og Cosmopolitan scene på Soria Moria. Det Andre Teateret på Lilleborg med alt fra amatøroppsetninger til musikaler, Trikkestallen på Torshov og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show.

  Fra leiligheten er det gangavstand til Grünerløkka, Torshov, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på.

  Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer. Lillo gård har åpnet med flere restauranter og Åpent Bakeri ligger rett borti gata, sistnevnte serverer også nydelig pizza på kveldstid under navnet Lofthus Samvirkelag. Også Som Tam, kåret til byens beste asiatiske spisested, Trikkestallen og Grisen ligger i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og spiseri og Kolonihagen på Lilleborg er også verdt å nevne. Om man liker vin så finnes et lite intimy sted i Torshovgata som heter Lasarett.


  Storo storsenter med en rekke tilbud av forretninger, matbutikker, servicetilbud og vinmonopol ligger kun en liten gåtur unna. Det samme er Sandaker senter med blant annet stor matvareforretning og vinmonopol.

  Våren 2018 åpnet Norges største kino på Storo, med landets eneste IMAX-sal, en kort gåtur unna.

  Flere skoler og høyskoler er rett i nærheten. Handelshøyskolen BI på Nydalen ligger kun en liten gåtur unna. Med kollektiv transport fra Sandaker/Torshov er det også enkelt å komme seg til Tannlegehøyskolen, universitetet på Blindern og høyskolen i sentrum. Flere barne- og ungdomsskoler, samt barnehager finnes også i nærheten.

  Nærområdet har mange fine parker og friområder å by på. Torshovparken, Torshovdalen og turstiene langs Akerselva er få minutters gange unna og kan brukes til bl.a. grilling, sommerleker, søndagsturer, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Fitness 24/7, Sats/Elixia på Storo og i Nydalen, Myhrens sportssenter på Torshov og Crossfit Oslo i Nydalen. Er du et friluftsmenneske og vil ta turen til Marka, går trikk nr. 11. til Kjelsås og buss nr. 56 til Solemskogen. Det er også kort vei til bademuligheter i Nydalen og Frysja.

  Offentlig kommunikasjon er i umiddelbar nærhet. Trikk nr. 11, 12 og 13, buss nr. 30 (Huk/Bygdøy) nr. 23 (Simensbråten/Lysaker), nr. 24 (Fornebu/Brynseng), nr. 58 (Nydalen/Helsfyr o/Bjerke), nattbuss nr. 54 og flybuss fra Storo og Sinsen. 31 bussen fra Sinsen går hele døgnet, og kjører blant annet til sentrum, Lysaker og Fornebu. T-bane fra Storo og Sinsen. Togtilbud på Gjøvikbanen som kan benyttes fra Grefsen stasjon. Bysykler rett i nærheten, i Hans Nielsen Hauges gate.
 • Det vil bli skiltet med Aktiv Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Det er gateparkering rett utenfor blokken.
 • Boligblokk på 5 etasjer, loft og kjeller med bærende konstruksjon i betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med fasadeplater. Klassisk saltakkonstruksjon antatt tekket med takstein. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glassfelt med produksjonsår 2013. Entredør med kikkehull, sikkerhetslås som er Brann og- lydklassifisert type b30/35db. Balkongdør med malte trerammer to-lags glassfelt med produksjonsår 2013.

  Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 28.06.2022 av Takstpartner Hosle for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 1.etasje: Bruksareal 66 kvm
  Primærrom: 64 kvm og består av: Entré, Soverom, Soverom 2, Stue, Kjøkken og bad.
  Sekundærrom: 2 kvm og består av garderobe.

  I tillegg disponerer boligen loftsbod og kjellerbod.
  Fellesvaskeriet er i Nils Huus gate 25. Det finnes også eget fellesrom til sykler i kjeller.

  Kjekt å vite: Felles personheis med adkomst til alle etasjer, inkludert kjeller (ikke loft).
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Sentralfyr (fjernvarme) med nye radiatorovner i boligen. Det er varme i gulv på bad.
 • Borettslaget har et skjermet og pent internområde. Det er opparbeidet felles uterom med lekeapparater, sittegrupper, flaggstang, belysning, gressplen, trær, beplantning, belegningsstein og asfalterte gangveier
 • Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i bydel Sagene. Den årlige prisen for å parkere i sonen, etter søknad hos kommunen, er kr 5400,- for bensin-/dieselbil, og kr 1.620,- for elbil (helelektrisk).

  Det nærmeste punktet for lading av elbil finner du i Frederik Glads gate. Se https://www.ladestasjoner.no/ for ytterligere informasjon.

  Like ved borettslaget (andre siden av gata) er det garasjelag, hvor det kan være garasjeplasser til salgs. Garasjeplasser kan eies og disponeres av personer bosatt innenfor et gitt område. Les vedtekter og mer på http://aasengarasjelag.no/
 • Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
 • Forretningsfører: OBOS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  - Borettslaget består av 84 andelsleiligheter.
  - Fellesvaskeriet er i Nils Huus gate 25 og skal brukes i henhold til gjeldende regler.
  - Borettslaget har egen hjemmeside: Vibbo.no
  - Det er ikke tillatt å anskaffe eller holde hund eller katt. Styret kan etter søknad gjøre unntak dersom gode grunner taler for det og dyrehold ikke er til ulempe for andre beboere.
  - Styret kan kontaktes på e-post: styret@nilshuus.no
  - Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Bygårdsservice.
  - Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

  Bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Andelseieren kan ikke benytte boligen til annet enn boligformål uten styrets samtykke. Lnr 1009, 1011, 1012, 1014, 1015, 1017 er spesialleilighet for Boligetaten, Oslo kommune. Disse skal bebos av en som har behov for spesialutstyr og har vansker med å bo i ordinær bolig. Disse leilighetene er tilpasset rullestolbrukere. Oslo Kommune har forkjøpsrett til disse spesialleilighetene.


  Større vedlikehold og rehabiliteringer :
  2021/2022 El-opplegg (nye sikringsskap i vaskerom og fyrrom)
  2020/2021 Nye heiser
  2019 Nytt huskestativ og sandkasse i bakgård
  2019 Maling av oppganger og nye armaturer i oppgangene
  2018 Skifte av eldre radiatorer
  2018 Installert dørpumper på leilighetsdører
  2018 Brannvarslere og slokkeutstyr i fellesarealer
  2018 Nye branndører kjeller og loft
  2018 Nye låser og nøkler til utgang, kjeller og loft
  2017 Automatiske stømmålere installert
  2017 Rør- og våtromsrehabilitering.
  2013 Bytte av vinduer.
  2011 Utskifting av resterende inngangsdører.
  2011 Porttelefon Birch-Reichenwalds gt.
  2011 Tilkobling fjernvarme.
  2010 Porttelefon Nils Huus gt.
  2010 Takrehablitering.
  2007 Oppgradering av elektrisk anlegg.
  2005-2006 Heisrehabilitering.
  2004 Maling av vinduer utvendig / Oppussing av portnerbolig.
  2003 Skiftet brenner nr. 2 i fyringsanlegget / Restaurert inngangsdørene i Nils Huusgt.
  2002 Oppussing av alle oppganger.
  2001 Skiftet en brenner i fyringsanlegget, samt sentrifuge i vaskeriet.
  2000 Balkongrehabilitering og oppgradering av kabelanlegget for radio/tv.
 • Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er ikke tillatt å anskaffe eller holde hund eller katt. Styret kan etter søknad gjøre unntak dersom gode grunner taler for det og dyrehold ikke er til ulempe for andre beboere
 • Tryg Forsikring
  Polisenummer: 6606383
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 213 928 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 370 142 per 31.12.20
 • 4 888.

  Felleskostnader 3.600,-
  Radiator 125,-
  Kapitalkost. lån 1 OBBK03 1.163,-

  Fyring og varmtvann, TV og internett, trappevask, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, forretningsførsel, komm.avg og fellesforsikring, renter og avdrag fellegjeld.

  Ytterligere differensiering foreligger ikke fra forretningsfører.
  Dersom ny eier velger å innfri hele det ene lånet tilknyttet In-ordning vil felleskostnadene reduseres med 1 163,- kroner pr mnd.

  Telia er leverandør av kabel-Tv og internett.
  Strømforbruket er lavt da fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

  Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Innmelding i OBOS koster kr 500,-. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 403 000,- pr. 01.06.22.
  Andel fellesformue kr 16 650,- pr. 01.06.22.
 • Borettslaget har tre lån:

  Lånenummer: * OBBK03-98207606545
  Type: Annuitet
  Restsaldo: 20.241.038,-
  Restløpetid: 24 år 11 md.
  Terminer pr år: 12
  Type rente: Flytende: 2,40%
  Andel av saldo: 261.374,-
  Kapitalkostnader: 1 163,-

  Lånenummer: * OBBK04-98207732923
  Type: Annuitet
  Restsaldo: 1.191.505,-
  Restløpetid: 16 år 7 md.
  Terminer pr år: 12
  Type rente: Flytende: 2,40%
  Andel av saldo: 20.271,-
  Kapitalkostnader: 124,-

  Lånenummer: * OBBK05-98207860476
  Type: Annuitet
  Restsaldo: 9.627.781,-
  Restløpetid: 27 år 9 md
  Terminer pr år: 12
  Type rente: Flytende: 2,40%
  Andel av saldo: 120.913,-
  Kapitalkostnader: 499,-

  IN-ordning
  Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Konferer megler dersom dere har sprøsmål rundt dette.

  Selskapet har IN-ordning på baderomslånet. Mulig innfrielse er ved forfall 31.05 og 30.11
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen i 1961. Bygget har blitt brukt til boligformål siden 1958.
  Det foreligger også ferdigattest på rør og bad rehabilitering datert 15.11.2021 samt nye heiser 14.06.2021.
 • Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom visse vilkår er oppfylt, se borettslagets vedtekter punkt 4-2 for mer informasjon. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

  Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet frem til borettslaget, skal brukeren regnes som godkjent.

  Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av året uten godkjenning.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • En servitutt er en rettighet/forpliktelse eller bestemmelse. Denne kan være både positiv og negativ. Bestemmelsen innskrenker en eiers rett til å fritt bestemme over egen eiendom. F.eks en nabo som gir en annen nabo rett til å kjøre over sin eiendom. En servitutt etableres i all hovedsak ved inngåelse av en avtale, enten skriftlig eller muntlig, mellom de berørte partene, men den kan også være etablert på andre måter.

  Bortsett fra tinglyst fellesgjeld i borettslaget finnes det kun gamle rettigheter for Oslo kommune til å vedlikeholde f.eks vann/vei og kloakk. Borettslaget har også veirett over naboeiendom.

  Ingen av disse vil berøre selve bruken av eiendommen.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til byggeområde for boliger, jf. reguleringsplan S-2255 vedtatt 28.07.1977. Planen er delvis opphevet etter bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn.

  Kommunedelplan for torg og møteplasser (KDP-17), vedtatt 22.04.2009. Planen består av mål, plankart (i fire deler: for indre Oslo, og indre by vest, øst og syd), og bestemmelser og retningslinjer.

  Reguleringsplan S-539 regulerer veien utenfor, dette er regulering av del av gnr. 79, bnr. 5 m.fl., Nordre Åsen, samt Nils Huusgt. 21, 23 m.fl. Planen er vedtatt 02.07.1954.

  I Kjelsåsveien 30B med flere, herunder store deler av grefsenområdet, foreligger reguleringssak om forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer. Saken ble mottatt 19.09.2019 og her saksnummer 201915152. Det foreligger planforslag til offentlig ettersyn.

  For mer informasjon om sakene, se Oslo plan og bygg sine sider.
 • Andelsnr. 4 Orgnr. 948334801 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale, dog tidligst etter at forkjøpsrett er avlart og styrets godkjennelse er gitt.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0.9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 17.000 og -, oppgjørshonorar kr 6 000,- . Det er gitt fastpris på visninger uavhengig av antall 5.000,- Alle beløp er inkl.
  mva. Markedspakke 18.990,-
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Cathrine Thorsteinsen
  Christoffer Thorsteinsen
Marius Wang

Megler

Marius Wang

46 82 88 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev