aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Bjørn Bondes vei 125!

OSLO Bjørn Bondes vei 125

Familievennlig enderekkehus over 2 plan med direkte utgang til en solrik uteplass med stor hage. Garasjeplass medfølger.

 • kr 4 700 000
 • BRA 108 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 700 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 726 580
 • ObjektstypeRekkehus
 • EierformAndel
 • Byggeår1 986
 • Soverom3
 • ArealP-rom 103 m²
 • Tomt54 709 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Bjørn Bondes vei 125 Her får dere et innholdsrikt rekkehus over 2 plan med en god planløsning i begge etasjer. Boligen ligger skjermet til i et rolig, familievennlig og hyggelig nabolag på Holmlia. Boligen ligger attraktivt til på enden av husrekka og byr på en flott, solrik uteplass med markterrasse og en stor, frodig hage. Med boligen følger en garasjeplass med el-lader - det er ordentlig luksus med varm bil om vinteren. Det er kort vei til en rekke ulike servicefasiliteter, enten om man reiser med bil eller buss, og barna får kort vei til skole og barnehage. Her ligger alt til rette for at både små og store skal trives! - Svært god intern beliggenhet - Stue med utgang til stor terrasse - Tre gode soverom - Flislagt bad med dusj og badekar - Romslig loft + flere boder

Bjørn Bondes vei 125, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 55 kvm
  2. etasje: 53 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 53 kvm Entré, stue, kjøkken og vaskerom.
  2. etasje: 50 kvm Gang, bad og tre soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 2 kvm Bod.
  2. etasje: 3 kvm Bod.  Tomt
  54709m²

  Beliggenhet
  Bjørn Bondes vei 125 ligger i et trivelig boligområde på Holmlia. Nærområdet byr på flotte og landlige omgivelser, med blant annet Søndre Ås besøksgård i nærheten. Dette gjør området meget rolig og barnevennlig. Tross den usjenerte beliggenheten, ligger Holmlia Senter kun en kort spasertur unna. Her får du et rolig og barnevennlig område med nærhet til det meste! Med tog fra Holmlia Senter tar det kun 10-13 minutter til Oslo sentrum. Nærområdet byr på gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Østmarka, som ligger i beleilig avstand, byr på milevis med lysløyper og turstier. Her er det også gode muligheter for den ivrige fisker, med flere gode fiskevann. Grønliåsen har også meget gode turmuligheter, med flotte turstier og langrennsløyper på vinterstid. Skogen har også en spennende forhistorie, hvor Den Fredrikshaldske Kongevei (Oltidsveien) har ligget uberørt siden tidlig jernalder. Veien strekker seg fra Hauketo til Kolbotn. For de som er glade i å bade, er det kort vei til både Hvervenbukta, Ingierstrand, Katten og Nordstrand bad, som alle er blant Oslo sine mest populære badestrender. Det er flotte turstier til Hvervenbukta fra boligen. Kun en kort tur unna, finner du Sloreåsen Alpinbakke på Ljan, hvor en kan utfolde seg i alpine aktiviteter i vinterhalvåret. Shopping: Holmlia Senter byr på gode servicemuligheter, med blant annet dagligvarehandeler i Meny og Kiwi, apotek, vinmonopol, postkontor, minibank, lege og tannlege, frisør, café/restaurant, Deichmanske bibliotek og idrettshall med treningssentre og svømmehall. Hos Holmlia Frukt & Grønt finner du eksotiske råvarer med et bredt utvalgt av frukt og grønt og spennende smaker. Det er planlagt fornying av Holmlia Senter. Coop Prix ligger kun en kort spasertur fra boligen. For den mer shoppinginteresserte, tilbyr Lambertseter Senter gode muligheter. Senteret kan by på et bredt utvalg, med sine over 70 butikker. I tillegg er også Mortensrud Senter et godt alternativ. Eller hvorfor ikke ta toget til Kolbotn Senter og utforske mulighetene senteret har å byr på. Kulturhuset Kolben, har kino og arrangerer i tillegg konserter og forestillinger for folk i alle aldre.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektiv se www.tuer.no

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Holmlia sportsklubb tilbyr idrett for folk i alle aldre. Med sitt flotte idrettsanlegg med kunstgressbane og ballbinge, ligger forholdene til rette for mye gøy aktivitet. Legg gjerne søndagsturen til Søndre Ås gård, med både rideskole og stabburscafé. På gården har de hester, sauer, griser, haner og høner, påfugler og katter. Dette er en sikker vinner blant de små. I tillegg er det mange fine turområder i nærområdet, med blant annet kun en kort spasertur til Oslofjorden med sine flotte strender. Praktisk er det også et Actic og Lia treningssenter ligger rett ved Holmlia Senter. Her finnes også svømme- og idrettshall.

  Skolekrets
  Holmlia har et meget godt utvalg av skoler og barnehager. Rosenholm og Lusetjern barneskole ligger i beleilig avstand til boligen. For de noe mindre, finnes hele 5 barnehager i nærheten, både private og kommunale. For elever på ungdomstrinnet, ligger Holmlia ungdomsskole i nærheten. I tillegg ligger Toppåsen barneskole ikke langt unna. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder.

  Offentlig kommunikasjon
  Buss nr. 79 (Grorud T - Åsbråten - Åsbråten - Grorud T) går fra holdeplassen som ligger kun noen hundre meter fra boligen. Bussen tar deg til Holmlia Senter på kun 8 minutter. I gangfart tar det ca. 15 minutter å gå til senteret. Kollektivtilbudet fra Holmlia Senter er upåklagelig. Herfra kan en velge mellom både buss og tog, som tar deg i alle retninger. Med tog L21 (rushtidstoget) tar det kun 9 minutter inn til Oslo S, mens det vanlige rutetoget (L2) tar deg til byen på 12 minutter. I motsatt retning tar det litt i overkant av 20 minutter til Ski.

  Byggemåte
  Yttervegger i isolert bindingsverk, kledd med liggende trepanel. Takstein fra byggeåret. Lager/kryploft med adkomst fra gang i 2. etg. Lagerrom med skrågulv. Vinduer Vinduer fra byggeåret med 2-lags isolerglass. Vindu i hovedsoverom er defekt, og borettslaget har bestilt nytt vindu, som de montere. Utvendige persienner på soveromsvinduer. Dører Nyere inngangsdør fra 2018 i malt utførelse, og med glassfelt. Uteplassen Utgang til romslig terrasse på ca. 21 m². Det er montert nyere markise over deler av terrassen. Utvendige trapper Trapp med heller til inngangen. Gjerder Det er satt opp et gjerde i utkanten av tomten. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt av Rune Kristiansen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Rehabilitering av bad i 2. etg. og klosettrom i 1. etg. utført i 2005. Arbeid utført av Martinsen & Brodahl AS. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ny smøremembran ovenpå eksisterende gulv. (Eksisterende gulv i bad er klassifisert som godkjent membran) iht. BVN Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Montert automatisk strømmåler i 2018. Arbeid utført av Hafslund strøm. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Hafslund Nett: Kontroll av elektrisk anlegg Arbeid utført av Lys Teknikk. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? ZapTec lader i garasje i regi av borettslaget. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Etablert kryploft, godkjent av borettslaget 4. april 2001. Er det foretatt radonmåling? Ja. Utført av Gammadata.

  Innhold
  Her ønskes dere velkommen av en romslig, flislagt entré med praktiske oppbevaringsløsninger for sko og yttertøy. Stuen rommer både spiseplass og sofagruppe, og de store vinduene sørger for et lyst og trivelig oppholdsrom. Det separate kjøkkenet byr på god plass til å tilberede dagens måltider. Spisebordet finner sin naturlige plass med store vinduer som bakteppe. Videre byr etasjen på et praktisk toalettrom med vaskerom og bodplass vegg-i-vegg. Fra entréen går trapperommet opp til boligens 2. etasje. Her finner vi tre romlige soverom, alle med god plass til det man måtte trenge. To av rommene er utstyrt med garderobeløsninger. Badet er av god størrelse og byr på bade dusjhjørne og badekar. Varme vår- og sommerdager kan nytes i ro og fred på deres egne, skjermede uteplass. Her er det rom for flere sittegrupper, grill og det som hører til en uteplass. Fra terrassen er det også utgang til en hyggelig hage i flere nivåer. Hagen er godt skjermet med hekk og det er rikelig med planter og diverse vekster. I hjønet vokser det store rabarbra som kan brukes til så mangt, blant annet desserter og deilig saft. Videre finner vi store plantekasser med spiselige vekster. Her er det flotte solforhold som sørger for god vekst og et rikt planteliv. ________________________________ La oss høre med dem som kjenner boligen best, nemlig selger. Når kjøpte dere eiendommen? Høsten 2000. Hva var avgjørende for valget deres? Roligt område, rekkehus med stor hage og stort bad. Hvorfor skal dere flytte? Kjøpt nybygget bolig nær familie. Hva har dere likt spesielt godt med boligen og kommer til å savne mest? Usjenert uteplass og grønne områder rett utenfor døren. Hva har dere likt best med området? Nærhet til fritidsområder, Søndre Ås Gård og Hvervenbukta. Til slutt - beskriv boligen med tre ord! Romslig, stille og usjenert.

  Standard
  Kjøkkenet Tvis kjøkkeninnredning fra 2001 med kirsebærfronter og tre fronter med glassfelt. Benkeplaten er av laminat og har nedfelt oppvaskkum. Videre er det opplegg for oppvaskmaskin og ventilator over stekesonen. Det er satt inn ny glassplate på vegg ved komfyr. Baderom i 2. etasje Badet ble pusset opp i 2005 og har flislagte vegg- og gulvflater med underliggende gulvvarme. Badet er utstyrt med dusj med dusjvegger i glass, badekar, vegghengt klosett, servant og servatskap/speilskap. Vaskerom Vaskerommet ble pusset opp og flislagt av tidligere eier. Vaskerommet består av vegger med malt glassfiberstrie og et flislagt gulv. Videre er rommet utstyrt med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Toalettrom i 1. etasje Rommet ble pusset opp i 2005 og er utstyrt med vegghengt klosett og servant. Annet Det er felles varmtvann og oppvarming i borettslaget. Innvendige overflater Gulv med parkett og fliser i entrè. Vegger med hovedsakelig malt glassfiberstrie. Himling med tak-ess plater og panel. Innfelte downlights i tak i hovedsoverom, stue og entré/gang, Innvendige dører Hvite/glatte dører. Innvendige trapper Innvendig vangetrapp i trakonstruksjon med malte vanger og rekkverk. Furu trappetrinn. Registrerte avvik iht. tilstandsrapport TG 3 - Store eller alvorlige avvik Tomteforhold > Forstøtningsmurer Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Denne "muren" har brukslitasje, og skjevheter/utglidninger. Dette skal vurderes til TG-3 i rapporten. TG IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak Utvendig > Vinduer Vinduer har generelt bruks/værslittasje. Treg vrider på ett soveromsvindu. Stort vindu i hovedsoverom er tregt å åpne. Vinduer i hovedsak blir vurdert til TG-2 Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Brukslitasje på terrasse-gulv. Utvendig malingsavflassing på rekkverk m.m. Det er noe skjevheter i terrasse-dekke. Fundamenteringen er ikke stabil. Utvendig > Utvendige trapper Brukslitasje på trapp. Utvendig > Andre utvendige forhold Gjerde har generell bruks/værslittasje. Det vurderes til å være i grenseland mellom TG-2 og TG-3. Innvendig > Overflater Parkett har normal brukslitasje. Det er noe mer skade/slitasje på parkett i kjøkken. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom Det bemerkes at rommet ikke har fall mot sluk. Dette er et vaskerom, hvor det kommer svært lite vann-søl på gulvet, og rommet fungerer med dagens bruk. Forholdet skal bemerkes i rapporten. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom Ukjent membranløsning i gulvet. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Et sjekkpunkt i rapporten er at det skal måles og beskrive høydeforskjell fra overkant slukrist, og til overkant gulvfliser/membran ved dør. Hvis dette er under 2,5 cm. blir dette kommentert i rapporten. I dette badet er det målt til ca. 2 cm. Det bemerkes at gulvet utenfor dusjsonen har noe mindre fall en det som er beskrevet i preaksepterte løsninger i teknisk forskrift. Det er fall mot sluk i dusjsonen, så badet fungerer med dagens løsning. Men avvik kommenteres. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Vegger: Vurdering basert på alder. Anbefalt brukstid for smøremembraner er ca. 20-30 år. Smøremembran som er over 15 år, blir vurdert til TG2 i rapporten. Dette badet er nå ca. 18 år gammelt. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Sveiset banemembran har en forventet brukstid på ca. 30-40 år. Sveiset banemembran som er over 20 år, vil bli vurdert til TG-2. Dette badet er nå ca. 18 år gammelt, og gulvmembranen blir derfor vurdert til TG-1. Sluk: Vurdering basert på alder. Anbefalt brukstid for plastsluk er normalt ca. 50 år. Hvis mer en halvparten av forventet brukstid er oppbrukt, vil rør-opplegg blir vurdert til TG-2. Dette sluket er så langt jeg kjenner til fra byggeåret, og er nå ca. 37 år. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom Det er montert innbygget klosett-sisterne for klosett. Prinsippet er at lekkasjevann fra vann-installasjoner, i dette tilfellet klosett-sisternen, skal synliggjøres ved en evnt. lekkasje. Dette gjøres normalt med en avrenningsspalte i overgang gulv/vegg under klosett-skålen. Det forutsettes da at innkassingen er innvendig fuktsikret. Da dette rommet ble oppusset var det mye usikkerhet rundt dette punktet, og det ble ofte ikke utført. I følge instruks, skal dette forholdet bemerkes. Tekniske installasjoner > Vannledninger Vann-rør fra badekar er ført igjennom vegg. Denne rør -gjennomføringen er med eldre kobber-rør, og er ikke tettet. Det er veldig vanskelig å gjøre denne gjennomføringen tett. Vaskerom: Vann-rør for varmtvann heger "fritt", og er ikke festet/klamret. Rør i bad er tilkoblet inne innkassing for klosettsisterne. Det bemerkes at det er vann-koblinger som ligger skjult inne i en veggkonstruksjon. Vurdering er basert på alder for de eldre kobberrørene. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for røranlegg er oppbrukt. Det er ingen kjente lekkasjer, men man må være klar over rørenes alder. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Levetid: Anbefalt brukstid for avløps-rør i plast er ca. 50 år. Vurdering: Avløpsrør i plast over 25 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2. Disse rørende er nå ca. 37 år, og vurderes til TG-2. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er ikke avtrekk fra vaskerommet. Det er en ventil som går inn i klosett, som har avtrekk. Denne løsningen gir ikke særlig effekt. Tekniske installasjoner > Vannbåren varme Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Sikringskap med automatsikringer. Strøm-måler montert i 2018. I hovedsak skult el-anlegg i boligen. Det anbefales alltid kontroll av el-anlegget da takstmannen ikke har autorisasjon innen kontroll av el-anlegg. Dette blir vurdert med TG-2 i rapporten. Vurdering med TG-2 betyr nødvendigvis ikke at det er vesentlige feil/mangler ved anlegget, men dette må kontrolleres av fagpersoner.

  Innbo og løsøre
  Kjøleskap og frysere på vaskerom, vinskap i bod og hvite IKEA skap i gang/gjesterom/kontor, medfølger ikke salget. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger bruksrett til garasjeplass i felles garasjeanlegg. Garasjeanlegget ligger innerst i Bjørn Bondes vei, ved snuplassen.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Polisenummer
  86139296

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)

 • Oppvarming
  Radiatorer tilkoblet sentralt fyring fjernvarme. Elektrisk gulvvarme i gulv i entré og på bad i 2. etasje.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene. I månedene mai, juni, september og november påløper det eiendomsskatt for enkelte leiligheter i borettslaget. Dette fremkommer som egen spesifikasjon på felleskostnadene i disse månedene.

  Formuesverdi primær
  1366207

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  5191587

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 1988. Vi gjør oppmerksom på at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men dagens planløsning fraviker fra disse. I denne leiligheten er en del av uteboden, innlemmet ved vaskerommet. Dette forholdet er ikke byggemeldt.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig tilknyttet.

  Regulerings- og arealplanner
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale.

Lars Berge

Megler

Lars Berge

48 99 20 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev