aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til ikoniske Vinslottet på Hasle: En lekker fabrikkleilighet med et særegent preg som kombinerer det moderne med det industrielle

Lekker studioleilighet med hems, generøs takhøyde og unike detaljer. Vannbåren varme. Heis. Garasjeplass m/lader

 • BRA 36 m²
 • OMKOSTNINGER111 342
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 361 342
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 020
 • AREALP-rom 36 m²
 • FELLESKOST./MND1 651
 • TOMT12 372 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 250 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  110 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  111 342,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 361 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Àkonto oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostandene, i tillegg til vannbåren varme i alle gulv med unntak av hems

Bøkkerveien 12D, Oslo

 • Velkommen hjem
  Fra felles inngangsparti har du enkel adkomst via heis, men dersom du ønsker å ta trappene kan du stoppe i byggets 2. etasje. Du åpner inngangsdøren og ønskes velkommen inn til det som kan bli ditt neste hjem! En hyggelig, lys entré med flott en-stavsparkett på gulv. Garderobeskap som medfølger. Her er det plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko før du trer videre inn i boligen. I tillegg disponeres det en bod i samme etasje på ca. 10 kvm.

  Stue
  Gå videre inn fra inngangspartiet og du kommer inn til boligens sosiale samlingspunkt, den åpne stue- og kjøkkenløsningen. For et fantastisk rom! Takhøyden (3,66m) og det store fabrikkvinduet som kan åpnes i full bredde er flotte egenskaper og detaljer i rommet. Stuen er enkel å innrede med flere muligheter for plass, for både spisebord og sofagruppe.

  Kjøkken
  Den åpne løsningen mot stuen gir deg mulighet til å være sosial også når du lager mat. Kjøkkeninnredning med glatte fronter, laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin samt kjøl/frys som medfølger. Automatisk vannstopper og komfyrvakt er montert. Ventilator med avtrekk.


  Bad
  Pent, flislagt bad med varme i gulv. Baderomsinnredningen består av benkeskap med glatte fronter i høyglanset utførelse, servant, speil og belysning over servant. Videre er det vegghengt toalett samt dusj med innfellbare dører i herdet glass. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekk i himling tilknyttet balansert ventilasjonsanlegg.

  Hems
  Takhøyden i oppholdsrommet er godt utnyttet ved at det er satt opp en praktisk hemsløsning på ca 7 kvm. Denne benyttes i dag som soveplass. Flotte detaljer som sort trapp og gelender som står i stil med resten av leiligheten.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. For utfyllende informasjon vedrørende kostnadsestimat, tiltak mm. henvises det til tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler ved spørsmål.

  Forhold som har fått TG2:

  Elektrisk anlegg: Ved arbeid utført på elektrisk anlegg etter 1999, skal samsvarserklæring foreligge. I dette tilfellet mangler samsvarserklæring på el installasjon i leiligheten, og det er derfor gitt TG 2. Det anbefales at anlegget kontrolleres av en el. - takstmann. Tilstandsvurdering er basert på alder og enkle observasjoner, da undertegnede ikke har spisskompetanse på området.

  Bad dokumentasjon: Det er krav til at det skal utarbeides FDV dokumentasjon (forvaltning, drift og vedlikehold) på bad som rehabiliteres eller bygges nye etter 2010. I dette tilfellet foreligger det ikke FDV dokumentasjon på badet og det er derfor gitt TG 2.
 • Eiendommen ligger fint til mellom Hasle og Løren i Oslo, et hyggelig boområde hvor du finner stort sett alt du trenger i hverdagen i kort gåavstand. Krydderhagen er et spennende boligprosjekt, med Løren, Hasle og Økern som nærmeste nabo! Byområdet Hasle er kanskje mest kjent for sine rikholdige krydderlager i forbindelse med Vinmonopolets produksjon. Vinslottet og Krydderhagen har blitt en fantastisk grønn og moderne hageby, med hyggelige tun og store grønne fellesarealer. Vinslottet er pusset opp og blitt et populært samlingspunkt og nærsenter på Løren. Her kan du bo godt i vakre og rolige, men likevel sentrale omgivelser.

  Løren og Hasle har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et svært moderne og flott opparbeidet område med store grønne lunger og et variert servicetilbud. Her bor man godt i trygge og barnevennlige omgivelser.

  Her er det kort gangavstand til et rikt servicetilbud og flotte grøntområder. Innenfor ca. 450 meter radius er både Løren og Hasle T-banestasjoner som tar deg begge retninger inn mot byen, i tillegg til flybuss og flere andre busslinjer. Det er gangavstand til Løren via nyåpnet gangbro like i nærheten og Hasle Torg er kun 7 minutters gange fra boligen.

  Dagligvarehandel og servicetilbud
  Dagligvarehandlene kan du gjøre hos Spar inne på Vinslottet, Kiwi på Frydenberg, Meny på Løren Torg eller Coop Mega på Hasle torg. Av søndagsåpne butikker har du Bunnpris ved Løren T-bane ca. 5 minutter unna til fots og Løren frukt og grønt i Lørenveien.

  Videre er det en rekke spisesteder på Vinslottet som Hasle Gastropub, W.B Samson bakeri og pizza og Fish sushi. Hasle Gastropub holder til i store hyggelige lokaler med lun belysing og fine sittegrupper. Ta med venner på en burger til middag og avslutt kvelden med dart og shuffleboard. På W.B Samson har de en lett og trivelig atmosfære og her får du tak i ferske bakervarer til helgekos, i tillegg til at det serveres deilig italiensk pizza. Flere av stedene har uteservering om sommeren. Sugar & Spice ligger også i 1.etasje med utgang fra utsiden av Vinslottet. Her serveres det Asian Street Food i grønne og frodige lokaler.

  Ser du den høye pipa utenfor Vinslottet finner du Pipa kafé og vinbar. Her serverer de enkle og delikate matretter og stedet er perfekt for en helgebrunsj med noe godt i glasset og en deilig avokadotoast. Vis-á-vis Pipa er Petter Stordalens "Quality Hotel HasleLinje" i ferd med å bli ferdig. Dette blir et konferansehotell med a la carte restaurant og akevittbar som vil være åpent for publikum.

  STERK Helse holder også til i Vinslottet og har privat legevakt som er åpen alle dager. Videre har du flere frisørsalonger, Synsam, Kitch'n, Apotek 1 og ikke minst interiørbutikken Houz i bygget.

  På Løren er det også en hyggelig handlegate med ytterligere tilbud som gatropuben Fryd Løren, blomsterbutikk, dyrlege, legesenter, Lørenklinikken, Min hudklinikk, Sterk trening og Zaga hårstudio. Flere tilbud åpner her etter hvert som prosjektene i Lørenveien ferdigstilles.

  Det er gangavstand til Økern som er i sterk utvikling med planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. Økern Portal er nytt bygg som kombinerer kontorlokale med næringsvirksomhet. Det bygges i tillegg flere nye kontorbygg i tillegg til to hoteller i nærområdet.

  Hasle torg ligger også i kort gangavstand fra boligen. Her finner du nærmeste Vinmonopol, Floriss, apotek, SATS, Baker Hansen, kiosk, nille, dyrebutikk, frisørsalong og den moderne nabolagsbaren LUN som er startet opp av Kenneth Simonsen, Atle Antonsen og Frode Jacobsen.

  For de aktive
  Dette er det perfekte området for deg som liker å kombinere det urbane liv med fritid og aktivitet. Området byr må både idrettsplasser, treningssentre samtidig som marka ikke er for langt unna. Er du sporty er det ikke noe problem å komme seg i marka til fots, tar du bilen er du er på et blunk. Fra Årvoll og Grefsen er det milevis med lysløyper innover i skogen.

  På Løren finner du STERK treningssenter, Condis ligger på Økern og du finner SATS på Hasle torg.

  Norges største tennis-anlegg ligger også på Hasle.

  På Løren i Lørenveien 64 er det planer om å bygge en stor offentlig aktivitetspark med flerbrukshall. Parken er tiltenkt til å bli en møteplass, balløkke og lekeområde for større barn. Flerbrukshallen skal bli integrert i terrenget, som vil si at taket til flerbrukshallen skal være en aktiv del av parken.

  Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark består av to kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Det er også taekwondo, wushu og andre kampsportklubber i området.

  Skole/barnehage
  Det er flere barnehager og skoler i nærheten av leiligheten, og nærmeste barnehage befinner seg i naboblokken. Boligen tilhører Sinsen skolekrets. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Frydenberg ungdomsskole og Wang Ung. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Bjerke og Kuben videregående.

  Kollektivtransport
  Innenfor ca. 450 m i radius ligger både Løren t-bane som tar deg inn mot byen fra vest (via Nydalen) og Hasle t-bane som tar deg inn til sentrum. I tillegg er det også kort gangavstand til flybuss og flere busslinjer.

  Tidsavstander med bil
  Med bil fra Vinslottet tar det ca.:
  7-8 minutter til Storo og Nydalen (Handelshøyskolen BI).
  10-12 min til Oslo S.
  35 min til Oslo Lufthavn.

  Tidsavstander med t-bane
  Fra Løren
  4 min til Storo Senter
  6 min til Nydalen (Handelshøyskolen BI)
  14 min til Majorstuen

  Fra Hasle
  8 min til Jernbanetorget
  11 min til Nationaltheatret
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Bygningen er opprinnelig et industribygg oppført i 1933, og rehabilitert, modernisert og ombygget til leiligheter i 2020. Bygningen har grunnmur i betong. Yttervegger med bærende konstruksjoner i stål og betong. Fasader er pusset og malt og forblendet med teglstein. Yttertak i flatt oppforet dekke, tekket med takpapp/folie. Felles trapper i betong. Etasjeskiller i betong.

  Vinduer med trelags isolerglass fra ombyggingsår
  Entrèdør i brannklasse El-30 med 43 desibel lydmotstand
  Profilerte innvendige dører

  Overflater innvendige gulv er lagt med enstavs parkett
  Overflater innvendige vegger er pusset og malte overflater. Sparklet og malte plater
  Overflater himlingbestår av malte betongelementer i stue og hems. Sparklet og malte plater i entré.

  VVS:

  - Ledningsnett for vann i rør-i-rør systemer med fordelerskap på bad
  - Dreneringsrør fra fordelerskap med utløp i bad
  - Avløpsrør i plast
  - Leilighetens hovedstoppekraner for varmt- og kaldtvann er lokalisert i fordelerskap på bad
 • 2.et: 36 Bra

  Hems med gulvareal på 7 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Bad, entré, stue/kjøkken
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vannbåren gulvvarme i alle gulv med unntak av hems tilknyttet felles varmeanlegg. A-konto fyring
 • Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning er montert med avtrekk i bad og kjøkken samt luftutførsel i oppholdsrom.
 • Garasjeplass 53EL medfølger leiligheten.
  -Parkering for boligene ligger i felles parkeringsanlegg i kjeller. Parkeringsplassene til boligseksjonene er organisert som tilleggsdeler til de enkelte seksjonene.
  -Det er et antall parkeringsplasser i sameiet som er særlig tilrettelagt for bevegelseshemmede. Disse plassene er forbeholdt beboere som har et dokumentert behov for tilrettelagt plass. Forutsatt at vedkommende selv har kjøpt garasjeplass eller bruksrett til garasjeplass, har en sameier med dokumentert behov krav på å disponere en særlig tilrettelagt plass som er tildelt en annen sameier uten slikt behov. Sameierne skal da bytte
  plasser så lenge et dokumentert behov foreligger.
  -Ladepunkt for el-bil som ikke allerede er installert av utbygger, kan bare installeres etter godkjennelse fra styret.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Forretningsfører: Enqvist Eiendomsdrift AS
 • Sameiet består av 223 seksjoner. Sameiet Bygg 01 Vinslottet er registrert i foretaksregisteret med organisasjonsnummer 923.881.395 og ligger i Oslo kommune. Sameiet er organisert etter de bestemmelser som følger av Eierseksjonsloven og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for seksjonseierne. For mer info om sameiet besøk sameiets nettside: https://www.sameietvinslottet.no

  Blomsterbed
  Beplantning i fellesarealene/indre rom vil tas hånd om av sameiets gartner. Enkelte beboere i indre gårsdsrom har bed som skiller privat terrasse og fellesarealet. Disse regnes som fellesareal og tas hånd om av sameiets gartner. Noen beboere har delte bed som skiller de private terrassene. Styret anbefaler at naboer går sammen og blir enige om hva som skal plantes i disse bedene.

  Vaktmester
  Vaktmester er bl.a. ansvarlig for oppfølging av fellesarealer og uteområder. Vaktmester vil ikke være tilgjengelig for gjøremål i privat enhet. Beboere på 5 og 6 plan gjøres oppmerksomme på at vaktmester til tider kan befinne seg på terrasse for oppfølging av ventilasjonsanlegg eller snømåking av rømningsveier.

  STYRETS ARBEID I 2021
  -Avvikling av gartneravtalen med Toma og innhenting av ny leverandør av gartnertjenester med sesongoppstart i april 2022.
  -Innhenting av internettleverandør til garasjen
  -Oppfølging av portalen for elbil-ladere
  -Fulgt opp vannlekkasjer
  -Innhentet tilbud fra flere leverandører og videreført fuglesikring.
  -Byttet ut heller med gress i deler av indre gårdsrom.
  -Møte med arkitekt og innhentet tilbud for arbeid knyttet til solskjerming.
  -Møte med nabosameiene i Krydderhagen om tiltak for å redusere kjøring på gangveien
  -Dialog med Plan- og bygningsetaten og Byantikvaren vedrørende varsel om bygningsmessige endringer gjort på takterrassene.
  -Oppfølging av sameiets serviceavtaler for ventilasjon, heis, dører og låser, vask av fellesareal, vindusvask, brann og vaktmestertjenester.

  Årsregnskap for 2021
  Regnskapet, som viser et overskudd på kr 769 354 og en egenkapital på kr 3 157 607, ble fastsatt som sameiets regnskap for 2021.

  Spørsmål og svar fra styret
  Holder dere for tiden på med noe rehabilitering i sameiet som er av betydning?
  -Vinslottet sto ferdig i 2020 så det er ikke behov for rehabilitering i sameiet på en stund, kun løpende vedlikehold. Garantitiden for ny bolig er heller ikke utløpt.

  Er det planlagt økning av fellesgjeld eller felleskostnader?
  -Vi har ingen planer om å øke felleskostnadene per nå.

  Har dere noen rettslige konflikter av betydning?
  -Vi har ingen pågående rettslige konflikter av betydning.

  Praktiserer dere dugnad, isåfall hvor mange ila. et år?
  -Vi har ikke hatt dugnad siste året, men det kan være vi gjeninnfører en vårdugnad neste år om årsmøtet ønsker det
  .
  Hva er status på TV/Internett, jeg vet det er inkludert i dag. Hvor lenge gjelder avtalen?
  -Avtalen med Homenet løper ut i november. Vi har innhentet tilbud fra flere tilbydere og skal gjøre en spørreundersøkelse blant beboere for å kartlegge ønsker og behov før vi tar beslutning om ny leverandør. Om vi bytter leverandør er det for at det skal være bedre og billigere for beboerne. Det som er inkludert i dag er kun opplegg/utstyr. Internett- og tvavtale må tegnes av den enkelte seksjonseier.

  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er ikke tillatt iht. sameiets vedtekter
 • Tryg Forsikring
  Polisenummer: 8063670
 • Formuesverdi som primærbolig kr 893 794 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 217 658 per 31.12.21
  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi, som ikke har latt seg fremskaffe.
 • 1 650,63 pr. mnd. Månedlige kostnader:
  Grunnpakke HomeNet kr 9,00
  Andel felleskostn. bolig etter eierbrøk kr 1 257,00
  Akonto fyring kr 266,00
  Internett ladestasjon kr 18,63
  Parkering bolig kr 100,00
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 6 077,75,- pr. 31.12.21.
 • Det er per __ ingen lån i sameiet.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
  Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Vi gjør oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Les mer på https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
 • Bøkkerveien 4-12 - Ombygging av sentralanlegg til boliger og kjøpesenter - Ferdigattest - 2020.pdf
  Bøkkerveien 4-12 - Ombygging av sentralanlegg til boliger og kjøpesenter - Ferdigattest - 2020.pdf
 • Ved eventuell utleie av eierseksjonen eller hybel har seksjonseierne ansvar for å pålegge leietaker(ne) å sette seg inn i vedtektene og trivselsreglene.
  -All utleie eller bruksoverlating skal meldes til forretningsfører på post@enqvist.no med kontaktinformasjon på leietakere.
  -Korttidsleie er begrenset til 60 døgn i året. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. (Jf. eierseksjonsloven § 24)
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Noe oppgradering/moderniseringsbehov for å tilfredsstille dagens krav til standard må påregnes mtp. alder og som en naturlig del av en bygnings aldringsprosess
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • 2015/139893-1/200 Best. om vann/kloakkledn.
  16.02.2015
  Gjensidig rett til å ha liggende stikkledninger for vann og avløp med nødvendige kummer, fjernvarmeledninger og avgreningsrør og andre nødvendige kabler/installasjoner
  Bestemmelse om adkomstrett
  Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra kommunen
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-124/235
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2015/154101-1/200 Erklæring/avtale
  19.02.2015
  Rettighetshaver:HASLE LINJE INFRASTRUKTUR AS
  Org.nr: 985073694
  Plikt til å erverve eierskap og hjemmel til hele eller deler av gnr. 124 bnr. 247 og/eller gnr. 124 bnr. 26 i Oslo kommune
  Bestemmelser om realsameie
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-124/235
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2016/33341-12/200 Erklæring/avtale
  13.01.2016
  Rett til gjensidig bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/garasjeanlegg
  Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-124/235
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2016/359614-3/200 Best. om adkomstrett
  22.04.2016
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:259
  Bestemmelse om reprasjon og vedlikehold
  Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo Kommune
  Overført fra: 0301-124/235
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2021/945708-1/200 Pantedokument
  03.08.2021 12:41
  BELØP: NOK 2.450.000
  Panthaver:SBANKEN BOLIGKREDITT AS
  Org.nr: 915287662
  Elektronisk innsendt

  2022/353563-1/200 ** Massetransport
  31.03.2022 09:57
  Fra:SBANKEN ASA
  Org.nr: 915287700
  Til:SBANKEN BOLIGKREDITT AS
  Org.nr: 915287662
  Elektronisk innsendt

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Området er regulert til blant annet forretning/kontor, bolig/barnehage, park,midlertidig anlleggsområde og gatetun.
  Herværende gård er regulert til Bolig/forretning/undervisning/ institusjon(kultur)/forsamlingslokale annen off. el. priv tjenesteyting under S-4597 datert 24.08.11. Reguleringsbestemmelser og reguleringskarter innhentet og oppbevares på eiendomsmeglers kontor. Utleveres på forespørsel.
 • Gnr. 124 Bnr. 235 Snr. 211 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastprius tilsvarende kr 35.000.-av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15.900 -, oppgjørshonorar kr 4.375,- og visninger kr 2.500, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 29.000,- . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Juni Andrea Haugan
Rebekka Rønning

Megler

Rebekka Rønning

90 07 02 76

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev