aktiv-eiendomsmegling

OSLO Brageveien 5B

Attraktivt næringsokale med god eksponering og perfekt for egenbruk. Sentral beliggenhet.

  • kr 4 450 000
  • BRA-i 55 m²
  • Prisantydningkr 4 450 000
  • BRAP-rom 55 m²
  • Omkostningerkr 113 510
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 605 313
  • ObjektstypeButtikslokale
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1907
  • Felleskostnader pr. mndkr 3 116
  • Tomt -
  • Eierform tomtEiet
  • 4 450 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 41 803 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 4 491 803 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 112 270 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 113 510 Omkostninger totalt 123 910 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 126 710 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 605 313 Totalpris. inkl. omkostninger 4 615 713 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 618 513 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Spennende næringsslokale på Adamstuen med fleksible muligheter for utleie og egenbruk. Lokalet kan enten brukes som ett stort lokale eller deles opp i to separate enheter. Estimert leiepris: 22 000 kr + felleskost. Ved oppdeling i to lokaler: Lokale 1: 15 000 kr, inkl. felleskost. Lokale 2: 18 000 kr, inkl. felleskost. Totalt: 30 000 kr + felleskostnader ved leie av begge lokaler. Lokalet er lyst og innbydende. Alle overflater er malt og gulvbelegg er nylig skiftet til vinylplank fra Kærsh. Her ligger det også klart avløp til eventuell kjøkkentilkobling, noe som gir muligheter for ulike bruksområder. Vinduer er malt utvendig.

Brageveien 5B, Oslo

  • BRA
    55m²

    BTA
    66m²

    Beliggenhet
    Lokalet har en attraktiv og sentral beliggenhet på Bislett/Adamstuen i et populært og veletablert område. Utenfor døren finner du alt av fasiliteter som kaféer, restauranter, dagligvareforretninger, vinmonopol, offentlig kommunikasjon og grøntarealer. Adamstuen torg ble oppgradert i 2011, og her finnes blant annet hyggelige kaféer, grønnsakshandel, Baker Hansen, Oslo Raw og to sushi-restauranter. I umiddelbar nærhet ligger Bislett og Thereses gate som byr på blant annet Kaffebrenneriet, Godt brød, apotek, flere dagligvarebutikker, Vinmonopolet, St. Lars, Åpent Bakeri og Laundromat, samt andre koselige kaféer, butikker og restauranter. Thereses gate har nettopp blitt betydelig oppgradert og har fått et stort løft. Det er lagt inn nye trikkeskinner som er tilpasset stillegående trikker som Oslo kommune innførte i 2020. God offentlig kommunikasjon med flere trikkeholdeplasser i umiddelbar nærhet, som tar deg effektivt til sentrum, Oslo S, Ullevål Sykehus, Blindern, Veterinærhøgskolen og Høgskolen i Oslo. På Bislett finnes bussholdeplass for 21-bussen som tar deg til Grünerløkka, Sagene, Torshov, Solli Plass, Aker brygge/Tjuvholmen. I nærområdet har du et stort utvalg av dagligvarebutikker. Innen et par minutters gange når du Joker, Coop Ekstra, Kiwi og Bunnpris. Kun en liten spasertur til St.Hanshaugens nisjebutikker og kaféer som bl.a. Gutta på haugen, Pascal, Smalhans og Java kaffe- og vinbar. Få minutters gange også til sentrum og Majorstuen med Norges mest kjente handlegate Bogstadveien/Hegdehaugsveien. Idioten er kun et stenkast unna leiligheten og blir hyppig brukt av beboere i området under sommermånedene.

    Adkomst
    Lokalet har direkte adkomst fra gaten.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

    Konstruksjon
    Bygning generelt Bygningerkan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsnett. Elde og utidsmessighet kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll. Grunnmurskonstruksjon Støpt ringmur i tegl/betong. Ytterveggskonstruksjon Pusset og malte teglkonstruksjoner. Utvendige dører og vinduer Vinduer med enkle glass. Inngangsdører er B-30 kvalitet. Forblendet dør er ikke kontrollert. Innvendige overflater gulv Betong gulv med vinylplank som gulvbelegg. Undergulv i betong har ujevne nivåer med svanker. Innvendige dører og vinduer Dør til bakgangen er en malt tredør, B-30. Sanitær primæranlegg Tilgang til wc i bakgangen. Pen wc med toalett. Flislagt gulv og dels flislagte vegger. Det er innlagt tilførsel for kaldt vann i lokalet samt avløp for kjøkken. Elektrisk primæranlegg Det elektrisk anlegget er ikke kontrollert av takstmannen, da dette krever egen autorisasjon. Det er registret at det er automatsikringer til seksjonens el anlegg. Elektrisk varmeanlegg Varmen er basert på frittstående elektriske stråleovner. Annet Det er en liten bod i bakgangen som seksjonen disponerer. Denne er beregnet på stedet til å være ca.1,2 kvm. Det er bredbånd innlagt i gården. Det er felles brannvarslingsanlegg i bygget.

    Innhold
    Seksjonen består av lokale i 1. etasje fordelt på to rom. Seksjonen disponerer i tillegg WC og bod i sameiets fellesareal.

    Standard
    Pene, lyse lokaler.

    Eeindommens potensiale
    Hyggelige og lyse næringslokaler med sentral og god plassering på Fagerborg. Lokalene er en typisk "gammel melkebutikk" og det var opprinnelig to lokaler som nå er slått sammen til et. Lokalene kan enkelt settes tilbake til to separate lokaler ved og lukke åpningen i skilleveggen og å fjerne en veggplate der den ene inngangsdøren er forblendet på innsiden. Lokalet disponerer et toalett med servant i felles bakgangen i kjelleren. God eksponering mot trafikkert gate. Det har tidligere vært en velværeklinikk i lokalene men de egner seg godt til frisør, agenturer, arkitekter og konsulenter.

    Parkering
    Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

    Diverse
    Lån: Annuitetslån nr. 8398.71.81802 i Handelsbanken Nominell rente 7,700 % p.a., effektiv rente 8,210 % p.a. Restsaldo pr. 18.09.24 er kr 743 083,-. Lånet innfris 01.02.2034. Lånet er omfattet av en administrativ IN-ordning, hvor den enkelte gis mulighet til å innfri sin andel av lånet etter gitte regler. Merk imidlertid at innfrielse av fellesgjeld av banken vil bli ansett som en regulær ekstraordinær nedbetaling av sameiets låns hovedstol, uten at banken gir aksept for at seksjonseiere som innfrir sin andel blir fritatt for sitt debitoransvar. Dette betyr at alle nåværende og fremtidige seksjonseiere, også for de seksjoner hvor fellesgjelder er innfridd, risikerer å måtte dekke sin forholdsmessige andel av sameiets betalingsforpliktelser ved mislighold. Enqvist Boligforvaltning AS påtar seg intet ansvar for eventuelle konsekvenser for Eierseksjonssameiet, seksjonseierne eller seksjonseiernes rettsetterfølgere av dette.

    Beskrivelse av tomt
    Tomten benyttes i sin helhet til bygget og fortau.

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming.

    Energiklasse
    unknown

  • Info om eiendomsskatt
    Det gjøres oppmerksom på at det kan påløpe eiendomsskatt på eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt.

    Info leieavtaler
    Det er ingen aktive leieavtaler i lokalet p.t.

  • Ferdigattest/brukstillatelse
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/216/3/2: 01.03.1930 - Dokumentnr: 902436 - Best om garasje/parkering Overført fra: Knr:0301 Gnr:216 Bnr:3 Gjelder denne registerenheten med flere 13.11.1991 - Dokumentnr: 60717 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Næring Sameiebrøk: 72/1639 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 20 SEKSJONER

    Ferdigattest/brukstillatelse datert
    Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. 

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er i dag regulert til næring/bolig med tilhørende anlegg med reguleringsbestemmelser jf. reguleringsplan S-2255. Det anbefales å sette seg inn i pågående plan- og byggesaker samt bruksområdene til lokalene under planinnsyn på Oslo kommunes nettsider.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  • Lovanvendelse
    Forbehold i salget solgt som den/det er - AS-IS Salg av næringsseksjoner anes som næringssalg og det forutsettes at kjøper har tilstrekkelig kunnskap til å vurdere objektenes tilstand, evt at det medbringes fagkyndige til visning som kan vurdere tilstanden til salgsobjektene. Lokalene selges "as is" og kjøper har full risiko og ansvar for evt. mangler som avdekkes i lokalene. Dette må hensyntas i budgivningen. Oppdraget reguleres i henhold til Lov om eiendomsmegling av 29.06.2007 nr. 73. Lovens § 1-3 og forskriftens § 1-2 fravikes for dette oppdraget. Eiendommen og dens tilbehør overtas "AS-IS" som den/det er, jfr. avhendingsloven § 3-9. Kjøper fraskriver seg, så langt gjeldende rett tillater det, enhver rett til å gjøre krav gjeldende mot selger som følge av at salgsobjektet ikke er som det skal være, i medhold av avhendingsloven § 3-7, 3-8 og 3-9, andre regler om ansvar for uriktig og manglende opplysninger og ethvert annet lovfestet eller ulovfestet grunnlag, herunder regler om ansvar for uriktige og manglende opplysninger etter avtaleloven. Alle interessenter og kjøper vil bli vurdert som profesjonell og kjøpers reklamasjonstid begrenses derfor til 6 mnd. etter overtakelsen. Dette avviker fra avhendingslovas bestemmelser hva gjelder kjøpers reklamasjonstid. Informasjonen i denne salgsoppgaven med vedlegg er godkjent av selger og bygger på takstrapport/vedlegg til salgsoppgave og forutsettes gjennomgått i detalj før bindende bud inngis. Eiendommene forutsettes besiktiget, og det anbefales at kjøper selv kontrollerer eiendommenes tekniske tilstand ved bruk av egne fagfolk, samt at man gjennomgår leiekontrakter der det er relevant og annen relevant informasjon om eiendommene. Alle opplysninger i denne salgsoppgaven med vedlegg er tilrettelagt og bearbeidet av megler etter beste skjønn, men megler kan ikke ta ansvaret for at informasjonen er riktig eller fullstendig. Enhver som investerer i næringseiendom, må på egen hånd forsikre seg om at opplysningene er riktige og fullstendige. Megleren fraskriver seg ethvert ansvar for tap som følge av opplysninger som er misvisende, feilaktig eller ufullstendig, samt tap som på annen måte måtte oppstå som følge av investeringen. Selger er ikke kjent med ufullstendigheter eller feil i rapporter som er utarbeidet av tredjemann. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Megler eller selger har ikke kontrollmålt eiendommen. Et eventuelt arealavvik vil ikke gi kjøper rett til reklamasjon. Kjøper kan ikke gjøre gjeldende enkeltstående brudd / reklamasjoner som medfører tap på mindre enn 2 % av kjøpesummen og kjøper kan heller ikke gjøre krav gjeldende med mindre Kjøpers samlede krav overstiger 10% av kjøpesummen.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. kjøper beskrivelse
    4 450 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 41 803 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 4 491 803 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 112 270 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 113 510 Omkostninger totalt 123 910 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 126 710 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 605 313 Totalpris. inkl. omkostninger 4 615 713 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 618 513 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    113510

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev