aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Brettevilles gate 17 og denne herlige leiligheten!

OSLO Brettevilles gate 17 219

Gjennomgående og stor 2(3)-roms - Sydvendt balkong - Bad 2021 og stort, separat kjøkken - V.V, fyring & fibernett inkl.

 • kr 5 000 000
 • BRA 63 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 5 000 000
 • Omkostningerkr 21 578
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 208 912
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformAksje
 • Byggeår1 933
 • Soverom1
 • ArealP-rom 63 m²
 • Andel fellesgjeldkr 187 334
 • Felleskostnaderkr 4 312
 • Tomt6 597 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 000 000 (Prisantydning) 187 334 (Andel av fellesgjeld)   5 187 334 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 3 700 (Noteringsgebyr forretningsfører) 9 178 (Transportgebyr)   21 578 (Omkostninger totalt)   5 208 912 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til denne nydelige leiligheten! Dette er en stor, lys og pen leilighet, fint beliggende i byggets 3. etasje. Boligen har store og gode rom, hvor det enkelt å innrede etter både ønske og behov. Flere i aksjelaget har også flyttet kjøkkenet ut i stuen, og på den måten etablert et soverom til. Leiligheten ligger i et meget populært og veldrevet aksjelag, med omfattende og god vedlikholdshistorikk. Kort fortalt: - Gjennomgående og praktisk planløsning - Bad fra 2021 og kjøkken fra 2015 - Sjarmerende, originale tregulv - Fibernett, varmtvann og fyring (bergvarme) inkl. - Frodige bakgårder, oppgradert i 2021 - Barnevognsskur, sykkelboder, gjesteleilighet og fellesvaskeri - Bredt kollektivtilbud - Mulighet for leie av garasjeplass i nabobygg. Se eget punkt i salgsoppgave for mer info

Brettevilles gate 17 219, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  3. etasje: 63 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 63 kvm Leiligheten inneholder entré/gang, baderom, kjøkken, stue og soverom I tillegg disponeres en bod på ca. 5,7m2 i felles kjeller.  Tomt
  6597m²

  Beskrivelse av tomt
  Det er felles bakgårdsanlegg som er pent opparbeidet med gressplener, beplantning, trær, lekeapparater og sittegrupper.

  Beliggenhet
  Boligen ligger i et attraktivt boligområde på Sandaker/ Øvre Torshov i Oslo, med kort gangavstand til handlegater, kafeer, et variert servicetilbud og god offentlig kommunikasjon. Selv om området er meget sentralt, er det likevel rolig og barnevennlig. I gangavstand fra boligen er det flotte park- og friområder som blant annet Torshovparken og Muselunden. Det er få min å gå til Akerselva, hvor det er bilfri gang- og sykkelvei helt fra sentrum, opp til marka og Maridalsvannet. Ta gjerne turen til Grefsenkollen, hvor du finner alpinbakke og mange kilometer med tur- og skiløyper innover marka. Området har et godt sports- og aktivitetstilbud. I Torshovparken er det mulighet for aking om vinteren, og sommerstid er det mulighet for ballspill på sandvolleybane og basketbane. Går du gjennom parken kommer du til Lilleborgbanen med bl.a. fotballbane, lekeplass, skøytebane, tennisanlegg og minigolf. Storo storsenter med en rekke tilbud av forretninger, matbutikker, servicetilbud og vinmonopol ligger en kort spasertur unna. Det samme er Sandaker senter med bl.a. stor matvareforretning og vinmonopol. Like ved Storo Storsenter er Norges største og første IMAX-kino å finne. Kinoen stod klar i mars 2018 og huser hele 11 saler, hvor det tilrettelegges for en fantastisk filmopplevelse. Fra eiendommen er det kort gangavstand til flere barnehager, barne- og ungdomsskoler. Rett over veien ligger Nordpolen skole og i Nydalen finner du Fernanda Nissen barneskole, som ble bygget i 2016. Det finnes flere videregående skoler og utdanningsinstitusjoner i fin gang- og sykkelavstand, som bl.a. Handelshøyskolen BI, Kunsthøgskolen, Arkitekthøgskolen, Westerdals og OsloMet.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Offentlig kommunikasjon
  Nærområdet har et godt kollektivtilbud med både buss, trikk og T-bane. Her har du 11- trikken (Kjelsås - Majorstuen), 12- trikken (Kjelsås- Majorstuen) og 18-trikken (Rikshospitalet - Storo - Grefsen stasjon) en liten spasertur unna. Rett utenfor døren, på holdeplassen Nordpolen skole, finner vi busslinjene 30 (Bygdøy - Nydalen) og 58 (Nydalen - Tveita T via Bjerke). Storo T-banestasjon er kun noen minutter unna med linje 2, 4 og 5.

  Byggemåte
  Boligblokk oppført med hovedkonstruksjoner i betong og murverk. Støpte etasjeskillere. Beliggende på tilnærmet flat tomt i kvartalsbebyggelse. Se vedlagte takstrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Innhold
  Entré: Leiligheten har en innbydende og koselig entré. Veggene er lysmalte og på gulvet finner vi det originale furugulvet. Et praktisk kott kommer godt med for oppbevaring av yttertøy og sko. Ellers disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5,7 kvadratmeter. Stue: Stuen er et nydelig oppholdsrom, med plass til både sofagruppe og spiseplass. Veggene i rommet er malt etter en tidsriktig og tidløs fargepalett. Klassiske detaljer, som originale tregulv og dype vinduskarmer, er også å finne her. Verdt å merke seg er at både varmtvann, oppvarming og fibernett er inkludert i de månedlige felleskostnadene. Vinduer og balkongdør var nye i 2017. Fra stuen finner vi også utgangen til leilighetens balkong. Balkong: Leilighetens solrike balkong er vendt mot syd. Den er målt til ca. 3,5 kvadratmeter. Kjøkken: Boligen har et stort spisekjøkken fra 2015. Innredningen består delvis av klassiske overskap, i tillegg til mer moderne innredning fra 2015. Det er også en koselig spiseplass og en plassbygget benk ved vindusrekken. Sistnevnte rommer også praktisk oppbevaring. Integrerte hvitevarer, som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap, følger med på kjøpet. Soverom: Vegg i vegg med stuen ligger det store soverommet, målt til over 19 kvadratmeter. Veggene er malt i 2020, og veggpryden bak sengen er faktisk håndmalt av selger. Rommet byr ellers på mengder av plass til hverdagslige aktiviteter. I 2020 ble det satt opp hjemmekontor her inne. Rikelig med oppbevaringsplass med flere garderobeskap. Disse følger også med. Bad: Fra entreen finner vi det nydelige badet, pusset opp i 2021. Det er også 10 års tetthetsgaranti på badet. Det er innredet med dusjhjørne, vegghengt toalett, servant med skuffinnredning og opplegg for vaskemaskin. Det er også lun gulvvarme.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   TG3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Etasjeskille: Støpt etasjeskille. Måling av høydeforskjeller med laser gjort i rom: STUE Lokalt avvik måles med laser (5 punkter) innenfor 2 m: Størst avvik: 20 mm på 2m avstand Totalt avvik målt med ett punkt ved hver vegg i rommet, samt et punkt midt på gulvet: Størst avvik: 23 mm Måling av høydeforskjeller med laser gjort i rom: SOVEROM Lokalt avvik måles med laser (5 punkter) innenfor 2 m: Størst avvik: 15 mm på 2m avstand Totalt avvik målt med ett punkt ved hver vegg i rommet, samt et punkt midt på gulvet: Størst avvik: 15 mm Tilfeldig valgte målesteder i rommene. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Ingen tiltak ansees som nødvendig men vær klar over avvikene. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 TG2 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong med adkomst fra stuen. Bygget med støpte konstruksjoner og håndløper i metall. Ved nedbør er det avrenning til sluk. Rekkverk høyde: Under 100cm. Høyde på rekkverk ved balkonger, tribuner, passasjer og lignende skal være minimum 1,0 m. Der nivåforskjellen er mer enn 10,0 m, skal rekkverk ha en høyde på minimum 1,2 m. Vurdering av avvik: - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak - Vær klar over lavt rekkverk. Overflater: Gulvflater består av: Originale tregulv. Fliser på baderom. Vurdering av avvik: - Originale tregulv med generell elde og slitasje. En del bruksmerker og sår/hakk. Tiltak - Ingen umiddelbare tiltak ansees som nødvendig men det bør påregnes sliping av originale tregulv. Innvendige dører: Originale innerdører i treverk. Vurdering av avvik: - Generell elde og slitasje. Dørene fungerer til sitt bruk men er preget av alder og slitasje. Tiltak - Ingen umiddelbare tiltak ansees som nødvendig men vær klar over at det er originale dører. Vannledninger - eldre: Kobberrør uten plastkappe er synlig i underskap på kjøkken. Alder på kobberrørene er ikke kjent for takstmann men det antas at over halvparten av forventet levetid er overskredet (forbehold om ukjent alder). Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak - Ingen tiltak ansees som nødvendig ettersom det fungerer idag. Men vær klar over eldre kobberrør.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Følgende medfølger ikke: Tv medfølger ikke, samt. spisebordslampe i stuen og våpenskap i kott.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Internett: Homenet er leverandør av fibernett (1000/1000) til kr 199.- pr måned. Dette vil bli fakturert sammen med fellesutgiftene. Homenet: Kundeservice: 38 99 01 00, support@homenet.no. Kabel-TV: På aksjelagets hjemmeside kan du se en oversikt over tv-avtaler den enkelte kan velge som beboer: http://www.folkvangboligselskap.no/?page_id=32

  Parkering
  Det er mulig å leie garasjeplass i anlegget under Frederik Glads gate 1 / 2, med inngang fra Brettevilles gate. Garasjeplass leies av Amtmann Meinichs gate ANS. De som ønsker leie av garasje, eller har andre spørsmål til anlegget, kan ta kontakt på telefon: 90733437. Leie for én plass er pr. 18.05.23 på ca. kr. 1800,- pr. mnd. Det er pr. 18.05.23 ca. 2-3 ledige plasser. Videre informeres det 18.05.23 at det jobbes med å legge infrastruktur for el-biler. Det vil mulig øke leieprisene. Ellers er det beboerparkering i området. Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et årlig gebyr. Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: Kr. 5.700,-/årlig El-bil (helelektriske): Kr. 1920,-/årlig For mer info se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 000 000 (Prisantydning) 187 334 (Andel av fellesgjeld)   5 187 334 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 3 700 (Noteringsgebyr forretningsfører) 9 178 (Transportgebyr)   21 578 (Omkostninger totalt)   5 208 912 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming via vannbåren radiatorer tilkoblet bergvarme. Elektriske varmekabler på baderom.

  Info strømforbruk
  Selger opplyser at årlig strømforbruk er ca. 2800 kWh for 2022.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1393208

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  5015550

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Det betales i dag ikke eiendomsskatt på denne boligen, men ved en endring i formuesverdien kan det utløse eiendomsskatt. Vi gjør oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

  Aksjenummer
  89

  Aksjens pålydende
  1600

  Felleskostnader pr. mnd.
  4312

  Andel fellesgjeld
  187334

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-05-04T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  38329

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Aksjeselskapet
  Folkvang Boligselskap

  Aksjeselskapets org.nr
  933773183

  Om aksjeselskapet
  Folkvang Boligselskap AS er registrert i foretaksregisteret med organisasjonsnummer 933773183. Boligaksjeselskapet består av 3 aksjeleiligheter der det drives næring, 285 aksjeleiligheter som har boligformål og 1 aksjeleilighet som brukes til kontor aksjeselskapets 2 vaktmestere. Selskapet eier tomten gnr. 224, bnr. 68 i Oslo kommune. Planlagt vedlikehold: - Nytt brannvarslingssystem med meldesentral. Også inne i leilighetene - 2022 - Maling til trappene i oppgangene + vegger Sist malt i 2013 - 2024 - Nytt låssystem - 2025 - Nye vinduer kjeller - 2025 - Rehabilitering av balkonger - 2025 - Ny takpapp, takrenner og nedløp + varmekabler (Omtekking ble sist utført i 2006) antatt levetid ca. 25 år - 2029 - Stigerør til forbruksvann+ radiatorrør. Fra kjeller opp til leiligheter. Eventuelle hoved stoppekraner inne i leilighetene. - 2031 Gjesteleilighet: Aksjelaget har egen gjesteleilighet som kan leies av beboerne. Perfekt dersom man får besøk utenbys fra, eller om man ikke har soveplasser hos seg selv. Her kan man enkelt sjekke kalenderen for hvilke tidspunkter som er ledige. Prisen er kr 200 pr. natt og det tilkommer et engangsbeløp på kr 300 pr. reservasjon. Ved spørsmål kan du sende epost til folkvang.boligselskap@gmail.com eller ringe 920 88 655. Les mer om gjesteleiligheten på aksjelagets hjemmesider: http://www.folkvangboligselskap.no/?page_id=852 Fellesvaskeri: Folkvang har 9 fellesvaskerier med vaskemaskin og tørketrommel. Vaskeriene kan benyttes i mandag til søndag mellom kl. 07:00 og kl. 22:00. Beboerne kan booke maskiner i AirWallet Appen, som man laster ned til sin telefon. Pris pr. vask: 20,-. Pris pr. tørketrommel: kr. 20,- for 120 minutter. For beboerne i Brettevilles gate 17 er det vaskeriet i kjelleren i Brettevilles gate 15 (nabooppgangen) som er aktuell. Les mer om fellesvaskeriene på aksjelagets hjemmesider: http://www.folkvangboligselskap.no/?page_id=14 Barnevognskur: Folkvang har 2 barnevognskur som kan lånes av beboerne for plassering av barnevogn. Etter generalforsamling 2013 ble det forbudt å plassere barnevogner i oppgangene, og på grunn av dette så må barnevogner nå enten plasseres i egen leilighet/bod eller i barnevognskur. Beboerne kan låne plass i barnevognskur på årsbasis (1-2 år). Det er elektronisk låsing på dørene, og kun de med tilgang til hvert enkelt skur kan derfor komme inn. Det er mulighet å ha flere nøkler per leieforhold/leilighet, men det er kun tillatt å plassere barnevogn tilhørende den aktuelle leiligheten i barnevognskuret. Varmtvannsbereder: Felles varmtvann er inkludert i de månedlige felleskostnadene. Berederne står i egne fyrrom. Berederne er fra 2019. Varmesentralen: Oppgradert i 2019 med bergvarme. Oljetanker finnes da Folkvang har en spesialavtale. Selskapet kan fyre med oljefyring ved omprioritering av kraft. (Dette styres fra Elvia). Tankene er ikke gravd ned, men befinner seg i lukket rom hvor nødvendig vedlikehold kan utføres. Ventilasjonsanlegg: Ventilasjonsanlegget er fra byggets opprinnelse, 1933. Ventilasjonsanlegget ble inspisert og renset av ventilasjonsfirma høsten 2021. Soilrør / avløpsrør: Rørfornying ble utført av Proline i 2012. Garanti på 30 År. Sykkelboder: Det er en sykkelbod i hver av de ytre bakhagene, dørene låses opp med nøkkelen til oppgangen. Trapp-/gulvvask: Trappeoppgangene vaskes, og vinduskarmer støvtørkes, én gang pr. mnd. Kjellerne vaskes 2 ganger i året. Fellesvaskeriene vaskes 2 ganger i året, og etter behov. Styrets arbeid: Styret har jobbet med oppgradering av de to ytre bakgårdene og området utenfor Folkvang. Utarbeidet en plan for oppgradering av midtre bakgård og innhentet pristilbud ifra flere entreprenører, og valgt en entreprenør. Newsec har etter branntekniske krav utarbeidet en branntegning over Folkvang Boligselskap. I ordinær generalforsamling 2021 ble det vedtatt å gi styret fullmakt til å inngå ny låneavtale på inntil kr 3 000 000 med en nedbetalingsplan på opptil 10 år for å finansiere brannsikring av selskapet. Lånet sikres mot pant i selskapets eiendom. Lånet dekkes inn ved betaling av felleskostnader som dekker renter og avdrag på lånet, se protokoll. Vaktmester i aksjelaget informerer 28.02.23 at det nå jobbes med å innhente tilbud på branntekniske installasjoner. Utført vedlikehold: 2021: Rens av luftekanaler fra kjøkken og bad 2021: Oppgradering av gårdsrom 2021: Nye lekeapparater 2021: Nye hagemøbler 2020: Pulverapparatene må til service eller byttes til samtlige aksjonærer innen 18/3-2020 2020: Reparasjon av teglesten på tak. 2020: Utskifting av gamle sluk fra bygges opprinnelse på bad. Dette har blitt utført samtidig med oppussing på bad. Mellom 1999-2021 2020: Nytt betalingssystem i vaskeriene 2017: Utskifting av alle vinduer i gården 2017: Bergvarme prosjekt 2014: Fasaden ble malt 2013: Utskifting av armatur ledlys i kjellerbodene. 2013: Reperasjon / utskifting av vindu i oppgangene. 2013: Nye hovedører inkl. nytt callinganlegg 2013: Maling av trapper 2013: Maling av søppelrommet 2012: Maling / reperasjon av vinduer med lift 2012: Dører mot bakgarden med ny systemlas 2009: Soilrør 2009: Reperasjon av utvendig tak (taktekking) med nytt beslag og takrenner 2008: Utskifing av radiatorer 2008: Rep. og maling av gulv pa brannbalkonger i bakgården 2007: Nytt belegg / Maling på balkonggulv 2007: En del nye varmekabler til taknedløp 2006: Utskifting av vaskemaskin og tørketrommel 9 stk.vaskerier 2005: Utelamper med fotoceller (en del gammelt skiftes.) 2005: Oppussing av vaktmesterboligen 2005 2005: Internkontroll el. (sjekk av alle strømskap.)

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Aksjelaget har 4 lån: Lånenr: 8398 71 33816 Annuitetslån med nominell rente 4,250%, effektiv rente 4,330 % p.a. Restsaldo pr. 050523 er kr 2 029 143,-. Lånet innfris i 2030. Lånenr: 8398.72.16681 Anniutetslån med nominell rente 4,250%, effektiv rente 4,320 % p.a. Restsaldo pr. 050523 er kr.10 317 088,-. Lånet innfris 2045. Lånenr: 8398 72 16673 Annuitetslån med nominell rente 4,250%, effektiv rente 4,320 % p.a. Restsaldo pr. 050523 er kr 21 517 608,-. Lånet innfris i 2045. Lånenr: 8398 71 89528 Annuitetslån med nominell rente 4,000 %, effektiv rente 4,060 % p.a. Restsaldo pr. 00523 er kr 13 015 719,-. Lånet innfris i 2040.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Det er en forutsetning for at kjøper skal kunne overta eiendommen at kjøper er godkjent som ny aksjeeier av boligaksjeselskapet. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny aksjeeier må eiendommen videreselges for kjøpers regning. Et videresalg for kjøpers regning innebærer at kjøper ikke har noen økonomiske rettigheter knyttet til eiendommen og kjøper vil være ansvarlig for selgers eventuelle tap som følge av videresalget. Likeledes vil en eventuell gevinst ved et videresalg tilfalle selger.    Kjøper kan gå til søksmål mot boligaksjeselskapets styre dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Selger forplikter seg til å medvirke og igangsette videresalg så snart det endelig er avklart at kjøper ikke vil bli godkjent som ny aksjeeier.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Økonomien for boligselskapet for året 2021 er som følgende: Driftsinntekter kr 12 621 803 Driftskostnader kr 14 928 424 Driftsresultat kr - 2 306 621

  Sikringsordning fellesgjeld
  Aksjelaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.

  Aksjeselskapets forsikringsselskap
  Gjensidige forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  81666967

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Beboere kan eie en stk hund eller en stk innekatt, så lenge det ikke er en støybelastning, ulempe eller sjenanse for andre beboere.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/224/68: 07.01.1896 - Dokumentnr: 900804 - Erklæring/avtale Bestemmelse om vannledning 12.05.1932 - Dokumentnr: 991102 - Urådighet Begrenset adgang til salg 04.07.1933 - Dokumentnr: 942405 - Erklæring/avtale Bestemmelser om brannvegg/-dør Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:70 04.07.1933 - Dokumentnr: 942406 - Erklæring/avtale Bestemmelser om felles gårdsplass Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Kan ikke slettes uten samtykke fra formannskapet Overført fra: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:70 04.07.1933 - Dokumentnr: 942464 - Best. om adkomstrett Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:171 04.07.1933 - Dokumentnr: 942467 - Best. om adkomstrett best. om felles gårdsplass Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:172 13.07.1933 - Dokumentnr: 900530 - Urådighet BEGRENSING I RÅDERETT BEST. OM BEGRENSNING I RÅDERETT M. V. SALG KAN IKKE FINNE STED UTEN AT OSLO VANN- OG KLOAKK- VESEN HAR TGL. NÆDVENDIGE ERKLÆRINGER ELLER FÅTT LEDNINGENE OMLAGT SÅ FELLESSKAP IKKE FINNER STED. Overført fra: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:70 03.12.1932 - Dokumentnr: 991103 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: Hans Haugesgt 24 29.06.1933 - Dokumentnr: 900449 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:93 08.05.1995 - Dokumentnr: 23409 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:70 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:72 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:74 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:83 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:84 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:85 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:87 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:88 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:89 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:90 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:92 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:95 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:97 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:100 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:101 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:156 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:169 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:171 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:172 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:173 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:175 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:177 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:180 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:182 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:184 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:186 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:190 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:193 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:195 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:196

  Ferdigattest/brukstillatelse datert
  Det foreligger attestert "ekspedisjonsdokument" på bygget datert 1936. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Etterisolering og utbedring balkonger - Tilstandsrapport (henlagt uten ferdigattest) - 1994

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et byggeområde for boliger. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser S-2255 kan sees hos megler. Reguleringsbestemmelser S-2255 er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Informasjon om ny kommuneplan med lenke til kartinnsynsløsning finner du på http://www.kommuneplan.oslo.kommune.no. Vernestatus for Brettevilles gate 17: Kommunalt listeført (tidligere kjent som Gul liste). Gul liste gir en oversikt over erkjente og prioriterte kulturminner og kulturmiljøer i Oslo, og er Byantikvarens verktøy i arbeidet med å kartlegge og verne et utvalg av byens historie. Dersom en eiendom er registrert i Gul liste, vil Plan- og bygnings- etaten oversende byggesaker som berører eiendommen til Byantikvaren for rådgivende uttalelse. Saken returneres deretter fra Byantikvaren til Plan- og bygningsetaten for sluttbehandling.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Aksjelaget har legalpant for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp) for aksjeeiers forpliktelser overfor aksjelaget. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeier.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 000 000 (Prisantydning) 187 334 (Andel av fellesgjeld)   5 187 334 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 3 700 (Noteringsgebyr forretningsfører) 9 178 (Transportgebyr)   21 578 (Omkostninger totalt)   5 208 912 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  21578

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Jacob Santiago Salvesen

Megler

Jacob Santiago Salvesen

45 51 23 55

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev