aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Brochmanns gate 7!
Velkommen til Brochmanns gate 7!

OSLO Brochmanns gate 7

Attraktiv 2-roms selveierleilighet med balkong beliggende høyt og fritt i 7. etg. Heis. Fyring og v.v. inkl. Parkering*

 • kr 3 800 000
 • BRA 30 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 3 800 000
 • Omkostningerkr 108 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 926 104
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 958
 • Soverom1
 • ArealP-rom 30 m²
 • Felleskostnaderkr 1 795
 • Tomt1 454.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 800 000,- (Prisantydning) 18 062,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 452,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,00))   108 494,- (Omkostninger totalt)   3 926 556,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Vi starter med plantegningen.
Velkommen til Brochmanns gate 7! Dette er en moderne og attraktiv 2-roms selveierleilighet beliggende sentralt på Sagene/Bjølsen. I umiddelbar nærhet finnes fasiliteter som offentlig kommunikasjon, matbutikker og parkområder. Gangavstand til både Torshov, Nydalen, Storo og Grünerløkka med et bredt utvalg av spennende butikker og populære spisesteder. Kort fortalt: - Arealeffektiv planløsning - Perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt - Hyggelig balkong med fjordgløtt og plass til sittegruppe - Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv og downlights i himling. - Innbydende soverom med garderobe og plass til stor seng - Lave felleskostnader og lav fellesgjeld - Fyring, varmtvann og internett er inkl. i felleskostnadene - Parkeringsleie etter ventelise
God plass til sofa, bord og tilhørende mediemøblement.

Brochmanns gate 7, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  7. etasje: 30 kvm Entré, stue/kjøkken, soverom, bad.
  Primærrom
  7. etasje: 30 kvm Entré, stue/kjøkken, soverom, bad.  Tomt
  1454.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for eierseksjonssameiet.

  Beliggenhet
  Bjølsen og Torshov har de siste årene utviklet seg til å bli et av de mest attraktive områdene i Oslo. Fra leiligheten er det kort vei til Oslos største kjøpesenter, Storo Storsenter med over 130 butikker inkludert vinmonopol. Ellers finnes det en rekke restauranter og cafeer rundt hvert gatehjørne, for eksempel populære Pizza Pancetta, Mat & Mer og Bjølsen Bakeri. Matbutikken MENY sammen med frisørsalong, apotek og Nille ligger like ved, i tillegg til søndagsåpne butikker som Matkroken Bjølsen og Joker. For den aktive er det fantastiske turmuligheter langs Akerselva som tar deg fra Maridalsvannet og helt ned til sentrum gjennom Grünerløkka. På veien er det opptil flere populære badeplasser som for eksempel Nydalskulpen og Nydalsdammen. Dette er et område som har alt man kan ønske seg og mer til. Et urbant boligstrøk med kort vei til natur og grønne omgivelser. Shopping og servicetilbud: Storo Storsenter ca. 10 minutters gange fra leiligheten med hele 130 butikker. Her finner du også ODEON kino med 10 saler, hvorav en IMAX-sal. Her dekkes alle servicebehov som SATS, vinmonopol, apotek, frisører, dagligvare, elektronikk, skredder, dyrebutikk, mote, osv. I Nydalen finner du et nytt senter med bla. matbutikk, Vinmonopolet, spisesteder, apotek og blomsterbutikk. Nydalen er et område som har vært under stor utvikling. Uteliv, mat og drikke: Boligen ligger kun en spasertur unna restauranten Mat og Mer, Jewel of India på Nordpolen, Xeast i Nydalen samt et bredt utvalg av diverse barer og spisesteder på både Bjølsen, Sagene og Torshov. Populære Hva Skjer på Torshov med både restaurant og konserter. Her har man mulighet til å nyte alt av byens yrende uteliv, og samtidig trekke seg tilbake når kvelden går mot slutten. Perfekt for den aktive: For den aktive er det utallige muligheter: Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka. Her finner du 8 sandvolleyballbaner, 2 kunstgressbaner, 3 tennisbaner, basketballbane, idrettshall, skatehall og stor åpen gresslette. Her er det også skøyteis og oppkjørte skispor om vinteren. Fresh Fitness, SATS Nydalen og EVO ligger like ved. Inne på BI ligger også Nydalen Athletica. Ellers er det flotte tur/løpe-muligheter langs Akerselva som går helt fra Maridalsvannet og ned til sentrum. Det er også flotte turmuligheter opp til Grefsenkollen. På vinterstid kan du ta bussen til Kjelsås for flotte skispor i marka.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Offentlig kommunikasjon
  God tilgang på offentlig kommunikasjon med bussholdeplass på Advokat Dehlis plass (37 og 54), i Sandakerveien (30 og 58) og i Arendalsgata ( 20, 37 og 54). Herfra kommer du deg enkelt til eksempelvis Majorstuen og Jernbanetorget/Oslo S. Du kan også ta trikk fra Grefsenveien hvor linje 11, 12 og 18 passerer.

  Byggemåte
  TG 1: Mindre avvik TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2 TG 3: Store eller alvorlige avvik TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse Blokken fremstår med yttervegger i pusset konstruksjon. Leilighetens etasjeskillere i betong. Yttertak i flat konstruksjon, antatt tekket med papp og beslag. Det gjøres oppmerksom på følgende avvik i tilstandsrapporten: UTVENDIG Vinduer - TG2. TG settes ut i fra alder på glass, da isoleringsevne i glass vil reduseres med årene. Vindu i stue tar litt i karm. Balkondør - TG2. TG settes ut i fra alder på glass, da isoleringsevne i glass vil reduseres med årene. Balkonger, terrasser og rom under balkonger - TG2. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Høyde på rekkverk er målt til 1,1m. Høyde på rekkverk ved balkonger, skal være minimum 1,0 m. Der høydeforskjellen er mer enn 10,0 m over terreng, skal rekkverkshøyde være minimum 1,2 m. Ref: Veiledning om tekniske krav til byggverk § 12-17. VÅTROM Overflater gulv - TG2. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er målt 1cm høydeforskjell overkant slukrist til overkant flis ved terskel. Sluk, membran og tettesjikt - TG2. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det er tre avløpsrør som dupper ned i sluk, adkomst for rengjøring, er ett problem med dagens løsning. Sanitærutstyr og innredning - TG2. Det mangler lekkasjesikring fra innebygget sisterne. KJØKKEN Avtrekk - TG2. Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. TEKNISKE INSTALLASJONER Vannledninger - TG2. Det mangler noe klammer på vannrør i kjøkkenbenk. Varmesentral - TG2. Elektrisk anlegg - TG2.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: Byttet silikonfuge i dusjen. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Leietaker la merke til at det kom litt vann opp av sluket når vaskemaskinen gikk. Hun renset sluk og etter det har det ikke vært noe problem. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Jeg la merke til en sølvkre i starten da jeg flyttet inn, har ikke sett noe siden da. Dette var på badet. Nåværende leietaker har heller ikke sett noe. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: I forbindelse med oppstart av varmeanlegget høsten 2022 oppdaget leietaker at radiator varmet dårlig. Dette ble utbedret av en nevnt firma. Arbeid utført av: Sanitær og varmevakta AS. Tilleggskommentar: Det er et merke på gulv under kjøleskap fra tidligere eier. Ser ut som det kan være noe fuktskade i gulvet. Det er også noe skade på gipsveggen som ligger i kontakt med seng. Sengen er bygget inn og sengelamellene har ligget og presset mot veggen. Da jeg flyttet inn i 2019 byttet jeg fronter og kjøkkenbenk. Dette ble gjort av Barcken Bygg AS. Legger ved faktura med beskrivelse.

  Innhold
  2-roms selveierleilighet med stue/kjøkken, soverom, entré og flislagt bad. Adkomst til balkong fra stue/kjøkken. Leiligheten er beliggende i byggets 7. etasje og fremstår med: - Laminat på gulvene og malte veggflater. - Badet er flislagt på gulv og vegger. - Kjøkkeninnredning med enkelte integrerte hvitevarer. Øvrig: Leiligheten disponerer en bod i kjeller, samt en bod på loft.

  Standard
  Leiligheten fremstår med normal bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det bør alltids påregnes noe overflatebehandling ved kjøp av brukt bolig. Bygninger kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsrør og evt. drenering. Elde og utidsmessig het kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Det er bygd inn seng på soverom og malt vegg i gang og stue utført av eier i 2022. Kjøkkenet er fra 2016, men det ble byttet kjøkkenfronter og kjøkkenbenk i 2019, utført av Barcken Bygg AS. Badet er fra 2009. Vedlikeholdshistorikk sameiet: 1990: Vinduer og balkongdører produsert i 1990 (årstall står inni vinduene) 2007/2008:Rehabilitering av soilrørene med strømpeforing/støping av rør i rør (utført av Proline) 2010: Totaloppgradering av fasaden inkludert etterisolering, samt nye balkongrekkverk og balkonggulv (epoxy eller lignende) (utført av Fagbetong) 2010: Nye indre sikkerhetsdører i heisene samt nytt inventar (utført av Otis) 2011: Nytt elektrisk anlegg (hovedtavle i kjelleren samt sikringsskap i alle etasjer) (utført av Kvikk) 2014: Skifte av samtlige slitte deler i de to heisene (releer og kontraktorer inkludert hovedkontraktor). Det er gjort oppgraderinger etter dette også, blant annet har styrekort blitt skiftet; Otis har service på heisene fire ganger i året (tror jeg det er), og sier de er i svært god stand. 2017: Nytt porttelefonanlegg (utført av Porttelefon Service AS) 2019: Elbil-anlegg på plass med opplegg til 11 ladestasjoner (per i dag er 7 i bruk) (utført av Granrud elektriske) 2021: Maling av alle fellesgangene

  TV/Internett/bredbånd
  Sameiet har en kollektiv avtale om internett gjennom NextGentel.

  Parkering
  Det er mulig å leie parkeringsplass etter venteliste. Disse følger ikke med leilighetene ved salg. Styret administrerer utleie av parkeringsplasser. Den som disponerer parkeringsplass betaler månedlig leie til sameiet. Leien fastsettes av styret, og skal dekke de faktiske kostnader knyttet til drift og vedlikehold av parkeringsplassene. Kostnadene fordeles på parkeringsplassleierne med like stor del per plass. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 800 000,- (Prisantydning) 18 062,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 452,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,00))   108 494,- (Omkostninger totalt)   3 926 556,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming ved fjernvarme via radiatorer i leiligheten. Åpne vannrør med tilkobling til radiatorer. Sameiet får levert strøm fra Fjordkraft. Avregning av brensel/fyring skjer via leverandør (ISTA). Selger blir etterfakturert forbruk ved avlesning som skjer en gang per år, som regel ved årsskiftet. Forretningsfører leverer oversikt over eierskifter (med overtakelsesdato) på anmodning fra nevnte leverandør. Egen strømavtale for hver leilighet. Det er etablert gulvvarme på badet. Varmeinstallasjoner er ikke funksjontestet på befaring, men antas og fungere normalt. Det er ikke opplyst om noe feil eller mangler.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Info om eiendomsskatt
  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2023 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom. Eiendomsskatt per år for 2023: 5,71 mill. eller lavere. Eiendomsskattegrunnlag 4 mill. eller lavere. Ingen eiendomsskatt. 6 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,2 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 600 kr. 7 mill. Eiendomsskattegrunnlag 4,9 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 2.700 kr. 8 mill. Eiendomsskattegrunnlag 5,6mill. Estimert eiendomsskatt per år: 4.800 kr. 10 mill. Eiendomsskattegrunnlag 7 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 9.000 kr. 15 mill. Eiendomsskattegrunnlag 10,5 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 19.500 kr. 20 mill. Eiendomsskattegrunnlag 14 mill. Estimert eiendomsskatt per år: 30.000 kr.

  Formuesverdi primær
  815478

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2935720

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  441/51320

  Felleskostnader pr. mnd
  1795

  Felleskostnader inkluderer
  a-konto brensel (fjernvarme), internett og kabel-TV, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, styrehonorar, forretningsførsel, vedlikehold, renter og avdrag andel fellesgjeld osv. fordelt slik: Vedlikeholdsinnbetaling kr. 413,- Renter og avdrag lån kr. 121,- Felleskostnader kr. 935,- Brensel A konto kr. 326,-

  Andel fellesgjeld
  18062

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  36983

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiets navn er Sameiet Brochmannsgate 7. Sameiet består av 83 boligseksjoner og én næringsseksjon på eiendommen gnr. 222, bnr. 62 i Oslo kommune. Forretningsfører er NORIAN og revisor er BDO AS.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Långiver: Lån Handelsbanken Lånenummer: 9492.70.09182 Rest lånebeløp: 2 887 409,00 Innfrielsesdato: 15.10.2036 Gjeldende rente: 6,39%

  Styregodkjennelse
  Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter.   Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.   Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Planlagte oppgaver for 2023: - Trimming av greiner/trær - Maling av søppelkontainer - Reparasjon av drenering ved hovedinngangen Fremtidige planer / temaer: En av heisene begynner å bli sliten og fusker mye. Heldigvis skjer feil kun når ingen er i heisen. Servicearbeidere har vært innom og byttet deler flere ganger, men har ikke helt klart å få heisen til å bli 100%. Sameiet bør tenke på oppgradering som skal/kan skje om noen år da kostnad på en oppgradering er kostbar og vil beløpe seg på ca. 2MNOK pr. heis. Spørsmål som kan belyses under årsmøtet er hvordan denne heisen skal finansieres. Lån, salg av utleiedel eller sparing. Vi ser at det er færre og færre som benytter vaskekjelleren. Denne må enten avskaffes eller så må den rehabiliteres.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Den enkelte seksjonseier hefter for felles ansvar og forpliktelser etter sin sameiebrøk. De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det er kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning.

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregnes.

  Dyrehold
  Uten styrets samtykke må ikke holdes andre husdyr enn hund og katt. Hvis det holdes hund som er direkte sjenerende eller farlig for de øvrige leieboere eller barn, kan styret forlange slike hunder fjernet.

  Eierskiftegebyr
  5995

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/222/62/49: 15.03.1958 - Dokumentnr: 300709 - Erklæring/avtale Bestemmelse om tilfluktsrom Bestemmelse om adkomstrett Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:222 Bnr:62 Gjelder denne registerenheten med flere 15.03.1958 - Dokumentnr: 300710 - Erklæring/avtale Bestemmelse om tilfluktsrom Bestemmelse om adkomstrett Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:222 Bnr:62 Gjelder denne registerenheten med flere 21.03.1958 - Dokumentnr: 300776 - Erklæring/avtale Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Overført fra: Knr:0301 Gnr:222 Bnr:62 Gjelder denne registerenheten med flere 11.04.1960 - Dokumentnr: 506707 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver Brockmannsgt.9. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:222 Bnr:62 Gjelder denne registerenheten med flere 27.09.1983 - Dokumentnr: 510320 - Erklæring/avtale PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET FOR: NOK 25,000 MED PRIORITET ETTER ENHVER ANNEN PENGEHEFTELSE Gjelder denne registerenheten med flere 27.09.1983 - Dokumentnr: 510320 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 49 Formål: Bolig Sameiebrøk: 441/51320 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 84 SEKSJONER

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ekspedisjonsdokument for våningshus, datert 1956. Ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest, men angir ikke noe om eiendommens tilstand og sier lite om de offentligrettslige vilkårene, som kjøpere bør sette seg inn i etter behov. Ekspedisjonsdokumentet er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til byggeområde for boliger, jf. reguleringsplan S-2255 vedtatt 28.07.1977. Planen er delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Kommunedelplan for torg og møteplasser (KDP-17), vedtatt 22.04.2009. Kommunedelplan for torg og møteplasser ble vedtatt i Oslo bystyre den 24.04.2009. Planen består av mål, plankart (i fire deler: for indre Oslo, og ytre by vest, øst og syd), bestemmelser og retningslinjer. S-5142 Detaljregulering med konsekvensutredning og med reguleringsbestemmelser for - Ny vannforsyning Oslo - Stamnett. Vedtatt av bystyret 04.03.2022 KDP-4 Akerselva miljøpark. Sikrer et gjennomgående parkdrag og bevaring av verneverdig bebyggelse langs elva fra Maridalsvannet til Vaterland. Det stilles krav til utforming av ny bebygg. Vedtatt av bystyret 28.11.1990 Saksnr. 202205180 - Storokrysset fra Grefsenveien 48 til Disen - Bestilling av oppstartsmøte - Detaljregulering - Storokrysset Det skal gjennomføres et forprosjekt med reguleringsplan for Sandakerveien og Grefsenveien på strekningen mellom Åsengata og Vitaminveien. Fremkommelighet og trafikksikkerhet for syklister skal bedres ved å etablere egne arealer for syklister, i tråd med Oslostandarden. Gående skal få bedre framkommelighet og trafikksikkerhet ved at gater og byrom rustes opp langs trikketraseen. Hovedløsningene for gående skal være universelt utformet. Fremkommelighet for kollektivtrafikk skal ivaretas.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Sameiet fakturerer seksjonseier kr. 500,- ved skifte av fremleie.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Ikke aktuelt.

  Kommentar konsesjon
  Ikke aktuelt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke aktuelt.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 800 000,- (Prisantydning) 18 062,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 452,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,00))   108 494,- (Omkostninger totalt)   3 926 556,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  108042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 1% av salgssum inkl. andel fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 19.900,- Visninger/Overtakelser kr. 3.400,- Oppgjørshonorar kr. 4.990,- Markedsføringspakke kr. 18.900,- Meglerlisens kr. 393,- Grunnboksspørringer kr. 990,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.215,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 3.860,- Tinglysing av pantedokument kr, 585,- Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 25 promille av salgssum. Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Tommy Stenseth

Megler

Tommy Stenseth

94 84 97 57

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev