aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Darres Gate 40!
Velkommen til Darres Gate 40!

OSLO Darres gate 40

Pen & nyoppusset 2-roms. Sentral & attraktiv beliggenhet på Grunerløkka - langs Akerselva. Oppvarming & v.v inkl.

 • kr 2 550 000
 • BRA-i 55 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 550 000
 • Omkostningerkr 11 240
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 361 240
 • EierformAndel
 • Byggeår1912
 • Soverom1
 • Andel fellesgjeldkr 2 800 000
 • Felleskostnaderkr 17 148
 • Tomt200 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 2 550 000 (Prisantydning) 2 800 000 (Andel av fellesgjeld)   5 350 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   5 361 240 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi starer med planskisse så du får orientert deg i boligen.
Darres gate 40 - En pen andelsleilighet med godt utnyttet planløsning og attraktiv beliggenhet. Innvendig bestående av entré, stue, kjøkken, soverom, bad og en romslig bod/walk-in closet på 10 m². Nøkkelinformasjon: -Romslig soverom med stort walk-in closet/bod -Pent og praktisk kjøkken med integrerte hvitevarer -Gangavstand til alle fasiliteter -God planløsning -Fine tur og grøntområder rett utenfor døren -Populær beliggenhet -Parkettgulv i alle rom -Kjellerbod -IN-ordning Velkommen til visning!
Lys stue med moderne fargevalg og gode møbleringsmuligheter.

Darres gate 40, Oslo

 • Tomt
  200m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt.

  Beliggenhet
  Boligen ligger i et meget populært og urbant område på øvre del av Grünerløkka i Oslo, en bydel som er kjent for sitt unike service- og kulturliv. Området har umiddelbar nærhet til god offentlig kommunikasjon, utdanningstilbud, butikker, shoppingsenter, kafeer, barer, restauranter og treningssenter m.m. På Ringnes Park Senter rett borti gaten har du Meny, jernvarehandel, blomsterbutikk og Ringen Kino. Et par minutter spasertur i andre retning mot Alexander Kiellands plass ligger Matkroken, Coop Mega, Vinmonopol og flere andre servicetilbud. Nedover Thorvald Meyers gate finner du de rimeligere alternativene innen matvarehandel som Coop Extra og Innom. Søndagsåpne matvarebutikker på stort sett hvert eneste hjørne. For den treningsglade finnes et stort tilbud av treningsfasiliteter. Sats Ila og Sats Ringes Park ligger noen få minutters gårtur bort i gata, og det er også kort vei til SATS ved Schous plass, EVO og Athletica på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner, lekeplasser, idrettshall, svømmehall, skaterampe i området. Sio og vulkan klatresenter ligger på Vulkan, få minutters gangavstand fra leiligheten. Fra leiligheten er det kort vei til utdanningsinstitusjoner som AHO, Khio og Westerdals. En kort busstur unna finner du Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, OsloMet med flere. Leilighetens nærmeste nabo er Akerselva hvor du kan spasere i naturskjønne omgivelser oppover til Nydalen eller nedover til Bjørvika og Operaen. I tillegg er det flotte park- og grøntområder rett utenfor døren. Kubaparken, Birkelunden og Sofienbergparken har et yrende folkeliv, arrangementer og konserter om sommeren. Bydelen er velkjent for sitt varierende tilbud av attraktive spisesteder og kafeer. Noen få minutter unna finner du flere av byens mest populære spisesteder som Delikatessen, Trattoria Popolare, Apostrophe og Parkteateret. Midt mellom Grünerløkka og Carl Berner finner du den trivelige nabolagsrestauranten Hot Shop. Med en stjerne i Guide Michelin er dette virkelig en av Oslos beste gourmetperler. Bare en liten spasertur nedover langs Akerselven ligger populære Vulkan med Mathallen og en rekke nye spise- og utelivssteder. Grünerløkka tilbyr gode forbindelser til resten av Oslo gjennom offentlig kommunikasjon. Enkel adkomst til Sentrum, Blindern og Nydalen. Bussholdeplass Sannergata ligger noen få minutters gåtur unna leiligheten hvor 21-bussen bringer deg vestover til Bislett, Majorstua, Frogner og Aker Brygge, eller østover til Carl Berner og Hasle. Flybussen går også forbi her og kjører deg til Oslo Lufthavn på en halvtime. Ved Birkelunden rett rundt hjørnet stopper 30-bussen som tar deg raskt til sentrum, BI i Nydalen eller Torshov. Ellers er det trikk fra Birkelunden med hyppige avganger med linje 11, 12 og 18.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Offentlig kommunikasjon
  Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon. Bussholdeplass Sannergata ligger noen få minutters gåtur unna leiligheten hvor 21-bussen (Tjuvholmen - Helsfyr T), og flybussen stopper. Bussholdeplass Birkelunden rett rundt hjørnet hvor 30-bussen (Bygdøy -Nydalen) tar deg mellom Bygdøy og Nydalen. Trikk fra Birkelunden med linjene 11, 12 og 18.

  Byggemåte
  TG 1: Mindre avvik TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2 TG 3: Store eller alvorlige avvik TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse Det gjøres oppmerksom på følgende avvik i takstrapporten: BAD: Overflater, vegger og himling - TG2 Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Sluk, membran og tettesjikt - TG 2 Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. TG settes ut i fra alder på veggmembran, da mer enn halvparten av konstruksjonens levetid er oppbrukt. Forventet levetid på smøremembran, er ca.15 år.Det anbefales installering av tett dusjkabinett. Saniteærutstyr og innredning - TG 2 Det er observert noe svelling i servantskap, nederst på vanger. Dusjdører spriker fra hverandre i lukket stilling. Ventilasjon - TG 2 Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det kan være behov for rengjøring av kanaler, om avtrekket ikke endrer seg. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Deler av fremlagt tegning fremstår med noe unøyaktighet. Boden er i dag større, og badet er mindre enn på originale tegninger.

  Innhold
  Entré: God plass til sko og henge fra seg yttertøy. Tilknyttet calling-anlegg. Kjøkken: Praktisk kjøkken med integrerte hvitevarer bestående av kjøl/frys, stekeovn, kokeplate og oppvaskmaskin. God kombinasjon av skap- og benkeplass. Stue: Romslig stue med god planløsning som gjør det enkelt å innrede med ønsket stuemøblement. Også plass til spisebord og stoler. Pen og lys trestavsparkett i alle rom. Soverom: Romslig soverom med takvindu. Plass til dobbeltseng, nattbord på hver side, og garderobeskap. Fra soverommet er det inngang til en stor bod på 10m² som kan brukes som walk-in closet, kontor eller tv-stue. Boden er ikke målbar grunnet lav himlingshøyde og er ikke godkjent som oppholdsrom. Bad: Inngang til badet fra boligens soverom. Fliser på gulv og vegger med servant med underskuffer, speil, toalett og dusjhjørne. Med boligen følger det en kjellerbod på 4,6.m². Bod er merket med nr.H0301.

  Standard
  Bygningen ble ombygget fra næringslokaler til leiligheter i 2007/08. Leiligheten fremstår med normal bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det bør alltids påregnes noe overflatebehandling ved kjøp av brukt bolig. Bygninger kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsrør og evt. drenering. Elde og utidsmessig het kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Tilbygg / modernisering 2024 - Veggflater er nylig malt i følge eier. 2024 - Gulvflater er nylig behandlet i følge eier.

  Parkering
  Det er mulig å leie/kjøpe parkeringsplass. Ellers er det parkering i gate etter gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering som gjelder for området. Les mer om beboerparkering hos https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/#gref

  Radonmåling
  Boligen ligger minimum 3 etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Det er ikke opplyst om radonmålinger av boligen. Boligen ligger i ett område med moderate målinger, i følge oversiktskart for radonmåling fra DSA.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 550 000 (Prisantydning) 2 800 000 (Andel av fellesgjeld)   5 350 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   5 361 240 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming ved fjernvarme via radiatorer i leiligheten. Åpne vannrør med tilkobling til radiatorer. Det er etablert gulvvarme på badet.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Energimerking ikke utført.

 • Formuesverdi primær
  1345862

  Formuesverdi primær år
  2023

  Formuesverdi sekundær
  5383447

  Formuesverdi sekundær år
  2023

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert). Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Andelsnummer
  6

  Part.obl.nr.
  932109573

  Felleskostnader pr. mnd.
  17148

  Andel fellesgjeld
  2800000

  Andel fellesgjeld per dato
  2024-01-08T23:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene. Vi gjør oppmerksom på a borettslaget kan ha mottatt varsel om renteendring som ikke er iverksatt pr. dags dato. Ved evt. økning av rente på lånet i banken vil husleien øke deretter.

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Mølla Fyrhus Borettslag

  Borettslagets org.nr
  932109573

  Om borettslaget
  Mølla Fyrhus borettslag er et nyetablert borettslag som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom (borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne. Borettslaget er ligger i Oslo kommune og har forretningskontor i Ringerike kommune. Borettslaget utgjør seksjonene 2 til 9 i kombinasjonssameiet som utgjør hele eiendommen

  Forkjøpsrett
  Mølla Fyrhus borettslag er nylig gjort om til borettslag og forkjøpsrett er ikke aktuelt ved dette salget. Neste gang andelen skifter eier har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Forutsetninger lån: Borettslagets lån: kr. 23.450.000,- Totalpris: kr. 46.900.000,- Rente pr. 2.kvartal: 5,44 % Lånets løpetid i år: 50 Avdragsfrihet i år: 20 Nedbetalingstid i år: 30 Type lån: Annuitet Avdrag år 21 i NOK: 329 838 Sum andel fellesgjeld er kr. 2.800.000,- per 09.01.2024. Totalpris kr. 5.600.000,-. Det mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjelden (IN-lån). Det gjøres oppmerksom på at avtale om nedbetaling må være gjort i god tid (senest én måned) før selve nedbetalingen skjer. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), kontakt borettslaget/forretningsfører for nærmere opplysninger. Renter fellesgjeld pr. mnd. ved individuell nedbetaling av fellesgjeld: 50% fellesgjeld: kr. 12.343,- 40% fellesgjeld: kr. 9.875,- 30% fellesgjeld: kr. 7.406,- 20% fellesgjeld: kr. 4.937 - 10% fellesgjeld: kr. 2.469,- Avdrag år 21: kr. 3.282,-

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregnes.

  Dyrehold
  Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at andelseier aksepterer borettslagets regler for dyrehold. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område.

  Eierskiftegebyr
  6384

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/219/193: 31.05.1849 - Dokumentnr: 900007 - Opprettelse av matrikkelenheten OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE 16.07.1925 - Dokumentnr: 900576 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:219 Bnr:190 09.02.1955 - Dokumentnr: 301223 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:219 Bnr:197 22.12.1955 - Dokumentnr: 990219 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: Sagveien 3, 3b og 5. 22.10.1984 - Dokumentnr: 52836 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:219 Bnr:276 04.09.2006 - Dokumentnr: 414385 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Næring Tilleggsdel: Grunn Sameiebrøk: 8514/8812 Snr: 2 Formål: Næring Tilleggsdel: Grunn Sameiebrøk: 298/8812 Gjelder denne registerenheten med flere ---------- Diverse påtegning Reseksjonering, del av tilleggsareal for snr. 1 omgjøres til fellesareal. 18.12.2008 - Dokumentnr: 1018735 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:219 Bnr:309 På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/219/193: 31.05.1849 - Dokumentnr: 900007 - Opprettelse av matrikkelenheten OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE 16.07.1925 - Dokumentnr: 900576 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:219 Bnr:190 09.02.1955 - Dokumentnr: 301223 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:219 Bnr:197 22.12.1955 - Dokumentnr: 990219 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: Sagveien 3, 3b og 5. 22.10.1984 - Dokumentnr: 52836 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:219 Bnr:276 04.09.2006 - Dokumentnr: 414385 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Næring Tilleggsdel: Grunn Sameiebrøk: 8514/8812 Snr: 2 Formål: Næring Tilleggsdel: Grunn Sameiebrøk: 298/8812 Gjelder denne registerenheten med flere ---------- Diverse påtegning Reseksjonering, del av tilleggsareal for snr. 1 omgjøres til fellesareal. 18.12.2008 - Dokumentnr: 1018735 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:219 Bnr:309

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et Spesialområde/bevaring - kontor/industri/lager S-3450,14.12.1994.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Ikke aktuelt.

  Kommentar konsesjon
  Ikke aktuelt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke aktuelt.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 550 000 (Prisantydning) 2 800 000 (Andel av fellesgjeld)   5 350 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   5 361 240 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  11240

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjon 1 % for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 18.890,- Visninger/Overtakelser kr. 3.990,- Oppgjørshonorar kr. 6.990,- Aktiv treff med Finn kr. 6.990,- Markedsføringspakke kr. 17.990,- Søk i eiendomsregister og elektronisk signering kr. 1.490,- Kommunale opplysninger kr. 2.490,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.215,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 4.200,- Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 500,- Sikkerhetsstillelse kr. 3.000,- Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.

Klaus Westersund

Megler

Klaus Westersund

92 61 05 85

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev