aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Dr. Dedichens vei 118, din nye bolig?

OSLO Dr. Dedichens vei 118 1049

Lys og romslig 3-roms i høy 1.etasje med solrik balkong |utsikt mot grøntarealer| garasjeplass med lader | markanært

 • kr 3 650 000
 • BRA 75 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 650 000
 • Omkostningerkr 8 901
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 794 908
 • EierformAndel
 • Byggeår1 972
 • Soverom2
 • ArealP-rom 75 m²
 • Andel fellesgjeldkr 136 007
 • Felleskostnaderkr 5 077
 • Tomt74 547 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 650 000 (Prisantydning) 136 007 (Andel av fellesgjeld)   3 786 007 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger: 172,- (Panteattest kjøper) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 8 901,- (Omkostninger totalt) 3 794 908,- (Totalpris inkl. omkostninger) Valgfritt: 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
* Høy 1.etasje * Stor solrik balkong med fint utsyn mot grøntarealer * Gulvvarme i stue/kjøkken * Garasjeplass med elbil-lader og gjesteparkering * 2 romslige boder * Tilbaketrukken og fin beliggenet med nærhet til Østmarka, t-bane, barnehager/skole * Veldrevet borettslag * Moderniseringsbehov og stort potensiale

Dr. Dedichens vei 118 1049, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 75 kvm Stue, kjøkken, 2 soverom, entré, toalett og bad.
  Primærrom
  1. etasje: 75 kvm Stue, kjøkken, 2 soverom, entré, toalett og bad.  Tomt
  74547m²

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger usjenert til i et rolig, men sentralt boligområde, innenfor bomringen på Trosterud i Oslo. Kollektivtilbudet er meget bra med hyppige avganger, og det er mange aktivitetstilbud like i nærheten. Haugerud idrettspark har kunstgressbane og skateanlegg, og Haugerud Tennis har et trivelig miljø, flere baner og tilbud om rullestoltennis. Norges største judoklubb holder til på Haugerud skole, og i området finnes det også skøytebane og treningssentre med mer. Marka ligger i umiddelbar nærhet, med preparerte lysløyper og flotte turområder. Det er kort gangavstand inn til idylliske Lutvann, der du finner badeplass på nordsiden av vannet. Her er det sandstrand, gresslette og handicaprampe. Lutvann er for øvrig et eldorado for både fisking, padling og fridykking. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi Trosterud og Extra Haugerud, som begge ligger i kort gangavstand. Ønsker du ytterligere servicetilbud, er Alna senter landets største faghandelssenter med store varehus og serviceenheter. Tveita Senter ligger også i nærheten med 73 butikker. Videre er det ca. 1,4 km til IKEA Furuset. Området har tilbud om offentlig kommunikasjon i form av buss og T-bane. Nærmeste holdeplass er Lutvann skole, som ligger rett utenfor døra. Videre er det kun ca. 5 minutters gange til Trosterud T-banestasjon. Med bil fra Trosterud tar det ca. 4 min til Alna senter, 8 min til Lørenskog, 11 min til Oslo S og 26 min til Oslo Lufthavn.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighetsbebyggelse i området.

  Byggemåte
  Leiligheten er bygget 1972 og bygget etter forskrift fra 1969. Konstruksjoner anses i hovedsak å ha tiltenkt funksjon i henhold til alder og nevnte betraktninger. Bygget er ført opp i mur/betong. Flatt tak tekket med papp eller lignende. Utvendige fasader med plater og malt pusset overflater. Grunnmur av betong med støpt såle mot grunnforhold. Det er gitt TG2: Avløpsrør og vannledninger. Elektrisk anlegg. Overflater og innredning kjøkken. Slitasje overflater og innvendige dører. Det er gitt TG3: Avtrekk kjøkken. Bad. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

  Innhold
  Totalt bruksareal: 75 kvm Totalt primærrom: 75 kvm Primærrom: 1.etasje: Stue, kjøkken, bad, toalett, 2 soverom og entré. I tillegg disponerer boligen 2 boder på ca. 4,6 kvm hver. Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.04.2023 utført av Øyvind Nåmo Rønning.

  Standard
  Boligen ligger fint til i høy 1.etasje og inneholder: Entré: Romslig flislagt entré med god plass for oppheng og oppvbevaring av yttertøy og sko. Bad&separat toalett: Eldre bad og separat toalett. Hovedsoverom: Romslig soverom med god plass for dobbeltseng og garderobeløsning. Soverom nr. 2: Soverom av god størrelse med god plass for seng, kontorpult mv. Nytt laminatgulv. Stue: Svært romslig stue med god plass for sofagruppe og spiseplass. Store vindusflater gir godt med naturlig lys og fin utsikt. Gulvvarme via varmefolie. Kjøkken: Dekvis åpen kjøkken-løsning med eldre innredning. Hvitevarer inkludert. Balkong; Svært romslig solrik balkong med fin utsikt mot grøntarealer. Tillatt med innglassing. Boligen har automatsikringer og 2 romslige boder på 4,6 kvm hver.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Leiligheten disponerer garasjeplass med elbil-lader.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 650 000 (Prisantydning) 136 007 (Andel av fellesgjeld)   3 786 007 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger: 172,- (Panteattest kjøper) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 8 901,- (Omkostninger totalt) 3 794 908,- (Totalpris inkl. omkostninger) Valgfritt: 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

 • Oppvarming
  Elektriske panelovner.

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1073902

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3866048

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  60

  Part.obl.nr.
  950266287

  Felleskostnader pr. mnd.
  5077

  Andel fellesgjeld
  136007

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-31T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 86.754.505,- pr. 01.04.2023 og lånevilkårene er: Lånenr:OBBK03-98207992232 Type: Annuitet Restløpetid: 28 år og 11 mnd Avdragsfrihet: Nei Type rente: Flytende Rente: 3,95% Restsaldo denne andelen: 136.007- Kapitalkostnader pr.mnd. denne andelen: 660,- IN-ordning: Nei

  Andel fellesformue
  4687

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Fagerholt Borettslag

  Borettslagets org.nr
  950266287

  Om borettslaget
  Leiligheten er tilknyttet Fagerholt borettslag og består av 664 leiligheter med adresse Doktor Dedichens V 32-134. Dugnad må påberegnes. Grilling på balkong er kun tillatt med gass-/elektrisk grill. Det er tillatt å holde 1 husdyr pr husstand, som skal registreres hos driftsleder. Tillatt med innglassing - borettslaget har en leverandør som må benyttes. Tidligere påkostninger: 2021-2023- Rør-rehabilitering - avløp og bunnledninger. 2018: Nedgravde søppelbrønner. Infrastruktur elbil-lading. Fasaderehabilitering. 2012 - Nytt callinganlegg For fullstendig oversikt se borettslagets årsrapport. Planlagte påkostninger: Forslag om solcellepanel er lagt frem til årets årsmøte, dersom dette blir vedtatt opplyses det om at det ikke vil bety en økning i felleskostnadene.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, tar kontakt med OBOS for å få oppgitt e-postadresse som kan benyttes. Meldingen må være mottatt av OBOS innen den fastsatte fristen. Meldefristen vil være normalt 5 virkedager etter at boligen er kunngjort i OBOS-annonse i Aftenposten og/eller på www.obos.no. Hvis OBOS mottar din melding om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan du ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom som omhandler bl.a. bestemmelser om trafostasjon/kiosk, anlegg og vedlikehold av ledninger, rettighet vedr. leie av næringslokale, samt elektriske kraftlinjer.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 12.03.1976.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger ihht. reguleringskart fra Oslo kommune datert 14.04.2023 med tilhørende bestemmelser i bebyggelsesplan 252/69, samt kommunedelplan KDP-17. Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https:// www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/ politikk/kommuneplan/ Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i reguleringer og kommuneplan, samt hvilken betydning de har for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling og at endringer og oppføring av nye bygg vil kunne skje. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten. Pågående plansaker i nærområdet pr. 14.04.2023: Saksnr. 201916221: Lutvannskroken 25 - Detaljregulering til offentlig ettersyn - Boliger. Lutvannskroken AS v/ Veslefrikk Eiendom AS foreslår å regulere eiendommen Lutvannskroken 25 med tilhørende atkomstvei til bolig med høyere utnyttelse enn gjeldende regulering muliggjør. Forslaget legger til rette for en boligblokk i 4 etasjer med til sammen 28 leiligheter. Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201916221 Saksnr. 202211309: Dr. Dedichens vei 20 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage, parsellhage, bolig, park og friområde. Eiendoms- og byfornyelsesetaten foreslår å rive Haukåsen skole og bygge boliger, utvide Stubberudlia barnehage fra 4 til 8 avdelinger, og følge opp VPOR for området. Plan- og bygningsetaten er positive til at planinitiativet bygger på innbyggerinitiativet og hovedalternativet i Planprogram med Veiledende plan for offentlig rom for Trosterud og Haugerud. PBE anbefaler sterkt at Haukåsen skole bevares, suppleres og transformeres til bolig. Det er viktig at den gode medvirkningen videreføres i videre arbeid, og at Oslo kommune samarbeider for å realisere intensjonene i Planprogram med VPOR. Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202211309 Oslo kommune bygger vannreservoar under hele Trosterud.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 650 000 (Prisantydning) 136 007 (Andel av fellesgjeld)   3 786 007 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger: 172,- (Panteattest kjøper) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 8 901,- (Omkostninger totalt) 3 794 908,- (Totalpris inkl. omkostninger) Valgfritt: 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

  Omk. kjøper beløp
  8901

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Marianne Lund Østhagen

Megler

Marianne Lund Østhagen

93 49 44 45

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev