aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Bygget ble oppført i 2018 med fokus på høy kvalitet og smarte løsninger. Eksklusive, skreddersydde gardiner fra tak til gulv i stuen.

Oslo Dronning Eufemias gate 49

Fastpris - Førstemann til mølla! 3(4)-R. Balkong og egen, separat utleieleilighet. Flott takterrasse! Garasje*

 • BRA 105 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER337 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER14 627 142
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 018
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 104 m²
 • FELLESKOST./MND4 015
 • TOMT3 134 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 14 290 000,- (NB: prisen er fast)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  325 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  337 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  14 627 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.
La oss høre med selger... Hva har du likt spesielt godt med leiligheten og kommer til å savne mest?
Da må jeg trekke frem tre ting som jeg mener gjør leiligheten unik.

Hybel og skattefri leieinntekt:
Da leiligheten har en helt avskilt hybel på ca. 30kvm, gir dette svært gode leieinntekter, som i stor grad dekker låneutgifter, og du kan i praksis nesten "bo gratis" i Bjørvika.

Beliggenheten:
Mulighetene til å kunne spasere 40-50 meter for å ta et bad eller en tur på SUP-brettet er noe jeg kommer til å savne. Videre er utvalget av restauranter og serveringsteder i umiddelbar nærhet noe som er helt unikt i Bjørvika. Det praktiske med dagligvarebutikker, Oslo-S og annet kollektivtilbud rett utenfor døren, er ønsker jeg også trekke frem.

Takerassen:
Eufemias Hage har kanskje byens fineste takterrasser, delt inn i forskjellige soner hvor flere kan bookes om du skal avholde selskaper eller lignende. Her er det kjøkken med grill og store sitte og spisegrupper tilgjengelig - Må oppleves!

Hvordan er styret?
Oppleves meget profesjonelle. Det faktum at styremedlemmer bor i bygget selv er med på å skape en trygghet om at de ønsker det absolutt beste for borettslaget.

Hva har du likt best med området?
Beliggenheten er helt unik, med nærhet til absolutt alt. 40 meter fra utgangsdøren har du brygga og sjøen, samt en mengde nye restauranter og serveringssteder. Leiligheten ligger allikevel tilbaketrukket mellom Barcode rekken og leilighetene på bryggekanten, og er derfor skjermet fra støyende trafikk og restaurantgjester - Den perfekte beliggenheten i Bjørvika!

Har du noen favoritt-restauranter eller kafeer i området?
Maaemo.

Hvordan har det vært å finne parkering i hverdagen?
Det er to plan med parkeringsplasser i underetasjen. Ellers er det lagt opp til korttidsparkering rett utenfor inngangen.
Romslig stue med store vindusflater

Dronning Eufemias gate 49, Oslo

 • Hovedleilighet - bestående av stue med kjøkken, balkong, 2 soverom og et flott baderom.

  Kjøkkenet
  Kjøkkeninnredning fra Sigdal fremstår med glatte fronter. Benkeplate i komposittstein med oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Lys under overskap, ventilator med mekanisk avtrekk. Integrerte hvitevarer med komfyr, induksjon platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er montert komfyrvakt i ventilator. Innredning fremstår med normal funksjonalitet

  Baderom
  Takflate er belagt med malt overflate og innfelte lys, veggflater er belagt med fliser. Gulvet på bad er belagt med fliser og underliggende gulvvarme. Innredning og garnityr på bad fremstår med veggmonterte dusjdører, servant med underskap, speil med lys, opplegg for vaskemaskin og veggmontert wc.

  Balkong
  Adkomst til balkong fra stue, med gulvareal på ca. 4 m². Gulvet er belagt med terrassebord på støpt betongdekke. Høyde på rekkverk er målt til 120 cm. Iht. husordensreglene er det tillatt å bruke elektrisk grill og gassgrill, men ikke kullgrill/engangsgrill.

  Annet hovedleilighet
  - Eksklusive, skreddersydde gardiner fra tak til gulv i stuen.
  - Plisségardiner for mørklegging på alle soverom.
  - God oppbevaringsplass i gangen, i garderobe med skyvedører, plassbygget fra tak til gulv.
  - Med boligen følger det en kjellerbod på 7,6 m², merket med H0201.
  _________________________________________________________________________

  Utleieleilighet - bestående av stue med kjøkken, soverom og baderom.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredning fra Sigdal fremstår med glatte fronter. Benkeplate i komposittstein med oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Lys under overskap, ventilator med mekanisk avtrekk. Integrerte hvitevarer med komfyr, induksjon platetopp og kjøl/fryseskap. Det er montert komfyrvakt i ventilator. Innredning fremstår med normal funksjonalitet.

  Baderom
  Takflate er belagt med malt overflate og innfelte lys, veggflater er belagt med fliser. Gulvet på bad er belagt med fliser og underliggende gulvvarme. Innredning og garnityr på bad fremstår med veggmonterte dusjdører, servant med underskap, speil med lys, opplegg for vaskemaskin og veggmontert wc.

  Annet utleieleilighet
  - Plisségardiner for mørklegging i stuen.
  - Fransk balkong.
  - Egen innvendig bod.
  - Selger leier ut leiligheten p.t. for kr. 13.000,- i mnd.
  _________________________________________________________________________

  Vinduer og dører
  Vinduer i boligen fremstår med 3-lags glass i trerammer. Entrédører i laminert/trefinert utforming med B-30/ 35db klassifisering. Entrédører fremstår med normal funksjonalitet. Balkongdør i treramme med 3-lags glass. Innvendige dører fremstår med 1-speils dørblader i malt utførelse. Innvendige dører fremstår med normal funksjonalitet.

  Innvendige overflater
  Innvendige gulvflater belagt med henholdsvis 1-stavs parkett.
  Innvendige veggflater belagt med henholdsvis malte flater av plater og mur.
  Innvendige takflater belagt med henholdsvis malte flater i alle rom bestående av dekke/ plater. Takhøyde i leiligheten er målt opp mot 2,95.m.

  Lovlighet
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

  Annet
  - Leiligheten har elektrisk solskjerming som styres med SOMFY-system.
  - El-anlegg fra byggeår med skjult anlegg.
  - Boligen har brannvarsler med optisk sensor, samt sprinkler anlegg for slukking.
  - I bygget er det heis med adkomst til leiligheter, boder og garasjeanlegg.

  Fra selgers egenerklæringsskjema
  6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
  Ja. Se eget punkt for måling.

  17 Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende?
  Ja. Leiligheten ble bygget og ferdigstilt av utbygger med en separat hybel del, som er tydelig adskilt fra primærdel.

  17.1 Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene?
  Ja. Dette er å anta, da leilighet ble levert med hybel direkte fra utbygger.

  23 Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
  Ja. Multiconsult har foretatt termoscanning i flere enheter i sameiet. Styret engasjerte et tredjeparts selskap, Omega, hvor det ble benyttet termoscanning og trykktest. En av boligene i sameiet der dette ble utført var undertegnende sin bolig. Jeg har ikke personlig hatt store utfordringer rundt dette, dog ble dette meldt inn og utbedringstiltak ble iverksatt fra utbygger. Multiconsult har gjort nye målinger og godkjent utbedringer etter runde 2 med utbedring. Jeg var selv ikke helt fornøyd med resultatet etter de første utbedringene, men jeg har opplevd utbedringen på runde 3 som tilfredsstillende. Ellers har styret på vegne av sameiet meldt dette som en felles sak til forliksrådet, uten at dette ble avklart med meg eller øvrige naboer.

  24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
  avtaler)?
  Ja. En feil på garasjeporten(lyddempende bånd hadde røket) i garasjeanlegget førte til støy som til tider kunne høres i hybelen. Etter at garasjesameiet ble gjort oppmerksom på dette, ble service bestilt og støy har vært fraværende siden. Ellers bemerkes det at parketten i boligen har man muligheten til å få byttet dersom ønsket / behovet er der. Undertegnede har ikke ansett dette som nødvendig, men har ikke sagt fra seg muligheten.

  25 Kjenner du til om sameiet/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag?
  Ja. Sameiet har meldt inn sak til forliksrådet angående franske balkonger hvor flere leiligheter med fransk balkong har vanskeligheter for rengjøring mellom glass og skyvedør. Det er fransk balkong i hybelen, men opplever ikke rengjøring på denne særlig utfordrende. Jeg er derfor ikke en del av denne saken. Sameiet har også meldt en sak til forliksrådet, ref punktet om målinger. Jeg er heller ikke en del av denne saken.

  Tilleggskommentar
  Da boligen består av en hybel og en primærdel, har jeg selv bodd i primærdelen, og leid ut hybeldelen. Jeg har derfor begrenset kjennskap til hybelen, annet en ved befaring ved overtakelse fra utbygger, og til gjeldende leietaker.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eufemias Hage er det første boligkvartalet mellom Barcode og fjorden, i hjertet av Bjørvika. Kvartalet ligger mellom Dronning Eufemias gate, med yrende byliv og kollektivforbindelser til hele byen, og Operagata, som blir en lokalgate med mindre trafikk. Med trikk rett utenfor og Oslo Sentralstasjon et steinkast unna er et enkelt å reise, uansett hvor du skal. Og når du kommer hjem igjen, er fjorden, Havnepromenaden, Ekebergparken og sjøbadet på Sørenga en del av ditt nærmiljø. Mer sentralt kan du ikke bo.

  Med pulserende Barcode og Dronning Eufemias gate på den ene siden og fjorden på den andre, gir Eufemias Hage deg valget mellom bypuls og hvilepuls. Her blir det enkelt å logge av og nyte livet, samtidig som du er midt i byen. Veien er kort, enten du vil søke ut med kajakk og sykkel, eller vil søke inn med bøker og kunst. I Bjørvika finner du alt mellom himmel og fjord.

  Kaffe i byhagen, vennekveld på takterrassen, matopplevelser i Barcode, bading på Sørenga, vandring langs Havnepromenaden, tur til Ekebergparken, piknik i Middelalderparken, kulturopplevelser i Operaen, Deicmanske bibliotek og Munchmuseet - alt er bare minutter unna.
  Det er verdt å nevne at Operagata blir en miljøgate. 500 meter fra Kongsbakken til Stasjonsallmenningen, opparbeidet med 5,5 meter bredt sykkelfelt. Her blir det opphøyd fortau i granitt og beplantninger og trær i klynger.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Blokken fremstår med yttervegger i pusset konstruksjon. Leilighetens etasjeskillere i betong. Yttertak i flat konstruksjon, antatt tekket med papp og beslag. Se vedlagte tilstandsrapport utført av Glenn-Erik Larsen for ytterligere teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 2.et: 105 BRA

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Leiligheten har inngangsparti, gang, stue med kjøkken, 2 soverom samt baderom.
  Utleieleilighet med gang, stue med kjøkken, baderom og alkove.

  Bod i utleieleilighet inngår i sekundærareal.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming i leiligheten ved panelovner. Det er etablert gulvvarme på begge bad.
 • Tomtens grunnareal: 3134 kvm. Pent opparbeidet byhage. Eiendommen har en åpen kvartalsbebyggelse. Bebyggelsen består av 145 leiligheter i tillegg til næring i 1. etasje og deler av 2. etasje.
 • Det medfølger ikke parkeringsplass med leiligheten. Mulighet for å leie eller kjøpe plass i garasjekjeller.
 • Offentlig tilknyttet.
 • Forretningsfører: Boalliansen Forvaltning AS
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Om sameiet
  Sameiets navn er Sameiet Eufemias Hage. Sameiet er opprettet ved seksjoneringsbegjæring tinglyst den 04.05.2018. Sameiet Eufemias Hage består av 145 boligseksjoner og 4 næringsseksjoner.

  Boligseksjonene har i fellesskap enerett til bruk av takterrassen i 9. etasje. Næringsseksjonene skal likevel ha nødvendig adkomst for reparasjon og vedlikehold av tekniske anlegg.

  En fantastisk takterrasse
  Byens kanskje beste takterrasse med forskjellige soner, og med blant annet kjøkken. Egen nettside i regi av sameiet hvor forskjellige soner kan bookes.

  Vaktmestertjeneste
  Sameiet har to faste vaktmestere gjennom USBL Boservice.

  Reklamasjonssak til utbygger gjeldende vinduer, balkongdører og franske balkonger.
  Styret har over lang tid hatt dialog med utbygger om feil og mangler knyttet til vinduer, balkongdører og franske balkonger. Grunnet manglende fremdrift hos utbygger sendte styret i juni 2021 inn en forliksklage til Forliksrådet i Oslo, basert på en juridisk forståelse om at vinduer, balkongdører og franske balkonger i et boligsameie er å anse som fellesareal. I september 2021 ble styret i sameiet i tvil om denne juridiske forståelsen var korrekt, og orienterte seksjonseierne om denne tvilen og om muligheten for beboere til å sende private forliksklager for å dekke det tilfellet at vinduer, balkongdører og franske balkonger ikke er fellesareal. Flere seksjonseiere sendte da inn private forliksklager. Minst en av disse har blitt avvist, med begrunnelse om at sameiets forliksklage representerer samtlige seksjonseiere. Etter bytte av advokat har styret nå en klar oppfatning av at vinduer, balkongdører og franske balkonger i et boligsameie er en del av de respektive bruksenhetene, dvs. ikke fellesareal. Som en service til de seksjonseierne som har sendt inn forliksklage innkalte styret til et informasjonsmøte, samt korrigerte styret sameiets forliksklage til å gjelde seksjonseiernes reklamasjoner. Videre har styret fasilitert at det opprettes kontakt mellom seksjonseiere som opplever problemer med å nå frem overfor utbygger med reklamasjoner på vinduer, balkongdører og franske balkonger. Ut over dette vil ikke styret fremover kunne engasjere seg i reklamasjoner på forhold som angår de respektive bruksenhetene.
 • Overdragelse og utleie av seksjon må meldes til styret og forretningsfører for registrering. Dersom en seksjonseier leier ut sin seksjon, skal vedkommende påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter, ordensregler, samt vedtak fattet av årsmøter og styret.
 • Dyrehold er tillatt, forutsatt at dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere. Søknad om dyrehold skal godkjennes av styret.
 • IF Forsikring
  IF Forsikring
  Polisenummer: SP1794995.51
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 929 587 per 21.05.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 6 946 511 per 21.05.22
 • 4 015 pr. mnd. Forr.førsel, drift/vedlikehold, komm. avgifter, felles byggforsikring, vektertj., trappevask, a-konto varmtvann.

  Fordelt slik:
  Felleskostnader kr 3 495,-
  A-konto varmtvann kr 520,-
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. 19.05.22.
  Andel fellesformue kr 29 658,- pr. 19.05.22.
 • Sameiet har ikke felles lån p.t.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Inkludert i boligens fellesutgifter.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det foreligger midlertidig dispensasjon og midlertidig brukstilllatelse nr.1 - for deler av tiltaket - Dronning Eufemias gate 39 - 55, datert 18.06.2018. Det er gitt midlertidig dispensasjon til 01.09.2019 for ferdigstillelse av gatene rundt, og godkjenner søknaden om midlertidig brukstillatelse nr. 1 for Dronning Eufemias Gate 49 - felt B3, mottatt 30.05.2018. Den midlertidige brukstillatelsen gjelder for alle boliger i oppgang A (37 leiligheter), takterrasse, gårdsrom og rømningstrapper i oppgang B og D. Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen.
 • Sameiet praktiserer den til enhver tid strengeste fortolkning av eierseksjonslovens bestemmelser om utleie.

  Utleie som har karakter av næringsvirksomhet er forbudt i sameiet. Styret skal informeres om nye leietakere og hvem disse er hver eneste gang. Seksjonseier skal være 100% identifiserbar og ansvarlig for leietaker. Det skal oppgis til enhver tid gjeldende kontakt opplysninger om leietaker.

  Det er ikke tillatt å leie ut den enkelte boligseksjon til tredjepart som driver korttidsutleie av boliger som ledd i næringsvirksomhet.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eufemias Hage ligger på felt B3 som er regulert til bolig, forretninger, offentlig eller privat tjenesteyting, kontor, bevertning energianlegg. Reguleringsbestemmelser for felt B3 i Bjørvika er S-4825, vedtatt 12.11.2014, som er en del av reguleringsplan S-4099.
 • Gnr. 207 Bnr. 460 Snr. 2 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

  Medfølger ikke ved salg
  Taklamper på soverom, gjesterom, kjøkken/spisestue og stue.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 0,95 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 22.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 3.890,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 425,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.600,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører: 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 585,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 0,25 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Olav Oma
Marius Aasen

Megler

Marius Aasen

90 07 78 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev