aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Enerhauggata 7 - Her kan dere skape deres nye drømmeleilighet!

Oslo Enerhauggata 7

Lys, romslig 3-r over to plan. Sep. kjøkken og balkong med utsikt mot Barcode. Oppussingsobjekt, Varmtvann og fyring ink

 • 6 150 000
 • BRA 71 m²
 • PRISANTYDNING6 150 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 270 226
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 964
 • AREALP-rom 71 m²
 • ANDEL FELLESGJELD111 294
 • FELLESKOST./MND5 774
 • TOMT13 059 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 150 000,- (Prisantydning)
  111 294,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 261 294,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 270 226,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding

Enerhauggata 7, Oslo

 • Kjøkken
  Kjøkkeninnredning fremstår med glatte fronter. Heltre benkeplate med dobbel oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Lys under overskap, ventilator med kullfilter. Det er montert komfyrvakt over komfyr.

  Baderom
  Badet fremstår med eldre konstruksjoner, ut i fra alder blir badet kategorisert til TG3. Badet fremstår med mosaikkfliser på gulv, fliser på vegg og malte takflater. Røropplegg med origanalt sluk i støpejern, vannrør i kobber. Det er uvisst for takstmann om hva slags tettesjikt som er benyttet bak fliser. Innredning og garnityr med dusjkabinett, servant med underskap, speilskap med lys over, opplegg for vaskesøyle og wc. Badet fungerer med dagens løsning og bruk av dusjkabinett.

  Separat toalettrom
  Overflater på Wc er belagt med tapet på vegger, samt belegg på gulv. Innredning og garnityr fremstår med speilskap og wc.

  Balkong
  Adkomst til balkong fra kjøkken, med gulvareal på ca.4 m². Gulvet er belagt med støpt betongdekke. Høyde på rekkverk er målt til 1,16m.

  Vinduer og dører
  Vinduer i boligen fremstår med 2-lags glass i trerammer fra 1988, samt vinduer i stue med 2 x enkle glass. 2-fløyet entredør i finert utforming med B-30/ 35db klassifisering. Balkongfør fremstår med ramme i trevirke og 2 x enkle glass fra byggeår. Innvendige dører fremstår med glatte, profilerte dørblader i malt utførelse. Dørblad mellom gang og stue med glassfelt. Innvendige dører fremstår med normal funksjonalitet.

  Innvendige overflater
  Innvendige gulvflater belagt med henholdsvis parkett og belegg. Innvendige veggflater belagt med henholdsvis malt strie og tapet. Innvendige takflater belagt med henholdsvis malte flater i alle rom bestående av dekke.

  Innvendig trapp
  Innvendig trapp fremstår med vanger og trinn i tre. Trappen er delvis belagt med teppe.

  Annet
  - Ventilasjon i boligen fremstår med naturlig avtrekk fra spalter og ventiler i vinduer/yttervegg.
  - Elektrisk anlegg er en kombinasjon av åpent og skjult anlegg. Sikringsskap med sikringer plassert i felles oppgang. Skap for sikringer var låst på befaringsdagen.
  - Leiligheten er utstyrt med pulverapparat og røykvarsler.
  - Med boligen følger det en kjellerbod, boden er ikke befart av takstmann.
  - Det er heis i bygget med adkomst til boder og leiligheter.

  Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten
  TG 3 - Store eller alvorlige avvik
  Våtrom > Generell > Bad
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
  Det er observert sprekkdannelse i tapet, samt buler i belegg. Oppgradering av overflater må påberegnes. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Elektrisk anlegg er en kombinasjon av åpent og skjult anlegg. Sikringsskap med sikringer plassert i felles oppgang. Skap for sikringer var låst på befaringsdagen. Det ble ikke opplyst om noe feil med det elektriske anlegget i leiligheten på befaringen. Det anbefales el-takst ved tvil om funksjonalitet og kapasitet. Takstmannen anbefaler alltid en generell kontroll av anlegg som er av noe eldre dato, og uten noen form for kontroll. Deler av anlegget i leiligheten må oppgraderes, da det ligger åpne strømførende kabler synlig. Det elektriske anlegget ikke er vurdert utover visuell besiktigelse i denne rapporten, da dette krever spesiell kompetanse og autorisasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid en gjennomgang av EL-fagmann. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

  TG IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt
  Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
  Det ble ikke foretatt hulltaking i dusjssone på bad, da det ikke lot seg utføre konstruksjonsmessig. Takstmannen kontrollerer alltid med fuktindikator i våtsoner på bad. Om ikke annet er kommentert har takstmannen ikke registrert skadelig fukt i området.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Varmtvannsbereder er plassert i fellesareal og er ikke befart av takstmann.

  TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak
  Innvendig > Innvendige trapper
  Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er målt til 13cm. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.

  Innvendig > Innvendige dører
  TG settes ut i fra, at mer enn halvparten av dørenes brukstid er oppbrukt. Enkelte dørvridere med låskasser bør oppgraderes.

  TG 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
  Utvendig > Vinduer
  TG settes ut i fra alder på glass, da isoleringsevne i glass vil reduseres med årene. Vinduer fungerer bra med tanke på alder, det er ingen behov for strakstiltak.

  Utvendig > Balkongdør
  TG settes ut i fra alder på glass, da isoleringsevne i glass vil reduseres med årene. Dørvrider er noe treg. Balkongdør fungerer tilfredstillende, med tanke på alder. Oppgradering bør påberegnes pga. alder og slitasje.

  Innvendig > Overflater
  Det er observert skjolder og sprekkdannelser på gulvflater. Tak og veggflater fremstår med noe merker, sprekkdannelse og avskalling. Oppgradering av overflater bør påberegnes.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert 17mm høydeforskjell, på gjennomgående mål i stue. Høydeforskjell på dette nivået er svært vanskelig å registrere uten nivelleringslaser. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke opplyst fra eier om radonmålinger, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Det må foreligge en rapport med moderate resultater, om det skal gis TG1 for radon i rapporten.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
  Ut i fra alder på innredning, bør det på beregnes oppgradering innen rimelig tid. Dette begrunnes med slitasje på hengsler, og skinner til skuffer.

  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
  Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Bruk av kullfilter uten mekanisk avtrekk i rommet, er ett avvik i seg selv etter ny forskrift. Det er i de fleste tilfeller ikke lov å koble seg på felles avtrekkskanal med el-vifte. Det bør undersøkes ved å kontakte styret for videre avgjørelse.

  Spesialrom > Teknisk anlegg > Toalettrom
  TG settes ut i fra alder med slitasje på hengsler på speilskap. WC er av nyere modell. Oppgradering av garnityr bør påberegnes.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Oppgradering av vanntilførsel bør på beregnes innen rimelig tid.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Oppgradering av avløpsrør og sluk bør på beregnes innen rimelig tid.

  Tekniske installasjoner > Varmesentral
  TG settes ut i fra alder på anlegget, da mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt. Anlegget fremstår med normal funksjonalitet, til tross for alder.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Leiligheten ligger meget sentralt og attraktivt mellom Grønland og Tøyen, med gangavstand til det meste av fasiliteter og servicetilbud. Et stort utvalg av butikker, offentlig kommunikasjon som buss, trikk og T-banestasjon noen minutter unna. Grønland er en utrolig sammensatt og spennende bydel der det utvikles mye nytt, gjøres bilfritt, sykkel- og gangvennlig samt nye bygg, blant annet en ny Kunsthøgskole.

  Det er mange flotte tur- og rekreasjonsområder i området som Botanisk hage, Tøyenparken med Tøyenbadet, Sofienbergparken, Sommerfrydløkken, Ruinparken, Middelalderparken med vannspeil og Kampen park. Nabolaget består av teglsteinsbygg, klassiske fasader pusset opp og nye boligprosjekter godt tilpasset området. Like ned gaten kommer du til Elgparken som har en populær sandvolleyballbane. Tøyen Fitness holder til i egne lokaler i kjelleren på Smedgata 32. Beboerne på Enerhaugen får ekstra gunstige priser på medlemskap og treningsveiledning. Stikk innom for en treningsprat og et godt tilbud. Trenigssenteret drives av Shoukat Changezi, som kanskje er byens triveligste senterleder.

  Grønland Basar, oppført i 2006, er et hyggelig handlesenter som ikke ligger langt unna. Her er det vinmonopol, butikker og diverse restauranter. Her møtes det eksotiske med det norske. Tilbaketrukket fra Grønlands gater ligger Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Kun noen meter unna boligen finner du også grønnsakshandleren med et godt tilbud innen fersk frukt og grønt. På Tøyen torg finner du bl.a. grønnsaksforhandlere, dagligvarebutikker m/post, apotek, eget ungdomsbibliotek og bakeri. Området har meget variert tilbud av spisesteder - fra take-away restaurantene som sushi, indisk eller pizza, til kritikerroste spisesteder som blant annet Postkort på Tøyen, Golden Chimp som har fantastiske dumplings og annen asiatiskinspirert mat, Oslo Mekaniske, Olympen, Dattera til Hagen og ikke minst Maaemo.

  Bydel Gamle Oslo er under stor utvikling med Barcode og Sørenga i spissen. Store byggeprosjekter i tilknytning til "Fjordbyen" er igangsatt og gir en synlig merverdi for Grønlandsområdet/ Enerhaugen spesielt. En rekke kultur- og næringsbygg er allerede under oppføring. I tillegg satses det stort på friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig.

  Området har meget variert tilbud av spisesteder - fra take-away restaurantene som sushi, indisk eller pizza, til kritikerroste spisesteder som blant annet Postkontoret på Tøyen, Bodega, Oslo Mekaniske, Olympen, Dattera til Hagen og ikke minst Maaemo.

  Parker og rekreasjonsområder
  Som et frisk pust i betongjungelen finnes det flere parker i umiddelbar nærhet. Byens fineste park, Botanisk hage, er det naturlige førstevalget da det ligger få minutter unna. Tøyenparken er det perfekte sted på sommeren for grilling og sol. For barna vil lekemuligheten to kvartaler unna være et yndet sted for aktivitet og morro. Ta en tur innom Tøyenbadet for både innendørs og utendørs svømmebasseng, eller old school- treningsstudioet Tøyen fitness&trening. Av museum finner du Munchmuseet, Geologisk museum og Zoologisk museum i nærområdet. Fotballbane ved Tøyenparken, Ola Narr og på Rudolf Nilsens plass.

  Høyskolen Kristiania har inngått avtale om å leie 10.000 kvadratmeter i Urtekvartalet av Eiendomsspar, som er kontrollert av Christian Ringnes. Urtekvartalet på Grønland i Oslo, vil sammen med Westerdals sitt tidligere hovedkvarter på den andre sida av Akerselva huse landets største kunstfaglige utdanningstilbud.

  Kollektivtrafikk
  En av de største fordelene med å bo sentralt er et utbredt kollektivtilbud. Bor du i Enerhauggata er dette intet unntak. Det er kort vei til både Grønland T-banestasjon og Tøyen T-bane med alle linjer. I tillegg går bussen til alle døgnets tider. Ellers er det kort spasertur til både Grünerløkka og Oslo S. Flere bussholdeplasser i umiddelbar nærhet. Nærmeste trikkeholdeplass er Lilletorget med linje 11, 12, 13 og 17.

  Skoler og barnehager
  Nærmeste barneskoler er Vahl skole, Tøyen skole, Lakkegata skole og Gamlebyen skole. Nærmeste ungdomsskuler er Sofienberg ungdomsskole og Jordal ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Hersleb videregående skole og Elvebakken videregående skole. Nærmeste barnehager er Enerhaugen barnehage og Langkleiken barnehage.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Blokk i mur/ betong med teglstein/platekledd fasade. Leilighetens skillende etasjeskiller i betong. Flat takkonstruksjon tekket med papp og beslag. Se vedlagte tilstandsrapport utført av Glenn-Erik Larsen for ytterligere teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 2.etasje inngangsparti: 5 BRA
  1. etasje hovedplan: 66 BRA

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Inngangsparti, stue, kjøkken, 2 soverom, mellomgang, baderom samt separat toalettrom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmtvann og fyring via fjernvarme, varme i boligen fordeles via radiatoranlegg. Oppvarming iht. opplysninger i tilstandsrapporten.
 • Tomtens grunnareal: 13059 kvm.
 • Det medfølger ikke parkeringsplass. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Garasjeplasser til utleie
  Borettslaget har garasjeplasser (bil og MC) og noen få biloppstillingsplasser utendørs som leies ut til beboerne. Se nettsidene våre www.ebrl.no for priser og informasjon. Ta kontakt per e-post garasje@ebrl.no for å leie plass. Det er leietakers ansvar å si opp plassen ved flytting fra borettslaget.

  Bildeling
  Bilkollektivet og Hertz Bilpool har avtale med borettslaget om leie av parkeringsplasser. Som beboer kan du benytte disse selskapene for å leie deg en bil dersom du har behov for det. Mer informasjon om betingelser finner du på borettslagets nettsider www.ebrl.no

  Sykkelparkering
  Parkeringsplass til sykkel finnes i utvalgte rom i kjellerlokalene til Enerhauggata 7, 5 og 3, i tillegg til Smedgata 34 og Smedgata 32. Flere av rommene har de siste årene fått ett nytt strøk maling og nye sykkelstativ med vesentlig bedre kapasitet. Mange beboere har de siste årene uttrykt et behov for at det trengs flere oppbevaringsplasser for sykler, samt tryggere og smartere løsninger for innendørs og utendørs sykkelparkering i borettslaget. Det ble derfor høsten 2020 etablert en egen sykkelkomité i borettslaget som har igangsatt et større arbeid med å kartlegge behovet for fremtidens sykkelparkering på Enerhaugen.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 470 andelsleiligheter. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Enerhaugen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948152525, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Enerhauggt 1-7, Smedgt 8 32-34. Gårds- og bruksnummer : 230, 305 og 311. Første innflytting skjedde i 1964. .

  Borettslagsavisa Ener'n
  Borettslagsavisen Ener'n produseres av styret og den blir delt ut på dørmatten til alle leilighetene, samt i digital versjon på nettsidene våre. Her gis viktig informasjon om ting som har skjedd eller planlegges i borettslaget og om hva som skjer i våre nærområder.

  Drift og vedlikehold
  I posten drift og vedlikehold var det for 2021 inkludert kr 13 847 000 til rehabilitering av garasjeanlegget og kr 5 000 000 for rehabilitering av bunnledningene. Rehabilitering av garasjene vil foregå både i 2021 og 2022, med totale prosjektkostnader for begge år beregnet til kr 45 000 000, og vil bli finansiert ved et låneopptak på inntil kr 40 000 000. Rehabiliteringen av bunnledningene foregikk i 2021 i sin helhet, og ble finansiert av oppsparte midler. Driften i 2021 forutsatte en økning av felleskostnadene på 2 % fra 01.01.21. I tillegg ser styret at det er nødvendig å ta opp lån for å dekke de planlagte drifts- og vedlikeholdsoppgavene.

  Orientering fra styret pr. 18.02.2022
  "Vi holder for tiden på med et rehabiliteringsprosjekt som angår garasjeanleggene våre og det vil pågå frem til omtrent mars 2023. Det er for tidlig å si noe om hvor mye dette prosjektet vil koste totalt og hvorvidt vi benytter hele eller deler av lånerammen på 40 millioner kroner som vi har fått godkjent av generalforsamlingen. Fellesgjelden vil bli fordelt på alle leilighetene etter nøkkelen til borettslaget (basert på ulike kriterier som bl.a. størrelse på leiligheten, beliggenhet etc.). Det er ikke foreslått noen ytterligere økning i felleskostnadene per i dag på grunn av dette prosjektet alene. Styret økte felleskostnadene betydelig for noen år siden for å spare opp egenkapital til kommende vedlikeholdsprosjekter. Men det kan jo alltids komme endringer på et senere tidspunkt dersom behovet/situasjonen tilsier det. Normalt gjør vi en mindre regulering av felleskostnadene årlig basert på KPI/prisvekst. Det er planer om å se videre på andre prosjekter etter hvert, men ingenting er foreløpig utredet eller vedtatt."

  Rehabilitering av garasjeanleggene og bunnledningsrehabilitering
  Igangsettelse av et forprosjekt på rehabilitering av garasjeanleggene (Delprosjekt 1) ble vedtatt på den ekstraordinære generalforsamlingen våren 2018. Etter en anbudsrunde og grundig vurdering valgte styret Norconsult som borettslagets rådgiver i den videre prosessen med forprosjektet. I perioden 2018 - 2020 jobbet styret med forprosjektet i samarbeid med Norconsult. Selv om arbeidet med prosjekteringen tok lengre tid enn først antatt så skyldtes det at styret ønsket å ha mest mulig kontroll på prosessen og sikre god oversikt over økonomien i prosjektet. I januar 2020 deltok hele syv store foretak i en anbudskonkurranse for oppgradering av garasjeanleggene. Styret kalte inn til en digital, ekstraordinær generalforsamling om rehabilitering av garasjeanleggene i september 2020. Med rekordhøy deltakelse som omfattet mer enn 50% av andelseierne ble prosjektet vedtatt med 176 stemmer, noe som gir et overveldende flertall for styrets forslag. Prosjektet har en kostnadsramme på inntil 45 millioner kroner. Styret er i dialog med entreprenør for å avklare oppstart og fremdrift vedrørende garasjeprosjektet og rørfornying av bunnledningene i tilknytning til garasjeanleggene. Informasjon om prosjektene vil bli publisert løpende på infoskjermene og på nettsiden til borettslaget. Hele protokollen med alle detaljene fra den digitale, ekstraordinære generalforsamlingen kan lastes ned på www.vibbo.no/enerhaugen eller på nettsiden til borettslaget.

  Det pågår en del utredninger vedrørende fremtidig rehabilitering i borettslaget.
  Styret har innhentet rapport fra MultiConsult og kommet frem til følgende foreløpige prioriteringsrekkefølge, men denne kan endre seg:
  1) Garasjeanlegg - Vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 29.09.20
  2) Tak
  3) Fasader
  4) Våtrom, ventilasjon og varmeanlegg

  Ifølge styret forventes det ikke å gjøre noe felles tiltak på VVS den nærmeste tiden slik det ser ut i dag. Egen renovering av baderom kan gjøres etter avtale med styret som refunderer kr 5.000,- ved skifte av originalt sluk fra 1960, se brl hjemmesider under vedlikehold og oppussing av bad. Når borettslaget på et senere tidspunkt ser seg nødt til å skifte/utbedre soilrør og vannrør så kan det være at alle badene må rives, men dette kan styret ikke si noe eksakt om på nåværende tidspunkt. For ytterligere informasjon se årsberetning og protokoll samt borettslagets hjemmeside: www.ebrl.no.

  Fellesvaskeriet
  Borettslaget har fellesvaskeri. Reglene for vaskeliste, vasketider og vaskerom skal overholdes. Det gjøres spesielt oppmerksom på at maskinene og tørketromlene skal rengjøres etter bruk. Det er fellesvaskeri i Enerhauggata 3, 5 og 7, samt i Smedgata 34. Beboerne i Enerhauggata 1 bruker vaskekjelleren i Enerhauggata 3 og beboerne i Smedgata 32 benytter seg av fasilitetene i Smedgata 34. I vaskekjellerne er det vaskemaskiner, tørketromler og sentrifuge. Alle vaskeriene har fått nytt reservering- og betalingssystem i løpet av 2019. Det nye systemet heter Smart Laundry.

  Vaktmester
  Driftsleder Daniel Paus Sangolt og vaktmester Dan Terje Pedersen og David Kinny ivaretar den daglige driften og det løpende vedlikeholdet i borettslaget. Vaktmester kan kontaktes på telefon 923 02 123. E-postadresse: vaktmester@ebrl.no. Telefonen er betjent i ordinær arbeidstid (mandag - fredag fra kl 07:30 - 15:30).

  Vektertjeneste
  Borettslaget har en avtale om vektertjenester fra Avarn Security (tidl. Nokas). Vektere går to runder i borettslaget hver kveld/natt for å sjekke at dører og vinduer er forsvarlig låst og lignende. Dersom andelseier har behov for assistanse, kan vektertjenesten kontaktes på telefonnummer 907 84 680.

  Renhold
  Borettslaget har avtale med NovaRen AS som rengjør borettslagets fellesarealer. Tilbakemeldinger om renhold i borettslaget kan sendes til styret@ebrl.no. Vi blir ekstra glade for dokumentasjon i form av bilder og konkrete eksempler som vi kan formidle videre til vår kontaktperson hos renholdsselskapet.

  Treningssenter
  Tøyen Fitness holder til i egne lokaler i kjelleren på Smedgata 32. Beboerne på Enerhaugen får ekstra gunstige priser på medlemskap og treningsveiledning. Stikk innom for en treningsprat og et godt tilbud. Trenigssenteret drives av Shoukat Changezi, som kanskje er byens triveligste senterleder.

  Helhetlig helse og trening
  I næringslokalet i første etasje av Smedgata 32 (inngang ved vaktmesterkontoret) har Studio HSM etablert seg. Hassan Sabaheddin Mohammad er utdannet kokk og personlig trener, og tilbyr ernæringsrådgivning og rehabilitering av skader og tilbyr treningsveiledning. Hassan nås på telefon 939 61 808 og e-post: studiohsm1@gmail.com.

  Parsellhage
  Borettslaget tilbyr utleie av parseller til dyrking av planter og grønnsaker. Vi har til sammen 90 plasser til utleie og parsellene er samlet bak St Hallvard Kirke og ved Smedgata 32. For informasjon om priser og tilgjengelighet se www.ebrl.no eller ta kontakt på e-post: hagelaget@ebrl.no

  Internett leveres av OBOS Opennet
  Borettslaget har avtale med OBOS Opennet om kollektiv leveranse av internett til alle beboerne. Avtalen gir en teoretisk hastighet inntil 1000/1000 Mbps (nedlasting/opplasting) per leilighet. Prisen er per i dag kr 150,- leil/mnd og faktureres sammen med felleskostnadene.

  Kabel-TV leveres av Telenor
  Borettslaget har avtale med Telenor om kollektiv leveranse av TV-signaler til alle beboerne. TV-avtalen inneholder en fast kanalpakke med de vanligste norske TVkanalene. I tillegg har beboerne mulighet til selv å velge egne kanaler, samt et utvalg strømmetjenester, ved å logge seg inn på www.telenor.no/minesider/.

  Vedr. permanent avstenging av varmestiger til bad
  Fellesvarmen til varmeskapene på badene stenges samtidig med at varmen skrus av ved endt fyringssesong, og forblir deretter permanent avstengt. Styret organiserer en innkjøpsordning på stråleovn for andelseiere som ikke har alternativ varmekilde på badet og/eller ønsker en varmekilde til erstatning for radiatoren. En felles bestilling i regi av borettslaget vil bidra til å redusere kostnadene og ulempene for andelseierne som blir berørt. Innkjøp og installasjon av stråleovn faktureres den enkelte andelseier.

  Verksted/arbeidsrom
  Det ble vedtatt på generalforsamlingen 2021 å etablere et verksted/arbeidsrom på egnet sted.

  Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget
  2021 Oppstart garasjerehabilitering, prosjekt startet opp høsten 2021. Rørfornying av bunnledningene til spillvann og overvann. Hovedstoppekranene fra det kommunale ledningsnettet inn til hver blokk ble byttet. Etablering av buldrevegg, platå, rekkverk og belysning på uteområdet nedenfor høyblokkene. Ventilasjonskanaler til alle leilighetene ble renset.
  2020 Oppgradering av låsesystem, ny nøkkellesere og forbedret skallsikring av borettslaget. Maling av S32 fasade, maling av fasade og mur i Smedgata 32
  2019 Tilbakerømningssystem i alle felleskorridorer
  2018 Skiftet fibermodem i alle leiligheter og oppgradert borettslagets fibersentral
  2017 Uteområder og fasader, belysning uteområder, Sikring av betongskader fasader, revet takskur høyblokker
  2016 Dører og Parseller, opprinnelig leilighetsdør fra 60-tallet er skiftet ut. Ca 90 parseller er etablert.
  2014 - 2015 Heiser og låssystem, nye heiser i høyblokkene og nytt låssystem i alle fellesdører.
  2013 Betong- og fasaderehabilitering Enerhauggata 1.
  2012 Inngangsdører og kameraovervåking, nye dører i inngangspartier og nye korridordører med dørautomatikk. Installering av kameraovervåking i fellesarealer.
  2011 Oppussing av korridor og trapperom
  2010 Nytt fiberanlegg
  2009 Nytt callingsystem, innregulert varmeanlegg.
  2007 Skifte av stoppekraner
  2007 Oppgradering utomhus Enerhauggata 5 og 7
  2006 Brannslukker og røykvarsler i alle leiligheter og fellesarealer
  2006 Nytt tak Smedgata 34
  2004 Utomhus Enerhauggata 1-3
  2003 - 2004 El-arbeid og asbestsanering, el-arbeid av fellesanleggene og alle leiligheter
  2003 Taknedløp og fjernvarme, innvendige taknedløp. Innlagt fjernvarme i E1, 3, 5, 7
  2002 Rens av lufte/avtrekkskanaler S34 E3,5,7
  2001 Rens av lufte/avtrekkskanaler i E1
  2001 - 2002 Balkongrehabilitering
  2000 Fjernvarme, rens av sluk og kanaler, iInnlagt fjernvarme i Smedgata 32-34. Rens av sluk og kjøkkenavløp, samt rens lufte og avtrekkskanaler
  1999 Betongrehabilitering, betongrehabilitring av garasjeanlegg og brystning mellom Enerhauggata 5 og 7, samt langs Sørligata
  1993 Gavlveggene rehabilitert
  1988 - 1989 Kjøkken og soveromsvindu skiftet
 • Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, tar kontakt med OBOS for å få oppgitt faksnummer eller eventuell e-postadresse som kan benyttes. Meldingen må være mottatt av OBOS innen den fastsatte frist. Meldefristen vil være normalt 5 virkedager etter at boligen er kunngjort i OBOS-annonse i Aftenposten og/eller på www.obos.no . Hvis OBOS mottar din melding om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan du ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt. Alle med dyr boende hos seg i Enerhaugen borettslag forplikter seg til å sørge for at dyrene ikke er til plage for naboene. Se videre bestemmelser i husordensreglene.
 • Protector Forsikring
  Protector Forsikring
  Polisenummer: 1680824
 • Formuesverdi som primærbolig kr per
  Formuesverdi som sekundærbolig kr per
 • 5 774 pr. mnd. Internett, grunnpakke kabel-tv, sentralvarme, varmtvann, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, vaktmestertjeneste, renhold av fellesarealer, betaling av fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 111 294,- pr. 22.12.22.
  Andel fellesformue kr 56 694,- pr. 22.12.22.
 • Lånenr: HANBAN-83987210071
  Type lån: A
  Restsaldo: 36.365.000,-
  Restløpetid: 7 år 7 md.
  Term pr år: 12
  Avdr.frihet til og med 01.05.2023
  Type rente: Flyt
  Rente: 3,70%

  Lånenr: HUS601-11438783
  Type lån: A
  Restsaldo: 6.393.427,-
  Restløpetid: 4 år 9 md.
  Term pr år: 2
  Type rente: Fast
  Rente: 1,08%

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det foreligger ferdigattest for blokken datert 1968, samt ferdigattester for fasadeendring i 1994 og 2002. Innglassing av balkonger ble henlagt uten ferdigattest med sluttnotat dater 2014.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Heftelser på borettslagets eiendom
  1826/900012-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  04.08.1826 Overført fra Smedgt.40

  1885/992773-1/105 Bestemmelse om vannledn.
  20.10.1885 Overført fra Enerhauggt.23

  1898/903387-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  16.06.1898 Bestemmelse om benyttelse
  Bestemmelse om gjerde
  Overført fra Sørligt 1

  1919/912774-1/105 Best om garasje/parkering
  25.11.1919 Overført fra Enerhauggt.15

  1925/993829-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  14.07.1925 Overført fra Enerhauggt.15

  1930/902705-1/105 Erklæring/avtale
  22.04.1930 Bestemmelser om brannvegg/-dør
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra Enerhauggaten.25.

  1944/303777-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  22.08.1944 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra Enerhauggata.3b.

  1944/303787-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  23.08.1944 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra Enerhauggata.3b.

  1944/908685-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  23.08.1944 Overført fra Enerhauggt.3B

  1945/907410-1/105 Erklæring/avtale
  02.06.1945 Bestemmelse om kloakkledning
  Overført fra Enerhauggt.15

  1946/303953-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  23.09.1946 Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. bryggerhus
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra Smedgata 48.

  1947/301936-1/105 Bestemmelse om gjerde
  16.04.1947 Overført fra Enerhauggata.3b.

  1947/916451-1/105 Bestemmelse om gjerde
  16.04.1947 Bestemmelse om adkomstrett
  Overført fra Enerhauggt.3B

  1958/310571-1/105 Skjønn
  10.07.1958 Overført fra Enerhauggata.13.
  Korrekt dok.nr. er iht gammel grunnbok og pantebokskopi: 10511/1958

  1961/518163-1/105 Erklæring/avtale
  24.01.1961 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

  1961/506894-1/105 Erklæring/avtale
  25.04.1961 Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

  1961/518164-1/105 Erklæring/avtale
  24.11.1961 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

  1962/511968-1/105 Erklæring/avtale
  13.08.1962 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

  1962/516202-1/105 Erklæring/avtale
  23.10.1962 Bestemmelse om kloakkledning
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

  1963/514982-1/105 Erklæring/avtale
  09.10.1963 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
 • Eiendommen er regulert til boligformål, hhv. "byggeområde for boliger" med saksnr. S-2255 datert 01.10.1987. Endret reguleringsbestemmelse datert 07.12.1983 med nytt saksnr. S-2937. Disp.plan vedtatt av bystyret datert 07.12.1983. Vi oppfordrer alle interessenter til å gjøre seg kjent med reguleringskartet vedlagt salgsoppgaven, således også reguleringen i området.
 • Orgnr. 948152525 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast provisjon kr. 60 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 19.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 3.890,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 9.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 425,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.600,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 0,25 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ole Jørgen Rydén
Marius Aasen

Megler

Marius Aasen

90 07 78 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev