aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Erich Mogensøns vei 24!

Oslo Erich Mogensøns vei 24

Delikat og romslig 2-roms med utsikt! Moderne kjøkken og pent bad - Fine oppgraderinger i 2022 - Vv. og fyring inkl.

 • BRA 30 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER14 582
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 365 368
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 964
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 30 m²
 • ANDEL FELLESGJELD100 786
 • FELLESKOST./MND3 470
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 250 000,- (Prisantydning)
  100 786,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 350 786,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 650,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  14 582,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 365 368,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Velkommen til Erich Mogensøns vei 24

Her får du en tiltalende 2-roms med moderne farge- og materialvalg i flott utførelse. Leiligheten har blitt vesentlig oppgradert de siste årene, slik at den fremstår både innbydende og meget delikat. Her kan du flytte rett inn!

Planløsningen er godt utnyttet og et flott oppholdsrom innbyr til kos og hygge. Videre byr leiligheten på et romslig soverom med god lagringsplass, samt et flislagt bad med badekar og lekre detaljer i sort. Leiligheten ligger høyt og fritt i blokkens 8. etasje og utsikten er dermed helt upåklagelig.

Her på Linderud bor du i stille og rolige omgivelser, men allikevel i umiddelbar nærhet til "alt av fasiliteter" du trenger i hverdagen. Du er også kun en kort T-bane tur unna alt det Oslo sentrum har å by på. Hva mer kan man ønske seg?

La oss høre med han som kjenner boligen best, nemlig selger .. Hva har du likt spesielt godt med leiligheten og kommer til å savne mest?
Fantastisk flott og smart planløsning. Moderne elementer med flotte gulv, lekkert bad og fine slette vegger. La oss ikke glemme utsikten fra 8. etasje! Her er det gode sol- og lysforhold.

Hvordan er styret?
Styret er en flott gjeng som alltid passer på at ting er på stell. Også må vi ikke glemme en fantastisk vaktmester som alltid er på jobb og ordner opp når det trengs.

Hva har du likt best med området?
Sentralt men likevel stille. Linderud Senter et par skritt unna, SATS over senteret, flotte turmuligheter, 15min til sentrum m/ T-Bane. 31. Bussen går hele natta og ikke mer enn 5 min m/ bil til sentrum. I tillegg til flere plasser hvor du kan slappe av rundt i området og nyte området stillhet.

Hvordan har det vært å finne parkering i hverdagen?
Parkeringsmulighetene er fantastiske her. Du kan leie egen garasje m/ port for 10.000,- i depositum og 300,- i mnd.
Det er også en egen gjesteparkering hvor besøkende kan stå 3-dager uten kostnader.

Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området?
Vil si alle sesongene er utrolig bra her. Siden du kommer opp i 8. etasje så vil utsikten være nydelig.
Sommeren er spesiell da gresset titter frem. Vinteren er også utrolig fin da du kan se langt over hele Oslo by på kveldstid.
Kostnadene om vinteren er like bra som sommeren da varme er inkl. i felleskostnadene.
Stuen er et svært sosialt rom, med plass til både sofakroken og en hyggelig spisegruppe.

Erich Mogensøns vei 24, Oslo

 • Leiligheten er betydelig oppgradert de siste årene og holder god innvendig standard. Under punktet "diverse" kan du se full oversikt over arbeid som er opplyst utført i leiligheten fra 2017-2022.

  Kjøkkenet
  Ikea kjøkkeninnredning fra 2012 med fronter i høyglans, laminat benkeplate og nedfelt kum. Det er montert plate over benk, kullfilter vifte og integrerte hvitevarer med komfyr, platetopp, oppvaskmaskin samt kombinert frys- og kjøleskap.

  Baderom
  Baderom fra byggeår med fliser på vegger og gulv. Badet er utstyrt med wc, servant med skuffer fra 2022, dusj i innmurt badekar og opplegg for vaskemaskin. Armatur, servant og i dusj fra 2022. Badet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

  Innvendige overflater
  Gulvflater: laminatgulv fra 2022 og fra 2018.
  Veggflater: malte glatte flater i alle rom fra 2022.
  Innvendige tak: malte flater fra 2022.
  Takhøyde i stue- 2,4 meter.

  Innvendige dører
  Innvendig har leiligheten malte glatte dører fra 2018/22

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten

  TG 3 - Store eller alvorlige avvik
  Våtrom > Generell > Bad
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Baderommet fungerer med dagens bruk- dusjing i badekar med lukket avløpssystem. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

  TG 2 - Avvik om kan kreve tiltak
  Kjøkken > Avtrekk > Åpen kjøkkenløsning
  Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Fordelingstavle med automatiske vippebrytere fra 2012.

  Fra selgers egenerklæring
  2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Rørleggerarbeid: Bytte om rør, installere baderomsmøbler, nytt oppsett for vaskemaskin samt installasjon av badekar armatur & dusj. Elektriker: Trekt nye kabler i tak for oppkobling av 2 stikk over vasken. Samt flyttet 2 stikk til vaskemaskin inntil hjørnet + installert dimmer og nytt LED-lys.
  Arbeid utført av T.E Lund Invest.

  11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Byttet alle kabler, stikkontakter, dimmere samt lagt inn noen nye stikk i stuen samt soverom. Utført av
  faglært/dugnad.
 • Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt boligområde på Linderud i bydel Bjerke i Oslo. Det er gangavstand til Linderud kjøpesenter og god offentlig kommunikasjon i nærheten. Kort vei til Linderud gård - ett av Oslos mest fornemme gods med fantastisk hageanlegg for rekreasjon og nytelse. Gården er åpen for publikum i store deler av året og arrangerer en rekke utstillinger og konserter. For den friluftsglade anbefales i tillegg Lillomarka med fine turområder og idylliske badevann.

  Det er ca. 16 min gange til den idylliske Veitvetparken, hvor det er tilrettelagt for grilling, sandvolleyball og tennis. Parken har også en scene mot Veitvet kulturhus, og en skøytebane med gratis utlån av skøyter om vinteren. Videre er det ca. 20 min gange til Bjerkedalen park, med fine promenader, paviljong, sandstrand og dam med bademuligheter. Alpine utfordringer ligger kun en kort kjøretur unna, på Oslo skisenter Grefsenkollen. På Veitvet senter ligger også Norges største bowlinghall.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Rema 1000 og Meny i tillegg til Coop Mega som finnes på Linderud Senter. Det er kort gangavstand til Linderud senter som har et godt og variert utvalg. Økern, Storo, Alna og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Nærmeste holdeplass er Linderud senter, som ligger ca. 1-2 min gange fra boligen. Linderud T-banestasjon ligger ca. 3.4 min gange unna. Med bil fra Linderud tar det ca. 6 min til Storo, 6 min til Alna senter, 10 min til Oslo S, 10 min til Lørenskog og 31 min til Oslo lufthavn.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Bygningen er oppført i henhold til normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Støpt betongsåle- betong grunnmur. Bærende konstruksjoner i betong, forblendingsten i fasader. Flat takkonstruksjon, trolig papp tekket, ikke besiktiget av takstmann. Betong etasjeskiller.

  Vinduer
  Vinduer med 2 lags isolerglass fra 1987.

  Dører
  Lyd og brann klassifisert entredør.
 • 8.etg: Bra / P-rom: 30 m² / 29 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad.

  I tillegg:
  Kjellerbod på ca. 2 m².

  Kommentar fra takstmann:
  Sjakt på kjøkken utgjør 1 kvm.
 • Elektrisk anlegg
  Fordelingstavle med automatiske vippebrytere fra 2012.

  Varmtvannstank
  Felles varmtvann.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten har radiator oppvarming fra felles varmeanlegg.
 • Tomtens grunnareal: kvm.
 • Borettslaget leier ut parkeringsplasser. Ta kontakt med styret.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: Nordberg Eiendomsforvaltning AS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Generelle opplysninger om borettslaget
  Linderud borettslag II er et andelslag med 344 andeler som eier og forvalter eiendommene gnr. 88, bnr. 286 og 300 i Oslo kommune.
  Borettslagets bygg består av 4 boligblokker og 10 garasjebygninger.

  Borettslagets e-postadresse: LB2@Linderudbo.no
  Informasjon og regelverk finnes p6: www.Linderudbo.no

  Vaktmester
  Pål Skøyen, E. Mogensønsvei 20, 0594 Oslo tlf. 971 999 23
  Vaktmesters e-postadresse: Vaktmester-L2@Linderudbo.no

  Fellesvaskeri
  Vasketidene er 07:00-23:00 hverdager, 07:00-19:00 lørdager og 11:00-19:00 søndager. Reservering av vasketid og påfylling av egen konto kan skje på nett, og på terminalene i vaskeriene. For å bruke vaskeriet trenger man en (RFID) brikke som bestilles og kjøpes av vaktmesteren.

  TV og Internett
  Borettslaget har TV-fellesavtale fra april 2019 med Get, som nå er innlemmet i Telia.
  Borettslaget har kontrakt med ATMcom for Internett fellesavtale til 167 kr/mnd med hastigheten 250 Mb/s symmetrisk. Hastighet opp til 1 Gb/s er
  tilgjengelig mot tilleggsfaktura.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Konferer megler for ytterliggere informasjon.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt.
 • Fremtind
  Polisenummer: 20745362
 • Formuesverdi som primærbolig kr 602 573 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 169 261 per 31.12.20
 • 3 470 pr. mnd. varmtvann, tv/internett, forretningsførsel, drift og vedlikehold, kommunale avgifter m.m.

  Felleskostnader 1 412,00
  Lån 359,00
  A konto varme / varmtvann 1 000,00
  TV-avtale - TELIA 254,00
  Heislån 278,00
  Internett 250 m 167,00

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 100 786,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 3 148,- pr. 31.12.21.
 • Lånenr: 8398.71.42440
  Type lån: Annuitet
  Restsaldo: 41.499.399,-
  Restløpetid: 14 år og 11 mnd
  Term pr år: 12
  Rente: 2,690 %

  Lånenr: 8398.71.63898
  Type lån: Annuitet
  Restsaldo: 23.306.809,-
  Restløpetid: 19 år og 1 mnd
  Term pr år: 12
  Rente: 2,690 %

  Lånenr: 8398.71.81047
  Type lån: Annuitet
  Restsaldo: 7.274.399,-
  Restløpetid: 26 år og 5 mnd
  Term pr år: 12
  Rente: 2,690 %

  Det er ikke IN-ordning i borettslaget.
 • Det er ikke sikringsfond i borettslaget.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det foreligger et ekspedisjonsdokument på eiendommen.
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Generell oppussing:
  - Lagt nytt gulv (2022)
  - Byttet alle stikkontakter/dimmere (2017)
  - Fjernet eldre tapet i hele leiligheten (2017)
  - Ny tapet i hele leiligheten (foruten Tv-vegg og vindusvegger) (2017)
  - Nytt listverk, gulv, dører og vinduer (2017)

  Gangen:
  - Deler av gangen ble revet og større åpning ble lagd (2017)
  - Nye pergo-fliser i gangen (2017)

  Stuen:
  - Malt radiatorer (2022)
  - Malt vegger og tak (2022)
  - Nytt listverk, gulv, dører og vinduer (2017)
  - Bygd om Tv-vegg med mulighet for å dekke alle kabler bak vegg (Walls to Paint) (2017)
  - Ny vegg v/vinduene i stuen m/ foring og dekkfolie installert (2017)

  Kjøkkenet:
  - Installert ny kjøkkenkum (2022)
  - Installert nye kjøkkenhåndtak (2022)
  - Installert såpedispenser (2022)
  - Ny integrert front på oppvaskmaskinen (2022)
  - Installert ny kokeplate (2019)
  - Installert El-pop stikk (2017)
  - Installert integrert kjøkkenvifte (2017)

  Soverom:
  - Lagt nytt gulv (2022)
  - Malt radiator (2022)
  - Malt vegger og tak (2022)

  Baderom:
  - Installert ny baderomsinnredning (2022)
  - Montert ny badekardør (2022)
  - Flyttet rør for vaskemaskin (2022)
  - Flyttet 2 El-stikk (2022)
  - Malt med anbefalt gulvmaling (2022)
  - Lagt nye rør (2022)
  - Byttet badekar servant og servant (2022)
  - Alle kabler dratt om på nytt (elektriker/dugnad)
  - Installert ny karm/dør (2018)

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  1965/13051-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  23.09.1965
  Bestemmelse om veg

  1966/13297-1/105 Erklæring/avtale
  20.09.1966
  Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom

  1966/13298-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
  20.09.1966

  1966/16469-1/105 Erklæring/avtale
  11.11.1966
  Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

  1968/18086-1/105 Best om garasje/parkering
  21.11.1968
  Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

  1968/18422-1/105 Best om garasje/parkering
  27.11.1968
  Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

  1968/18974-1/105 Best om garasje/parkering
  06.12.1968
  Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

  1969/489-1/105 Best om garasje/parkering
  10.01.1969
  Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

  1975/25418-1/105 Best. om adkomstrett
  16.12.1975
  Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal
  Med flere bestemmelser

  1977/29875-2/105 Bestemmelse om gjerde
  30.12.1977
  Med flere bestemmelser

  1998/8035-1/105 Erklæring/avtale
  11.02.1998
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:88 Bnr:418
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Bestemmelse om adkomstrett i forbindelse med vedlikehold
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann- og avløpsverk
  Med flere bestemmelser
 • Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for bolig.

  Kjekt å vite
  Citycon, som eier Linderud Senter, har forespurt styret om mulig kjøp av Borettslagets område nord for EM32, mellom transformatorstasjon og senteret. Området inneholder i dag garasjer og parkeringsplasser. Citycon ønsker å utvide senteret, men også å bygge boliger på området. Styret er imot å selge garasjetomten til Citycon. Avstemning viser at det også er stor motstand fra beboerne. Citycon har invitert beboerne til samtaleverksted om utviklingen av Linderud og de regner med at de vil komme med et bud etter at de har hatt disse møtene. Når styret har mottatt et bud vil vi innkalle til en ekstraordinær generalforsamling for avstemning om salg av garasjetomten.
 • Andelsnr. 20 Orgnr. 955592611 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 1 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 17.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 3.490,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 425,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører fra kr 3.000,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hazem Mazen
Fuat Demirbas

Megler

Fuat Demirbas

93 62 64 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev