aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Etterstadgata 30 på sjarmerende Vålerenga!

Perfekt førstegangskjøp! Lys og pen 1-roms i klassisk gård på idylliske Vålerenga. Nydelig utsikt! Sentralt.

 • 2 500 000
 • BRA 15 m²
 • PRISANTYDNING2 500 000
 • OMKOSTNINGER6 132
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 809 132
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 900
 • AREALP-rom 15 m²
 • ANDEL FELLESGJELD303 000
 • FELLESKOST./MND3 926
 • TOMT288 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 500 000,- (Prisantydning)
  303 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 803 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  6 132,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 809 132,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Kjøkkenet har godt med skap og benkeplass.

Etterstadgata 30C, Oslo

 • Leiligheten oppleves som normalt godt vedlikeholdt. Leiligheten/gården er rehabilitert/ombygd i 1979. Bygård i 4 etasjer pluss utbygd loft beliggende til offentlig gate. Adkomst til leiligheten via portrom og trappeoppgang fra Etterstadgata.

  Boligen har fliser i bad, malt laminat i entre og laminat i oppholdsrom/kjøkken. Laminat gulv i oppholdsrom/kjøkken ble montert nytt i 2021.

  Kjøkken fra 2004. Frontene ble malt i 2015. Lyse glattmalte fronter fra Ikea med laminat benkeplate og nedfelt rustfri oppvaskkum samt ettgreps kjøkkenbatteri. Malte fliser over benk og frittstående komfyr med keramisk topp.

  Badet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2004. Her finner du porselensservant med ettgreps servantbatteri. Veggmontert speilskap med overliggende lyslist over servant. Klosett. Termostat dusjbatteri og varmekabler i gulv.

  Sovehems i oppholdsrom med adkomst via løs stige/trapp, er montert ny i 2021.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Tilstandsgarder
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG3:
  Etasjeskiller: TG-3 er satt med tanke på skjevheter/høydeforskjell målt til 4,5 cm i full lengde av oppholdsrom/kjøkken på ca 4,8 m. Det er ikke registrert forhold som tyder på svekkelser i konstruksjonen.

  Forhold som har fått TG2:
  Ventilasjon: Det er ikke etablert lufteventil i yttervegger. Ventilasjonen i leiligheten ansees som mangelfull med tanke på tilluft og graden av luftutveksling i leiligheten.

  Bad: Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Tettesjikt/membran har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer. Levetidsbetraktning for bad er mellom 20 - 25 år.
  Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: TG-2 er satt med tanke på registrert dårlig sug i avtrekksventil i badet, servantskapet er fuktpåvirket i form av svelling i nedkant mot dusjsone og at klosett ikke er festet tilfredsstillende til gulv.

  Innerdører: Baderomsdør er fuktpåvirket i form av svelling i nedkant på baderomsside.

  Vær oppmerksom på at dagens planløsning etter rehabiliteringen/ombyggingen i 2004 ikke stemmer med godkjennte plantegninger. Les mer om forholdet under 'borettslaget'.
 • Velkommen til bydelens kanskje mest sjarmerende bo-område. Ser du etter rolige bo-omgivelser sentralt i Oslo er denne leiligheten noe for deg!

  På vei til leiligheten rusler du gjerne gjennom Vålerengas karakteristiske trehusbebyggelse og idylliske Vålerenga park.

  Koselige og stille gater preger nærområdet, med fasader som er fredet av byantikvaren, noe som gjør at området vil beholde sin sjarm og trivelige atmosfære også i fremtiden. De frittliggende bygårdene og stille gatene rundt Etterstadgata skaper et pusterom man setter pris på. Store og grønne fellesarealer sørger for god stemning om sommeren. På en herlig og solrik dag kan ettermiddagen nytes på gressplenen i den rolige bakhagen.

  For den matglade finnes det mange spennende spisesteder som er verdt et besøk her. Velrennomerte Smia ligger like rett ned i gata, og ett kvartal unna finner du Pizzeria la Pietra med himmelsk pizza. Ellers er det også verdt å nevne Galgen og hyggelige Kampen Bistro. I Schweigaards gate i Gamlebyen kan du plukke med deg byens beste sushi fra Sushi deluxe på vei hjem. Og dersom du ikke vil ta helgefrokosten på kjøkkenet, eller dagens første kaffekopp på trappen, kan du rusle bort til en av de mange hyggelige kafèene og kaffebarene like i nærheten.

  Det er svært god offentlig kommunikasjon i området med kort vei til busslinje 37 som går fra Nydalen via sentrum til Helsfyr, og busslinje 20 som tar deg raskt til områder som Torshov og Sagene. Begge busslinjene går hele døgnet. T-banestasjonen på Ensjø ligger for øvrig rundt 10 minutters gange unna leiligheten. En har også gangavstand til sentrum, Sørenga og Grünerløkka. Rett rundt hjørnet finner du et bysykkelstativ som gjør at du enkelt kan forflytte deg rundt i byen, og raskt rulle ned til sentrum. Det er flere dagligvarehandler i umiddelbar nærhet av leiligheten, som for eksmepel Rema 1000 Etterstad, som kun et par minutters gange unna.

  I nærheten finner du noen av byens særpregede lunger, nærmeste nabo er Vålerengaparken med Vålerenga Kirke. Etterstad Kolonihage med store grøntarealer, Tøyenparken, der den stadig med populære Øyafestivalen arrangeres ligger også i gangavstand. Kampen Økologiske Barnebondegård samt flotte turmuligheter langs Svartdalsparken, Alnaelva eller i Ekebergskrenten er heller ikke langt unna. Dersom du er glad i å bade i sjøen, kan du enkelt ta deg ned til den populære badeplassen på Sørenga med sykkel eller til fots. Gamle Oslo er knyttet til Bjørvika og Sørenga gjennom to nye gangbroer. Den ene gangbroen, Akrobaten, er kåret til Europas peneste gangbro og gir beboere i bydelen rask og enkel tilgang til sjøen. Utbyggingen i Bjørvika gjør at sentrum nærmer seg Vålerenga, og vil også bidra til et positivt løft for hele området, samt en prisøkning for leilighetene i bydelen.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Bygården er oppført med naturstein grunnmur, støpte kjellergulv.
  Bærekonstruksjon av teglstein med pusset og malt fasade.
  Etasjeskillere av trebjelkelag med islasjon av stubbloftsleire.
  2-lags isolerglass vinduer fra 2011.
  Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert (B30 og dB35) med sikkerhetslås og kikkehull.
 • Leiligheten ligger i 4.etg.
  P-ROM: 15 kvm
  BRA: 15 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entre, bad/wc, oppholdsrom med åpen kjøkkenløsning.

  Utover overnevnte areal disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 3,1 kvm.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming og varmekabler i bad.
 • Tomtens grunnareal: 288 kvm.
 • Parkering i gate etter gjeldende bestemmelser. Beboerparkering i området.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS.
 • Borettslaget består av 20 andelsleiligheter. Etterstadgata 30 Brl er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 987483814, og ligger i bydel Gamle Oslo.

  Styrets økonomi:
  Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 1.365.807,-
  Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 631.608,-
  Årets resultat på kr 543.721,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

  Vedlikehold og rehabilitering:
  2020: 10 års-kontroll av elektrisk anlegg med mottatt avviksrapport.
  2019: Fasade og kjeller
  2018: Fasade, rehabilitering av alle fasader inkl. stukkatur og reparasjon av hovedport
  2017: Avfukter, installering av avfukter og kanalnett i kjeller
  2016: Brannsikring, byttet leilighetsdører.
  2011: Vindusutskifting, nye NorDan vinduer montert i hele gården.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Feil i innsendte plantegninger knyttet til ferdigattest på bad:

  Ved rehabilitering av bad i 2004 ble det gitt ferdigattest på bakgrunn av innsendt søknad. Vedlagt i søknaden finner vi nytt situasjonkart som viser planløsningen plan- og bygg godkjente. Innsendt plantegning samsvarer ikke med faktisk planløsinng. Bad mellom leilighet 43 og 44 (leil 44 er den aktuelle boligen som selges) er byttet om. I dialog med plan- og bygg får vi beskjed om at dette er et ulovlig forhold ettersom det medfører en endring i brannskille mellom leilighetene. Her oppfordrer plan- og bygg til å sende inn endringssøknad og tilbyr veiledning. I dialog med styret i borettslaget får vi tilsendt nye plantegninger fra 2006 som samsvarer med eksisterende planløsning. Disse ble sendt inn ift. rammesøknad for loftsutbygging. Forholdet må uansett behandles separat og ferdigattesten må omsøkes av entreprenør. Borettslaget er kjent med forholdet, og ettersom forholdet omfatter flere leiligheter har megler rådført styret om å ta kontakt med arkitektbyrå som kan stå som tilstakshaver og og få endringssøknad godkjent.

  Takrehabilitering:
  I forbindelse med ombygging av råloftet til leiligheter, skal byggets tak rehabiliteres. I den sammenheng er det satt opp stilas på byggets fasade. I dialog med styret i borettslaget (31. juli) er det estimert at utbygging sluttføres ila 2022. Ta kontakt med megler for mer informasjon.
 • Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt iht. borettslagets husordensregler og etter søknad til styret.
 • Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 85125131
 • Formuesverdi som primærbolig er på kr. 404 458,- per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig er på kr. 1 456 048,- per 31.12.20
 • kr 3 926 pr. mnd.

  Herav:
  - Felleskostnader 1 831,-
  - Lån 2 095,-

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 303 000,- pr. 01.05.22
  Andel fellesformue kr 12 251,- pr. 31.12.21
 • Lånenr: OBBK01-98207708151
  Type: A
  Restsaldo: 502 173,-
  Restløpetid: 26 år 1 md
  Term pr.år: 12
  Avdr.frihet til og med:
  Type rente: Flyt
  Rente: 2,65%

  Lånenr: OBBK02-98207365572
  Type: A
  Restsaldo: 6 559 608,-
  Restløpetid: 13 år 4 md
  Term pr.år: 12
  Avdr.frihet til og med:
  Type rente: Flyt
  Rente: 2,65%
 • For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.
 • Ny eier må påregne kostnader for innboforsikring, felleskostnader, strøm, fremtidig eiendomsskatt m.m
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Felles vaskerom.

  I 5.etg skal loftet bygges til boligenheter. Dette er styret i borettslaget sitt initiativ.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 2004/81129-1/105 Felles pantedok bor.innsk
  24.11.2004
  BELØP: NOK 7.598.100
  Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget
  Lnr: 6834269

  2007/834448-1/200 ** Prioritetsbestemmelse
  17.10.2007
  veket for: PANTEDOKUMENT 2007/785563-1/200

  2007/785563-1/200 Pantedokument
  02.10.2007
  BELØP: NOK 10.500.000
  Panthaver:OBOS BBL
  Org.nr: 937052766
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Andelsnr. 15 Orgnr. 987483814 i Oslo kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,50 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget samt øvrige utlegg. Dette inkluderer tilrettelegging, markedsføring, prospekt, foto, visning, info offentlige registre og sikkerhetsstillelse. Provisjonsbasert vederlag og øvrige vederlag er sammenlagt på kr. 80 330,-. Direkte utlegg 10 575,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket alle kostnader foruten provisjon i henhold til oppdragsavtalen dersom avtalen trekkes. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ida svensson

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev