aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til visning i Etterstadkroken 5E!

Oslo Etterstadkroken 5E

Meget pen 4-roms leilighet med vestvendt balkong med utsikt over friarealer - Garasjeplass med elbilader - Heis

 • 6 900 000
 • BRA 81 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING6 900 000
 • OMKOSTNINGER185 725
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER7 098 725
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 001
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 77 m²
 • ANDEL FELLESGJELD13 000
 • FELLESKOST./MND4 003
 • TOMT912 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 6 900 000,- (Prisantydning)
  13 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 913 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  172 820,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 913 000,-))
  763,- (Eierskiftegebyr garasje)
  --------------------------------------------------------
  185 725,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  7 098 725,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
4-roms selveierleilighet beliggende i 3. etasje. Endeleilighet som er gjennomgående i bygget. Leiligheten består av entré, stue, kjøkken, 3 soverom, bad/wc og bod. Delvis åpen løsning mellom stue og kjøkken. Stue med utgang til vestvendt balkong. I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 5 m².

Etterstadkroken 5E, Oslo

 • Velkommen inn
  Adkomst til leiligheten via en lys og hyggelig entré/gang med god garderobeløsning. Det er parkett på gulv malte flater på vegger. Det er malte vegg- og himlingsoverflater. Det er montert porttelefon.

  Stue
  Lys og luftig stue med delvis åpen løsning mot kjøkken. De store vindusflatene og de lyse fargene sørger for en god romfølelse. Her er det plass til både sofagruppe og spisegruppe, samt tv-møblement. Fra stuen er det også utgang til en vestvendt balkong på 10 m². Stuen har parkett på gulv, malte lyse vegger og malt betong i himling.

  Balkong
  Leiligheten har en meget flott balkong på 10 m² med fin utsikt over nærområdet. Balkongen er vestvendt og har gode solforhold. Her har du plass til sittegruppe, grill m.m. Dette er en flott balkong med mye sol hvor du kan nyte sommeren i skjermede omgivelser.

  Kjøkken
  Original Myresjø kjøkkeninnredning med glatte hvite skapfronter og kantlister i bøk. Det er belysning under overskap. Dobbel oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Benkeplaten er i laminat og det er opplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer (komfyr, kombiskap og oppvaskmaskin) medfølger i den stand de er. Det ble montert ny lekkasjestopper i oktober 2022 i kjøkkenbenk. Det er mekanisk avtrekk over kokesonen.

  Hovedsoverom
  Stort soverom med god plass til dobbeltseng, skap m.m. Det er også plass til f.eks. kommode, pult, m.m. Det er parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

  Soverom II & lll:
  Disse rommene benyttes i dag som gjesterom og kontor, men passer også perfekt som barnerom. Alt etter behov. Her er det garderobeskap, og det er god plass til seng, pult og annet ønskelig møblement.

  Bad
  Meget pent og romslig baderom med vegghengt toalett i hvit porselen med to-trinns vannspyling og innebygd sisterne. Servant i stål med ettgreps servantbatteri. Baderomsinnredning med profilerte fronter. Benkeplate i laminat. Speil og belysning over servant. Badekar med dusjvegg av herdet glass. Veggmontert blandebatteri. Dusjgarnityr med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskin medfølger i den stand den er. Avtrekksventil som er tilkoblet felles mekanisk avtrekk. Tilluft via luftespalte mellom dørblad og terskel på baderomsdør.

  Overflater:
  Gulv: Gulv med originalt vinylbelegg i bod. Original 3-stavs eikeparkett i øvrige rom.
  Vegger: Malte veggoverflater.
  Himling: Malte himlingsoverflater.
  Overflater ble malt i tidsrommet 2019-2022.
  Innvendige dører: 3-speils formpressede innvendige dører.
  Fast inventar: Garderobeskap i entré og alle soverom.

  Forhold som har fått TG2:

  Overflater:
  Avvik: Stedvis slitt parkett med noen sår og merker samt glipper i parkettskjøter.
  Tiltak: Parkettgulvene kan eventuelt slipes.

  Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Betongelementer i etasjeskille. Leiligheten er iht. standardens regler sjekket for høydeforskjell/skjevhet på gulv i to relevante rom. Det er målt høydeforskjell på ca. 12 mm innenfor 2 m på hovedsoverom og ca. 14 mm på hele rommet i stue.
  Avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Bad - overflater gulv:
  Avvik:
  - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Sluk, membran og tettesjikt:
  Plastsluk med klemring for membran. Gulvsluk bør rengjøres regelmessig for å hindre at det går tett. Det lot seg ikke konstatere hvordan membran er anlagt da det krever inngrep i konstruksjonen. Membran som er skjult i konstruksjonen vurderes i forhold til alder.
  Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Kjøkken:
  Avvik: Noe skade i benkeplate på undersiden ved oppvaskkum.
  Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskifting dersom avviket skal lukkes.

  Varmtvannstank:
  Varmtvannsbereder på 140 liter fra 2001 i kjøkkenbenk.
  Avvik: Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmtvannsberederen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre varmtvannsberedere.
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Helt innerst på Etterstad finner du Etterstadkroken og denne flotte leiligheten. Boligen ligger i et skjermet og tilbaketrukket bomiljø. Området har godt med lekeplasser og sittegrupper med tilliggende store grøntarealer som gir i området et spesielt idyllisk særpreg. Nærområdet har fantastiske turmuligheter langs turstiene ved Alnaelva. I området finner du skoler i alle trinn, samt flere barnehager rett ved. Området har flere butikker (REMA 1000 og COOP PRIX), samt nærbutikk og grønnsaksbutikk, som begge er søndagsåpne. Ønsker du større utvalg er det kort vei til Fyrstikktorget og Bryn Senter med de fleste servicetilbud og fasiliteter.

  Leiligheten ligger flott til på hjørnet av blokken i 3 etasje. Fra terrassen er det flott utsikt over grøntarealer og mot Etterstadsletta. Dette er en meget flott endeleilighet med særdeles barnevennlig beliggenhet. Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo sentralt med kort vei til det meste.

  Offentlig kommunikasjon
  Boområdet har et særdeles godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet med gåavstand til Brynseng t-banestasjon. Det er bare 250 meter til bussholdeplass på Etterstadsletta (holdeplass Etterstadkroken) hvor bussnr. 37 stopper. Helsfyr ligger også en kort spasertur unna med stort antall lokalbusser, nattbuss, t-baner og flybuss. Det er også kort avstand til togstasjon på Bryn.

  Idrett
  Idrett står sentralt i bydelen, med flere store anlegg dedikert til sport. I nærheten finner du Buldreverket på Brynseng på 500m² som er en fantastisk klatrepark, Jordal Idrettspark med kunstgressbane og skatepark. På Kampen finner du treningssenteret Elixia. I Vålerengaparken pleier det å være skøytebane på vinterstid. På Caltexløkka ved Botanisk Hage finner du en moderne kunstgressbane, et lite friidrettsanlegg og grønne plener. Det er flotte muligheter for å jogge langs Alnaelva og videre på turstier rett inn i Østmarka. Ekebergsletta og Valle Hovin har store idrettsanlegg bl.a. nyåpnede Vålerenga kultur- og idrettspark. Bydelen har også et stort antall ballbinger for fotballinteresserte.

  Parker
  Nesten uansett hvor i bydelen du befinner deg, ligger det en grønn og frodig park. Nærmest er selve Etterstadsletta med store flotte grøntområder og aktivitetspark. Du har også Svartdalsparken, som befinner seg i nærheten. Ut over dette finnes alt fra enorme gressletter på Ekeberg, til historiske Middelalderparken og solbading i Kampen Park. Ønsker du et reelt bad, så kan du gå en tur ned til byens nyeste og hippe sjøbad på Sørenga. Dette er bare noen av tilbudene som gjør bydelen til en av de grønneste i Oslo.

  Konserter
  Er du interessert i musikk er Bydel Gamle Oslo stedet for deg. I nærheten finnes mange arenaer for konserter og andre kulturarrangementer. Oslos og kanskje Norges beste festival, Øyafestivalen arrangeres i Tøyenparken. Det gode kollektivtilbudet med nattbusser gjør at byens konsertlokaler som Sentrum Scene, Rockefeller, John Dee, Oslo Spektrum og Valle Hovin er lett tilgjengelige. Disse byr alene på nærmere 1000 arrangementer årlig.

  Spennende og variert mattilbud
  I området Vålerenga, Kampen og Gamlebyen finnes mer enn 15 restauranter, hvorav mange anerkjente: Smia Galleri på Vålerenga kombinerer mat med en smie i drift og metallkunst-utstillinger. Du har også Galgen på Vålerenga, en skikkelig nabolagskafe med god matservering og flott bakhage om sommeren. Kort avstand fra leiligheten finner du også den nyåpnede Brick Lane på Helsfyr. En skikkelig kafe på dagtid hvor de serverer kaffe og lunsjretter på dagtid. På kvelden forandres stedet til en flott bar. På Ensjø finner du stedet Safe as milk. En trivelig kafe/bar med shuffleboard og god servering.

  Øyhopping i Oslofjorden
  Visste du at de idylliske øyene i Indre Oslofjord tilhører bydel Gamle Oslo? Og at øyene er tilgjengelig med 4 min fergetur fra Vippetangen? I sommersesongen går fergene fra 07.00 til midnatt. Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Heggholmen, Kavringen, Lindøya, Nakkholmen og Rambergøya. Velkommen til sommeridyll i bydel Gamle Oslo!
 • Veletablert boligområde innerst på Etterstad bestående av lavblokker.
 • Fra sentrum: Ved Vålerengatunnelens nordlige utløp tar man av mot Etterstad. Kjør til venstre i rundkjøringen og følg Etterstadsletta til Etterstadkroken og skilt til inngang 5E.

  Fra nord: Følg E6 til Strømsveien riksvei 190. Følg deretter skilter til Etterstad og Etterstadsletta, avkjøring rett før Vålerengatunellen, og kjør til venstre over broen og følg deretter skilting til Etterstadkroken og inngang 5E. Offentlig transport med T-bane til Brynsengstasjon, buss til Brynseng, Etterstadkroken eller Helsfyr, eller tog til Brynstasjon. Det vil være skiltet med visningsskilt fra Aktiv Eiendomsmegling.
 • Boligblokk beliggende på Etterstad. Denne delen av bygningen er over 5 etasjer + kjeller. Betongsåle. Grunnmur og bærende konstruksjoner i betong. Utfyllende yttervegger med bindingsverk. Yttervegger er hovedsakelig teglsteinsforblendet samt noe platekledning. Etasjeskillere i betongelementer. Malte veggoverflater i oppgang og korridorer. Flislagt gulv ved hovedinngang. Trapper i betong. Rekkverk i aluminium. Banebelegg i trinn og på gulv i korridorer. Personheis. Tilnærmet flatt yttertak, antatt tekket med papp/folie.
 • 3.et: 81 Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, stue, kjøkken, 3 soverom, bad.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr som medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Termostatstyrte panelovner i stue (3 stk.) og alle soverom.
 • Tomten er pent opparbeidet med gressplener, busker og trær. Området har godt med lekeplasser og asfalterte stikkveier. Det er nedgravde avfallskonteinere.
 • Det følger biloppstillingsplass (ideell 1/169 av gnr 435 bnr 1) med elbillader i garasjeanlegg. Det er forøvrig gjesteparkeringsplasser for blokk 5A & 5B. Forøvrig gateparkering etter gjeldene regler. Det er montert kommunale ladepunkter ca. 250 meter fra leiligheten.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • All anskaffelse av større dyr (dvs. hunder og katter e.l.) må varsles styret.
 • If Skadeforsikring
  Polisenummer: 1078918
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 539 927 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 543 735 per 31.12.21
 • 4 003 pr. mnd. inkludert trappevask, grunnpakke kabel-TV/internett, vaktmestertjeneste, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m. I tillegg kommer garasjeplass med kr 300,-
 • Andel fellesgjeld kr 13 000,- pr. 01.12.22.
  Andel fellesformue kr 31 818,- pr. 01.12.22.

  Lånenr: OBOS01-98207684007
  Restsaldo: 12.208,-
  Kapitalkostnader: 230,-
 • Lånenr: OBOS01-98207684007
  Type: S
  Restsaldo: 451.075,-
  Restløpetid: 11 år 2 md.
  Term pr. år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente (29.12.22): 5,95%
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.
 • Det bør påregnes løpende bokostnader som f.eks. strøm, forsikringen, vedlikehold m.m.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Nei.
 • Nei.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Interessenter bør derfor gjøre seg kjent med Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030,
  Se lenke: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og administrasjon/politikk/kommuneplan/

  Ved Brynseng T-bane planlegges det nye boliger, flere nye torg og byrom, grøntområder, barnehage og butikker, samt en mellomstor bussterminal, byggestart er først tenkt i 2024. Lengst vest på Bryn arbeider Sporveien med planer for å legge et lokk over verkstedet til T-banen (Gnr./Bnr: 237/11 - Etterstadsletta 18 / 48 - Vognhall og verkstedfunksjoner for Oslo Sporveier). Det er tenkt finansiert ved å bygge rundt 250 leiligheter og en kontorblokk på toppen.
 • Gnr. 135 Bnr. 49 Snr. 23 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,7% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 17 900, oppgjørshonorar kr. 4 600,- og visninger kr. 2 500,- pr. stk. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dette dekkes av oppdragsgiver. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Geir Berntsen
  Heidi M Rud Berntsen
Rune Herberg

Megler

Rune Herberg

93 80 15 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev