aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Etterstadsletta 51 A! Her får dere et lyst, gjennomført og innbydende hjem med god intern beliggenhet på Etterstad.

OSLO Etterstadsletta 51A

Lys og svært påkostet 3-roms hjørneleilighet med solrik balkong mot stille grøntområde. Peisovn. Separat kjøkken 2019.

 • kr 5 400 000
 • BRA 66 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 5 400 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 477 385
 • EierformAndel
 • Byggeår1 950
 • Soverom2
 • ArealP-rom 64 m²
 • Andel fellesgjeldkr 59 784
 • Felleskostnaderkr 4 913
 • Tomt42 685 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 400 000 (Prisantydning) 59 784 (Andel av fellesgjeld)   5 459 784 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   5 477 385 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Etterstadsletta 51 A: et svært gjennomført og innbydende hjem med skjermet og stille beliggenhet i grønne omgivelser. Leiligheten har siden 2019 fått et betydelig løft som følge av store oppgraderinger. Varme dager kan nytes ute på den lune, skjermede balkongen. Ta med dere flyttelasset og flytt rett inn! Delikat og stilren 3-roms hjørneleilighet i høy, usjenert 1. etasje: - Gjennomtenkt og godt utnyttet planløsning - Solrik balkong på 7kvm mot rolig grøntareal - Store vinduer mot tre himmelretninger gir mye lys - Delikat kjøkken montert i 2019 med integrerte hvitevarer - Alle overflater oppgradert i 2021 - Delikat vedovn fra 2020 gir varme og hygge i stuen - Stort hovedsoverom med praktisk garderobe - Varmefolie i stue og to soverom - Mulig å leie parkeringsplass*

Etterstadsletta 51A, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 66 kvm Innvendig kott/bod inngår i sekundærareal.
  Primærrom
  Kjeller: 0 kvm Med boligen følger det en kjellerbod på 7 m², samt en loftsbod på 8 m² med skråtak mot gulv. Boder er ikke merket med nr.
  1. etasje: 64 kvm Inngangsparti, stue, adskilt kjøkken, 2 soverom, baderom samt separat toalettrom.  Tomt
  42685m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet med store grøntareal, beplantgning, gangsier og parkeringsplasser. Det er godt med luft mellom bebyggelsen.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger sentralt til på meget populære Etterstad. Boligen er del av et attraktivt og veldrevet borettslag som er omkranset av store, flotte parkområder. Boligområdet er tildels tilbaketrukket og skjermet, med lekeplasser og flere grøntområder i umiddelbar nærhet. Alnaelva med dens flotte tur- og rekreasjonsmuligheter samt Vålerenga og Kampen med fredet trehusbebyggelse er innenfor gangavstand. Områdets store og luftige grøntarealer gir et luftig og friskt bomiljø. Den korte veien til Rema 1000, Fyrstikktorget handlesenter og Bryn senter med alle deres servicetilbud slik som post, bank, bakeri, matforretninger, renseri m.m gir en moderne og urban livsstil til området. Også Valhall, Jordal Amfi, SATS, Fresh Fitness og Tøyenbadet er populære fasiliteter som ikke er langt unna. Flere barnehager og skole for alle aldre ligger i nærområdet. Offentlig kommunikasjon er i gangavstand med Helsfyr T-bane (linje 1-4) som bruker kun 7 minutter til sentrum og 37-bussen som har hyppige avganger døgnet rundt stopper rett utenfor leiligheten. Flybussen til Gardemoen stopper ved Helsfyr.

  Adkomst
  Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Byggemåte
  Bygning generelt Blokk i mur/ betong med teglsteins fasade. Leilighetens skillende etasjeskiller i betong. Saltak i trekonstruksjon tekket med takstein. Vinduer Vinduer i boligen fremstår med 3-lags glass i trerammer fra 2021. Dører Entredør i finert utforming med B-30/ 35db klassifisering. Balkongdør Balkongdør i treramme med 3-lags glass fra 2021. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Adkomst til balkong fra stue, med gulvareal på ca.7m². Gulvet er belagt med terrassebord på støpt betongdekke. Høyde på rekkverk er målt til 0,95m. Etasjeskille/gulv mot grunn Etasjeskille i betong. Etasjeskille er sjekket med nivelleringslaser, stue, kjøkken og ett soverom ble kontrollert av Takstmann. Pipe og ildsted Det er mursteinspipe i boligen. Pipe er i følge eier oppgradert i 2020, utført av Murmesterbedrift AS. For ytterligere informasjon se tilstandrapport bak i salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Satt ny varmtvannsbereder i 2019. 7 Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Har vært fyringsforbud i 2018. Men har blitt utbedret. 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Nytt kjøkken i 2019. Satt inn 2 nye kurser.

  Innhold
  Entre: Fra hyggelig fellesareal er det enkel adkomst til leiligheten som ligger i høy 1. etasje. I det dere trer over dørstokken forstår dere umiddelbart hvilket lyst og gjennomført hjem dette er. Inngangspartiet er romslig med delikate gulvfliser og lysmalte flater. Praktisk, veggmontert garderobeløsning gir plass for klær og sko. Stue: Stuen er stor og lys, og blir uten tvil et oppholdsrom dere vil elske! Dagens eiere har tenkt på hver minste detalj. Store vinduer med dype karmer sikrer godt med naturlig lys i rommet. Den gode romløsningen gir naturlig plass til sofagruppe i den ene enden, og et stort spisebord i den andre. I 2021 ble det montert ny, delikat peisovn i stuen som sikrer varme og hygge på de kalde kveldene. Den underliggende varmefolien sikrer også et lunt og godt underlag hele året. Legg merke til den senkede himlingen med innfelte lys! Vegger, tak og gulv ble oppgradert i 2021. Kjøkken: Drømmer dere om et separat kjøkken hvor dagens måltider kan tilberedes i fred og ro? Det får dere her! Hele kjøkkenet ble oppgradert i 2019 og holder høy standard. Her er det rikelig med oppbevaringsplass i skuffer og skap som gjør det enkelt å holde orden. Selve innredningen har mørke, glatte fonter og benkeplate i stein med nedfelt oppvaskkum. Av integrerte hvitevarer følger komfyr, induksjon platetopp, oppvaskmaskin med touch, kaffemaskin og kjøl/fryseskap. Det er også montert høyttalere med bluetooth i taket som gjør det enkelt å kokkelere til behagelige toner. Dette vil dere elske! Soverom 1: Hovedsoverommet er lyst og innbydende med god plass til dobbeltseng og nattbord. Lysmalte flater, stort vindu og spotter i taket sikrer godt med lys og luft. Dagens eier har bygget en svært praktisk garderobeløsning med tilpasset speil som en del av soverommet. Her er det rikelig med plass til klær, vesker og sko. Det er verdt å nevne at soverommet vender ut mot stille grøntareal, så her er dere sikret en god natts søvn. På de kalde dagene vil dere også sette pris på den underliggende gulvvarmen i rommet. Soverom 2: Boligens andre soverom egner seg utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor. Rommet er av god størrelse og kan enkelt møbleres etter ønske og behov. Underliggende varmefolie gir et lunt og godt underlag uansett bruk av rommet. Bad: Badet ble etablert i regi av borettslaget i 1998. Badet er romslig og inneholder det dere trenger med dusjplass, servant med underskap, høyskap og speil med lys over. Det er også laget en praktisk nisje med plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Balkong: Fra stuen er det utgang til en stor, herlig balkong som vender ut mot rolige grøntareal. Det er flotte solforhold på balkongen som kan nytes fra formiddag til kveld. Balkongens størrelse rommer plass til utemøblement, grill og blomsterkasser. På de kaldere dagene er det deilig å kunne sette på terrassevarmere for ekstra varme. Her ligger alt til rette for at varme dager kan nytes med gode venner!

  Standard
  Kjøkken Kjøkkeninnredning fra Epoq fremstår med glatte fronter. Benkeplate i stein med oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Lys under overskap, ventilator med kullfilter. Integrerte hvitevarer med komfyr, induksjon platetopp, oppvaskmaskin kaffemaski og kjøl/fryseskap. Det er montert komfyrvakt over platetopp. Innredning fremstår med normal funksjonalitet. Balkong Adkomst til balkong fra stue, med gulvareal på ca. 7 m². Gulvet er belagt med terrassebord på støpt betongdekke. Høyde på rekkverk er målt til 0,95 meter. Det er iht. husordensreglene tillatt å bruke elektrisk grill og gassgrill, men ikke kullgrill. Baderom Badet er bygget i 1998 i følge borettslagets vedlikeholdsoversikt. Det er ikke fremvist noe dokumentasjon på utførte arbeider på badet, så det antas at styret sitter med full dokumentasjon på utførte baderomsarbeider. Ikke videre undersøkt av takstmannen. Uten dokumentasjon kan ikke takstmannen vurdere annet enn overflater og tilgjengelige installasjoner. Det tas derfor et generelt forbehold om membranløsninger, tilkobling til sluk etc. Til orientering bør det nevnes at takstmannen ikke har kjennskap til oppbygningen av badets konstruksjon med hensyn til løsninger rundt membran\tettesjikt og sluk. Ved oppussing eller ombygging der konstruksjoner åpnes vil det kunne avdekkes feil og mangler ved bygget/konstruksjonen. Takflate er belagt med malte plater og innfelte lys, veggflater er belagt med fliser. Gulvet på bad er belagt med fliser og underliggende gulvvarme. Innredning og garnityr på bad fremstår med dusjplass, servant med underskap, høyskap, speil med lys over samt opplegg for vaskemaskin. Separat toalettrom Overflater på WC er belagt med fliser på gulv og vegger. Innredning og garnityr fremstår med gulvmontert wc. Peis og ildsted Det er mursteinspipe i boligen. Pipe er i følge eier oppgradert i 2020, utført av Murmesterbedrift AS. Alle 82 skorsteiner i borettslaget har blitt rehabilitert innvendig i 2020. Alle OPAK avvik ble samtidig kontrollert og kvittert ut som ok. OPAK var inne i alle leiligheter og kartla avvik. Rapport ble laget pr. leilighet og sendt ut. Det er ikke opplyst om avvik på denne leiligheten. Vinduer og dører Vinduer i boligen fra 2021 fremstår med 3-lags glass i trerammer. Entredør i finert utforming med B-30/35db klassifisering. Balkongdør fra 2021 i treramme med 3-lags glass. Innvendige dører fra Swedoor fra 2020 fremstår med rillede dørblader i malt utførelse. Dørblader, dørvridere og karmer, fremstår med normal funksjonalitet. Innvendige overflater Innvendige gulvflater belagt med henholdsvis laminat. Det er lagt varmefolie i stue og begge soverom. Innvendige veggflater belagt med henholdsvis malte flater av plater og mur. Innvendige takflater belagt med henholdsvis malte flater i alle rom bestående av dekke/plater. Andre innvendige forhold Teknisk anlegg er ikke funksjon testet på befaring, det ble ikke opplyst om problemer ved teknisk anlegg/ funksjoner i boligen på befaringen. TG settes ut i fra at opplysninger fra eier stemmer. Vannledninger Kjøkken: Vanntilførsel med kobberrør og Pex-rør det er montert stoppekraner i luke ved høyskap. Bad: Det er åpne kobberrør til installasjonene. Stoppekraner er festet på inntaket til bad, kraner er testet og fungerer tilfredstillende. Det er montert waterguard i benkeskap på kjøkken. Takstmann er ikke godkjent innenfor området VVS, det anbefales derfor å få en autorisert rørlegger til å gjennomgå anlegget dersom dette er ønskelig. Anlegget er kun visuelt besiktiget da dette krever spesielt utstyr og kompetanse. Annet - Ventilasjon i boligen fremstår med naturlig avtrekk fra spalter i vinduer. - Sikringsskap plassert i felles oppgang. - Leiligheten er utstyrt med pulverapparat og røykvarsler. - Med boligen følger det en kjellerbod på 7 m², samt en loftsbod på 8 m² med skråtak mot gulv. Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten TG 3 - Store eller alvorlige avvik Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter på kjøkken. Høydeforskjell på dette nivået er svært vanskelig å registrere uten nivelleringslaser. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Kostnadsestimat: Under 10 000 TG IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt Utvendig > Bygning generelt Bygninger/leiligheter kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsnett. Elde og utidsmessig het kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll. Eldre bygårder vil alltid ha noe rettningsavvik og setninger. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad Det ble ikke foretatt hulltaking i dusjssone på bad da det ikke lot seg utføre konstruksjonsmessig. Takstmannen kontrollerer alltid med fuktindikator i våtsoner på bad. Om ikke annet er kommentert har takstmannen ikke registrert skadelig fukt i området. TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Oppbgradering av våtrom bør påberegnes innen rimelig tid. TG 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er påvist sprekker i fliser. Det er ved målinger konstanterer enkelte forhøyede verdier i dusjsone. Våtrommet fungerer med dette avviket. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Våtrommet fungerer med dette avviket. Våtrom > Ventilasjon > Bad Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det etablerte avtrekksystemet fungerer som normalt. Naturlig avtrekk kan variere etter værforhold, med tanke på vindstyrke/retning og temperatur. Det er i eldre bygårder vanskelig å etablere annet type avtrekk, enn opprinnelig naturlig avtrekk. Da dette føres i felles kanaler, og kan påvirke felles anlegget. Det kan være behov for rengjøring av kanaler, om avtrekket skulle reduseres. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. På generelt grunnlag orienteres det om at kullfilter for optimal virkning må rengjøres samt at det må påregnes utskiftning av filter med jevne mellomrom. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er i de fleste tilfeller ikke lov å koble seg på felles avtrekkskanal med el-vifte. Det bør undersøkes ved å kontakte styret for videre avgjørelse. Tekniske installasjoner > Vannledninger TG settes ut i fra alder på de eldste vannrør, da mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt. Vannrør fungerer tilfredstillende med dagens løsning. Vannrør fungerer tilfredstillende med dagens løsning. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Elektrisk anlegg er en kombinasjon av åpent og skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles oppgang. Det ble ikke opplyst om noe feil med det elektriske anlegget i leiligheten på befaringen. Det anbefales el-takst ved tvil om funksjonalitet og kapasitet. Det elektriske anlegget ikke er vurdert utover visuell besiktigelse i denne rapporten, da dette krever spesiell kompetanse og autorisasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid en gjennomgang av EL-fagmann på anlegg som er av noe eldre dato, eller uten form for full kontroll.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Vaskemaskin og tørketrommel følger ikke salget. Skap i barnerom følger ikke salget. Alle hvitevarer i kjøkken medfølger salget.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Alle hvitevarer i kjøkken medfølger salget.

  Moderninseringer og påkostninger
  2020 - Montering av vedovn, utført av Murmesterbedrift AS. 2019 - Montering av Epoq kjøkkeninnredning med hvitevarer. 2021 - Oppgradering av overflater i entre, 2 soverom og stue. 2021 - Senking av himling med innfelte lys i entre, stue og soverom. Liste fra selger med ytterligere oppgraderinger: - Flerfarget ledlys i soverom, tv-området og taket, i tillegg så er lampen som er over spisebordet med fjernkontroll (varm lys og hvitt lys) - Flere smålys i sirkelen på taket med egen bryter - Garderobe med tilpasset speil i hovedsoverom - Høyttalere med bluetooth tilkobling i kjøkken - Kaffemaskin - Touch oppvaskmaskin - Nye vinduer og vedovn - Terrassevarmer ute i balkongen - Varmefolie begge soverom og stue - alle har egne termostater - Touch brytere i alle rom foruten kjøkkenet/bad/toalett (alle er dimmbare)

  Parkering
  Det medfølger ikke parkeringsplass. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Borettslaget har avtale med VestPark om parkeringskontroll. Parkering er tillatt for borettslagets biler på oppmerkede plasser langs borettslagets adkomstveier, forutsatt at registreringsnummer er registrert elektronisk. Dette gjelder også beboeres biler på leide plasser. Gjesteparkering registrerer beboere selv elektronisk i appen til VestPark. Borettslaget har i tillegg 65 parkeringsplasser og to garasjeplasser til leie. Styret fordeler parkeringsplassene etter egen venteliste.

  Radonmåling
  Iht. tilstandsrapport fra takstmann: Det er fremkommet muntlig fra styret, om utført radonmålinger for 10 år siden. Det ble kun opplyst lave grenseverdier.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 400 000 (Prisantydning) 59 784 (Andel av fellesgjeld)   5 459 784 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   5 477 385 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming i leiligheten ved vedovn i stue, samt gulvvarme på baderom, i stue, entre og på begge soverom. Varmeinstallasjoner er ikke funksjons testet på befaring, men antas og fungere normalt. Det er opplyst om defekt gulvvarme på wc. Varmtvannstank Varmtvannsbereder fra Høiax er plassert i kott. Det er montert waterguard med sensorer, under varmtvannsbereder.

  Energiklasse
  G

 • Formuesverdi primær
  1289701

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4642923

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.

  Andelsnummer
  76

  Part.obl.nr.
  950151315

  Felleskostnader pr. mnd.
  4913

  Andel fellesgjeld
  59784

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-05-02T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  18948

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Etterstad Sør Borettslaget

  Borettslagets org.nr
  950151315

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 300 andelsleiligheter. Etterstad Sør Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950151315, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Etterstadsletta 51-89. Gårds- og bruksnummer: 237, 18. Vaktmester Vaktmester Jan Langerud ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelse. Vaktmesterkontoret har adresse Etterstadsletta 61 og er åpent hverdager mellom kl. 07.00 og kl. 15.00. Vaktmester kan nås via kontaktskjema på hjemmesider og kontaktes på telefon 41362811. Unngå å ringe utenom ordinær arbeidstid. Renhold Borettslaget har avtale med DNR om renhold av fellesarealene. Avtale om leveranse av elektrisk kraft OBOS har fremforhandlet en kraftavtale med Entelios (tidl.LOS) på vegne av selskapene forvaltet av OBOS. Etterstad Sør Borettslag er tilsluttet avtalen med kraftleveranse til våre fellesanlegg. Større vedlikehold og rehabilitering 2021 Tetting rundt alle skorsteiner på tak, samt utskiftning av taksteiner som var ødelagt. 2020 Skorsteinsrehabilitering Alle 82 skorsteiner har blitt rehabilitert innvendig. Alle OPAK avvik ble samtidig kontrollert og kvittert ut som ok. OPAK-kartlegging OPAK var inne i alle leiligheter og kartla avvik. Rapport ble laget pr leilighet og sendt ut. 2019/2020 - Byttet vannfilter i alle blokker. 2019 Filmet alle skorsteinsløp. Norsk brannvern på befaring Kontroll av slukkerutstyr og sjekk om alle har tilstrekkelig med røykvarslere. Nytt elektronisk system på fellesvaskeriet. All booking, betaling og start av vasketid via nett. 2019 Boning i alle trappeoppganger. 2019 Ventilrens i alle leiligheter. 2018 Nye ladeplasser elbiler. 2018 Vindusutskifting for enkelte andelseiere. Vindusutskifting for andelseiere som bestilte denne runden 2018 Rørspyling i alle leiligheter. 2018 Ventilrens i alle leiligheter. 2017 Nye takvinduer. 2016 Oppgradering av uteområder 2015- 2016: Opprusting av veier og parkeringsplasser, inngangspartier, uteplasser, grøntområder og nytt avfallsanlegg. Totalrammen ca 18. millioner kroner, prosjektet ble gjennomført innen tidog kostnadsramme. 2015 Butikklokalene renovert. 2015 Lekeplass fornyet. 2015 Nytt brannvarslingssystem installert. 2014 Ny gressklipper. 2013 Diverse rehabilitering -Nye låser til blokkenes inngangsdører, kjellerdører og loftsdører. Flere grantrær, hagtorn og døde trær fjernet. Forprosjekt uteområder, vurdering av avløpsrør og drenering. 2012 - 2013 Flere mindre partier asfaltert. 2011 Ny reguleringsplan for adkomstveier. 2011 - 2012 Piper på taket rehabilitert. 2010 Diverse rehabilitering - Lagt duk/jord på skråninger på parkeringsplasser. Nytt lekeapparat på lekeplassen. Inspeksjonsrunde i regi av brannvesen. 2009 - 2010 Diverse rehabilitering - Elektriske anlegg kontrollert, og punktvis forbedret. Flere kloakkrør spylt og renset, og noen byttet ut.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, tar kontakt med OBOS for å få oppgitt e-postadresse som kan benyttes. Meldingen må være mottatt av OBOS innen den fastsatte fristen. Meldefristen vil være normalt 5 virkedager etter at boligen er kunngjort i OBOS-annonse i Aftenposten og/eller på www.obos.no. Hvis OBOS mottar din melding om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan du ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet. Megler søker om styregodkjennelse på vegne av kjøper(e).

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: HUS301-11431809 Type lån: A Restsaldo: 2.371.407,- Restløpetid: 1 år 7 md. Term pr. år: 4 Type rente: Flyt Rente: 2,95% Lånenummer: OBBK01-98207679674 Type lån: A Restsaldo: 1.737.936,- Restløpetid: 1 år 1 md. Term pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente: 4,60% Lånenummer: OBBK02-98207890294 Type lån: A Restsaldo: 13.500.000,- Restløpetid: 27 år 3 md. Term pr. år: 12 Avdragsfrihet til og med: 01.07.2024 Type rente: Flyt Rente: 4,60% Låneopptak, lånenr.9820.78.90294: i tråd med vedtaket om låneopptak på ordinær generalforsamling 2019, så ble det søkt og innvilget lån i juli 2020. Lånet skal delutbetales. Lånet er avdragsfritt frem til 30.07.24, da starter avdrag å løpe. Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Protector AS

  Polisenummer felles forsikring
  2281851

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Det er tillatt å holde dyr. Styret skal kontaktes før anskaffelse, og dyreholdserklæring skal underskrives. Dyreholdserklæringen betraktes som en del av husleiekontrakten. Dersom en ønsker å holde mer enn en hund/katt må dette godkjennes av styret. Se videre bestemmelser for dyrehold i husordensreglene pkt. 8.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ekspedisjonsdokument på eiendommen gjeldende oppføring av våningshus på eiendommen Etterstadsletta 51. Dokumentet er attestert 07.09.1953. Øvrige dokumenter foreligger på eiendommen: Ferdigattest for utskiftning av vindusdører med vinduer datert 29.03.74. Ferdigattest for oppføring av nye balkonger på blokken datert 02.03.93.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til bolig. Den ligger i et område regulert til boligformål. Reguleringen har betegnelsen S-1852, 12.4.73. Vi oppfordrer alle interessenter til å gjøre seg kjent med reguleringen i området samt reguleringskartet vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 400 000 (Prisantydning) 59 784 (Andel av fellesgjeld)   5 459 784 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   5 477 385 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  19.900,- oppgjørshonorar kr 5.990 ,- og visninger kr 2.490 , -.

Nina Friis Stensland

Megler

Nina Friis Stensland

98 08 41 42

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev