aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til visning i Fossveien 16 C!

Lys, pen og påkostet 2-roms med rosett, stukkatur og store vinduer - Ny peisovn i 2021. Populær beliggenhet!

 • BRA 43 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER16 531
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 618 410
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 899
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 43 m²
 • ANDEL FELLESGJELD201 879
 • FELLESKOST./MND3 419
 • TOMT520 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 4 400 000,- (Prisantydning)
  201 879,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 601 879,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  7 599,- (Forkjøpsrettsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  16 531,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 618 410,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Den åpne løsningen mellom stue og kjøkken skaper en sosial og luftig atmosfære. De to sonene er naturlig adskilt med spisegruppe, hvor det er god plass til å utvide bordet og dekke på til flere gjester.

Fossveien 16C, Oslo

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  VINDUER/DØRER
  Totalvurdering:
  TG-2 er satt med tanke på funksjonsfeil ved at dør mot mot fellesareal er treg å åpne/lukke og har behov for justeringer, forøvrig ble det ikke
  registrert skader eller behov for tiltak utover normalt vedlikehold.

  AVLØPSRØR
  Totalvurdering:
  Innvendige avløpsrør i bad har nådd en høy alder og gir økt risko for skader i tiden som kommer. Kontrollen er avgrenset til innvendig i
  leiligheten, og kontrollen stopper ved sluket/etasjeskille. Resterende avløpsanlegg er borettslaget sitt ansvar.

  ELEKTRISK
  Totalvurdering:
  TG-2 er satt med tanke på manglende dokumentasjon/samsvarserklæring og at kursfortegnelsen i sikringsskapet ikke stemmer med
  virkeligheten.
  Anbefalte tiltak:
  Undertegnede har ikke elektro kompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det anbefales på generelt grunnlag å
  rekvirere en el-takstmann/elektriker dersom korrekt tilstand for det elektriske anlegget ønskes.

  BAD/WC
  Totalvurdering overflater:
  Vindu er fuktbelastet fordi det står dels i våtsonen.
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk:
  TG-2 er satt med tanke på alder på gulvsluk og tettesjikt.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk:
  Det anbefales rehabilitering av bad med skifte av gulvsluk.
  Totalvurdering av sanitær og ventilasjon:
  Enkelte mindre slagskader i porselensservant. Servantskap er fuktpåvirket i form av svelling i nedkant. Funksjonsfeil ved at svingbare
  dusjvegger ikke er mulig å lukke i 90 ° posisjon på grunn av av at en dør kommer i konflikt med vaskemaskin. Jordingskabel i gulvsluk er ikke koblet til jord.
  Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon:
  Installere smalere vaskemaskin som vil medføre at dusjvegger tilslutter hverandre i lukket stilling.

  GULV
  Totalvurdering:
  Stedvis lokal svikt i laminatgulv samt noen glipper mellom laminat bord mellom entre og soverom og i åpen kjøkken. Enkelte slagskader er
  registrert i laminat gulv i stue/kjøkken.

  INNERDØRER
  Totalvurdering:
  TG-2 er satt med tanke på at baderomsdør er fuktpåvirket i form av svelling i nedkant.
  Anbefalte tiltak:
  Skifte baderomsdør bør påregnes på sikt.

  For ytterligere informasjon se tilstandsrapport.
 • Velkommen til Fossveien 16 C!
  Kombinasjonen av grønne, pulserende og trendy omgivelser i et supersentralt men samtidig avslappet bomiljø, gjør dette til et meget attraktivt sted å bo.

  Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I Fossveien 16 C bor du i en roligere del av Grünerløkka, tilbaketrukket fra trikker, busser og byliv, samtidig med alle fasiliteter få skritt fra inngangsdøren. Her finner du både dagligvarebutikker og hyggelige gatekafèer omtrent rundt hvert hjørne. Like i nærheten finner du også Ringnes park nærsenter med daglige fasiliteter, som kino, MENY, frisør, jernia, blomsterbutikk, apotek og treninssenteret SATS. Her finner du dessuten også nærmeste bysykkelstativ, som gjør at du enkelt kan forflytte deg hvor som helst rundt i byen.

  Det er heller ikke mange skritt til "hjertet" av Grünerløkka hvor du finner det yrende folkelivet, hyggelige gatecafèer, spennende spisesteder, trendy barer, og alt fra de små særegne nisjeforretningene til de store og kjente kjedebutikkene. Fra Løkka har du dessuten også gangavstand til Sagene og Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.

  Løkka-livet er synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene, og en tur i nærområdet bringer deg gjennom et mangfold av bydelens særpregede grønne lunger, som f.eks Olaf Ryes Plass, Birkelunden (hvor det arrangeres loppemarked hver søndag), Sofienbergparken og Iladalen. I Fossveien bor du også nærme turmuligheter i idylliske omgivelser. Akerselva byr nemlig på flotte tur- og rekreasjonsområder hvor man kommer seg til Maridalen i nord til Bjørvika i sør med turstier for både hygge og trening. Legg gjerne også turen over Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen med sitt konsept som er noe unikt her til lands der spennende råvarer i toppklasse selges over disk på gammelmåten. Her finner du dessuten også BAR Vulkan, Champagneria, Dögnvill Bar & Burger, Danses hus, BLÅ samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder

  Noen få hundre meter unna finner du flere av Grünerløkkas mest populære spisesteder som for eksempel ekte fransk brasserie-følelse på Le Benjamin, uteserveringen på Parkteateret, deilig italiensk på Trattoria Popolare, kortreist på Kolonihagen, The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, legendarisk tapas på Delicatessen, gourmetburger på Meat ST og Munchies eller sandwich på Joe and the Juice - bare for å nevne noe, her finnes altså noe for en hver!

  Kveldslivet på Grünerløkka er også absolutt noe å anbefale! Gode drinker på Aku Aku og Chair, konserter på Parkteateret er bare noen av høydepunktene. Ryes, SüdØst, Bar Boca og Schous Bryggeri ligger også innen rask gangavstand.

  Det upåklagelige kollektivtilbudet i nærområdet gjør også at du enkelt kan forflytte deg rundt i byen. Noen få hundre meter unna finner du trikk (linje 11, 12 og 13) og buss 21 og 23, samt nattbuss og flybussen.

  Her ligger alt tilrette for en behagelig hverdag!
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Bygården er oppført med naturstein grunnmur, støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon av teglstein med teglsteins fasade samt pusset og malt fasade. Etasjeskillere av trebjelkelag med islasjon av stubbloftsleire. Saltakkonstruksjon i tre tekket med plater.
 • 3.etg.
  P-rom: 43 kvm
  Bra: 43 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entre, bad/wc, stue med åpent kjøkkenløsning, soverom.
 • Dørtelefon med åpner.
  Frittstående garderobeskap i entre og soverom, fra 2021.
  Fastmontert seng med underliggende skuffeløsning i soverom, fra 2021.
  Integrert skap- og hylleløsning i stue, montert ny i 2021.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming.
  Varmekabler i bad.
 • 520,4 kvm.
 • Parkering i gate etter gjeldene bestemmelser. Beboerparkering i området.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Boligbyggelaget Usbl.
 • Borettslaget Fossveien 16.
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er bare tillatt med hund eller katt etter godkjenning fra styret og under forutsetning av at andre leieboere ikke sjeneres.
 • If Skadeforsikring NUF
  Polisenummer: SP586935
 • Formuesverdi som primærbolig kr 930 276,- per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 348 994,- per 31.12.20
 • Totale felleskostnader er kr 3 419,- pr. mnd. Dette inkluderer:
  Felleskostnadene består av forretningsførsel, kabel-tv/bredbånd, vaktmester, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 201 879,- pr. 05.06.22
  Andel fellesformue kr 12 917,- pr. 31.12.21
 • Lånenummer: 12124608196, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 05.06.2022: 2.3% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 14
  Saldo per 05.06.2022: 525 103
  Andel av saldo: 19 154
  Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.09.2025 )

  Lånenummer: 16364794278, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 05.06.2022: 1.99% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 99
  Saldo per 05.06.2022: 5 009 345
  Andel av saldo: 182 726
  Første termin/første avdrag: 30.03.2022 ( siste termin 30.12.2046 )
 • Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
 • Strøm og felleskostnader.
  Det gjøres oppmerksom på at det kan påløpe eiendomsskatt på boligen.
 • Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Ved eventuell eiendomsskatt: Eiendomsskatt faktureres fra myndighetene til boligaksjeselskapet. Dette inngår ikke i felleskostnadene
  og blir derfor viderefakturert eier.

  Dagens planløsning stemmer ikke overens med originale byggegodkjente tegninger. Kjøkkenet er senere flyttet, og det er laget soveorm på tidligere kjøkken.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 18 Orgnr. 950291737 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget samt øvrige utlegg. Dette inkluderer tilrettelegging, markedsføring, prospekt, foto, visning, info offentlige registre og sikkerhetsstillelse. Provisjonsbasert vederlag og øvrige vederlag er sammenlagt på 1% av salgssum inkl. fellesgjeld pluss kr 33.760,-. Direkte utlegg 9.830,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket alle kostnader foruten provisjon i henhold til oppdragsavtalen dersom avtalen trekkes. Alle beløp er inkl. mva
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jeanette Follestad
Kamilla Jæger

Megler

Kamilla Jæger

97 66 44 73

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev