aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Fossveien 16C - En herlig 2-roms med deilig atmosfære, store vinduer, mye lys, fløydører, rosett, stukkatur og peis!

Oslo Fossveien 16C

Lys, klassisk og moderne 2-roms med god takhøyde, store vinduer, tregulv og peis. Attraktiv og sentral beliggenhet!

 • 4 800 000
 • BRA 44 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING4 800 000
 • OMKOSTNINGER8 860
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 005 429
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 899
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 44 m²
 • ANDEL FELLESGJELD196 569
 • FELLESKOST./MND3 592
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 4 800 000,- (Prisantydning)
  196 569,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 996 569,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  7 728,- (Forkjøpsrettsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  8 860,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 005 429,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.

Fossveien 16C, Oslo

 • Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2:
  - Etasjeskille: TG-2 er satt med tanke på oppgitte målte skjevheter/høydeforskjeller i gulv i kjøkken og soverom. Det er ikke registrert forhold i leiligheten som tyder på svekkelser i konstruksjonen utover setningsforhold i gården.
  - Ildsted: TG-2 er satt med tanke på alder på vedovnen og at vedovner av denne type/alder, er ildsteder som ønskes generelt utfaset og erstattet med rentbrennende, mer miljøvennlig ildsteder.
  - Elektrisk: TG-2 er er satt med tanke på at det ikke har blitt foretatt kontroll av det elektriske anlegget i leiligheten de siste 5 år, at det ikke er fremvist Samsvarserklæring på elektrisk arbeid utført i leiligheten, at kursfortegnelsen i sikringsskapet ikke er utført i henhold til forventet faglig standard.
  - Vegger: TG-2 er satt med tanke på to tilskårde hull i panelvegg i stue.
  - Innerdører: TG-2 er satt med tanke på funksjonsfeil ved at fløydør mellom stue og soverom lukker dårlig.
  Forhold som har fått TG3:
  - Etasjeskille: TG-3 er satt med tanke på oppgitte målte skjevheter/høydeforskjeller i gulv i stue. Estimert utbedringskostnad er kr 10 000 - 50 000,-.
  - Ventilasjon: TG-3 er satt med tanke på at det ikke er noe form for avtrekksventilasjon ført inn i badet noe som må ansees som en funksjonsfeil og mangel ved badet. Ventilasjonskanaler er antatt oppført i tilbygg til gården ved etablering av bad i
  1979. Ved besiktigelse over himling i badet med adkomst via inspeksjonsluke ble det registrert ventilasjonsopplegg, både gjennomgående opplegg gjennom etasjeplanet samt avsatt separat avtrekkskanal til aktuelt bad avsluttet over himling i badet. Det er ukjent om ventilasjonsopplegget er tilkoblet et mekanisk avtrekkssystem eller om det er et naturlig oppdriftsanlegg. Loftet var ikke tilgjengelig for besiktigelse på befaringsdag på grunn av mangel på nøkkel. Det vil sannsynligvis være mulig å besiktige ventilasjonsopplegget på loft for oversikt over type system som er benyttet. Underliggende prisestimat for utbedring av overnevnte forholdet er satt med forbehold om at beskrevet ventilasjonssystem i tilbygget for bad i gården er i drift.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Velkommen til Fossveien 16 C!

  Kombinasjonen av grønne, pulserende og trendy omgivelser i et supersentralt men samtidig avslappet bomiljø, gjør dette til et meget attraktivt sted å bo.

  Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I Fossveien 16 C bor du i en roligere del av Grünerløkka, tilbaketrukket fra trikker, busser og byliv, samtidig med alle fasiliteter få skritt fra inngangsdøren. Her finner du både dagligvarebutikker og hyggelige gatekafèer omtrent rundt hvert hjørne. Like i nærheten finner du også Ringnes park nærsenter med daglige fasiliteter, som kino, MENY, frisør, jernia, blomsterbutikk, apotek og treninssenteret SATS. Her finner du dessuten også nærmeste bysykkelstativ, som gjør at du enkelt kan forflytte deg hvor som helst rundt i byen.

  Det er heller ikke mange skritt til "hjertet" av Grünerløkka hvor du finner det yrende folkelivet, hyggelige gatecafèer, spennende spisesteder, trendy barer, og alt fra de små særegne nisjeforretningene til de store og kjente kjedebutikkene. Fra Løkka har du dessuten også gangavstand til Sagene og Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.

  Løkka-livet er synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene, og en tur i nærområdet bringer deg gjennom et mangfold av bydelens særpregede grønne lunger, som f.eks Olaf Ryes Plass, Birkelunden (hvor det arrangeres loppemarked hver søndag), Sofienbergparken og Iladalen. I Fossveien bor du også nærme turmuligheter i idylliske omgivelser. Akerselva byr nemlig på flotte tur- og rekreasjonsområder hvor man kommer seg til Maridalen i nord til Bjørvika i sør med turstier for både hygge og trening. Legg gjerne også turen over Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen med sitt konsept som er noe unikt her til lands der spennende råvarer i toppklasse selges over disk på gammelmåten. Her finner du dessuten også BAR Vulkan, Champagneria, Dögnvill Bar & Burger, Danses hus, BLÅ samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder

  Noen få hundre meter unna finner du flere av Grünerløkkas mest populære spisesteder som for eksempel ekte fransk brasserie-følelse på Le Benjamin, uteserveringen på Parkteateret, deilig italiensk på Trattoria Popolare, kortreist på Kolonihagen, The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, legendarisk tapas på Delicatessen, gourmetburger på Meat ST og Munchies eller sandwich på Joe and the Juice - bare for å nevne noe, her finnes altså noe for en hver!

  Kveldslivet på Grünerløkka er også absolutt noe å anbefale! Gode drinker på Aku Aku og Chair, konserter på Parkteateret er bare noen av høydepunktene. Ryes, SüdØst, Bar Boca og Schous Bryggeri ligger også innen rask gangavstand.

  Det upåklagelige kollektivtilbudet i nærområdet gjør også at du enkelt kan forflytte deg rundt i byen. Noen få hundre meter unna finner du trikk (linje 11, 12 og 13) og buss 21 og 23, samt nattbuss og flybussen.

  Her ligger alt tilrette for en behagelig hverdag!
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Bygården er oppført med naturstein grunnmur, støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon av teglstein med pusset og malt fasade samt innslag av teglfasade mot gate. Etasjeskillere av trebjelkelag med islasjon av stubbloftsleire. Saltakkonstruksjon i tre tekket med plater. Gården trenger utvendig oppgradering av fasaden. Gården har vært utsatt for setninger i grunnen. Dette gir seg bl.a utslag i skjevheter i gulv samt stedvis sprekkdannelser i utvendig fasadeliv. Taket ble ikke besiktiget på befaringsdag.
 • P-rom: 44 kvm
  BRA: 44 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entre, stue, kjøkken, bad, og soverom

  Utover overnevnte areal disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 5,3 m2 og en loftsbod på ca 5,6 m2 gulvareal målt under skråtak
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Pipeløp med vedovn fra Jøtul i stue.
  Elektriske panelovner.
 • Fellestomt på 520 kvm.
 • Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt på parkeringsplasser regulert til beboerparkering.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Forretningsfører: USBL .
  Postboks 8944 Youngstorget 0028 OSLO
  Tlf: 22 98 38 00
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Styreleder opplyser pr. 10.01.23 om at det vil tas opp forslag om rehabilitering på vårens generalforsamling. Det er i så tilfelle snakk om rehabilitering av tak og eventuelt fasade. Ingenting er fastslått per dags dato.

  Telia er borettslagets leverandør av tv og internett.
 • Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er bare tillatt med hund eller katt etter godkjenning fra styret og under forutsetning av at andre leieboere ikke sjeneres.
 • If Skadeforsikring NUF
  Polisenummer: SP586935
 • Formuesverdi som primærbolig var kr 1 016 113,- per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig var kr 3 658 006,- per 31.12.21
 • Felleskostnader er kr 3 592,- pr. mnd, og er fordelt slik:
  - Fellesutgifter kr 2 090,-
  - Renter kr 605,-
  - Avdrag kr 831,-
  - Renhold kr 66

  Punktet "fellesugifter" dekker leilighetens andel av borettslagets driftskostnader, herunder blant annet vaktmestertjenester, belysning av fellesarealer og forretningsførerhonorar.

  Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene, men kostnadene vil bli spesifisert på avtalegirovarsel/faktura.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 196 569,- pr. 02.01.23
  Andel fellesformue kr 12 917,- pr. 31.12.21
 • Lån 1 - DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
  Lånenummer: 12124608196
  Restsaldo: 453 157
  Andel restsaldo: 16 530
  Rente: 3.79% pa.
  Første termin/første avdrag: 30.12.2021 (siste termin 30.09.2025)

  Lån 2 - DNB Bank ASA
  Lånenummer: 16364794278
  Restsaldo: 4 935 710
  Andel restsaldo: 180 040
  Rente: 3.79% pa.
  Første termin/første avdrag: 30.12.2022 (siste termin 30.09.2046)
 • Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av
  finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
 • Ny eier må påregne kostnader for innboforsikring, felleskostnader, strøm, fremtidig eiendomsskatt m.m.
 • Det foreligger ekspedisjonsdokument på blokken, attestert 28.10.1899.

  Forøvrig foreligger ferdigattest på rehabilitering av piper (2021), fasadeendring (2019), brannanlegg (2018), bruksendring av bod (2012), innredning av bad (1980) og omgjøring fra butikk til bolig (1904).

  Dagens planløsning er ikke i samsvar med godkjente byggetegninger fra opprinnelsen da badene i gården ble oppført i ca 1978 som tilbygg til opprinnelig byggmasse. Dagens planløsning er likevel i samsvar med godkjente byggetegninger fra Borgen og Bing Lorentzen arkitekter, datert 06.01.1978.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Eiendomsskatt faktureres fra myndighetene til borettslaget. Dette inngår ikke i felleskostnadene og blir derfor viderefakturert eier. Kravet følger boligen og det er eier som er ansvarlig for betaling (dersom kravet har forfall før overtagelsestidspunktet, er det selgers ansvar og dersom kravet har forfall etter overtagelse er dette kjøpers ansvar).

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Heftelser
  1982/501119-1/105 Fellesobl. for bor.innsk.
  28.01.1982
  BELØP: NOK 985.000
  Panthaver:Andelseierne I Borettslaget
  Lnr: 1086915
  PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER
  ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER.

  2022/86718-1/200 Pantedokument
  24.01.2022 09:32
  BELØP: NOK 6.000.000
  Panthaver:DNB BANK ASA
  Org.nr: 984851006
  Elektronisk innsendt

  Rettigheter i annen eiendom
  Rettigheter på 0301-228/30
  Rettigheter i eiendomsrett
  1991/2059-1/105 Erklæring/avtale
  11.01.1991
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:32
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:35
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:37
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:1
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:2
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:3
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:4
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:6
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:7
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:8
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:9
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:11
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:12
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:13
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:14
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:16
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:17
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:18
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:19
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:21
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:22
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:23
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:24
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:25
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:211
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:212
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:1
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:2
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:3
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:4
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:5
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:6
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:7
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:8
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:9
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:10
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:11
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:12
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:13
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:14
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:15
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:16
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:17
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:18
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:19
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:20
  Rett til adkomst, vedlikeh. , plikt til utbedr. ett komm. krav ( 30 år ). Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/ dir. for Eiendom og Utbygging.

  Rettigheter på 0301-228/213/0/1-20
  Rettigheter i eiendomsrett
  1992/4274-1/105 Erklæring/avtale
  23.01.1992
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:35
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:37
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:212
  Rett til arkomst, vedlikeh., plikt til utbedr. etter komm. krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes u/samt. fra Oslo kommune v/dir, for Eiendom og Utbygging.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Rettigheter på 0301-228/212
  Rettigheter i eiendomsrett
  2002/10741-1/105 Erklæring/avtale
  18.02.2002
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:30
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:32
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:35
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:37
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:1
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:2
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:3
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:4
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:6
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:7
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:9
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:11
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:12
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:13
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:14
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:16
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:17
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:18
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:19
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:21
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:22
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:23
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:24
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:210 Snr:25
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:211
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:1
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:2
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:3
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:4
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:5
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:6
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:7
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:8
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:9
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:10
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:11
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:12
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:13
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:14
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:15
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:16
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:17
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:18
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:19
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:213 Snr:20
  Bruksrett
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.
 • Eiendommen er regulert til bolig- og næringsformål.
 • Andelsnr. 10 Orgnr. 950291737 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 1 390,-, oppgjørshonorar kr 5 500,- og visninger kr 2 800,- (de to første gratis). Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kristin Imingen Hansen
Kamilla Jæger

Megler

Kamilla Jæger

97 66 44 73

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev