aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Freserveien 7!

Oslo Freserveien 7

Lys, moderne 3-roms med en stor balkong og en luftebalkong! God intern beliggenhet i Kværnerbyen. Alt nytt fra 2018.

 • BRA 67 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER16 701
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 816 701
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 018
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 67 m²
 • ANDEL FELLESGJELD2 010 000
 • FELLESKOST./MND9 846
 • TOMT6 711 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 3 790 000,- (Prisantydning)
  2 010 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 800 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  16 701,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 816 701,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Velkommen til Freserveien 7

Her får dere en lys og trivelig 3-roms andelsleilighet med god intern beliggenhet i populære Kværnerbyen. Bygget stod ferdig i 2018 og leiligheten holder følgelig god standard. Her bor dere moderne og behagelig i et nyere, lettstelt hjem!

Kort om deres nye hjem i 3. etasje:
• Åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en herlig balkong på 10 m²
• Kjøkkeninnredning fra Aubo med plass til spisebord mellom sonene
• Hyggelig luftebalkong fra hovedsoverommet
• Flislagt bad med badekar
• Flott, felles takterrasse med svært gode solforhold
• Barnevennlig nabolag uten gjennomgangstrafikk
• Det medfølger en kjellerbod
• Oppvarming, varmtvann og internett inkludert
• Alle servicefasiliteter i umiddelbar nærhet
• Godt kollektivtilbud og gangavstand til sentrum
• Mulighet for garasjeleie
• Ingen dokumentavgift

Leiligheten har en god intern beliggenhet og kan by på følgende:
Lys og luftig stue med store vindusflater. Her er det rikelig med plass til både sofakrok og spiseplass.
Kjøkken i åpen løsning med integrerte hvitevarer og en god kombinasjon av skap- og benkeplass.
Hovedsoverom av god størrelse med plass til gode oppbevaringsmuligheter. Det er utgang til en liten luftebalkong fra hovedsoverommet.
Soverom 2 egner seg ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor.
Flislagt baderom med elektrisk gulvvarme og et herlig badekar.
Stor balkong med god plass til sittegrupper, grill og det som hører med.

Bo godt i Kværnerbyen:
Tanken bak Kværnerbyen er at det skal være enkelt å bo der. Dagligvarehandel gjøres hos KIWI på vei hjem fra jobb. Trenger findressen rens og skoene en puss, kan du levere dette til renseriet og skomakeren ved siden av butikken. Ellers finner du apotek, blomsterbutikk, frisør, barnehager, treningssenter mm. på området. Når Kværnerbyen står ferdig vil det bo cirka 4000 mennesker her, og cirka 1000 vil ha området som sitt arbeidssted. I 2016 startet de på siste byggetrinn og innbyggerne merker at området virkelig har begynt å sette seg.

La oss høre med hun som kjenner leiligheten best, nemlig selger .. Hva har du likt best med området?
Det vært veldig kjekt å bo så nær havet med fantastiske Sørenga Sjøbad. Finnes ikke noe bedre enn å rusle ned dit på varme sommerkvelder! Jeg har også satt pris på de fine turområdene i området. Særlig Ekebergparken og Svartdalsskogen har vært flittig benyttet. Kværnerbyen er et fantastisk sted å bo; trygt & rolig som en landsby, uten gjennomgangstrafikk, men tett på alt som skjer i pulserende hovedstad. Av alle steder jeg har bodd i Oslo er det her jeg har likt meg aller best. Flere i omgangskretsen har også flyttet hit når de skjønte hvor bra det er å bo her. Kommer heller aldri til å glemme et par av teateroppsetningene vi har vært til stede på i Fyrhuset. Noen av mine beste kulturopplevelser i Oslo har vært nettopp der.

Har du noen favoritt-restauranter eller kafeer i området?
Ja, nå om dagen er det helt klart "Åpent bakeri" i Kværnerbyen. De har ofte veldig god "dagens suppe", i tillegg til alt det andre gode de serverer i kakedisken. Et kjempehyggelig møtested med trendy lokaler. Elsker det store maleriet som er malt rett på veggen i sterke, klare farger! Er også glad i "Smia" på Vålerenga, som har nydelig mat.

Hvordan har det vært å finne parkering i hverdagen?
Selv har jeg disponert en fast plass i garasjen. Ny eier kan enten kjøpe eller leie ledig plass. De av mine gjester som har kommet med bil har parkert ute på området, og det har ikke vært problemer med å finne ledig plass. Alle plassene i Kværnerbyen er betalingsplasser, som gjør at biler normalt ikke blir stående på samme plass i dagevis. I gatene rundt Kværnerbyen er det kommunale plasser, så her kan man stå gratis på søndager eller etter kl 20.00 på hverdagene. Eventuelt kan man benytte seg av kommunens beboerparkering. Det er også verdt å nevne de ulike bilkollektiv-mulighetene: Et av bilutleiefirmaene har biler stående fast til leie utenfor Freserveien 15, og bilene kan leies raskt og enkelt via app. Om man ikke trenger bil hver dag, er Kværnerbyen et lettvint sted å bo uten. Buss nr 32 har stoppested to minutter fra leiligheten, det samme har 34-, 70- og 74-bussen.

Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området?
Har ikke noe spesielt å bemerke om årstidene, annet enn at Kværnerbyen har kortere perioder med vinter enn de fleste andre steder i Oslo. Is og snø blir vanligvis ikke liggende så lenge av gangen her, og eventuell is på fortauene har heldigvis greid å smeltet bort de fleste gangene i løpet av vinteren. Det skyldes at Freserveien ligger mindre enn 30 meter over havet. Det har jeg satt stor pris på, for da blir ikke vinteren så lang.

Freserveien 7, Oslo

 • Leiligheten stod ferdig i 2018 og holder følgelig god innvendig standard. Planløsningen ble endret som et tilvalg før ferdigstillelse, noe som gjorde stuen 6 m² større og dermed gir ekstra rom for sosiale sammenkomster.

  Kjøkkenet
  Kjøkkeninnredning fra Aubo med glatte fronter, laminert benkeplate med oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Det er montert lys under overskap og
  ventilator med mekanisk avtrekk over stekesonen. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer med komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og micro. Det er montert komfyrvakt over platetopp.

  Baderom
  Flislagt baderom med underliggende gulvvarme. Innredning og garnityr med dusjplass i badekar, servant på benkeplate med underskap,
  speil, overskap, opplegg for vaskemaskin og veggmontert wc. Det er balansert ventilasjon på bad, med spalteåpning mellom terskel og dørblad for tilluft.

  Innvendige overflater
  Gulvflater er belagt med parkett.
  Veggflater med malte flater av plater og mur.
  Takflater med malte flater i alle rom av dekke/plater.
  Takhøyde i leiligheten er målt opp mot 2,8 m.

  Innvendige dører
  Innvendige dører fremstår med glatte dørblader i malt utførelse.

  Ventilasjon i boligen
  Det er balansert ventilasjon i boligen.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Registrerte avvik ihht. tilstandsrapporten

  Konstruksjoner som ikke er undersøkt

  Innvendig > Andre innvendige forhold

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
  Det ble ikke foretatt hulltaking i dusjssone på bad, da det ikke lot seg utføre konstruksjonsmessig.

  Fra selgers egenerklæring
 • Kværnerbyen ligger sentralt, skjermet og rolig til mellom Vålerenga og Ekebergåsen, og er utviklet på Kværner Brugs gamle tomt hvor flere av de gamle lokalene og detaljene er ivaretatt. Området har blitt forvandlet fra et industriområde til en av Oslos mest spennende boligprosjekter. Kværnerbyen er i dag et livskraftig bomiljø med arbeidsplasser og rikt kulturliv. Alnaelva er gjenskapt som et vakkert vannspeil gjennom boligområdet og om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøyteis. Det som kjennetegner Kværnerbyen er en sammensetning av trivelige og velfungerende borrettslag og sameier med pent opparbeidende fellesarealer. Her er det godt å bo!

  Kværnerbyen byr på nyåpnet kafè, Piece Of Cake hvor de serverer pizza, øl og vin, samt gjennomfører quizkvelder. De selger også fantastiske bakvarer, ferske baguetter, kaffe, te og mineralvann. I tillegg finnes blomsterforretning, stor KIWI butikk, renseri, apotek, frisør, negl- og fotpleie. Treningen kan du gjøre på Fitnessroom i Kværnerbyen. Det er også månedlige kulturarrangement med konserter, oktoberfest m.v. Nærhet til Svartdalsparken og tursti langs Alnaelva helt til Bryn. Gangavstand til sentrum via Gamlebyen.

  Freserveien kretser til Vålerenga barneskole (1-7. trinn). De avgir sine elever til Jordal ungdomsskole (8-10.trinn). Kværnerbyen har to barnehager, Fus barnehage og Kværnerdalen barnehage. Skolene og barnehagene ligger innen gangavstand fra leiligheten. For mer informasjon: www.oslo.kommune.no

  Nærområde
  I nærområdet, nord for Kværnerbyen, ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse, kafeer, forretninger og restauranter. Ekeberg med sitt fantastiske parkanlegg byr på fine søndagsturer og opplevelser. Ekebergrestauranten ligger like ved og har blant annet adkomst fra Ekebergparken. Her kan man sette seg ned med familie og venner og nyte byens beste utsikt.

  Den store utviklingen i Kværnerbyen, Bjørvika og Sørenga gjør at bydel gamle Oslo fremstår i helt ny drakt. Fra Kværnerbyen er det gangavstand til Sørenga som kan by på Oslos flotteste utendørs badeanlegg med strand, brygge og stupetårn. Her kan du bade, leie kajakk eller benytte deg av Sørengas mangfoldige servicetilbud. Bjørvika er under utvikling og vil ferdigstille mellom 4-5000. boliger og ca. 20.000 arbeidsplasser. Dette vil blåse nytt liv i bydelen og bli et attraktivt område når det nye Deichmanske hovedbibliotek og en rekke andre aktiviteter og servicetilbud åpner. Den norske operaen trekker til seg i dag et mangfold av turister og besøkende til bydelen.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Blokken fremstår med yttervegger i pusset/tegl konstruksjon.
  Leilighetens etasjeskillere i betong.
  Yttertak i flat konstruksjon, antatt tekket med papp og beslag.

  Vinduer
  Vinduer i boligen fremstår med 3-lags glass i trerammer fra byggeår.

  Dører
  Entredør i laminert utforming med B-30/ 35db klassifisering.
  Balkongdører i treramme med 3-lags glass.

  Balkonger
  Leiligheten har to balkonger på henholdsvis 10,5 m² og 1 m². Den største balkongen har adkomst fra stuen. Der er det lagt terrassebord på gulvet. Den minste balkongen har adkomst fra soverommet. Der er gulvet belagt med terrassebord på støpt betongdekke.

  Se vedlagte tilstandsrapport utført av Glenn-Erik Larsen for ytterligere teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 3.etasje: Bra / P-rom: 67 m² / 67 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, åpen stue- og kjøkkenløsning, to soverom og bad.

  I tillegg følger det en kjellerbod på 8 m².
 • Elektrisk anlegg
  Elektrisk anlegg er en kombinasjon av åpent og skjult anlegg.
  Sikringsskap med automatsikringer plassert i entre.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmtvann og fyring via fjernvarme. Varme i boligen fordeles via radiator anlegg.
  Samleskap med stoppekraner er plassert utenfor bad.
 • Tomtens grunnareal: 6711 kvm.
 • Selger eier en bruksrett til garasjeplass 50079 i det underliggende garasjeanlegget. Denne plassen vurderes solgt for kr 430 000,-.

  Felleskostnader for garasjeplassen er kr. 352,- pr. mnd.

  Ved kjøp av p-plassen vil det påløpe et eierskiftegebyr på kr. 763,-

  Dersom det er ønskelig å også kjøpe denne tas dette inn som forbehold i et bud.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OBOS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Generelle opplysninger om Kværnerbakken Borettslag
  Borettslaget består av 131 andelsleiligheter. Kværnerbakken Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 919493666, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Freserveien 7-17. Eiendommen har gårds- og bruksnummer: 236 / 229.

  Forretningsførsel og revisjon
  Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.
  Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
  Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

  Kommentarer fra årsregnskapet 2021
  Inntekter: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 8 700 217. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak økning av felleskostnadene.
  Kostnader: Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 4 818 929. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak større drift og
  vedlikeholdskostnader se note 8 for mer info.
  Resultat: Årets resultat på kr 3 209 495 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

  Styret
  Informasjon om borettslaget finnes på https://vibbo.no/kvaernerbakken, her kan man også få kontakt med borettslagets styre.

  Vibbo
  Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader
  og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.

  Vaktmester
  Kværnerbakken Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Coor. Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier
  påregne å måtte betale for tjenesten selv.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Konferer megler for ytterliggere informasjon.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
 • Sparebank 1 Skadeforsikrig
  Polisenummer: 3098240
 • Formuesverdi som primærbolig kr 899 469 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 238 087 per 31.12.21
 • 9 846 pr. mnd. Herav:
  Felleskostnader 2.917,-
  A konto oppvarming 338,-
  Kapitalkost. lån 1 OBOS01 5.862,-
  Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 9.846,-

  Avdragsfrihet på lån
  Borettslaget har 1 lån med avdragsfrihet. I årsberetningen er det estimert hva lånekostnadene for den enkelte andel vil øke med pr. måned når selskapet begynner å betale avdrag, og fra hvilket tidspunkt avdragene begynner å løpe. Estimatet forutsetter at avdrags- og rentebetingelsene pr. 31.12 beholdes uendret. Estimert endring etter avdragsfrihet ca. kr. 2.320,-.

  Energiavregning a-konto
  Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer a konto på vegne av Techem sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem avregner faktisk energiforbruk pr år/ pr kvartal mot innkrevd a kontobeløp. Avregning og evt. justering av a kontobeløp skjer årlig / kvartalsvis. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningsskjema til Techem Norge AS. Skjemaet kan lastes ned fra Techem sine sider http://www.techem.no. For spørsmål om innhenting av målerdata i forbindelse med eierskifte, kontakt Techem på: Telefon 22 02 14 59, kl 09.00 - 14.00.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 2 010 000,- pr. 11.01.23.
  Andel fellesformue kr 9 588,- pr. 11.01.23.
 • Lånenr: OBOS01-98207684694
  Type lån: A
  Restsaldo: 262.595.498,-
  Restløpetid: 35 år 9 md.
  Term pr år: 12
  Avdragsfrihet til og med: 01.09.2023
  Type rente: Flyt
  Rente: 3,75%
  Andel av fellesgjeld: 2.010.000,-

  Individuell nedbetaling av fellesgjeld
  Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Mulighet for IN-innbetaling per 30.03 og 30.09 og det er satt en minimumsgrense på kr. 60.000,-. Ved nedbetaling av leilighetens fellesgjeld vil felleskostnader reduseres med ca. kr. 5.862,-

  Avdragsfrihet på lån
  Borettslaget har 1 lån med avdragsfrihet. I årsberetningen er det estimert hva lånekostnadene for den enkelte andel vil øke med pr. måned når selskapet begynner å betale avdrag, og fra hvilket tidspunkt avdragene begynner å løpe. Estimatet forutsetter at avdrags- og rentebetingelsene pr. 31.12 beholdes uendret. Estimert endring etter avdragsfrihet ca. kr. 2.320,-.
 • Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS Factoring AS garanterer for overførsel til borettslaget
  over måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelsen på eiendommen datert 2018.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Se vedlagt grunnboksutskrift i prospektet.
 • Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig etter gjeldende reguleringsplan S-4198, 07.12.05.
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 55 Orgnr. 919493666 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 0,8 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 19.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 3.890,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 425,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 4.313,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.215,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 0,25 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hege Johanne Prestesæter
Stein Christian Dykesteen

Megler

Stein Christian Dykesteen

48 99 20 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev