aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Vi har gleden av å ønske deg velkommen til Frydens gate 4C!

Meget pen og kvadratsmart 2-roms oppgradert i 2021. Perfekt førstegangskjøp. Varmtvann og fyring inkl.

 • BRA 37 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER120 612
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 010 541
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 936
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 37 m²
 • ANDEL FELLESGJELD39 929
 • FELLESKOST./MND2 621
 • TOMT2 212 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 850 000,- (Prisantydning)
  39 929,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 889 929,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  108 470,- (Dokumentavgift)
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  120 612,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 010 541,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Drømmer du om å flytte inn i et kvadratsmart og moderne hjem? Ønsker du å bo sentralt med kort vei til alt av servicefasiliteter? Da må du ta turen til Frydens gate 4C! Dette er en lekker 2-roms som kan by på godt utnyttet planløsning, enstavs parkett og god oppbevaringsplass. Boligen ble oppgradert i 2021 med bl.a. nytt bad, kjøkken, elektrisk anlegg og gulv for å nevne noe. Her bor du i et hyggelig boligområde på Carl Berner med gangavstand til urbane løkka, kollektivtilbud, butikker, parker og restauranter.

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og har en gjennomtenkt planløsning. Planløsningen består av entré, åpen stue- og kjøkkenløsning, soverom og bad.
Boligen ble oppgradert i 2021 og fremstår som svært moderne. Veggene er malt i tidsriktige og lune fargepaletter, og du kan enkelt sette ditt personlige preg med møbler og interiør.
Sameiet har en hyggelig felles bakgård, hvor man kan samle gode naboer og venner.
Med boligen følger det en kjellerbod på 3,5.m², merket med nr. 60.
Boligen har en flott, enstavs parkett.

Frydens gate 4C, Oslo

 • Et innbydende og pent hjem, hvor alle rom holder en god standard. Leiligheten ble oppgradert i 2021 og fremstår som moderne.

  Entré:
  Fra felles inngangsparti har du enkel og nærmest trappefri adkomst til ditt neste hjem.
  Entréen gir et godt førsteinntrykk, og har en praktisk skyvedørsgarderobe for sko- og klesoppbevaring.

  Åpen stue- og kjøkkenløsning:
  Du kommer videre inn til boligens sosiale samlingspunkt. Den åpne stue- og kjøkkenløsningen er et innbydende rom, med store vindusflater, som gir rikelig med lysinnslipp.
  Rommet byr på plass til sofa, bord, mediebenk og spisegruppe.

  Den åpne løsningen mellom stuen og kjøkkenet gir deg mulighet til å holde gjestene med selskap, mens du lager mat.
  Kjøkkeninnredningen fra IKEA var ny i 2021, og fremstår som stilren med hvite, matte fronter og laminert benkeplate.
  Kjøkkenet er utstyrt med integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Det er også opplegg for vaskemaskin.

  Soverom:
  Soverommet byr på plass til dobbeltseng, og har en praktisk hylleløsning til nattbord.
  Her har du også skyvedørsgarderobe, hvor du kan oppbevare klærne dine.

  Bad:
  Lekker flislagt bad med varmekabler i gulvet, oppgradert i 2021.
  Baderomsinnredningen har sorte, matte fronter og heldekkende servant. Speil med integrert belysning over.
  Badet har ellers vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare dusjvegger.

  Følgende bygningsdeler har fått TG2 i tilstandsrapporten:
  TG2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Vinduer:
  Vurdering av avvik:
  Det er avvik:
  TG settes ut i fra alder på glass, da isoleringsevne i glass vil reduseres med årene.
  Tiltak:
  Vinduer fungerer bra med tanke på alder, det er ingen behov for strakstiltak.

  Avtrekk - kjøkken:
  Vurdering av avvik:
  Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Bruk av kullfilter er ett avvik i seg selv etter ny forskrift.
  Tiltak:
  Det er i de fleste tilfeller ikke lov å koble seg på felles avtrekkskanal med el-vifte. Det bør undersøkes ved å kontakte styret for videre avgjørelse.
 • Leiligheten har en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig ønsker å bo med store, flotte grøntarealer like i nærheten. Ekstra luksus er det med T-bane og bussholdeplass et lite steinkast fra inngangsdøren.

  Carl Berner - en by i byen:
  Carl Berner opplever stor utvikling og forventes å bli et nytt samlingspunkt for bydelen. Nærområdet byr på alt du måtte trenge i umiddelbar nærhet med flere gode service- og forretningstilbud, alle med minutters gange fra leiligheten. Det nyeste tilskuddet er Carl Berner Torg som åpnet dørene i februar 2021. Her finnes blant annet Coop Mega som kan friste med sin deilige ferskvaredisk og et stort utvalg av dagligvarer, apotek, kaffebrenneriet, og Asia Avenue som er en ny og spennende asiatisk restautant. I tillegg til dette finnes Carl Berner Passasjen som åpnet høsten 2020. Her finnes blant annet Kiwi og Vinmonopolet. Et stort og etterlengtet løft for hele området blir den kommende utvidelsen av W. B. Samson med pizza og vin på kveldstid, samt transformasjonen av den gamle verkstedhallen ved Carl Berner Torg. Kort vei fra leiligheten ligger Coop Extra og postkontoret. Hvis dette ikke er nok finnes det flere tilbud rundt rundkjøringen i Carl Berner krysset. Her er det både Narvesen og 7-eleven, W.B Samson, Backstube og Kaffekompaniet, Carl Berner frukt og grønt og delikatesser som selger ferske grønnsaker og Mini Sushi som kan by på deilig take-away. Andre praktiske gjøremål kan selvsagt også gjøres her, i ditt nye nabolag. Området kan by på flere forretninger som lampemagasinet, elkjøp, jernia, skredder, Dr. Dropin, Squeeze for en deilig massasje, hudpleiesalongen Skin By Me, flere blomsterforretninger, og nok et apotek. Hvis du mot all formodning skulle ha glemt at butikkene stenger på søndager må du ikke fortvile. Joker Carl Berner er søndags-og døgnåpent. Dette er et område hvor vi virkelig mener det, når vi sier at du har alt du måtte trenge i umiddelbar nærhet.

  Et kollektiv-knutepunkt:
  Rett utenfor døren finner du både bussholdeplass, og herfra går 21- og 28-bussen. Rett ved, T-bane (Carl Berner) med direktelinjer til blant annet Nydalen, Blindern, Forskningsparken, Ullevål sykehus, sentrum m.m. Ringen T-banelinje går også gjennom Carl Berner. Bysykkelen er en kjapp og enkel måte å komme seg rundt i Oslo, og som er et flott supplement til de andre kollektivtilbudene. Området har et av Oslos beste tilbud av offentlig kommunikasjon. I tillegg et par minutter til ytterligere trikk og bussforbindelser i Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 bussen, samt 17-trikken. 31-bussen kjører alle dager og gjennom hele døgnet som er helt topp om du jobber skift eller har vært en tur på byen. Flybussen går også forbi Carl Berner. Her behøves ingen planlegging.

  Bydelens severdigheter og uteliv:
  Innen gåavstand finner du også hippe og urbane Grünerløkka som er kjent for sitt pulserende kultur- og uteliv. Her finner man spennende kaféer og restauranter - blant annet populære Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso etc. På Grünerløkka er det kort vei til populære utesteder som Blå, Aku Aku og Parkteatret. Liker man å gå på loppemarked, arrangeres dette hver søndag i Birkelunden.

  Kort vei til parkliv:
  Det er mange flotte grøntområder i umiddelbar nærhet. Byens fineste park, Botanisk hage, er det naturlige førstevalget da det ligger få minutter unna. Hagen har 7500 forskjellige plantearter og sorter som er samlet opp siden den ble etablert i 1814. Naturhistorisk museum, Geologisk museum og Zoologisk museum og Tøyen hovedgård ligger alle i Botanisk hage. Kampen park, med sin storslåtte utsikt og unike stemning er ikke langt unna. Sofienbergparken er også populær om sommeren. I tillegg er det store grøntområder langs Akerselva med flotte turmuligheter. Sjøbadet ytterst på Sørenga har blitt en populær badeplass under sommerhalvåret.

  Populære Ola Narr/Tøyenparken:
  Tøyenparken er det perfekte sted på sommeren for grilling og sol. For barna vil lekemuligheten være et yndet sted for aktivitet og moro. Fra toppen av parken er det utsikt utover hele Oslo og bratte bakker som brukes til skihopp og aking vinterstid. Her arrangeres også Øya-festivalen. Ta en tur innom Tøyenbadet for både innendørs og utendørs svømmebasseng.

  For den spreke:
  Det er variert utvalg av treningsmuligheter for deg som etter en lang dag på kontoret eller lesesalen, ønsker å trene innendørs. I boligens nærområde finnes SATS Carl Berner, Fresh Fitness, Mudo Gym og Tøyenbadet (når dette står ferdig). I tillegg finnes det både store og små grøntarealer, fotballbaner, sandvolleyballbaner og tennisbaner.

  Rodeløkka:
  Et av byens mest sjarmerende områder ligger få minutters gange unna leiligheten - Rodeløkka er et vakkert og idyllisk boligområde med masse sjarm. Det er ikke nok å bare se området, det må også oppleves. Rodeløkka ligger stille og skjermet til. Her er det ingen gjennomgangstrafikk. Bebyggelsen er karakteristisk, og består i stor grad av eldre trehus. Her er det også en populær velforening som arrangerer populære aktiviteter for barn og voksne.

  Tøyen:
  Tøyen kan by på restauranter, bakeri, renseri, m.m. supermarkeder, for å nevne noe. Området er i tillegg kjent for sine mange supermarkeder og rikholdige grønnsaksbutikk. Ta deg en rusletur til koselige Lille Tøyen Kolonial. Dette er mer enn bare en ordinær dagligvare, det er også en café med servering av kaffe, bakervarer og lunsjretter. Kolonialen er et naturlig samlingspunkt i dette området. Lille Tøyen Hageby kan by på flotte parkanlegg, lekeplasser, fotballbane, basketballbane og skøytebane.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Fra tilstandsrapport:

  Bygning generelt:
  Grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Støpte etasjeskiller og yttervegger kledd med teglsteins fasade. Yttertak i flat konstruksjon, tekket med takpapp.

  Vinduer:
  Vinduer i trerammer med 2-lags glass fra 1989.

  Dører:
  Entredør i laminert utforming med B-30/ 35db klassifisering.

  Innvendige dører:
  Innvendige dører fremstår med glatte dørblader i malt utførelse. Innvendige dører fremstår med normal funksjonalitet.

  Se vedlagte tilstandsrapport utført av Glenn-Erik Larsen for ytterligere teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 1.et: Bra/P-rom: 37/37 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, bad, kjøkken, soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er oppvarmet via radiatorer. Varmekabler i gulv på bad.
 • Motorsykler kan parkeres i bakgården med styrets tillatelse. Det er beboerparkering i området. Beboerparkering for bil koster kr 5 400,- pr. år, kr 1 620,- pr. år for el-bil, kr 810,- for el-motorsykkel og el-moped, og kr 2 700,- pr. år for motorsykkel/scooter.
 • Offentlig.
 • Sameiet Frydengård er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Sameiet Frydengård ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 976179021. Sameiet Frydengård består av 98 boliger og 1 næringslokaler.

  Forretningsfører: USBL
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt iht. sameiets husordensregler, så lenge dyret ikke er til sjenanse for naboene.
 • Gjensidige
  Polisenummer: 84 920 971
 • Formuesverdi som primærbolig kr 911 648 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 281 932 per 31.12.21
 • 2 621 pr. mnd. Varmtvann, TV, internett, oppvarming (radiator), vaktmestertjenester, trappevask m. m.
  Herav:
  Avsetning vedlikeholdsfond kr 200,-
  Felleskostnader kr 2 116,-
  Avdrag IN kr 184,-
  Renter IN kr 121,-
 • Andel fellesgjeld kr 39 929,- pr. 16.06.22.
  Andel fellesformue kr 13 379,- pr. 31.12.2021.
 • Spesifikasjon av lån:
  Lånenummer: 12132506971, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 16.06.2022: 3.65% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 56.008
  Saldo per 16.06.2022: kr 7 363 451,-
  Andel av saldo: kr 39 929,-
  Første termin/første avdrag: 30.06.2021 (siste termin 31.03.2036)
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Inkludert i boligens fellesutgifter.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det er utstedt ekspedisjonsdokument på eiendommen fra 1934.
 • Utleie er tillatt iht. vedtekter. Sameiets styre ved forretningsfører skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1930/902581-1/105 Bestemmelse om gjerde
  19.08.1930
  Bestemmelse om veg
  Overført fra: 0301-226/14
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1935/990864-1/105 Erklæring/avtale
  07.12.1935
  vedr. felles varme- og varmtvannsanlegg, vaskeri.
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-226/14
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1936/303351-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
  15.05.1936
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-226/14
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1938/307482-1/105 Erklæring/avtale
  10.12.1938
  Bestemmelse om kloakkledning
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Overført fra: 0301-226/14
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1949/310348-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  04.08.1949
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra gnr 226 bnr 17
  Overført fra: 0301-226/14
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1985/6570-41/105 Pantsettelseserklæring
  01.02.1985
  BELØP: NOK 5.000
  Panthaver:Sameiet
  Lnr: 1116796
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Leilighetenligger i et byggeområde for boliger U=1.0-1.5, S-2255, 28.7.77. Se endr. reg.best. S-2937, 1.10.87.
 • Gnr. 226 Bnr. 14 Snr. 60 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

  Ikke integrerte hvitevarer medfølger ikke ved salg. Integrerte hvitevarer medfølger ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 1 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 24.900,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum.
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 585,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 4.274,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.995,-
  Meglerlisens kr. 425,-
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Daniel Markussen
  Pia Isaksen
Jørgen Eriksson

Megler

Jørgen Eriksson

93 80 25 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev