aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til visning i Frysjaveien 5

Lekker 1-roms toppleilighet | Balkong og flott utsikt | Svært gode solforhold | Varmtvann og fyring inkl i felleskostn

 • BRA 32 m²
 • OMKOSTNINGER105 240
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 476 240
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 969
 • AREALP-rom 32 m²
 • ANDEL FELLESGJELD121 000
 • FELLESKOST./MND2 331
 • TOMT21 015 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 250 000,- (Prisantydning)
  121 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 371 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  250,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  93 020,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  105 240,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 476 240,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Stue

Frysjaveien 5, Oslo

 • Entré:
  Entré med porttelefon og stor skyvedørsgarderobe. Parkett på gulv

  Stue/alkove:
  Lys stue med fin plass til sofa, spisebord og alkoveløsning. Utgang til balkong med sydvestvendt utsikt mot Oslo. Stille og rolig med utsikt mot fjorden og mot skogen. Parkett på gulv.

  Åpen kjøkkenløsning:
  Ny IKEA-kjøkkeninnredning i 2016. Kjøkkent har godt med skap og benkeplass. Kjøkkenventilator med kullfilter. Alt av hvitevarer medfølger salget. Innredningen er hvit med laminat benkeplate, flisfelt og og integrert platetropp/komfyr.

  Balkong:
  Utgang til balkong fra stue/kjøkken. Størrelse på ca 5 kvm - sol fra ca kl 13 til sen kveld.

  Bad:
  Eldre bad i leiligheten. Utskiftet toalett, dusjkabinett, servant og møblement på bad i 2016.
  Badet består av: Toalett, servant og dusjkabinett. Speil, servantskap og glasshylle.

  Overflater generelt:
  Innvendige gulvoverflater med parkettgulv.
  Innvendige veggoverflater med malt tapet og malte flater.
  Innvendige takflater med malte flater.

  Oppsummering tilstandsgrader:
  I denne rapporten kan TG2 i Rapportsammendrag være inndelt i tilstander som krever tiltak, og tilstander som
  ikke krever umiddelbare tiltak. TG2 betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på
  skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon.

  TG2:
  Avløpsrør: Avløpsrør i plast og eldre soilrør.
  Deler av det elektriske anlegget: På generelt grunnlag anbefales kontroll av el-anlegget i leiligheten. Noe eldre el-anlegg i deler av leiligheten.

  TG3: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet er i bruk pr d.d. Så lenge man bruker dusjkabinett så forlenger man levetiden.
 • Leiligheten er beliggende i et veletablert og attraktivt boligområde på Frysja med marka som nærmeste nabo. Frysja er et hyggelig og fredfullt boligområde mellom Korsvoll og Kjelsås, med kort vei til skoler, butikker og offentlig kommunikasjon. Fra leiligheten har du gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen, samt Storo med stort utvalg av servicetilbud.

  Sammenhengende gang- og sykkelstier langs Akerselva fører deg direkte ned til sentrum gjennom Nydalen med alle sine butikker, kafeer og restauranter. Nydalen er et område som har opplevd en fantastisk utvikling de senere årene, og kan i dag tilby et komplett service- og kollektivtilbud. Like ved Nydalen finner du Storo Storsenter, et av Norges største kjøpesentre med 130 butikker, spisesteder og tjenester. I nærheten av
  Nydalen har man også tilgang på flere caféer, restauranter og treningssentre, med blant annet SATS og Evo. Stillatorget ligger like i nærheten med en rekke forretninger og helsetilbud, blant annet Rema 1000, apotek, café, frisør og blomster samt tannlege, lege og fysioterapi.

  Nærhet til flotte tur- og friluftsområder i Maridalen, Sognsvann, Grinda, Frysja, Stilla, Kjelsås Lillomarka med Grefsenkollen som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Akerselva kan by på flere bademuligheter, med blant annet Nydalsdammen som et ypperlig tilfluktssted på varme dager. På sommerstid kan du legge jogge- eller sykkelturen din hit, eventuelt kombinert med bading på Stilla eller i populære Brekkedammen, øvre del av Akerselva, som kan skryte av Oslos reneste badevann. Korsvoll byr på fotballbaner, og mot Nordberg er det et stort tennisanlegg. I tillegg er det kort vei til Songsvann og turveien fra Maridalsvannet til Bjørvika går like ved.Om vinteren kan Nordmarka tilby et unikt løypenett for deg som er født med ski på beina. Skiløypene starter på vinteren 400 meter fra leiligheten. Samtidig kan Grefsenkleiva tilby alpinbakke for deg som ønsker litt fart og spenning.


  Offentlig transport tar deg raskt og enkelt til sentrum med buss nr. 54 like utenfor døren til sentrum, nr. 25 til Majorstuen og nr. 51 til Nydalen. Alternativt trikk fra Kjelsås og T-bane fra Østhorn eller Nydalen.
 • Det vil bli skiltet med Aktiv Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
 • Flatt tak, antatt tekket med papp el.lign. Yttertaket er ikke inspisert/besiktiget. Hovedbærekonstruksjon i betong, med utfyllende trebindingsverksvegger. Etasjeskiller er av betongdekke. Antatt fundamentert med støpt grunnmur/såle på fast grunn. Boligen ligger minimum 3 etg over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Ytterdør i glatt utførelse. B-30. 35 db.

  Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 24.07.2022 av Ingeniør og Takstmann Thomas A. Haugan AS for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 9.etasje. Bruksareal: 32 kvm
  Primærrom: 32 kvm og består av: Entré , Bad , Stue/kjøkken/alkove

  Boligen disponerer også kjellerbod på 4 kvm. Sameiet har også felles sykkelbod.

  Det er heis opp til 8 etasje og deretter 1 trapp opp.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Dette medfølger ikke salget:
  Lampe over kjøkkenbord og seng

  Kan medfølger etter avtale. Hyller, seng, sovesofa, stoler og salongbord
 • Sentralfyring med radiator. Varmtvann er inkludert ( akonto) Boligen har naturlig ventilasjon.
 • Tomt beliggende i et syd/øst hellende terreng ned mot Akerselva. Meget pent opparbeidede felles grøntareal med plen, prydbusker og trær,
  lekeaparater m.m.
 • Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
  Det er også mulig å leie garasje- eller p-plass. Gjesteparkering mellom Frysjaveien 3 og 5

  Alle faste, nummererte parkeringsplasser ute og i garasjeanlegget ble i 2020 tilrettelagt for lading av elbil. Ladingen faktureres av Ohmia charging, elbileiere må opprette privat avtale. Lading av elbil skal skje via Ohmia sine ladere. Elbiler skal ikke 'nødlades' fra andre stikkontakter i sameiet.

  Sameiet er eier av plasser merket «gjesteparkering» . Disse plassene skal bare benyttes til formålet, og i maksimalt 72 timer per uke per besøkende.
 • Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
 • Forretningsfører: OBOS EIENDOMSFORVALTNING AS
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Sameiet består av 189 seksjoner. Frysjaveien 1-3-5 Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 957591957, og ligger i bydel Nordre Aker i Oslo kommune med Følgende adresse:

  Sameiet har egen hjemmeside: http://www.frysjaveien.no

  -Frysjaveien 1
  -Frysjaveien 3
  -Frysjaveien 5

  Gårds- og bruksnummer: 59 329
  Med eierseksjon forstås sameieansdel i bebygd eiendom med tilknytting enerett til bruk av bolig eller annen bruksenhet i eiendommen.
  Frysjaveien 1-3-5 Sameiet har en ansatt på halv stilling.

  Kameraovervåking
  Kameraovervåking av sameiets fellesområder og garasjeanlegg er tillatt, for å forhindre at uvedkommende gis adgang til bygget og for å motvirke straffbare handlinger slik som hærverk, tyveri og vold i sameiets fellesområder og garasjeanlegg

  Velikehold utført i 2021
  •Fasaden på bakkeplan er høytrykk vasket. Inngangspartiet er pusset og oljet. Søppelhus er blitt og beiset. Gulvene i sameiet er skruet og bonet. Begge garasjer er blittt feid og vasket ned
  •FV5 har slitt med ustabilt varmtvann siden ombyggingen av varmeanlegget. Der har sameiet montert tilbakeslagsventiler på alle stigerør
  •Det var oogså oppdaget skade på takpappen som er reparert på alle tre blokkene. Det er også reparert en skade på taket i FV1. Her er det også byttet ut råttent treverk på tenninshus.
  •Feil på avtrekksviften i FV5 er grunn til at viften ar stoppet ofte, jordfeilbryter ble byttet.
  •Det ble utført service på olje og el kjele før vinteren, og skiftet noen gamle ventiler. De har også sett at det er behov for å bytte luftfilter på avtrekksviftene to ganger i året i stedet for en gang. Luftfiltrene på avtreksviftene ble skiftet på høsten 2021. neste skifting ble gjort i januar 2022
  •Det ble montert frostet glassvinduer på gelenderet i FV1 som skal skjerme de som bor i FV

  Tidligere vedlikehold:
  2016-2017:
  Solenergi på taket, varmegjenvinning+ taktekking
  2007/2008.
  Fasaden er rehabilitert/etterisolert

  Fremtidig vedlikehold:
  - Vedlikeholdsplan for 2022/2023
  - Bygge støyskjerm langs Maridalsveien mot FV1.
  - Automatisk ledlys i viktige fellesrom.
  - Oppussing av hobbyrom. (på dugnad)
  - Skrape / male utvendige murer.
  - Male gangen inn til garasjene.
  - Male kjellergulv og gulv vaskerom.
  - Rep, vannlekkasje i taket ved innkjøring til nedre garasje.
  - Rep, alle takrenne nedløpende på balkongene.

  Sameiet må på sikt oppgradere vannrør og soilrør. Soilrørene i sameiet begynner å bli dårlig, de er fra bygget var nytt. Styret jobber med å få
  oversikt over hva det vil koste å legge rør i røret. Det vil si nytt rør i det gamle. Dette er en kostnadskrevende oppgradering. Styret kommer tilbake når
  de har oversikt over kostnadene.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt, men må ikke være til unødig eller urimelig ulempe for brukerne av andre seksjoner. Dyr skal ikke luftes på lekeplassen. Hund skal føres i bånd på sameiets fellesareal. Dette gjelder både inne og ute. Hundeposer skal kastes i restavfall. Ved mislighold kan styret tilbakekalle tillatelsen.
 • Sameiet har en felles forsikring på bygningsmassen. Innbo må man tegne selv.
  Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 90163684
 • Formuesverdi som primærbolig kr 879 046 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 164 565 per 31.12.21
 • 2 331.


  Felleskostnadene inkluderer: Kommunale avgifter, felles forsikring, á-konto varmtvann og fyring(sentralfyr), vaktmestertjenester, kabel-tv/internett (grunnpakke), trappevask, forretningsførsel samt renter og avdrag fellesgjeld.

  Kabel-tv og internett leveres av Telia. Selger bor ikke fast i boligen, men tilsvarende boliger ligger på ca 2 000- 3 000 kWh i året.

  Sameiets budsjettet er basert på uendrede felleskostnader for året 2022.
 • Andel fellesgjeld kr 121 000,- pr. 01.07.22.
  Andel fellesformue kr 67 084,- pr. 01.07.22.
 • Selskapets totale lån og vilkår:

  Lånenr:HANBA1-83987197431
  Type:Annuitet
  Restsaldo: 34.392.837,-
  Restløpetid:14 år 10 md
  Term:12
  Type: Flyt
  Rente:3.20%
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

  Det er for 2022 ingen eiendomsskatt på boligen. Det er generelt innført eiendomsskatt i Oslo. Vi gjør oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Les mer på https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt
 • Frysjaveien 3 - 5 - Høyhus med garasjeanlegg - Ferdigattest - 1975.pdf
  Frysjaveien 5 - Sammenslått leil 7 etg - Ferdigattest - 1982.pdf
 • Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til salg,pantsettelse og utleie.
  Ved salg og utleie plikter sameierne å melde dette skriftlig til styret for registrering.

  Korttidsutleie: Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Utover seksjonens fellesgjeld overdras bolig fri for pengeheftelser.

  En servitutt er en rettighet/forpliktelse eller bestemmelse. Denne kan være både positiv og negativ. Bestemmelsen innskrenker en eiers rett til å fritt bestemme over egen eiendom. F.eks en nabo som gir en annen nabo rett til å kjøre over sin eiendom. En servitutt etableres i all hovedsak ved inngåelse av en avtale, enten skriftlig eller muntlig, mellom de berørte partene, men den kan også være etablert på andre måter.

  I dette sameiet finnes mange bestemmelser som ikke lenger har en viktig betydning. Sameiet har totalt 16 servitutter og disse omhandler f.eks kommunens rett til å vedlikeholde vann, vei og kloakk på sameiet tomt.

  1985/24465-9/105 Erklæring/avtale
  30.04.1985 PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
  For 15 000,- kr MED PRIORITET ETTER 80% AV LÅNETAKST
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Området er regulert til byggeområde for bolig og park. Herværende gård er regulert til byggeområde for bolig under S-1058 datert 10.6.63.

  Frysja industriområde står foran en transformasjon fra bilbasert industri- og lagervirksomhet til et tett byområde med stor andel boliger, skole og nærmiljøkvaliteter som parker, gater, forbindelser, torg og møteplasser. Det er et utviklingspotensial på mellom 1000 og 2000 nye boliger innenfor området og OBOS er allerede godt i gang med byggingen.

  Frysja skal utvikles til et attraktivt boligområde ved marka og Akerselva med gode offentlige byrom, store grøntområder og en bymessig bebyggelse. Det er i den sammenheng planer om å utvide Frysjaveien for å få gang- og sykkelvei på begge sider. Den planlagte utviklingen for Frysja vil føre til et positivt løft for hele området de neste årene. Dette vil gjøre at området vil bli et enda mer ettertraktet sted å flytte til. Det forventes økt trafikk i Frysjaveien i årene fremover. Se saksnummer 201213588 på Plan og Bygningsetatens hjemmesider for mer informasjon.

  Det planlegges også for etablering av fortau og sykkelfelt i Maridalsveien fra Carl Kjelsens vei til Brekke. Se saksnummer 201206293 på Plan og Bygningsetatens hjemmesider, eller konferer megler ved eventuelle spørsmål.
 • Gnr. 59 Bnr. 329 Snr. 187 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud. Vi prøver å gjennomføre alt digitalt om det ikke er andre ønsker fra partene.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0.9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 000 -, oppgjørshonorar kr 6 000 ,- og visninger har en fastpris på 5 000,- . Markedspakken er 18.990,- Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Brit Sigrid Storberget
  Svein Storberget
Marius Wang

Megler

Marius Wang

46 82 88 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev