aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Gamle Enebakkvei 119 - Presentert av Aktiv eiendomsmegling v/ Danyal Razzaq!
Velkommen til Gamle Enebakkvei 119 - Presentert av Aktiv eiendomsmegling v/ Danyal Razzaq!

OSLO Gamle Enebakkvei 119

Flott 2-roms på Skullerud med store rom, vestvendt balkong og fast garasjeplass | Varmtvann og parkering inkl. i fk.

 • kr 3 490 000
 • BRA-i 50 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 3 490 000
 • Omkostningerkr 101 865
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 598 865
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1990
 • Soverom1
 • Felleskostnaderkr 3 348
 • Tomt11 928.4 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 3 490 000,- (Prisantydning) 7 000,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 425,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   101 865,- (Omkostninger totalt)   3 598 865,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Gamle Enebakkvei 119 - En lys og luftig leilighet med umiddelbar nærhet til skog og mark! Leiligheten: -Lyse, moderne overflater og store vindusflater -Delvis åpen stue-/kjøkkenløsning med gode innredningsmuligheter -Stort, integrert garderobeskap på soverom -Garasjeplass, TV/internett og varmtvann er inkludert i fellesutgiftene -Fast parkeringsplass i garasje med opplegg for elbil-lader -Egen gjesteparkering -Totalt 3 boder, en innvendig og 2 utvendig -Vestvendt balkong på ca. 10 m2 med fri utsikt Området: -Umiddelbar nærhet til Østmarka -Kort vei til offentlig transport og dagligvarebutikker -Flere kjøpesentre i nærområdet med nødvendige fasiliteter og servicetilbud -Kort vei til Oslo med både bil og t-bane Velkommen til visning!
Balkongen har god plass til å innrede etter eget ønske og behov.

Gamle Enebakkvei 119, Oslo

 • Tomt
  11928.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles, eiet tomt for sameiet, opparbeidet med store grøntområder/plenarealer, beplantning, prydbusker og trær, sittegrupper og lekeareal, samt asfaltert adkomst, internveier og parkeringsareal.

  Beliggenhet
  Gamle Enebakkvei 119 har en sentral, lokal beliggenhet på Skullerud med gangavstand til nødvendige fasiliteter og servicetilbud som offentlig transport, dagligvare, skoler, barnehager, treningssenter og apotek for å nevne noe. Skullerud ligger i bydel Østensjø i det sydøstlige Oslo på grensen mot Østmarka og fra eiendommen er det ikke mer enn 14 minutter med bil inn til Oslo hvor du måtte finne alt du behøver og mer til for en komfortabel hverdag. Her bor du i umiddelbar nærhet til skog og mark med flere flotte turområder i Østmarka. En tur å anbefale er utsiktsturen til Korpåsen. Dette er en enkel fottur på ca. 2,3 km og tar ca. 1 time å gå. Du starter turen ved Skullerudstua og følger først en lysløype før du tar av inn i skogen på en godt synlig sti. Her får du bryne deg på både motbakke og litt ulent terreng, men på toppen er det et fantastisk utsiktspunkt over Nordstrand og videre mot Nesodden, Kolsåstoppene og Vestmarka. Trives du likevel best med innendørs trening, er det gangavstand til treningssenteret Skullerud Sport Senter og kort vei til EVO Ryen. Du vil ha god tilgang på offentlig transport med gangavstand til både bussholdeplass og t-bane stasjon. T-banen tar deg blant annet i retning sentrum, Kolsås og Mortensrud mens bussen tar deg i retning Helsfyr og Mortensrud. For flere bussavganger er det heller ikke langt til busstoppet Skullerud, det ligger like ved t-bane stasjonen. Her kommer du deg i retning nationaltheatrert, Åsbråten og Grorud. Flybussen FB10 stopper også her. Lambertseter senter, som ligger ca. 7 min unna med bil og ca. 10 minutt unna med buss fra Langerudhjemmet, fungerer godt som et alternativ til storbyen Oslo. Her finnes butikker innenfor dagligvare, interiør, helse, sko, blomster og bokhandler samt kino, apotek, vinmonopol, frisør og café. Det er ellers kort vei til Manglerud og Bøler senter med et godt utvalg i forretninger, fasiliteter og servicetilbud. Dagligvarehandelen kan ellers gjøres hos Coop Extra Skullerud med PostNord i butikk eller Rema 1000 Skullerud med post i butikk. Offentlig transport i nærheten: -Skullerudkrysset bussholdeplass, 7 min å gå -Skullerud t-bane stasjon, 15 min å gå Dagligvare i nærheten: -Coop Extra Skullerud, 11 min å gå -Rema 1000 Skullerud, 13 min å gå

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært blokkbebyggelse i området.

  Byggemåte
  Fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt faste stabile masser/grunn. Framside av blokken ble drenert i 2015. Grunnmur, bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betongkonstruksjon. Yttervegger i mellomliggende fasader i utfyllende bindingsverk/betongceller. Fasader kledd med liggende trepanel og fasadeplater. Fasader ble pusset opp i 2007. Flat takkonstruksjon antatt tekket med takmembran/asfaltbelegg. Taket ble lagt om i 2007/2008. Taket ble ikke besiktiget. Adkomst til leiligheten via felles oppgang med støpte trapper/repos og midtgang belagt med belegg. Malte trevinduer med 3-lags glass datert 1989. Brann- og lydklassifisert entrédør (Swedoor, B30/35db) med sikkerhetslås og kikkehull fra byggeår. Malt balkongdør i tre med 3-lags glass fra 1989. Balkong på ca. 10 kvm. Balkongdekke i betong belagt med trefliser e.l. Rekkverk i malt treverk, støpt blomsterkasse.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: 2017: Utskiftning av varmtvannsbeholdere. 2016: Rørrens av vifteanlegg. Arbeid utført av: Vet ikke. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja. Beskrivelse: Ladeanlegg tilrettelagt fra Ohmia, må betales et oppstartsgebyr og ladeabonnement. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: 2007-2008: Nytt tak, Arbeid utført av: Vet ikke. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar: Ja. Beskrivelse: En eier har lagt gul og eier etter ham (sist eier før selger) har byttet benkeplate. Selger har ikke informasjon om de brukte faglærte eller egeninnsats. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Svar: Ja. Beskrivelse: Felleskostnadene kommer nokså sikkert til å øke med 6% i forbindelse med renovering og vedlikehold. Tilleggskommentar: 2014: Nye utelamper. Montert kameraovervåking. 1996: Nytt betongdekke, utført av Selvaag.

  Innhold
  4. etg: Entré, bod, bad/wc, soverom, kjøkken og stue. I tillegg har leiligheten en vestvendt balkong på ca. 10 m2, en utebod v/balkong på ca. 2 m2, en kjellerbod på ca. 2m5 m2 samt en garasjeplass.

  Standard
  Overflater: Gulv: Laminatgulv i entré, innvendig bod, kjøkken, stue og soverom. Vegger: Hovedsakelig malte flater og malt tapet. Himling: Malt puss/betong i alle rom Originale, malte glatte innerdører i tre fra byggeår. Malte karmer og dørgerikter. Skyvedørsgarderobe med speildører i soverom. Våtrom: Originalt bad/wc med gulvbelegg og oppbrett langs vegger, vegger med malt våtromstapet og himling med malt puss/betong. Rommet er innredet med gulvmontert toalett, vegghengt porselenservant, ettgreps servantarmatur, dusjkabientt, speil og belysning samt opplegg og plass for vaskemaskin. Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra byggeår med hvitmalte, glatte fronter og sorte, laminerte benkeplater. Malte flater og benkebelysning over kjøkkenbenk. Nedfelt benkebeslag med oppvask-/skyllekum i rustfritt stål og ettgreps kjøkkenarmatur. Det er frittstående kjøle-/fryseskap i nisje og frittstående komfyr. Villavent kjøkkenventilator med mekanisk avtrekk (styrer avtrekk fra kjøkken og bad). Det er ikke oppvaskmaskin. Tekniske installasjoner: Leiligheten er tilknyttet felles varmtvannsbereder og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Innvendige vannrør er i kobber og fra byggeår. Stoppekraner for varmt- og kaldtvann er lokalisert i inspeksjonsluke på bad/wc. Innvendige avløpsrør er av pvc/plast og hovedstrekk er trolig av soil-/støpejern. Det er mekanisk avtrekk med naturlig tilluft via veggventiler. Mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad/wc styrt av Villavent på kjøkken. Leiligheten har elektrisk oppvarming med panelovn i stue og elektrisk ovn på bad/wc. Det elektriske anlegget er fra byggeår med enkelte oppgraderinger i senere tid. Delvis skjult og dels åpent el-anlegg. Sikringsskap: 40 A hovedsikring, digital strømmåler og 6 fordelingskurser med automatsikringer. Boligen har røykvarslere og brannslukningsapparat. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Vinduer Vurdering av avvik: -Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Stedvis synlig slitasje grunnet alder. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Det ble ved befaring ikke oppdaget punkterte vinduer, men på grunn av alder på vinduene kan det likevel ikke utelukkes punktering. Punktering av eldre vinduer er påregnelig som følge av vanlig slitasje. Normal brukstid på 40 år er lagt til grunn for vurderingen. Konsekvens/tiltak -Tiltak: Normalt ettersyn og vedlikehold må påregnes på sikt. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Utvendig > Dører Vurdering av avvik: -Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Normal brukstid på 30 år er lagt til grunn for vurderingen. Konsekvens/tiltak -Tiltak: Normalt ettersyn og vedlikehold må påregnes på sikt. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Vurdering av avvik: -Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Høyde balkongrekkverk ble målt til ca. 0,90 m. Dagens forskriftskrav gjelder. Dagens krav er minimum 1,0 m der nivåforskjellen er inntil 10,0 m. Konsekvens/tiltak -Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Vurdering av avvik: -Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist retningsavvik. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er på tilfeldige steder oppmålt til ca. 23 mm i stue. På generelt grunnlag opplyses det at ved kjøp av eldre/brukt bolig må det påregnes noe skjevheter. Konsekvens/tiltak -For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Kjøkken > 4.Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Vurdering av avvik: -Det er avvik: Stedvis synlig bruksslitasje grunnet alder. Konsekvens/tiltak -Tiltak: Normalt ettersyn og vedlikehold må påregnes på sikt. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Tekniske installasjoner > Vannledninger Vurdering av avvik: -Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak -Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. -I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Tekniske installasjoner > Avløpsrør Vurdering av avvik: -Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak -Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. -I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Det foreligger ingen eltilsynsrapport de siste 5 år. TG2 gis grunnet alder og manglende tilsyn i senere tid. Det anbefales på generelt grunnlag gjennomgang av det elektriske anlegget ved overtakelse av eldre/brukt bolig. En eventuell kontroll må utføres av en autorisert el-takstmann eller en godkjent kontrollør. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Forhold som har fått TG3: Våtrom > 4.Etasje > Bad/wc > Generell Vurdering av avvik: -Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Originalt sluk fra 1990. Badets tettesjikt/membran er det originale gulvbelegget fra byggeår. Svakt fall fra overkant gulv ved terskel til overkant gulv foran dusjkabinett, det ble målt ca. 15 mm høydeforskjell (kravet er min. 25 mm). Synlig slitasje på gulvbelegg og overflater grunnet alder. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG3 for rommet er satt med bakgrunn i alder. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Det anbefales videre bruk av dusjkabinett inntil våtrommet blir oppgradert. Eier opplyser: Det er innhentet tilbud på renovering av badet. Tilbudet er bla. for å rive ned alt, bygge opp og flislegge vegger og gulv, samt nytt røropplegg - pris kr. 195.000,- + mva. Konsekvens/tiltak -Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Utvendig > Andre utvendige forhold Våtrom > 4.Etasje > Bad/wc > Fukt i tilliggende konstruksjoner Vurdering av avvik: -Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. (Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det ikke påvist indikasjoner/symptomer på fukt/fuktskader.) Konsekvens/tiltak -TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Tekniske installasjoner > Varmesentral Leiligheten er tilknyttet felles varmeanlegg. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Felles varmeanlegg, felles varmtvannsberedere, sentralvarmeanlegg, bergvarme/jordvarme, fjernvarme o.l. er ikke takstmannens kompetanseområde og nærmere undersøkelser er ikke foretatt. Sameiets ansvarsområde.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  I 2024 ble det gjort følgende: -Montert nye taklamper i entré, stue og soverom -Malt kjøkkenfronter og vegger -Sparklet og malt vegger i entré samt malt himling -Malt overflater i innvendig bod -Malt dørlister og gulvlister -Byttet røykvarsler -Satt inn ny ventil i soverom I 2023 ble det gjort følgende: -Malt rekkverk på terrasse og lagt trefliser på dekket I 2022 ble det gjort følgende: -Montert ny panelovn I 2021 ble det gjort følgende: -Montert ny benkeplate på kjøkken Eier opplyser følgende oppgraderinger som skal skje ila 2024: -Det skal monteres ny heis i regi av sameiet.

  TV/Internett/bredbånd
  Tv-anlegg/bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Gjesteparkering med gyldig parkering ved bruk av p-kort. Det følger bruksrett til enten garasje/parkeringsplass/carport til hver seksjon. Det er elbil-lader på alle garasjeplassene.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 490 000,- (Prisantydning) 7 000,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 425,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   101 865,- (Omkostninger totalt)   3 598 865,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming med panelovn i stue og elektrisk ovn på wc/bad.

  Energiklasse
  D

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendommens prisantydning er lavere enn bunnfradraget på eiendomsskatten. Bunnfradraget er et fradrag på inntil kr. 4 700 000,- som gis til alle boliger i Oslo. Bunnfradraget trekkes fra eiendomsskattegrunnlaget før du beregner skatten. Alle boliger verdt under kr. 4 700 000,- i Oslo kommune har derfor ikke eiendomsskatt.

  Formuesverdi primær
  816948

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3104401

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet (TV og internett).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Sameiebrøk
  51/4782

  Felleskostnader pr. mnd
  3348

  Felleskostnader inkluderer
  varmtvann, kommunale avgifter, garasjeplass, tv-anlegg/bredbånd, felles forsikringer, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold samt diverse honorarer og kostnader. Se årsrapporten for mer nøyaktig beskrivelse.

  Andel fellesgjeld
  7000

  Andel fellesgjeld år
  2024

  Andel fellesgjeld per dato
  2024-01-31T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  11606

  Andel fellesformue per dato
  2023-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet består av 90 seksjoner. Større vedlikehold og rehabilitering sameiet har gjennomgått: 2018: Nye garasjeporter på bakkeplan. 2007-2008: Nytt tak. 1996: Nytt betongdekke utført av Selvaag. Fremtidige planer 2023-2025: -Styremøter/HMS -Dugnad -Beise søppelbodene -Bestille komprimatorbil for avhenting av søppel -Feie uteområdene -Skifte lamper på uteområdene -Forhandle ny tv/internett avtale -Utbedre nødvendig vedlikehold av felles garasjer -Planlegge for nødvendig vedlikehold av fasadene -Bytte av heiser

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenr: 1OB982-98207364339 Type: Annuitetslån Restsaldo: 654 050,- Restløpetid: 3 år 8 mnd Terminer pr år: 12 Type rente: Flytende Rente (06.02.2024): 8%

  Forkjøpsrett
  Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse
  Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter.   Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.   Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Det blir avholdt minst 1 dugnad i året for vedlikehold av fellesarealer. Alle seksjoner plikter å stille med 1 person. Godtgjørelse utbetales til den som faktisk møter på dugnad, enten det er eier eller leietaker. Søppelinnsamling skjer minimum 1 gang pr. år.

  Dyrehold
  Ved anskaffelse av dyr, skal dette meddeles styret for registrering. Enhver eier av hund er pliktig å holde denne i bånd, og til å ta opp og fjerne dens ekskrementer. Hunder skal ikke luftes på sameiets fellesarealer.

  Eierskiftegebyr
  6385

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/168/95/38: 17.11.1988 - Dokumentnr: 79707 - Best. om adkomstrett Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:168 Bnr:95 Gjelder denne registerenheten med flere 27.11.1989 - Dokumentnr: 82782 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 38 Formål: Bolig Sameiebrøk: 51/4782 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 90 SEKSJONER 09.09.1991 - Dokumentnr: 46459 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:168 Bnr:89 Sambruk vedr. parkeringstomt.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for "Boligblokk" datert 06.03.1991.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp samt offentlig adkomst.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til bolig med tilhørende anlegg.

  Adgang til utleie
  Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 490 000,- (Prisantydning) 7 000,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 425,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   101 865,- (Omkostninger totalt)   3 598 865,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  101865

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,00% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 19 000,- oppgjørshonorar kr 9 900,- og visninger kr 3 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 14 600,-. Utleggene omfatter fotograf og tilstandsrapport. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 50 000,- for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Danyal Razzaq

Megler

Danyal Razzaq

91 92 26 99

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev