aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Garver Ytteborgs vei 121

OSLO Garver Ytteborgs vei 121

Lys og arealeffektiv leilighet - Balkong - Bad i regi av brl fra 2018 - Heis - Sentralt

 • kr 2 900 000
 • BRA 31 m²
 • Prisantydningkr 2 900 000
 • Omkostningerkr 8 901
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 042 052
 • EierformAndel
 • Byggeår1 969
 • Soverom -
 • ArealP-rom 31 m²
 • Andel fellesgjeldkr 133 151
 • Felleskostnaderkr 2 673
 • Tomt53 031 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 900 000 (Prisantydning) 133 151 (Andel av fellesgjeld)   3 033 151 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 901 (Omkostninger totalt)   3 042 983 (Totalpris inkl. omkostninger)
Praktisk 1-roms leiligheten beliggende i 1. etasje. Dette er en lys og innholdsrik leilighet med god intern beliggenhet på Haugenstua. Leiligheten består av en delvis åpen stue- og kjøkkenløsning, luftig balkong, sovealkove og et baderom. Her kan en bo i et barnevennlig og populært boligområde omkranset av store grøntområder. Kort fortalt: - Balkong på 7,5 m² - Bad og toalett pusset opp i regi av brl. i 2018 - Fyring og varmtvann inkl. - Lys og romslig stue med delvis åpen løsning mot kjøkken - Gratis fellesvaskeri - Kort vei til kollektivtransport som tar deg dit du måtte ønske - Skoler i alle klassetrinn og barnehager i nærheten

Garver Ytteborgs vei 121, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 31 kvm Entré, stue, kjøkken, bad og sovealkove.
  Primærrom
  1. etasje: 31 kvm Entré, stue, kjøkken, bad og sovealkove.  Tomt
  53031m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en god intern beliggenhet på Haugenstua øverst i Groruddalen i bydel Stovner. Haugenstua er et område som geografisk er plassert på nedsiden av Stovner, midtveis mellom Lillestrøm og Oslo sentrum. Området består av flotte grøntområder og byr på en rekke gode tur- og rekreasjonsmuligheter året rundt. Området er godt dekket av kollektiv transport med både buss og tog like i nærheten. Fra Haugenstua stasjon har toget hyppige avganger, fire ganger i timen aller hverdager, og tar deg til Oslo S eller Lillestrøm på ca. 14 minutter. For T-banestasjon er Stovner T den nærmeste, og buss og flybuss går fra Smedstua. Det er ca. 12 km inn til Oslo sentrum. Det er kort vei til Haugenstua senter og Furuset senter med en rekke ulike forretninger, servicetilbud, restauranter, kafeer, postkontor, apotek, bibliotek, svømmehall, idrettsanlegg m.m. Dagligvarehandelen kan dere gjøre på Kiwi Haugenstua, Rema 1000 Haugenstua eller på Coop Obs. Det er også ytterligere servicetilbud og fasiliteter på Stovner Senter. Senteret har gjennomgått en stor utvidelse på hele 4500 kvm og har fått 120 butikker og spisesteder. Senteret har et rikt utvalg av dagligvarehandel, cafeer, spisesteder, klesforretninger, vinmonopol, bibliotek, post i butikk m.m. Utenfor senteret har flotte Linjeparken gitt området et ansiktsløft og et hyggelig samlingssted i vakre omgivelser. Videre er det ca. 10 minutter å kjøre inn til Lørenskog som byr på flere kjøpesentre, spisesteder og kino. Nærmiljøet: Høybråten og Stovner IL har et godt idrettstilbud innenfor fotball, håndball, basketball, langrenn, friidrett, alpint, innebandy, orientering og turn. Rommensletta ligger ved Haugenstua og byr på en enorm idrettspark med flere fotballbaner, cricketbane, skøytebane, lekeplass og flott skulpturpark. I tillegg har området flerbrukshall, samt golfbane med treningsgreen, golfkro, proshop og klubblokaler. Det er også kort vei til flere tur- og løypealternativer innover i Østmarka. Der er det gode fiske- og bademuligheter, ridestier, oppkjørte skiløyper, lysløyper, samt flere sportsstuer med servering. Videre ligger også Furuset bad, Nordre Lindeberg gård, Jerikobakken - en populær alpinbakke - ikke langt unna. Det er gode akemuligheter ved siden av bakken, som tilbyr varmestue og utlån av utstyr. Verdensparken ligger også på Furuset. Her er det benker, griller, hinderløype, frukt- og bærhage, lekelandskap og bekk. Frisbeegolf banen på rommensletta er også et meget populært aktivitetstilbud i bydelen.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Byggemåte
  Andelsleilighet tilhørende Haugenstua Borettslag, beliggende i bydel Stovner, Oslo kommune. Borettslaget består av totalt 882 andeler. Felles tomt for borettslaget. Fellesområder opparbeidet plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering, lekeapparater, biloppstillingsplasser og garasjeanlegg. Boligblokk over 8 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn, grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker bestående av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med betongelementer. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkhull. Balkongskyvedør og vinduer med karmer av tre, og tolags glass fra 1991. Leiligheten er beliggende i byggets 2.etasje. Adkomst via felles trappegang med heis og calinganlegg. Leiligheten består av entré, stue, kjøkken, bad og sovealkove.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Fra egenerklæringen: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Beskrivelse Ble pusset opp i regi av borettslaget. Alt ble fornyet. Arbeid utført av Sans bygg Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Beskrivelse Gjennomført av faglærte. Er arbeidet byggemeldt? Beskrivelse Borettslaget har meldt inn. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Beskrivelse Parkeringsplass kan leies.

  Innhold
  Entré: I det du trer over dørstokken møtes du av en lys og innbydende entré. Her har du god plass til å henge fra deg yttertøyet før du beveger deg videre inn i leiligheten. Stue: Lys og romslig stue med god atmosfære. Legg merke til de store vindusflatene, som slipper inn rikelig med naturlig lys. De moderne fargepalettene vil gjøre det enkelt å innrede med ønsket interiør. Dette er rommet for sosiale sammenkomster i selskap med venner, gode middager og avkobling. Stuen er romslig slik at du enkelt kan innrede etter ønske og behov. Kjøkken: Stilrent kjøkken som byr på god skap- og benkeplass. Her ligger alle forholdene til rette for å tilberede ethvert måltid. Det er også plass til spisebord. Kjøkkeninnredning har høyglans fronter med benkeplate av heltre. Fliser mellom benkeplaten og overskap, overbelysning og stikkontakter under overskap. Det er også frittstående kjøleskap med fryser og komfyr med platetopp. Balkong: Utgang fra stue til balkong på ca 7,5 m². Balkongen er belagt med terrassebord og har utebelysning. Sovealkove: Boligens sovealkove er romslig med god plass til seng og garderobe. Her ligger alt til rette for en god natts søvn. Baderom: Leiligheten har et flislagt baderom som er pusset opp i regi av borettslaget i 2018. Det er varmekabler på gulvet, som sørger for ekstra komfort i hverdagen. Baderommet fremstår med baderomsinnredning med servant med underskap, speil og veggmontert toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det er opplegg for vaskemaskin.

  Standard
  Fra tilstandsrapporten: Etasjeskiller - 2.etasje TG2 Etasjeskille av betongkonstruksjon. Gulv mot grunn og etasjeskillere måles ved bruk av laser for eventuelle skjevheter. I utgangspunktet måles 2 rom i hver etasje (eventuelt kryssmåling i ett rom), og i hvert rom er det 5 målepunkter. Følgende rom er målt: Kryssmåling av stue. TG 2 Skjevhetsmåling Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 11 mm i en retning av stue. Vannbåren varme TG2 Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer. Usikker restlevetid Forenklet vurdering av det elektriske anlegget TG2 Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Vinduer TG2 Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Selger opplyser at komfyren følger med.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Gjesteparkering på borettslagets eiendom. Borettslaget har parkeringsplasser/garasjeplasser og plasser med lademuligheter som leies ut. De som ønsker parkeringsplass, eller stå på venteliste, kan ta kontakt med parkeringsutvalget på e-post parkering@haugenstua.no.

  Radonmåling
  Det er ikke utført radonmåling og det er heller ikke krav til dette. Kjøper overtar eiendommen slik, og er selv ansvarlig for å utføre eventuelle tiltak. For mer informasjon vedrørende radon se www.dsa.no

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 900 000 (Prisantydning) 133 151 (Andel av fellesgjeld)   3 033 151 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 901 (Omkostninger totalt)   3 042 983 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet felles sentral.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  502543

  Formuesverdi primær år
  2023

  Formuesverdi sekundær
  1809155

  Formuesverdi sekundær år
  2023

  Andelsnummer
  102

  Part.obl.nr.
  948515571

  Felleskostnader pr. mnd.
  2673

  Andel fellesgjeld
  133151

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-02-28T23:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset. Inkl i fellesutgifter: Trappevask, fyring, varmtvann, tv & internett, felles bygningsforsikring, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m. Styreleder opplyser at fellesgjeld og utgifter vil øke pga rehabilitering av fasader (se punkt under planer for borettslaget).

  Andel fellesformue
  6654

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Haugenstua Borettslag

  Borettslagets org.nr
  948515571

  Om borettslaget
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Borettslaget består av 882 andelsleiligheter og står pr. i dag på byantikvarens "gule liste" som bevaringsverdig. Første innflytting i borettslaget skjedde 1969 og tomten ble kjøpt i 1986. Det ble utført totalmodernisering av alle baderom (bad og toalettrom) i 2018. Garasjen ble rehabilitert i 2015. Heisene ble skiftet i 2015/16. Nye fjernvarmerør ble lagt i 2016. Oppgangene er malt i 2016 samt at det er montert nye lamper i oppgangene. Ellers føres løpende vedlikehold og oppgraderinger etter behov og vedtak. For oversikt over utførte arbeider henvises det til "innkalling til ordinær generalforsamling" og borettslagets styre. Eier opplyser at det foreligger forslag til fasaderehabilitering i borettslaget. I forslaget inngår utskiftning av vinduer på inngangssiden (på soverommene), bytting av utvendig kledning og etterisolering, utvidelse (0,5m) og innglassing av balkong, nytt calling-anlegg og ny inngangsdør. For ytterligere informasjon om fremdrift og prosjektet henvises det til borettslagets styre. Prosjekter og større vedlikeholdsarbeid Hovedvannledning Grunnet brudd på to steder på inntaket til hovedvannledningen til blokk 5 vinteren 2022 måtte styret igangsette arbeid for å sikre ren og effektiv vannforsyning. Dette har resultert i redusert vannforbruk med påfølgende kostnadsbesparelse. Tørking av krypkjellere Styret har fulgt resultatet etter utbedringen av krypkjeller i blokk 7 gjennom alle fire sesonger, og dette har gitt veldig gode resultater. Hele krypkjelleren er helt tørr, og inneklima har blitt betydelig bedre. Styret planlegger derfor å gå videre med tilpassede løsninger i andre aktuelle krypkjellere som er preget av fuktighet og korrosjon. Fasaderehabiliteringsprosjektet Styret jobber kontinuerlig med fasaderehabiliteringsprosjektet. Blokkene har blitt undersøkt og kartlagt av Millab Consult AS, og alle blokkene fikk en tilstandsgrad og konsekvensgrad. Med bakgrunn i tilstandsanalysen samt plassering og størrelse ble blokk 6 anbefalt som den første blokken å starte med. Styret har derfor valgt ut blokk 6 (Ole Brumms vei 40 - 44) som første blokk i prosjektet. Millab Consult AS er prosjektleder, og Enerhaugen Arkitektkontor AS er arkitekter. Som kjent står borettslaget på Byantikvarens gule liste. Det betyr at Byantikvaren legger klare føringer for endringer av fasadene og uttrykket på eiendommen. Byantikvaren har godkjent arkitekten sine tegninger og uttalelser, som inneholder følgende tiltak: Alle fasadeplater byttes ut i fiberbetong - Alle vinduer på inngangssidene blir skiftet ut - Kunstverkene på gavlveggene kopieres over på nye plater - Balkongene utvides med 0,5 meter - Spilene på verandaen blir slankere for å slippe mer lys inn i leilighetene - Etterisolering med ytterligere 10 cm på vindusfasadene og gavlveggene - Innglassing av verandaene - Solavskjerming (screens) Rammetillatelse er godkjent hos Plan- og Bygningsetaten, og vi er i anbudsprosess for prosjektet. Seks store entreprenører har meldt sin interesse i prosjektet. Det ligger nå store kostnadsøkninger på råvarer som stål, treverk, aluminium osv. grunnet pandemien og krigen i Ukraina. I tillegg gir kravene fra Byantikvaren oss ekstra kostnader ut fra godkjente løsninger. Kostnadene presentert av entreprenørene er så høye at det er uforsvarlig å fortsette med løsningen som er godkjent av Byantikvaren. I den forbindelse er styret i dialog med arkitekten, prosjektleder, entreprenørene, Byantikvaren samt Plan- og Bygningsetaten for å finne alternative løsninger, for å gjennomføre prosjektet på en økonomisk forsvarlig måte. Dette er et omfattende arbeid og er meget tidkrevende for styret. Etablering av nye ladestasjoner Styret etablerer 32 nye ladestasjoner i Ole Brumms vei våren/sommeren 2022. Årsaken til at det etableres på dette stedet er for å benytte eksisterende godkjent infrastruktur fra blokk 2 til det elektriske fordelingsskapet ute på plassen. Dette vil spare borettslaget for kr 300 000. I tillegg kartlegges det mulighet for utvidelse av ladeanlegget inne i parkeringshuset for å benytte eksisterende infrastruktur uten å oppgradere strøminntaket. Styrets prosjektgruppe har utarbeidet en kravspesifikasjon for prosjektet og innhentet pris fra tre forskjellige leverandører. Etter evaluering av tilbudene ble oppdraget tildelt EDA Elektro AS. Styret har stått for prosjektering og kravspesifikasjon, noe som innebærer at borettslaget sparer store summer på å ikke bruke eksterne konsulenter eller prosjektledere. Styret har søkt Klima- og Energifondet om tilskudd til opprettelse av ny ladeinfrastruktur i Ole Brumms vei. Vi har fått tildelt støtte på kr 113 604 til dette prosjektet.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Protector AS

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  a) Det er tillatt å holde husdyr dersom det registreres hos styret/driftskoordinator. b) Det er båndtvang for hund på borettslagets uteområder hele året. c) Det er ikke lov å holde ulovlige dyr. d) For øvrig gjelder de regler om dyrehold som fremgår av borettslagslovens § 5-11(4).

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Heftelser i eiendomsrett: 1974/2240-1/105 31.01.1974 OBLIGASJON Beløp: NOK 17 605 100 Panthaver: OSLO BOLIG OG SPARELAG AL LØPENR: 7279778 ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN 1977/4216-1/105 24.02.1977 ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: OBLIGASJON 1977/4215-1 2004/79783-1/105 19.11.2004 ** FORHØYELSE FORHØYET TIL NOK 17,628,000 1975/210-1/105 06.01.1975 ERKLÆRING/AVTALE Bestemmelse om tilfluktsrom GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 1986/42968-2/105 16.07.1986 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2010/386907-1/200 31.05.2010 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 31 770 000 Panthaver: EIKA BOLIGKREDITT AS ORG.NR: 885 621 252 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Gårdsnummer 102, Bruksnummer 654 i 0301 OSLO kommune 2010/813675-1/200 21.10.2010 OBLIGASJON Beløp: NOK 27 400 Panthaver: OSLO BOLIG OG SPARELAG AL LØPENR: 7279778 Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av OBLIGASJON 2240/1974 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2013/485862-1/200 14.06.2013 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 43 000 000 Panthaver: EIKA BOLIGKREDITT AS ORG.NR: 885 621 252 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2014/175642-1/200 03.03.2014 OBLIGASJON Beløp: NOK 23 900 Panthaver: OSLO BOLIG OG SPARELAG AL LØPENR: 7279778 Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av OBLIGASJON 2240/1974 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2016/833794-1/200 14.09.2016 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 180 000 000 Panthaver: OBOS-BANKEN AS ORG.NR: 911 986 884 Uomsettelig GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE ELEKTRONISK INNSENDT 2019/1507914-1/200 16.12.2019 12:01 PANTEDOKUMENT BELØP: NOK 2 300 000 PANTHAVER : SPAREBANKEN VEST BOLIGKREDITT AS ORG.NR: 992 710 691 PANTHAVER : Sparebanken Vest ORG.NR: 832 554 332 ELEKTRONISK INNSENDT 2021/536807-1/200 - 06.05.2021 12:14 FRA: Sparebanken Vest ORG.NR: 832 554 332 TIL: SPAREBANKEN VEST BOLIGKREDITT AS ORG.NR: 992 710 691 TIL: Sparebanken Vest ORG.NR: 832 554 332 ELEKTRONISK INNSENDT

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Pågående saker: Garver Ytteborgs vei 145 - Forhåndskonferanse - Oppføring av skole og barnehage Siste dok. 2.3.2023 Saksnr: 202216562 Garver Ytteborgs vei 119 - 127 - Oppgradering av basestasjon for mobilkommunikasjon Siste dok. 3.6.2022 Saksnr: 202203036

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Verneklasse/sefrak
  Det gjøres oppmerksom på at  er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommunen har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 900 000 (Prisantydning) 133 151 (Andel av fellesgjeld)   3 033 151 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 901 (Omkostninger totalt)   3 042 983 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  8901

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Nei

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 19 900 ,- oppgjørshonorar kr  5990,- og visninger kr  3000, - per stk.

Dorthea Moe Dalen

Megler

Dorthea Moe Dalen

95 49 52 32

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev