aktiv-eiendomsmegling
Drømmer du om en stor og privat takterrasse med fjordutsikt og muligheten til å skape ditt helt egne drømmehjem? Da bør du ta turen innom denne visningen!
Drømmer du om en stor og privat takterrasse med fjordutsikt og muligheten til å skape ditt helt egne drømmehjem? Da bør du ta turen innom denne visningen!

OSLO Gladvoll terrasse 2

Moderniseringsobjekt med stort potensial - Lys og luftig 3-r med solrik terrasse på hele 34kvm og fjordutsikt - P-plass

  • kr 9 500 000
  • BRA-i 92 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 9 500 000
  • Omkostningerkr 239 810
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 9 783 361
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1994
  • Soverom2
  • Felleskostnaderkr 4 609
  • Tomt13 024.7 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 9 500 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 43 551 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 9 543 551 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 238 570 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 239 810 Omkostninger totalt 250 210 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 253 010 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 9 783 361 Totalpris. inkl. omkostninger 9 793 761 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 9 796 561 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Dagens planløsning. Leiligheten disponerer i tillegg en bod rett ved inngangen og en i garasjekjelleren.
Lev det gode liv i rolige omgivelser og med en utsikt du sjelden har sett maken til! Leiligheten som nå selges har en svært god intern beliggenhet med behagelig trappefri adkomst, og på enden av blokken. Hverdagen er enkel med egen p-plass i garasjen. Den store, solrike terrassen på hele 34 kvm med vidstrakt utsikt mot Oslofjorden, og videre inn mot byen tar pusten fra de fleste. Boligen har behov for modernisering med standard hovedsaklig fra byggeår. Her har du muligheten til å velge akkurat de fargene og materialene du selv ønsker, og realisere din egen boligdrøm. Planløsningen kan også endres utifra behov og ønske. - Ljan togstasjon ligger ca 700m unna - Kort gangavstand (ca 5 min) til bussholdeplass i Mosseveien. - Umiddelbar nærhet til fjorden med populære strender
De store vindusflatene og skyvedøren gjør at skillet mellom ute og inne viskes ut.

Gladvoll terrasse 2, Oslo

  • Tomt
    13024.7m²

    Beskrivelse av tomt
    Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

    Beliggenhet
    Bo i naturskjønne omgivelser på Nordstrand/Ljan. Gladvoll Terrasse 2 har en sentral, men skjermet beliggenhet i et attraktivt boligområde på Ljan. Boligen ligger høyt og fritt, uten gjenboere, i flotte omgivelser med utsikt mot fjorden. Her har du nærhet til offentlig kommunikasjon ( buss og tog ), skoler og barnehager, samt et rikelig utvalg av servicetilbud på Sæter. I gangavstand fra boligen er det flere populære badesteder, flotte turområder, slalåmbakke og idrettsanlegg. Blir du medlem av Ljans vel vil du få tilgang til Ljansbadet som er 5 minutters gange unna. Ljansbadet er utstyrt med felles grill, badebrygger, skifterom og spisekrok. Aktiviteter og fritidstilbud: Området byr på et flere gode og veldrevne idrettsmiljøer med flere ulike idrettsgrener. Her finner du blant annet Nordstrand idrettsforening med fotball, håndball, og ballidrett for å nevne noen. Ljan Alpin holder flere kurs ved Sloreåsen Alpinbakke og ved Ljan Tennisklubb er det både innendørs- og utendørs tennisbane. Flotte badeplasser langs Bunnefjorden, hvor bl.a. Hvervenbukta, Katten og Nordstrand bad kun er en kort sykkeltur unna. Noen få minutters kjøring i retning sentrum ligger Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m. Servicetilbud: Sæter Torg ligger ca. 10 minutters kjøretur unna boligen. Her finner du blant annet Meny og flere kafeer. I tillegg er Rema 1000 og Kiwi i dette området. Skulle du ønske et større utvalg av butikker og servicetilbud, er både Lambertseter senter og nye Holmlia senter korte kjøreturer unna. Oslo sentrum ligger også godt innenfor rekkervidde med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud. Skoler & barnehager: Boligen sogner til populære Ljan skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. Adkomst til leiligheten via internvei og trappeoppgang fra Gladvoll Terrasse.

    Barnehage/skole/fritid
    Ljan Kirkes barnehage (1-5 år) 8 min Fiskevollen musikkbarnehage (0-5 år) 12 min Store Ljan barnehage (1-5 år) 12 min

    Skolekrets
    Ljan skole 7 min. Elever går videre til Nordstrand ungdomsskole.

    Offentlig kommunikasjon
    Buss: Gladvollveien 8 min Tog: Ljan stasjon 15 min Trikk: Ljabru 24 min

    Byggemåte
    Terrasseblokken er oppført med betong grunnmur, støpt såle. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere i betong. Dekker/etasjeskillere i armert betong. Utvendig kledning av tegl og beiset trepanel. Flatt tak, oppført i antatt trekonstruksjon, tekket med papp/folie. Taket ble ikke besiktiget på befaringsdag. Blokken fremstår som normalt godt vedlikeholdt byggeår tatt i betraktning.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Selgers fullmektiger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

    Innhold
    - Åpen, lys og luftig 3-roms leilighet med terrasse på hele 34 kvm og en fantastisk utsikt mot fjorden og byen - Leiligheten har moderniseringsbehov. - Plasseringen er blant sameiets beste med trappefri adkomst og beliggende på hjørnet - Fleksibel planløsning - Én parkeringsplass i garasjeanlegg medfølger. - En bod ved inngangspartiet på bakkeplan, og en i garasjekjeller - Ljan togstasjon ligger ca 700m fra leiligheten. - Kort gangavstand (ca 5 min) til bussholdeplass langs Mosseveien. - Umiddelbar nærhet til fjorden med populære strender. - Flott turterreng langs fjorden ved Fiskevollbukta/Hvervenbukta.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   * Forhold som har fått TG2: - BALKONG. Oppsummering Balkonger og terrasser som ligger mer enn 50 cm over terreng skal sikres med rekkverk. Rekkverkshøyden er målt til ca 93 cm fra topp tregulv. Dagens forskriftskrav på 100 cm inntil 10 m over terreng. Med bakgrunn i byggeår er det ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Galvanisert rekkverk og tregulv er preget av aldring. TG-2 er satt med tanke på manglende rekkverkshøyde i henhold til dagens forskriftskrav. Det ble ikke registrert avvik med behov for tiltak utover normalt vedlikehold. Anbefalte tiltak Behandling av balkongens galvaniserte rekkverk anbefales. - TAKTERRASSE. Oppsummering Balkonger og terrasser som ligger mer enn 50 cm over terreng skal sikres med rekkverk. Rekkverkshøyden er målt til ca 74 cm i front fra topp betongheller på gulv, dybdemål på rekkverk målt til ca 60 cm i topp. Dagens forskriftskrav til høyde på rekkverk er 100 cm inntil 10 m over terreng. Med bakgrunn i byggeår er det ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det antas at tekket undergulv er oppført med tilfredstillende fall for avrenning. Det var ikke mulig å besiktige undergulv på en tilfredstillende måte under betongheller på gulv. TG-2 er satt med tanke på manglende rekkverkshøyde i henhold til dagens forskriftskrav. Det ble ikke registrert avvik med behov for tiltak utover normalt vedlikehold. Anbefalte tiltak Det anbefales å etablere en tilfredstillende rekkverkshøyde i henhold til fallsikring. - KJØKKEN Oppsummering av avtrekk Det ble registrert tilfredstillende sug gjennom ventilatoren i kjøkken. TG-2 er satt med tanke på alder på ventilatoren, at ventilatoren lager mye lyd ved benyttelse og funksjonsfeil ved dårlig sug gjennom avtrekksventil i bad. Anbefalte tiltak avtrekk Det anbefales å montere ny ventilator i kjøkken av riktig type som også styrer avtrekk i badet. - AVLØPSRØR. Oppsummering Det er flere boenheter i bygget, om felles avløpsopplegg er luftet over tak er ikke kontrollert. Det er ikke påvist noen stakeluke i boenheten. Staking kan normalt gjennomføres via gulvsluk eller andre installasjoner med avløp. Kontrollen er avgrenset til innvendig i leiligheten, og kontrollen stopper ved sluket/etasjeskille. Resterende avløpsopplegg er sameiet sitt ansvar. TG-2 er satt med tanke på innvendige avløpsrør i leiligheten fra byggeår har nådd en alder som gir økt risiko for skader i tiden som kommer. Anbefalte tiltak Utskiftning av avløpsrør fra byggeår i leiligheten bør påregnes i nær fremtid. - VANNLEDNINGER. Oppsummering Kaldtvanns hovedstoppekran til leiligheten er montert i bad og fungerer som tiltenkt. TG-2 er satt med tanke på at kobberrør i leiligheten fra 1994 har nådd en alder som tilsier at skader/lekkasjer kan oppstå. Det ble ikke registrert avvik bortsett fra at hovedstoppekran er hard og åpne/stenge. Anbefalte tiltak Det anbefales å utbedre forholdet ved at hovedstoppekran er hard og åpne/stenge. Det bør påregnes utskiftning av vannrør i leiligheten fra byggeår i nær fremtid. - ELEKTRISK. Oppsummering Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få til en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. TG-2 er satt med tanke på at det ikke er foretatt en kontroll av det innvendige elektriske anlegget i leiligheten de siste 5 år, at det ikke er fremvist Samsvarserklæring på elektrisk arbeid utført i leiligheten etter 1999, alder på elektrisk anlegg i leiligheten fra byggeår og at vesentlig deler av elektrisk anlegg ikke er jordet. Anbefalte tiltak Utskiftning av det elektriske anlegget i leiligheten bør påregnes i nær fremtid. Det anbefales å gjennomføre en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. - VENTILASJON. Oppsummering Det ble registrert dårlig sug gjennom avtrekksventil i himling i bad. Det er etablert tilluftsventil gjennom yttervegg i ett soverom. Det er montert luftespalter i to vindusrammer i stue og en i soverom. TG-2 er satt med tanke funksjonsfeil ved mekanisk ventilasjonsanlegg i leiligheten. Anbefalte tiltak Det anbefales å bedre ventilasjonen og luftutvekslingen i leiligheten. - VEGGER. Oppsummering TG-2 er satt med tanke på at vegger generelt har behov for oppgradering i form av maling   * Forhold som har fått TG3: - BAD/WC. Oppsummering Badet er oppført i 1994 med bl.a plast gulvsluk med klemring for foliemembran. Sanitærutstyr i bad: Servant med ettgreps servantbatteri og servantskap. Speilskap med overliggende lyslist over servant. Ett veggmontert skap. Skapordning i front av varmtvannsbereder. Klosett. Dusjvegger og ettgreps dusjbatteri. Opplegg vaskemaskin. Servantskapet er stedvis fuktpåvirket i form av svelling. Servant er preget av krakeleringer i overflaten i området rundt servantventil. Det ble søkt etter fukt i vegger i dusjsone, det ble ikke registrert negative forhold. Stedvis noe sprekk/rissdannelser i fugemasse mellom veggfliser i dusjsone. Fall/høydeforskjell målt fra topp gulvfliser ved døråpning til topp slukrist i dusjsone er ca 0,4 cm. Fall på baderomsgulv utenfor dusjsone er tilnærmet i vater. Dårlig fall til gulvsluk i dusjsone som ikke tilfredstiller krav til 1:50 fall. Terskelhøyde i døråpning på baderomsside er ca 3,5 cm. Plast gulvsluk og tettesjikt/membran fra byggeår er fortsatt benyttet. Gulvsluket var vanskelig å besiktige på en tilfredstillende måte på grunn av dels overliggende dusjvegg. Levetidsbetraktning på bad er mellom 20-25 år. Slukløsning og tettesjikt/membran har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer. TG-3 er satt med tanke på alder på gulvsluk og tettesjikt/membran fra 1994. Anbefalte tiltak Full rehabilitering av badet med skifte av gulvsluk og tettesjikt/membran må påregnes i nær fremtid. Utbedringskostnader: 150 000 - 300 000. - GULV. Oppsummering TG-2 er satt med tanke på at parkettgulv fra byggeår er generelt preget av bruksslitasje og stedvis fargenyanser. TG-3 er satt med tanke på at parkettgulv er vesentlig fuktpåvirket i form av svelling og at enkelte parkettstaver har løftet seg og er delvis løse lokalt i stue på grunn av påført vann via potteplanter. Underliggende estimert utbedringskostnad er gitt for TG-3 forhold. Anbefalte tiltak Det må påregnes utskiftning av deler av parkettgulv i leiligheten. Utbedringskostnader: 50 000 - 150 000.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Telenor er leverandør av bredbånd og TV-tjenester for sameiet.

    Parkering
    Det følger 1 biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i nabobygg, plass nr. 27. Biloppstillingsplassen har en bredde på ca 2,31 m og dybde på ca 5,17 m. Plassen grenser mot betong søyler/vegg på en side. Dagens gjeldene bestemmelser i (TEK17) for vanlige parkeringsplasser, sier: Har parkeringsplassen sidehinder på en side som f.eks betongsøyle/vegg, må plassen være minst 3,0 m bred og 4,8 m i dybde. Bestemmelsene er ikke tilfredsstilt i breddemål i henhold til dagens forskift. Det er flere gjesterparkeringsplasser i garasjeanlegget.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    9 500 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 43 551 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 9 543 551 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 238 570 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 239 810 Omkostninger totalt 250 210 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 253 010 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 9 783 361 Totalpris. inkl. omkostninger 9 793 761 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 9 796 561 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming i leiligheten. Varmekabler i bad fra 1994. Utbedringer av varmekabler utført i ca 2004 i henhold til eier, enkelte gulvfliser ble tatt opp og erstattet med nye, samt utskiftning av termostat til varmekabler.

    Energiklasse
    F

  • Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Info om eiendomsskatt
    Det er ikke eiendomsskatt på seksjonen pr. 2024.

    Formuesverdi primær
    1587322

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    6031825

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (ev. oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    91/6350

    Felleskostnader pr. mnd
    4609

    Felleskostnader inkluderer
    Lån nr: 1; Akonto avdrag lån 1 kr 352,00 Lån nr: 1; Akonto renter lån 1 kr 223,00 Garasje kr 200,00 Koll. TV / Bredbånd kr 418,00 Andel felleskostnader etter eierbrøk kr 3 416,00 Sameiet har vedtatt en ordning for innfrielse av andel fellesgjeld knyttet til et av sameiets lån. Lån 04264. Denne kan innfries 1.gang i året. Ved innfrielse av hele IN-lånet blir husleien ca 575,- lavere pr.mnd. Felleskostnadene økte med 35 % fra 01.07.24 som følge av renovering av gulvet i garasjeanlegget, samt at fellesutgiftene ikke hadde vært regulert på veldig mange år. På generelt grunnlag gjøres det oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling, samt ev. rentenivå på sameiets gjeld.

    Andel fellesgjeld
    43551

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-09-25T22:00:00Z

    Om sameiet
    Boligsameiet er delt opp i 67 seksjoner. Seksjon 1 til 66 er leiligheter. Seksjon 67 er garasjeanlegget. Med hver leilighetsseksjon følger en parkeringsplass i garasjeanlegget. Hver parkeringsplass er representert med en separat tinglyst brøkandel av seksjon 67. Med eierseksjon forstås sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av bolig eller annen bruksrett i eiendommen. Sameiet Gladvoll Fjordterrasse er registrert i foretaksregisteret med organisasjonsnummer 976660471 og ligger i Oslo Kommune. Gladvoll Terrasse 1, Gladvoll Terrasse 2, Gladvoll Terrasse 3, Gladvoll Terrasse 4, Gladvoll Terrasse 6 Alle har postnummer 1168 Oslo. Sameiet har gårds- og bruksnummer 185/86. Sameiet er organisert etter de bestemmelser som følger av eierseksjonsloven og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for seksjonseierne. Styreleder er Thomas Gjelsnes. STYRETS ARBEID I SISTE PERIODE: - Nytt elbil ladesystem er på plass. - Det er skiftet ut og/eller reparert 16 vinduer. - 4 større vannskader er utbedret. - Nytt portstyringssystem er på plass. - Flere planter er satt ut utenfor GT 1-3 og GT 2-6 - Renovering av gulv i garasjeanlegg er utført Sameiets bygningsmasse er 30 år gammel. Det er derfor et stort behov for langsiktig og planmessig arbeid med preventivt vedlikehold. Slikt forebyggende vedlikehold vil på sikt redusere skader, og redusere behovet for ?lapping? og kortsiktige reparasjoner. Styret har ansvar for at bygningsmassen er vedlikeholdt, og vil fremover fokusere på å utarbeide en vedlikeholdsplan, slik årsmøtet i 2023 og 2024 har bestemt. For å øke kapasiteten til å håndtere et voksende vedlikeholdsbehov og ta igjen etterslep, har styret opprettet en Byggteknisk komité. Tidligere vedlikeholdsarbeider i sameiet har blitt finansiert ved kapitalinnkalling fra sameierne og/eller låneopptak. Dette vil nok også være aktuelt i forbindelse med fremtidige vedlikeholdsarbeider iflg. styreleder. Dersom det er behov for dette vil man også justere husleien.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lån nummer 9666.01.67630 i Boligbanken med flytende rente 7,55 % p.a. Lånet betales kvartalsvis. Restsaldo pr. 10.09.24 er kr 1 158 836,-. Lån nummer 9666.01.67509 i Boligbanken. Månedlig annuitetslån. Flytende rente 7,55% pa. Tatt opp i mai 2024 til rehabilitering av garasjegulv. Restsaldo pr. 10.09.24 er kr. 1 417 340,-. Lån nr. 9666.01.50290 i BoligBanken, lånet er et annuitetslån og forventes innfridd 30.06.2032. Nom. rente 5,90 % p.a.. Lånet betales kvartalsvis. Restaldo per. 10.09.24 er kr 387 456,- Lånet er omfattet av en administrativ IN-ordning, hvor den enkelte gis mulighet til å innfri sin andel av lånet etter gitte regler. Merk imidlertid at innfrielse av fellesgjeld av banken vil bli ansett som en regulær ekstraordinær nedbetaling av sameiets låns hovedstol, uten at banken gir aksept for at seksjonseiere som innfrir sin andel blir fritatt for sitt debitoransvar. Dette betyr at alle nåværende og fremtidige seksjonseiere, også for de seksjoner hvor fellesgjelder er innfridd, risikerer å måtte dekke sin forholdsmessige andel av sameiets betalingsforpliktelser ved mislighold. Enqvist Boligforvaltning AS påtar seg intet ansvar for eventuelle konsekvenser for Eierseksjonssameiet, seksjonseierne eller seksjonseiernes rettsetterfølgere, av dette.

    Forkjøpsrett
    Nei.

    Styregodkjennelse
    Nei.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    På generelt grunnlag oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

    Sameiets forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring ASA

    Vedtekter/husordensregler
    Sameiets vedtekter og husordensregler følger av salgsoppgave.

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    Dugnad må på generelt grunnlag påregnes.

    Dyrehold
    Ref. husordensreglene: Husdyrhold må ikke være til sjenanse for naboene.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/185/86/27: 05.05.1994 - Dokumentnr: 23095 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
    Snr: 67
    Formål: Næring
    Sameiebrøk: 456/5983
    02.12.2005 - Dokumentnr: 82897 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 67
    Formål: Næring
    Sameiebrøk: 456/6243
    10.03.2006 - Dokumentnr: 17367 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 67
    Formål: Næring
    Sameiebrøk: 456/6232
    17.12.2009 - Dokumentnr: 972034 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 67
    Formål: Næring
    Sameiebrøk: 456/6350
    19.08.2024 - Dokumentnr: 1825319 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Panorama Eiendomsmegling AS
    Org.nr: 990 329 923
    Hefter i ideell 1/152 av matrikkelenhet tilhørende:
    Simonsen Grethe Raasoch
    Hefter i ideell 1/152 av matrikkelenhet tilhørende:
    Simonsen Thomas Raasoch
    Gjelder denne registerenheten med flere
    Elektronisk innsendt
    05.05.1994 - Dokumentnr: 23095 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
    Snr: 27
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 91/5983
    02.12.2005 - Dokumentnr: 82897 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 27
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 91/6243
    10.03.2006 - Dokumentnr: 17367 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 27
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 91/6232
    17.12.2009 - Dokumentnr: 972034 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 27
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 91/6350
    301/185/86/67: 05.05.1994 - Dokumentnr: 23095 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
    Snr: 67
    Formål: Næring
    Sameiebrøk: 456/5983
    02.12.2005 - Dokumentnr: 82897 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 67
    Formål: Næring
    Sameiebrøk: 456/6243
    10.03.2006 - Dokumentnr: 17367 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 67
    Formål: Næring
    Sameiebrøk: 456/6232
    17.12.2009 - Dokumentnr: 972034 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 67
    Formål: Næring
    Sameiebrøk: 456/6350
    19.08.2024 - Dokumentnr: 1825319 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Panorama Eiendomsmegling AS
    Org.nr: 990 329 923
    Hefter i ideell 1/152 av matrikkelenhet tilhørende:
    Simonsen Grethe Raasoch
    Hefter i ideell 1/152 av matrikkelenhet tilhørende:
    Simonsen Thomas Raasoch
    Gjelder denne registerenheten med flere
    Elektronisk innsendt
    05.05.1994 - Dokumentnr: 23095 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
    Snr: 27
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 91/5983
    02.12.2005 - Dokumentnr: 82897 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 27
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 91/6243
    10.03.2006 - Dokumentnr: 17367 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 27
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 91/6232
    17.12.2009 - Dokumentnr: 972034 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
    Snr: 27
    Formål: Bolig
    Sameiebrøk: 91/6350


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 02.10.1997. Bygningstegninger: Dagens bruk er i henhold til godkjente tegninger fra opprinnelsen bortsett fra enkelte mindre forandringer på lettvegger i leiligheten som ikke er søknadspliktig hos kommunen.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp.

    Regulerings- og arealplanner
    Gladvoll Terrasse 2 er regulert til bolig m. tilhørende anlegg, reg. best. 52388. Pågående byggesaker: Gladvoll terrasse 2 - Utvidelse av underetasje til bolig (seksjon 19) Saksnummer - 202315714 Mosseveien 261 - Nye vann- og avløpsledninger Saksnummer - 202218701 Mosseveien 267 - 270 - Rehabilitering av eksisterende vannledning Saksnummer - 202313738 Gladvollveien 25 C - Riving av garasje Saksnummer - 201105681 Gladvollveien 28 B - Oppføring av støttemurer og parkering Saksnummer - 200909699 Gladvollveien 25 A - Tilbygg, bruksendring, fasade- og konstruksjonsendring Saksnummer - 202311509 Ljan terrasse 5 - FORELØPIG SAK - Boring av 5 energibrønner Saksnummer - 202454915 Gladvollveien 36 A - Fasadeendring ved bytte av vinduer Saksnummer - 201907267

    Adgang til utleie
    Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    9 500 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 43 551 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 9 543 551 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 238 570 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 239 810 Omkostninger totalt 250 210 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 253 010 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 9 783 361 Totalpris. inkl. omkostninger 9 793 761 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 9 796 561 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    239810

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,90% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 19390,-, oppgjørshonorar kr 6900,- og visninger kr 2800, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 19900,-. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag og avtalte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Monica Frøseth

Megler

Monica Frøseth

48 03 59 99

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev