aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til en ny, stor og unik 9-roms i barnevennlige omgivelser på Furuset

OSLO Gransdalen 33H

UNIK, NY OG MODERNE 9-ROMS LEIL. PÅ HELE 185 M²! Egen inngang. Kjk m/int. hvitevarer. 2 flotte bad m/varmek. V.vann inkl

 • kr 5 950 000
 • BRA 192 m²
 • 8 soverom
 • Prisantydningkr 5 950 000
 • Omkostningerkr 17 476
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 300 240
 • EierformAndel
 • Byggeår1 978
 • Soverom8
 • ArealP-rom 185 m²
 • Andel fellesgjeldkr 1 332 764
 • Felleskostnaderkr 15 862
 • Tomt5 402 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 950 000 (Prisantydning) 1 332 764 (Andel av fellesgjeld)   7 282 764 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 644 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 476 (Omkostninger totalt)   7 292 596 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Dette er en stor og meget spesiell, nybygget leil. med hele 8 soverom! Leil. har romslig entre og 2 flotte bad med gulvvarme, romslig innvendig bod, flott gangareal til soverom og en stor stue med åpen kjk.løsning og utgang til vestvendt terrasse på 9 m². Leil. er bygget etter TEK 10 og fremstår som tidsriktig og moderne, med en meget god håndverksmessig standard. Leil. ligger rolig og trafikkstille til i et hyggelig bomiljø med bussholdeplass like ved og ca 6-7 min. gange til Furuset senter m/butikker og T-banestasjon, og kort vei til togstasjon. I nærområdet er det store grøntområder (Verdensparken rett ved), og det er kort vei til Østmarka.

Gransdalen 33H, Oslo

 • Arealbeskrivelse
  1.Etasje
  Bruksareal
  1. etasje: 192 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 185 kvm Entré, stue/kjøkken, gang, 2 bad og 8 soverom
  Sekundærrom
  1. etasje: 7 kvm Bod  Tomt
  5402m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for borettslaget, som er pent opparbeidet og beplantet på fellesarealer. Gangveier er asfaltert og det er lekeapparater og sittegrupper.

  Beliggenhet
  Rolig og trafikkstille beliggenhet i barnevennlig bomiljø på Furuset. Like i nærheten er det flere barnehager, skoler alle trinn og god offentlig kommunikasjon med bussholdeplass like ved og ca 6-7 min. gange til Furuset senter med T-banestasjon og butikker inkl. dagligvare. Det er også kort vei til Grorud togstasjon. I nærområdet er det store og fine grøntområder, og det er kort vei til Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter.

  Adkomst
  Det er trappefri adkomst til leiligheten i blokken, og det er enkel adkomst til blokken/leiligheten fra nærliggende gate via asfalterte internveier på borettslagets felles tomt.

  Bebyggelse
  Boligblokk over 7 plan samt kjeller. Området består av leilighetsbebyggelse i lavblokker i tillegg til noen næringslokaler, samt skoler og barnehager.

  Barnehage/skole/fritid
  Like i nærheten er det flere barnehager og skoler alle trinn.

  Offentlig kommunikasjon
  God offentlig kommunikasjon med bussholdeplass like ved og ca 6-7 min. gange til Furuset senter med T-banestasjon. Det er også kort vei til Grorud togstasjon.

  Byggemåte
  Bygning fundamentert med støpt såle og mur, yttervegger i betong og treverk med plater og panel på fasader, etasjeskillere i betong, vinduer med 2-lags glass, malte dører og flatt tak tekket med papp eller folie. Leiligheten ble renovert/innredet i 2022 med vegger, vinduer, dører, el-anlegg, røropplegg, kjøkken, bad, overflater, terrasse, gulv, gulvvarme i entre og på baderom m.m. Boligen har en god innvendig standard.

  Innhold
  Dette er en stor og meget spesiell, nybygget leilighet med hele 8 soverom! Leiligheten har romslig entre med gulvvarme, 2 flotte bad, romslig innvendig bod, flott gangareal til soverommene og en stor og romslig stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til vestvendt terrasse på 9 m². Egen bod på ca 6 m² rett ved leiligheten i oppgang 33 J.

  Standard
  Ny og moderne 9-roms endeleilighet i 1. etasje. Bygningen er fra 1978, men leiligheten ble etablert i 2021/22 og er ny og ubrukt, og fremstår med en meget god håndverksmessig standard. Leiligheten er bygget etter gjeldende norm TEK 10. Nye vinduer med 2-lags isolerglass og trekarmer, og ny brann- og lydklassifisert entrédør (B30, 40 db). Ny terrasse og terrassedør med isolerglass. På gulv er det ny enstavs 23 cm bred Opus eikelaminat, samt fliser og elektrisk gulvvarme på badene. På vegger er det malte, glatte flater og fliser på badet. I himlinger er det nymalte betongflater og nymalte plater. Downlights på badene, i entre og i gangareal. Kjøkken: Nytt Aubo-kjøkken med glatte fronter og laminat benkeplate med oppvaskkum. Ventilator med avtrekk ut. Integrerte hvitevarer - induksjonstopp, komfyr, oppvaskmaskin, kjøl- og fryseskap - alt fra Electrolux. Lys under overskap. Bad: Meget pene og tiltalende flislagte bad fra 2021/22, med gulvvarme. Heldekkende servant på benkeseksjon med glatte fronter, speilskap med lys, vegghengt toalett og dusj i hjørne bak svingbare glassvegger. Det ene badet er meget romslig med 2 dusjhjørner og opplegg for vaskemaskin. Det foreligger dokumentasjon på oppbygging av badene med membran, røropplegg, el-arbeider m.m. Tekniske installasjoner: Det er nye vannrør av type rør i rør opplegg i boligen. Koblingsskap er på vegg på bad. Nye avløpsrør i plast og støpejern. Nytt mekanisk ventilasjonsanlegg med ventilasjonsaggregat er i bod. Det er nytt elanlegg i boligen. Det er opplyst at det foreligger full dokumentasjon med samsvarserklæringer på anlegget. Det er felles brannvarslingsanlegg i bygningen med røykvarslere. Leverandører: - Elektriker: Bærum Elektriske AS ved Ken Gulbrandsen - ken@baerumelektriske.no - Rørlegger: Alfa Olis Gass & VVS AS ved Morten Lauritsen - morten@alfaolis.no - Ventilasjon: Bjerke Ventilasjon AS ved Karl Dønnum - karl@bj-v.no - Kjøkken og hvitevarer: Montér SM Lillestrøm ved Veronica Bjørnson - veronica.bjornson@monter.no Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG (tilstandsgrad) 2 (ingen forhold har fått TG 3). Forhold som har fått TG2: Utvendig > Dører: Det er avvik: Ytterdør er plassert for lavt i forhold til gulv utenfor dør. Det mangler låsbeslag på ytterdør. Innvendig > Overflater: Det er avvik: Det er misfarging på gulvfliser i entre. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (alle): Rommene er våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Radon: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Selger har opplyst at de ikke har målt radon på denne enheten, grunnen er at ingen av ytterveggene går mot terreng. Tiltak: ? Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innbo og løsøre
  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  TELIA (GET) er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Ny avtale med TELIA gjelder fra 2020 til 2026 (det ble installert nytt infrastruktur med fibernett). OBOS har fremforhandlet en kollektiv avtale med TELIA som gir deg som beboer rabatt på digital-TV, telefoni og bredbåndstjenester.

  Parkering
  Det er fri parkering utvendig på felles parkeringsområde på borettslagets tomt. I følge styreleder er det god parkeringskapasitet i borettslaget. Det er bra med utendørs parkering til gjester. Borettslaget har digital løsning for parkeringsplassene hvor beboers bil blir registrert hos styret, mens gjester blir registrert av beboer.

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Selger har opplyst at de ikke har målt radon på denne enheten, grunnen er at ingen av ytterveggene går mot terreng. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 950 000 (Prisantydning) 1 332 764 (Andel av fellesgjeld)   7 282 764 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 644 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 476 (Omkostninger totalt)   7 292 596 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk med panelovner, samt varmekabler på badene.

  Info strømforbruk
  I tillegg til løpende fellesutgift må kjøper påregne løpende utgifter for eget strømforbruk.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info formuesverdi
  Da leiligheten er ny er det ikke fastsatt formuesverdi for leiligheten per i dag. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

  Andre utgifter
  I tillegg til løpende fellesutgift må kjøper påregne løpende utgifter for eget strømforbruk, innboforsikring, internett, evt alarm tilknyttet sentral etc., med kostnader avhengig av valgt leverandør og produkt. Innkreving eiendomsskatt: I månedene mai, juni, september og november påløper det eiendomsskatt for enkelte leiligheter i borettslaget. Dette fremkommer som egen spesifikasjon på felleskostnadene i disse månedene.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Andelsnummer
  188

  Part.obl.nr.
  951611670

  Felleskostnader pr. mnd.
  15862

  Andel fellesgjeld
  1332764

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-11-30T23:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Borettslaget har 3 felles lån: Lånenr OBBK01-98207711020 - Annuitetslån med restsaldo per 01.12.22 på kr 9.722.082,-. Restløpetid 16 år 9 md. 12 terminer per år. Flytende rente på 3,7% per 01.12.22. Lånenr OBBK02-98207877638 - Annuitetslån med restsaldo på kr 80.666.433,- per 01.12.22. Restløpetid 26 år 3 md. 12 terminer per år. Flytende rente på 3,7% per 01.12.22. Lånenr. OBOS03-98208061828 - Annuitetslån med restsaldo på kr 1.996.934,- per 01.12.22. Restløpetid 30 år. 12 terminer per år. Flytende rente på 3,7% per 01.12.22.

  Andel fellesformue per dato
  2022-11-30T23:00:00Z

  Forkjøpsfrist
  2022-11-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Gransletta Borettslag

  Borettslagets org.nr
  951611670

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 193 andelsleiligheter med adresser Gransdalen 23, 27, 31 og 33. Borettslaget har egen hjemmeside med oppdaterte husordensregler og mye annen informasjon: www.granslettaborettslag.no Styret vurderer at rehabilitering av rørsystem / bad bør gjennomføres i løpet av 5 til 7 år. Våtromsprosjektet vil medføre økt fellesutgift og økt andel fellesgjeld uten at størrelsene på dette er avklart per i dag. Alle soilrør (vann- og avløpsrør) må skiftes og alle baderommene må i utgangspunktet rehabiliteres samtidig, men ifølge styreleder antas det at badet i denne leiligheten kan beholdes siden bad inkl. rør er nytt i 2021, noe som kan medføre redusert økning i fellesutgift / andel fellesgjeld for denne leiligheten, uten at det er noen garanti for dette. Vibbo: Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret. Borettslaget er medeier i og har avtale om vaktmestertjeneste med Furuset Vaktmestersentral (i Gransdalen 29), samt avtale med Økonomiske Løsninger AS om vask av inngangspartiet, trappeoppganger, heissluser og heiser. Vaskeri: Fellesvaskeriet er i Gransdalen 23 D. Vaskekort fås kjøpt på styrerommet i åpningstiden. TELIA (GET) er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Ny avtale med TELIA gjelder fra 2020 til 2026 (det ble installert nytt infrastruktur med fibernett). OBOS har fremforhandlet en kollektiv avtale med TELIA som gir deg som beboer rabatt på digital-TV, telefoni og bredbåndstjenester. Gransletta seneste store vedlikeholdsprosjekter var: 1. Fasadeprosjekt i 2018-20 som omfattet: ? Fasadekledning bestående av plater og paneler, er skiftet, ytterveggene er i tillegg isolert. ? Inngangspartier er rehabilitert. ? Alle vinduer og dører er skiftet, dette gjelder også inngangspartier, balkonger og leilighetsdører. ? Uteboder på balkonger og terrasser er revet og nye boder er bygd. ? Det er montert lamper og stikkontakter på balkonger. ? Gulv, vegger og tak (himling) på balkonger er rehabilitert og malt. ? Balkongsbrystninger inklusive blomsterkasser av betong er skiftet ut med glassrekkverk. ? Innglassing av alle balkonger er utført. ? Innglassing av terrasser på bakkeplan ved stuesiden er utført. ? Omtekking av samtlige tak er utført. ? Uteområder som blir berørt er tilbakestilt. ? Uteboder ble malt og har fått nye dører og nytt lys på utsiden. ? Nye sikringsskap med jordfeil-brytere og med to ekstra kurs er etablert 2. Oppgradering av varmtvannsanlegget Alle varmtvannsberedere og to varmepumper ble skiftet ut i løpet av 2020. De to varmepumpene i henholdsvis G23 og G27 har vært ute av drift en stund. De har hentet varme fra ventilasjonsluften via takmonterte varmegjenvinnere. Alle rørene som førte varmen fra taket og ned i berederrommene i garasjene, ble fjernet i forbindelse med fasadeoppussingen, og det ble bestemt å hente varme fra energibrønner i stedet for. Utskiftningene startet i berederrommet i G27, deretter fulgte G33, G25 og til slutt G23. Det ble etablert to brønnparker med 300 meter dype energibrønner. Brønnparken for G23 har fire brønner, og brønnene ble boret på den lille plenen til høyre for porten til garasjen og bak G23A mot veien. Brønnparken til G27 har også fire brønner, og brønnene ble boret på plenen mellom G25 og veien. 3. Maling av alle oppganger og alle ute boder Dette arbeidet ble gjennomført i løpet av 2020 av Maler Companiet. Malingen inkluderte alle vegger, sikringsskap, heis dører, mellomdør, rekkverk, dører som ikke ble skiftet ut under fasaderehabiliteringen, alle sportsboder inkludert reparasjon av råteskader. Det ble lagt nytt belegg på eksisterende underlag, monterte nye hjørnelist i metall i første etasje, byttet plastlister, etablerte nytt gulv av fliser i kjelleren foran heisen. Terrassoen ved inngangen og trappetrinn, ble vasket flere ganger før den ble behandlet med steinfix-produkter. 4. Utskifting av lamper i alle oppganger Lillestrøm Elektro AS som skiftet alle sikringsskapene i borettslaget, fortsetter arbeidet med utskifting av lamper i alle oppganger til LED med sensor. Dette arbeidet omfatter også kjellerboder og sportsbodene. Lillestrøm Elektro AS er i gang med å kartlegge resten av det elektriske anlegget i borettslaget. 5. Nytt TV/bredbånd med Telia ( GET ) Styret har inngått ny rammeavtale med Telia om levering av TV og bredbånd i borettslaget for de neste fem årene. Vi forhandlet fram en god løsning for borettslaget, hvor vi fikk en helt nytt infrastruktur til en verdi av ca. 2,6 millioner kroner. Fremtidige arbeidsoppgaver: Selv om det er gjort et betydelig arbeid med rehabilitering av borettslaget de siste årene, kan det fortsatt oppstå utfordringer i tiden fremover. Styret viderefører derfor en liste over mulige rehabiliteringsbehov. Styret mener at dette er prosjekter som må vurderes gjennomført i løpet av en ti-årsperiode: ? Vask av fasade. ? Rens av ventilasjonssjakter. ? Brannvarslingsanlegg for fellesarealer og samtlige leiligheter. Anslått kostnad ca. 3 000.000 kroner. ? Rehabilitering av garasjene. Anslått kostnad ca. 6 000.000 kroner ? Rehabilitering av rørsystem / bad. Det vil ikke være mulig å rehabilitere avløp uten at baderommene må rehabiliteres samtidig. Dette vurderer styret bør gjennomføres i løpet av 5 til 7 år. Større tidligere vedlikehold og rehabiliteringer (utvalg): 2019 Nye sikringsskap til alle leiligheter. Rens av ventilasjonsanlegg. Etablering av 6 ladestasjoner til kollektiv bruk I fellesparkering ute. Varmtvannsbereder. Oppussing av oppgangene. 2015 - 2017 Foretatt heisrehabilitering. 2015 Vedlikeholdsnøkkel: Borettslaget har fått utarbeidet en vedlikeholdsnøkkel med tanke på framtidig vedlikehold. Prioriteringsrekkefølgen er ikke avklart. 2014 - 2015 Nytt callinganlegg: 2011 - 2012 Rehabilitering utomhus som innbefatter nedgraving av avfallsbrønner, drenering av bebyggelse og oppgradering av utearealene. 2009 Utvidelse av parkeringsplass. 2007 Oppussing av alle heisene innvendig, inngangspartiene. Byttet alle postkassene. 2002 Rehabilitering av tak. 2001 Rehabilitering av garasjen.

  Gebyr forkjøpsrett
  7664

  Forkjøpsrett
  Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra meglerforetaket.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Borettslaget har 3 felles lån: Lånenr OBBK01-98207711020 - Annuitetslån med restsaldo per 01.12.22 på kr 9.722.082,-. Restløpetid 16 år 9 md. 12 terminer per år. Flytende rente på 3,7% per 01.12.22. Lånenr OBBK02-98207877638 - Annuitetslån med restsaldo på kr 80.666.433,- per 01.12.22. Restløpetid 26 år 3 md. 12 terminer per år. Flytende rente på 3,7% per 01.12.22. Lånenr. OBOS03-98208061828 - Annuitetslån med restsaldo på kr 1.996.934,- per 01.12.22. Restløpetid 30 år. 12 terminer per år. Flytende rente på 3,7% per 01.12.22.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  Polisenummer: 85730253

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt i borettslaget. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område. Ved berettigede klager fra naboer må eieren av dyr eller fugl fjerne det fra leiligheten eller fraflytte leiligheten hvis ikke minnelig ordning med klager oppnås. Slike vedtak fattes av styret.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/106/262: 08.02.1978 - Dokumentnr: 3273 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om benyttelse
  Bestemmelse om gjerde
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelse om veg
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
  09.12.1986 - Dokumentnr: 80659 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Bestemmelse om veg
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
  26.04.1977 - Dokumentnr: 8879 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:0301 Gnr:106 Bnr:104


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for leiligheten, noe som må foreligge før overtagelse. Det er kun mindre avvik som gjenstår ferdigstilt før søknad om attest kan innsendes av selger. Det foreligger ferdigattest for fasadeendring datert 27.02.20, som gjelder utbedringer av bygget generelt - utbedring av fasader og utskifting av vinduer, fjerning av balkongbrystninger og montering av nye lette balkongbrystninger i eksisterende boligblokk.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Offentlig og privat Tilknytning vann: Eiendommen har private ledninger fra kommunal vannforsyning. Tilknytning avløp: Eiendommen har private stikkledninger til kommunalt avløp. BORETTSLAGET/ØKONOMI

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i regulert område avsatt til boligbebyggelse i S-4926 fra 03.10.2017.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Borettshaveren har ansvar overfor borettslaget for alle skader og ulemper som borettslaget og borettshaverne måtte få ved framleie. Framleieren må ikke flytte inn før godkjenning fra styret foreligger.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 950 000 (Prisantydning) 1 332 764 (Andel av fellesgjeld)   7 282 764 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 644 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 476 (Omkostninger totalt)   7 292 596 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17476

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Johan Orlin

Megler

Johan Orlin

92 09 78 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev