aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Grenseveien 57C!
Velkommen til Grenseveien 57C!

OSLO Grenseveien 57C

HER HAR DU ALT! Delikat 3-roms med garasjeplass, solrik balkong og oppvarming inkl. Meget god planløsning.

 • kr 6 950 000
 • BRA 73 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 6 950 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 950 000
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2016
 • Soverom2
 • ArealP-rom 69 m²
 • Felleskostnaderkr 3 462
 • Tomt4 282.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 6 950 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 173 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,00))   186 792,- (Omkostninger totalt)   7 136 792,- (Totalpris inkl. omkostninger) I tillegg kommer kostnad forbundet med eierskifte av garasjeplass.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Velkommen til Grenseveien 57C! Her får du både i pose og sekk hva gjelder fasiliteter, i tillegg til en populær beliggenhet. Leiligheten ligger fint til i 4.etasje i bygg fra 2016. Balkongen er stor og usjenert, og har både herlig utsikt og ypperlige solforhold. Innvendig møtes du av en luftig atmosfære og moderne preg, med en planløsning som er godt tilpasset sosialt liv. Leiligheten byr på to gode soverom og tidløst kjøkken og bad. Gangavstand til nær sagt alt av fasiliteter og servicetilbud, og et rikt kollektivtilbud. Leiligheten er i god stand med pene overlater og nyere kjøkken. Her kan du flytte rett inn! Høydepunkter: - Medfølger garasjeplass m/ lader - Vestvendt balkong med gode solforhold - Varmtvann og oppvarming inkludert i felleskostnadene - Heis i bygget - Felles sykkelbod
På sommerstid blir den flotte balkongen er herlig forlengelse av stuerommet.

Grenseveien 57C, Oslo

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  4. etasje: 73 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 69 kvm Entré, stue med utgang balkong , åpent kjøkken med spiseplass, bad og 2 soverom.
  Sekundærrom
  4. etasje: 4 kvm Garderoberom.  Tomt
  4282.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for eierseksjonssameiet. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveier.

  Beliggenhet
  Sentral og attraktiv beliggenhet i et av de nyere boligprosjektene på spennende Hasle, nærmere bestemt mellom Lille Tøyen Hageby, Keyserløkka, Frydenberg, Hovin og Ensjø. Nærområdet er betydelig oppgradert de senere år, både med hensyn til uterom og moderne bebyggelse. Barnevennlig og stille område med flotte grøntarealer. Området er i stadig utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det oppført ny skole med flerbrukshall. Tomten har fått nye, flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane samt broer med belysning. Umiddelbar nærhet til Hasle t-bane (linje 5), buss i Grenseveien (rute 21 og 28) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø og Tøyen t-bane (linje 1-4). Hovedtur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka passerer rett utenfor med svært gode turmuligheter. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park, Tøyenbadet, Munch-museet og Botanisk hage. Gangavstand til sentrum samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m. Kort vei til Hasle Torg og Ensjø med treningssentre, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer og annet nyttig. Rema 1000 og Kiwi butikker i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til flere idrett/fritidstilbud som fotballbane, svømmehall, skøytebane m.m. I nærheten av Hasle ligger også Økern.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighetsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Barnehager Espira Marienfryd barnehage 0.2 km Hovin barnehage 0.4 km Teglverket barnehage 0.4 km Skoler Hasle barneskole 0.3 km Teglverket barne- og ungdomsskole 0.4 km Kampen barneskole 1.2 km Wang Ung Oslo 0.7 km Fyrstikkalleen ungdomsskole 0.8 km Hartvig Nissens skole 0.8 km

  Byggemåte
  Blokken er oppført med betong grunnmur, støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere i betong. Etasjeskillere i armert betong. Utvendig kledning av tegl. Flatt tak med innvendig taknedløp, tekket med antatt papp/folie. Lavblokken fremstår som godt vedlikeholdt. Taket ble ikke besiktiget på befaringdag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Sameiet har hatt vannlekkasje fra tak og ned i garasje. Dette er utbedret. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Sameiet har nylig hatt sanering via skadedyrkontroll med positivt resultat. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Sameiet hadde gjennomgang av ventilasjonsanlegget i fjor høst. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Denne er montert på parkeringsplass tinglyst leiligheten. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Sameiet har utført skadedyrkontroll med positivt resultat.

  Innhold
  Primærrom Entré, stue med utgang balkong , åpent kjøkken med spiseplass, bad og 2 soverom. Sekundærrom Garderoberom. Utover overnevnte areal disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 6,8 m2 (bod nr 13). Felles barnevognrom og to sykkelrom.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Gulv har fått TG2, da parkettgulvet er stedvis preget av bruksslitasje.   Forhold som har fått TG3: For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Med leiligheten følger egen garasjeplass (plass 7) i lukket og oppvarmet garasjeanlegg med direkte heisadkomst til leilighetsplan. Garasjeplassen er tinglyst som et realsameie med følgende matrikkel: Gnr: 428 Bnr: 6 Snr: 3 Ideell: 1/60. Det påløper et gebyr til forretningsfører etter gjeldende priser ved eierskifte. Det er beboerparkering i området. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 950 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 173 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,00))   186 792,- (Omkostninger totalt)   7 136 792,- (Totalpris inkl. omkostninger) I tillegg kommer kostnad forbundet med eierskifte av garasjeplass.

 • Oppvarming
  Boligen er oppvarmet med sentralvarme tilkoblet fjernvarmeanlegg. Det er radiatorer og radiatorkraner fra byggeår i stue og hovedsoverom. Det er varmekabler i gulvet på badet.

  Energiklasse
  C

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Formuesverdi primær
  1664829

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  5993385

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  73/7061

  Felleskostnader pr. mnd
  3462

  Felleskostnader inkluderer
  De månedlige felleskostnadene er på kr 3 462 og er fordelt slik: - Akonto varmt vann og oppvarming kr 728,00 - Internett kr 189,00 - Garasje kr 130,00 - Andel felleskostnader etter eierbrøk kr 2 415,00 Det gjøres oppmerksom på at månedlige felleskostnader må ansees som et á konto-beløp og er ment å dekke boligselskapets forutsette kostnader. Felleskostnader som ikke er spesifisert dekker driftskostnader.

  Andel fellesformue
  7534

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Generelle opplysninger om sameiet Sameiet består av 74 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Sameiet Hovinbekken II er registrert i foretaksregisteret med organisasjonsnummer 917397627. Selskapet eier tomten, gnr. 128, bnr. 92 i Oslo kommune. Informasjonsformidling Informasjon fra styret gis i form av beboerskriv og/eller som informasjon i beboerportalen som driftes av Enquist. Vaktmester: Styret har et samarbeid med Oppsal vaktmestersentral om vaktmestertjenester for sameiet. Oppsal vaktmestersentral drifter sameie med nødvendige behov som gressklipping, stell av busker, kantklipping søppelhåndtering, holde oppsyn med oppganger og garasje samt andre driftsmessige saker som vil dukke opp Alle henvendelser vedr. vaktmester rettes til styret på styret@hovinbekken.no

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Ingen lån registert på selskapet.

  Forkjøpsrett
  Det praktiseres ikke forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Det praktiseres ikke styregodkjenning av nye eiere.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet er ikke tilknyttet sikringsordning.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

  Dyrehold
  Fra sameiets husordensregler: Det er ikke tillatt å holde dyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at dyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre sameiere. Hunder skal alltid være i bånd i ganger og øvrige fellesarealer. Katter skal ikke være uten tilsyn av eier på innvendige fellesarealer.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/128/92/13: 27.06.1967 - Dokumentnr: 8815 - Erklæring/avtale Bestemmelse om kloakkledning Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:128 Bnr:92 Gjelder denne registerenheten med flere 06.02.1973 - Dokumentnr: 2245 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:128 Bnr:92 Gjelder denne registerenheten med flere 07.02.1973 - Dokumentnr: 2365 - Best om garasje/parkering Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:128 Bnr:92 Gjelder denne registerenheten med flere 02.07.2010 - Dokumentnr: 490514 - Erklæring/avtale Bestemmelse om felles atkomstvei. Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:128 Bnr:92 Gjelder denne registerenheten med flere ---------- Diverse påtegning Nye vilkår Gjelder også for senere utskilte parseller Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved plan og bygningsetaten 13.04.2012 - Dokumentnr: 288073 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:122 Bnr:241 Rett til tilkobling og gjennomkjøring i mulig fremtidig garasjeanlegg Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved plan og bygningsetaten Overført fra: Knr:0301 Gnr:128 Bnr:92 Gjelder denne registerenheten med flere 18.09.2013 - Dokumentnr: 788476 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Allmennheten Løpenr: 13568835 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:128 Bnr:92 Gjelder denne registerenheten med flere 09.03.2016 - Dokumentnr: 203494 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:428 Bnr:6 Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:128 Bnr:92 Gjelder denne registerenheten med flere 09.03.2016 - Dokumentnr: 203494 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:428 Bnr:6 Bestemmelse om reparasjoner og vedlikehold Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:128 Bnr:92 Gjelder denne registerenheten med flere 09.03.2016 - Dokumentnr: 203494 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:428 Bnr:6 Bestemmelse om reparasjoner og vedlikehold Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:128 Bnr:92 Gjelder denne registerenheten med flere 07.09.2017 - Dokumentnr: 973176 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Bruks- og vedlikeholdsrett for lysmaster og tilhørende ledningsanlegg Gjelder denne registerenheten med flere 24.09.2018 - Dokumentnr: 1308718 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Bruks- og vedlikeholdsrett for lysmaster og tilhørende ledningsanlegg Gjelder denne registerenheten med flere 02.06.2016 - Dokumentnr: 490769 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 13 Formål: Bolig Sameiebrøk: 73/7061

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for boligblokken datert 16.06.16. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold: 1. oppdatert gjennomføringsplan 2. dokumentasjon på at rekkefølgekrav i reguleringsplanen er etterkommet 3. driftstillatelse for heis 4. bekreftelse på at sluttdokumentasjon er sendt til VAV 5. sluttrapport med avfallsplan for håndteringen av bygg- og anleggsavfallet 6. sluttrapport for forurenset grunn 7. ferdigrapport for tilknytningen til fjernvarme må foreligge Det ble søkt om ferdigattest 10.01.23. Kommunen anså søknaden som ufullstendig, og avventer tilleggsdokumentasjon.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg ihht. reguleringsplankart datert 03.11.2023 med tilhørende bestemmelser i S-4761, vedtatt 05.03.2014. Området er videre regulert etter bestemmelsene i kommunedelplanen KDP-17. Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn . Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https:// https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/ politikk/kommuneplan/ Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i reguleringer og kommuneplan, samt hvilken betydning de har for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling og at endringer og oppføring av nye bygg vil kunne skje. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten. Pågående plansaker: Saksnr. 201609079: Saken gjelder Hjørnetomta Grenseveien/Økernveien - Utbygging av boliger, næring og hotell. NG COMMERCE AS foreslår å omregulere Hjørnetomta i krysset Økernveien/ Grenseveien fra bolig/kontor/forretning/bevertning, gangvei, gang-/ sykkelvei, tunnelbane, og sporvei til bolig/kontor/forretning/bevertning/ annen offentlig eller privat tjenesteyting (bydelsarealer, helse, velvære)/hotell/overnatting, felles kjørevei, torg, gang-/sykkelvei, sykkelanlegg, bane, annen banegrunn - grøntareal og annen veggrunn - grøntareal. Hensikten med planen er å etablere boliger, utadrettet virksomhet og hotell rundt et nytt offentlig torg ved Hasle T-bane. Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201609079 Saksnr. 201801786: Saken gjelder Økernveien 97 - Planforslag til offentlig ettersyn - Omregulering til boligformål. Økernveien Eiendom AS v/ Stor-Oslo Eiendom AS foreslår å omregulere Økernveien 97-99, "Hasle Stasjon" fra Byggeområde for kontor/forretning (Bilforretning) til Bebyggelse og anlegg - Bolig/Forretning/ Offentlig eller privat tjenesteyting - annen offentlig eller privat tjenesteyting (fysioterapi, kiropraktor, frisør, hudpleie, fotpleie o.l., servering/bevertning/kafe/restaurant/pub o.l.)/ Næringsbebyggelse - Kontor, hotell/ overnatting. Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201801786 Saksnr. 202214130: Grenseveien 65 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av ny Lilleberg ungdomsskole. Oslobygg KF foreslår å regulere ny 8-parallell ungdomsskole (720 elever) i Grenseveien 65- 67. Plan- og bygningsetaten anbefaler at planområdet utvides til å inkludere Gladengveien 17, og at gjenbruk og transformasjon av eksisterende bygninger legges til grunn. Dette kan gi unike skoler og sambruksarealer som tilfører Ensjø verdifullt særpreg og nødvendig stedsidentitet. Skolen må ha min. 12 m2 uteareal per elev, og saken må koordineres godt med ny barneskole på Ensjø. Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202214130 Saksnr. 202008625: Saken gjelder Gladengveien 18 - Bestilling av oppstartsmøte - Åpning av vestre bekkedrag - Ensjø. Området foreslås regulert til friområde. Planinitiativet sikrer et sammenhengende Vestre bekkedrag. Bekkedrag nord for planområdet eksisterer i dag og bekkedrag i sør er under opparbeidelse. Planinitiativet vil påvirke virksomheter i Gladengveien 16 og 18, da bekkedraget krever areal som i dag benyttes til parkering eller manøvrering for større kjøretøy. Plan- og bygningsetaten støtter planinitiativet, og anbefaler at det gås videre med planarbeidet. Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202008625 Saksnr. 201615880: Saken gjelder Økernveien 115 - Planforslag til offentlig ettersyn - Oppføring av boliger. Økernveien 115 ønsker å omregulere tomta fra industri (bilforretning) til hovedsakelig bolig og noe næring. Området har krav om felles planlegging, og planarbeidet må avvente og koordineres med det igangsatte arbeidet med Planprogram med VPOR for Hasle. Ved regulering av eiendommen bør Isberg/Bilia - bygget bevares og integreres i prosjektet. Plangrepet må sikre en aktiv henvendelse ut mot Økernveien og en bedre ivaretagelse av den Grønne Ringen . Støy - og miljøforholdene vil være et sentralt tema. Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201615880 Saksnr. 202008314: Saken gjelder Grenseveien 65-67 - Bestilling av oppstartsmøte - Omregulering til boligformål. Forslagsstiller ønsker å omregulere eiendommen til kombinert bolig- og næringsformål. Forslaget innebærer ny bebyggelse over eksisterende gullistet bebyggelse. Plan- og bygningsetaten vil ikke anbefale en utbygging hvor eksisterende kulturminneverdier forringes i vesentlig grad, men vil samtidig ikke utelukke muligheten for påbygg på eksisterende bebyggelse. Det må i så fall stilles strenge krav til prosess og reguleringsplan. Grenseveien 65-67 har i Skolebehovsplanen blitt vurdert som en av to aktuelle tomter for skole på Ensjø. PBE anbefaler derfor foreløpig skoleformål, inntil planområdet eventuelt viser seg å være uegnet for formålet, eller at skoleformålet vurderes et annet sted. PBE støtter forslaget om bolig, næring og offentlige formål, dersom skole løses et annet sted i nærområdet. Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202008314 Saksnr. 202100931: Saken gjelder Gladengveien 17 - Bestilling av oppstartsmøte - Bolig og næring. Forslagsstiller ønsker å omregulere eiendommen til kombinert bolig- og næringsformål. Gladengveien 17, sammen med Grenseveien 65-67, har i Skolebehovsplanen blitt vurdert som en av to aktuelle tomter for skole på Ensjø. PBE anbefaler derfor foreløpig skoleformål, inntil planområdet eventuelt viser seg å være uegnet for formålet, eller at skoleformålet vurderes et annet sted. PBE støtter forslaget om bolig, næring og offentlige formål, dersom skole løses et annet sted i nærområdet. Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202100931 Saksnr. 201906192: Saken gjelder Økernveien 119 - 121 - Eikenga 31 - 33 - Bestilling av oppstartsmøte - Næringsutbygging. Nordea Liv Eiendom AS ønsker å transformere planområdet fra eldre industri-og lagerbygg til et næringskvartal, med høy utnyttelse og med lokk/broer over T-banesporene. Planinitiativets intensjon er at plasser og torg inne på planområdet kan binde næringsarealet sammen med nærliggende boligfunksjoner. Det foreslåtte konseptet bryter med overordnede planer for området, men Plan-og bygningsetaten (PBE) mener at konseptet likevel vil kunne tilføre ønskede kvaliteter for området. PBE anbefaler primært et konsept i tråd med overordna planer, men ber samtidig forslagsstiller om å vurdere sitt plangrep videre for å se hvilke muligheter det gir. Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201906192

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 950 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 173 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,00))   186 792,- (Omkostninger totalt)   7 136 792,- (Totalpris inkl. omkostninger) I tillegg kommer kostnad forbundet med eierskifte av garasjeplass.

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Karianne Amlie

Megler

Karianne Amlie

97 75 72 59

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev