aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til visning i Hans Nielsen Hauges gate 36 A

Meget romslig og gjennomgående 2-roms hjørneleilighet | Idyllisk bakgård | Vedovn i stue | Høyt under taket

 • 4 900 000
 • BRA 62 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING4 900 000
 • OMKOSTNINGER16 654
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 972 728
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 927
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 61 m²
 • ANDEL FELLESGJELD56 074
 • FELLESKOST./MND3 429
 • TOMT584 m²
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • 4 900 000,- (Prisantydning)
  56 074,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 956 074,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  250,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  7 644,- (Forkjøpsrettsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  16 654,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 972 728,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Stue

Hans Nielsen Hauges gate 36A, Oslo

 • Innvendige overflater:
  Innvendige gulvoverflater med parkett og tregulv Innvendige veggoverflater med malt tapet, malt brystpanel og malte flater

  Entré:
  En lys og meget romslig entré med porttelefon. Stor tilhørende skyvedørsgarderobe. Det ble montert nye downlights i entre i 2022 av fagfolk. Malt vegger i entre i 2020.

  Stue:
  Stuen har plass til både sittegruppe og spisebord. Jøtul vedovn i stuen. God takhøyde. Malt vegger og tak i stue, i 2018. Formiddagsol i vindu.

  Kjøkken:
  Et meget romslig kjøkken med god plass til spisebord. Gode arbeidsflater og godt med skap og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er fra 1995.
  Ny kjøkkenvifte i 2022. Originale tregulv. Taket er senket med downlights. Selve innredningen er malt og profilert. Flisfelt over vask. Uttak til oppvaskmaskin. Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Oso varmtvannsbereder i skap på kjøkken. 118 l fra ca 2006.

  Soverom:
  Boligens soverom er av god størrelse med plass til stor seng og nattbord, kommode eller annen oppbevaring. Originale tregulv. Innebygget garderobeskap

  Bad:
  Flott baderom rehabilitert 05' med fliser og stor baderomsinnredning, vegghengt toalett, badekar og opplegg til vaskemaskin.Speil og servantskap på bad. Utskiftet regulator til varmekabler på bad, i 2012. Downlights i himling og varme i gulv.

  Oppsummering av tilstandsgrader:

  TG2:
  Tilstandsgrad 2, TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
  Tilstandsgrad 2, TG2: Avvik som kan kreve tiltak

  I denne leiligheten er det tilstandsgrader som er normal slitasje. Spør megler om det dukker opp spørsmål.

  Innvendig overflater: Stedvis sår/riper/hakk/slitasje på overflater. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på bad/våtrom. et er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
  Kjøkken: Slitasje/svell og små skader i kjøkkeninnredning
  Varmtvannstank: Bereder er tilkoblet stikkontakt og ikke direkte til el-anlegg.
  Vinduer og dører: De utvendige karmene er slitte og det er sprekker i trevirket. Ytterdør har noe justeringsbehov. Subber noe
 • Meget attraktiv og sentral beliggenhet i "Søylegården" på Sandaker/Øvre Torshov. Leiligheten ligger i meget populært borettslag, i trafikkstille gate og hyggelige omgivelser. Klassisk kvartal med fantastisk gårdsrom. Gården har et svært godt bomiljø med egen hagegruppe og et nanobryggeri, der man kan bli medlem

  Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området. Nevneverdig er blant annet Soria Moria, med konserter, bar/restaurant og teater. Videre byr Det Andre Teatret på improvisasjonsteater. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, bl.a. Åpent Bakeri, Grisen og Trikkestallen, sistenevnte med hyggelig uteservering vår og sommer.

  Det er også et meget godt tilbud av treningssentre i området. Squash eller styrketrening ved Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Sagene, Sats Storo, Sats Nydalen og Sats Ringnes Park, samt sandvolleyballbaner og minigolf ved Torshovparken. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovdalen, samt flotte friområder ved Akerselva. Nærhet også til Maridalen og Lillomarka.

  Mange lekeplasser og innendørs lekeland "Eventyrfabrikken" (ved Myrens verksted). Barneforestillinger på Trikkestallen.

  Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandakersenteret med tilbud som apotek, vinmonopol, dagligvarehandel og andre butikker. Nærhet til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter, et av Oslos største kjøpesentre.

  Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 18) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka . Flybussekspressen går fra Grefsen Stasjon (samt buss 23, 24). Storo (t-bane 4, 5, 6) og Sinsen som er knutepunkter for kollektivtransport, er også i umiddelbar nærhet.
 • Enkel adkomst fra Knud Graahs gate. Det vil bli satt opp AKTIV-skilt under visning.
 • Yttervegger i murkonstruksjoner med pussede fasader. Tretak, antatt tekket med takstein/plater. Etasjeskille/gulv mot grunn antatt trebjelkelag. Yttertaket er ikke inspisert. Vedlikehold er et ansvar for borettslaget. Antatt fundamentert med støpt grunnmur/såle på fast grunn. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.

  Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 15.07.2022 av Ingeniør og Takstmann Thomas A. for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 2.etasje: 62 bruksareal
  Følgende rom inngår i primærareal: 61 kvm : Entré, stue, bad, kjøkken og soverom
  Sekundærrom: 1 kvm: kott

  Leiligheten disponerer i tillegg 1 kjellerbod på ca 15 kvm. Borettslaget har også egen sykkelparkering.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming. Vedovn i stue og varme i gulv på bad.
 • Grunneier: Oslo kommune Bolig- og eiendomsetaten
  Festeavgift kr: 226 080

  Borettslaget har et stort, frodig og skjermet gårdsrom. Gårdsrommet er pent opparbeidet med plen, prydbusker, velstelte blomsterbed, eple-, plomme- og pæretrær, lekestativer for barna, to felles griller og grillplass og grønnsakhager hvor det dyrkes urter og grønnsaker. Det er sykkelstativ for oppbevaring for sykler og egne skjermede skjul for oppbevaring av barnevogner. Bygården bærer navnet Søylegården på folkemunne, etter de vakre søylene som danner inngangsportalen til Knud Graahs gate.

  Borettslagets tomt er festet. Grunneier og bortfester er Oslo kommune. Festetiden er 70 år fra 1951 med
  Regulering hvert 10. år. Ny avtale om feste ble inngått 2021
 • Det er gratis parkering på seks parkeringsplasser (først til mølla-prinsippet. Borettslaget leier også ut seks parkeringsplasser. To i Knud Graahs gate og fire i Kyrre Grepps gate. Utleie (3-årige avtaler) er basert på ansiennitet med en karanteneperiode på tre år. Om en beboer får en plass i Knud Graahs gate og ønsker å bytte til Kyrre Greppsgate, så snart det blir en plass ledig der, er dette tillatt. Det er også etablert mulighet for parkering av motorsykler/mopeder.

  Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Det er beboerparkering i bydelen. Den årlige prisen for å parkere i sonen, etter søknad hos kommunen, er kr 5400,- for bensinbil, dieselbil, hybridbil og ladbar hybridbil, og kr.1620 ,- for elbil (heliosentrisk).
 • Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
 • Forretningsfører: OBF
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Borettslag Nordre Åsen Kvartal 2B ligger på Torshov og tilhører bydel Sagene i Oslo. Borettslaget har følgende adresser: Brettevillesgate 31A, 31B og 33, Hans Nielsen Hauges gate 36, 38, 40, 42, Knud Graahs gate 1,3, 5, 7, Kyrre Grepps gate 8, 10, 12, 14. Bygården har 125 andelsleiligheter. Gården ble bygget 1923 - 1926. Ferdigstilt 01.01.1927 og fikk ferdigattest 12.02.1929.

  Nordre Åsen Kvartal 2B er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 850200122. Forretningsførselen utføres av Oslo og Omegn Boligforvaltning (OBF). Nordre Åsen kvartal 2B er tilknyttet til nabogården (kvartal 2A) ved hjelp av en portal og søyler, som sammen gir disse to bygningene et monumentalt preg

  Møt opp på dugnadene i borettslaget og bidra etter evne. Betal en frivillig avgift, fastsatt av styret, dersom du ikke kan delta.

  Borettslaget har egen hjemmeside: https://soylegarden.wordpress.com/
  Gården har også en egen Facebook-gruppe. Den ble opprettet av beboerne og drives av beboerne. Den er altså ikke en offisiell side for styret.

  Tre nøkkelsett skal følge med leiligheten, dessuten nøkkel til postkasse og vaskeri. Brannslokningsapparat og røykvarsler skal følge med leiligheten.

  Fremtidig vedlikehold:
  Ifølge forvalter der det pt ikke noe konkret som vil påvirke gjeld eller felleskostnader. Generelt så har Opak i sin tilstandsrapport at bygningsmessig fremstår i gården i generelt tilfredsstillende stand, men at det i løpet av kommende 10-års perioden vil bli behov for vedlikehold som knytter seg til tak, piper, fasader og rør for å beholde dagens gode standard. Samlet er kostnadene forbundet med aktuelle vedlikeholdstiltak de neste 10
  årene er vurdert til kr 26 200 000,- inkl. mva. Og etter prisøkningene det siste året er nok denne kostnaden økt med noen millioner.

  Utført vedlikehold:
  Tak
  Takstein, lekter, papp - ca. 1990
  Småreparasjoner 2001-2010

  Fasade
  Oppgang - 1994
  Ute - 2006

  Oppganger
  Opprydning og innkapsling av ledninger - 2014
  Fjerning og branntetting av gamle baderomsvinduer i oppganger - 2016

  Vann og avløp
  Tv-kontroll, spyling og utbedring av lekasjer i takrenner og nedløp: 2015 (2006, 2001)
  Kondensisolering av kaldtvannsrør i kjeller - 2002
  Soil - Byggeåret (med unntak av leiligheter som er pusset opp)
  Ny hovedstoppekran i Knud Graahs gate 7 - 2011
  Nye stoppekraner på stigeledning i kjeller Knud Graahs gate 1 og 3 - 2012

  Drenering
  Noe drenering utført - 2003, 2007 og 2016/17

  Piper
  Nye pipetopper - 2000
  Filming av piper og igangsetting av rehabilitering - 2011
  Piper rehabilitert med stålrør - 2012

  Diverse:
  Det pågår en gradvis utskiftning av soilrør i forbindelse med oppussing av leiligheter. Radonsanering, installering av radonsug, 2019.
 • Forkjøpsretten er forhåndsavklart. Kjøper får normalt sett svar dagen etter budaksept på om noen har benyttet forkjøp.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Ønsker du å skaffe husdyr må du først søke om dette til styret jmf. Husordensreglene pkt. 6 og Vedtektene § 4.1. Dyrehold er tillatt iht. borettslagets husordensregelr under forutsetning av at eier aksepterer boligselskapets regler for dyrehold. Signert erklæring om dyrehold vedlegges søknad. Skjemaet er med som vedlegg til husordensreglene men kan fås hos styret.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 243 201 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 475 522 per 31.12.20
 • 3 429.

  Internett fra Proximo (Nextgentel), vaktmestertjeneste, festeavgift, renhold fellesarealer, kommunale avgifter, strøm fellesareal, forretningsførerhonorarer, vedlikehold av fellesarealer, renter og avdrag på felles lån m.m.

  Differensiering av felleskostandene:
  Bredbåndsavgift 160,-
  Renter og avdrag 159,-
  Felleskostnader 2 927,-
  Renter og avdrag 183,-

  Nextgentel er leverandør av internett. Beboere som ønsker kabel-tv tjenester bestiller dette selv via RiksTV.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 56 074,- pr. 01.07.22.
  Andel fellesformue kr 30 885,- pr. 01.07.22.
 • Lånenummer: 94927016359, Handelsbanken
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 14.07.2022: 2.69% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 231.8
  Saldo per 14.07.2022: 3 658 058
  Andel av saldo: 30 037
  Første termin/første avdrag: 21.12.2018 ( siste termin 21.09.2041 )

  Lånenummer: 94927016367, Handelsbanken
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 14.07.2022: 2.69% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 161.6
  Saldo per 14.07.2022: 3 171 010
  Andel av saldo: 26 038
  Første termin/første avdrag: 21.12.2018 ( siste termin 21.11.2035 )

  Borettslaget har ikke lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld.
 • Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Det er foreløpig ikke eiendomskatt på denne andelen.

  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2022 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.
 • Kyrre Grepps gate 8-14 m.fl. (hele kvartalet) - Vaaningshus - Exdok (uattestert) - 1924
  Knud Graahs gate 1-7 m.fl. (hele kvartalet) - Vaaningshus - Exdok 2 (uattestert) - 1924
  Hans Nielsens Hauges gate 36 B - Utskifting innv rør for VAV - Ferdigattest - 2018
  Hans Nielsens Hauges gate 36 B - Bytte vann- og avløpsledning - Ferdigattest - 2018

  Alle gårdene hat vært brukt til boligformål siden ca 1924. Attester kom noen år senere.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Sørg for godkjenning fra styret før framleier flytter inn (se søknadsskjema).

  Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året
 • - Fellesvaskeri i kjeller i Knud Graahs gate 3. Prisen er henholdsvis kr 20 for bruk av vaskemaskin og kr 20 for bruk
  av tørketrommel.
  - Mulighet for å låne verktøy og utstyr (som industristøvsuger og stiger)
  - Rabatterte priser på rørleggertjenester
  - Flere sykkelstativ
  - Borettslaget har fiber bredbånd levert av Nextgentel
  - Viken Renhold er ansvarlig for trappevask samt vaktmestertjenester
  - Eget bryggeri med mulighet for medlemsskap
  - Egen hagegruppe som møtes annenhver uke
  - To dugnader i året(mai og oktober)
 • Utover andelens fellesgjeld og vilkår i festekontrakt så overdras boligen fri for pengeheftelser.

  En servitutt er en rettighet/forpliktelse eller bestemmelse. Denne kan være både positiv og negativ. Bestemmelsen innskrenker en eiers rett til å fritt bestemme over egen eiendom. F.eks en nabo som gir en annen nabo rett til å kjøre over sin eiendom. En servitutt etableres i all hovedsak ved inngåelse av en avtale, enten skriftlig eller muntlig, mellom de berørte partene, men den kan også være etablert på andre måter.

  I dette borettslaget er det tinglyst vilkår i festekontrakt (leie av tomt fra Oslo kommune) samt noen gamle bestemmelser om branndør og skiller samt kommunens rett til å vedlikeholde vann, vei og kloakk på borettslagets eiendom.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til byggeområde for boliger, jf. reguleringsplan S-2255 vedtatt 28.07.1977. Planen er delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn.

  Kommunedelplan for torg og møteplasser (KDP-17), vedtatt 22.04.2009. Kommunedelplan for torg og møteplasser ble vedtatt i Oslo bystyre den 24.04.2009. Planen består av mål, plankart (i fire deler: for indre Oslo, og ytre by vest, øst og syd), bestemmelser og retningslinjer.

  Detaljregulering med konsekvensutredning og med reguleringsbestemmelser for Ny vannforsyning Oslo - Stamnet(S-5142) vedtatt 04.03.2022 av bystyret. Reguleringsbestemmelser for alternativ 2. Detaljregulering for gnr./bnr. 78/1, m.fl. Reguleringsplanen skal legge til rette for bygging og drift av forsterket overordnet infrastruktur for vannforsyning med tilknytning til eksisterende anlegg.

  Reguleringsplan for Østre bydel IV(S-178GO) vedtatt 06.11.1942 av innenriksdepartementet. BYPLANVEDTEKT FOR INDRE SONE (YTRE).

  Bygården står på byantikvarens gule liste over listeførte eiendommer.
 • Andelsnr. 2 Orgnr. 850200122 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale, dog tidligst etter at forkjøpsrett er avklart og styrets godkjennelse er gitt.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Dette medfølge salget: Kjøleskap og komfyr. Skjenk med tre skuffer + vegghylle på kjøkken kan følge med om ønskelig.

  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0.9% % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 000 -, oppgjørshonorar kr 6 000,- . Markedspakken 18 990 og det er avtalt fastpris på visninger til 5 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Marit Grøtta
Marius Wang

Megler

Marius Wang

46 82 88 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev