aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere Harald Sohlbergs vei 6!

Oslo Harald Sohlbergs vei 6

Stor og romslig 3-roms leilighet på bakkeplan - Innglasset veranda - Garasjeplass - Attraktivt område!

 • BRA 81 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER16 576
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 711 576
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 973
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 73 m²
 • ANDEL FELLESGJELD205 000
 • FELLESKOST./MND3 860
 • TOMT22 668 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 3 490 000,- (Prisantydning)
  205 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 695 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  16 576,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 711 576,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Entré: Lys og innbydende entré. Her har du god plass til å henge av deg tøyet i skyvedørsgarderobe. Stue: Romslig stue med gode lysforhold. I stuen har du gode møbleringsmuligheter, med plass til både en hyggelig sofakrok og en spisestue hvor du kan samle familie og venner til et hyggelig lag. I forlenging med stuen har leiligheten en trivelig innglasset veranda på ca. 11 kvm. Fra verandaen har man utsyn over borettslagets fellesområder. Kjøkken: Kjøkkenet i leiligheten er lyst og moderne, innredningen er fra Ikea og ble skiftet i 2020. Du har godt med benkeplass, så hvis du trives med å lage mat er dette et kjøkken for deg. Innredningen har hvite/slette fronter med takhøye skape. Det er integrert ovn, mikro, oppvaskmaskin og induksjonskoketopp. Soverom: Leiligheten har 2 soverom av god størrelse. Soverommene har god plass til dobbeltseng med tilhørende møblement. Soverommene har garderobeløsning. Bad: Badet er innredet med servant med speilskap, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Badet er flislagt.
Velkommen inn!

Harald Sohlbergs vei 6, Oslo

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. TG3 - Store eller alvorlige avvik Våtrom > Generell > Bad Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. TG 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak Utvendig > Vinduer Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Utvendig > Dører - 2 Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Innvendig > Innvendige dører Det er avvik: Synlig elde og slitasje. Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2 Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tekniske installasjoner > Avløpsrør - 2 Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Sikringsskap med automatsikringer og med jordfeilbryter plassert i oppgang. Samsvarserklæring er ikke fremlagt. Tg er gitt på grunnlag av besvarte kontrollspørsmål i samsvar med selger og må ikke forveksles med en el-kontroll. Det elektriske anlegget er ikke vurdert utover en generell visuell kontroll der el-kontroll må utføres for faktisk tilstand på anlegget. Etterstramming av brytere og stikkontakter er påregnelig som et normalt vedlikehold. Antatt normal levetid for el-anlegg 20 - 40 år. Se vedlagte tilstandsrapport t iht. NS3600 av "Takstportalen Aleksander Olsen AS" for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • Eiendommen ligger i et hyggelig og etablert boligområde på Karihaugen i Oslo kommune, med nærhet til god offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av servicetilbud. Karihaugen ligger på grensen til Lørenskog, og i gangavstand til Østmarka. Østmarka byr blant annet på gode fiske- og bademuligheter, ridestier, oppkjørte skiløyper vinterstid, lysløyper, samt flere sportsstuer med servering. En spasertur inn mot Mariholtet er absolutt å anbefale. Ellingsrud idrettspark og friområde ligger idyllisk til på Ellingsrudflaten og rommer mange fotballbaner, tennisbaner og en flerbrukshall. Andre rekreasjonsmuligheter som ligger en fin sykkeltur unna er Furuset bad, Nordre Lindeberg gård, Jerikobakken og Verdensparken på Furuset. Verdensparken har benker, griller, hinderløype, frukt- og bærhage, lekelandskap og bekk. SNØ skihall ligger i overkant av 2 km unna. Dette er en arena med perfekte forhold for langrenn, alpint og freeski. I tilknytning til Skihallen vil det bli konferansehotell, butikker, serveringssteder og skiservice, bare for å nevne noe. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpen Joker, REMA 1000 og Kiwi. Maxbo og Elkjøp Megastore ligger i "nabolaget" og det tar kun 5 minutter å kjøre til Metro Senter på Lørenskog, et fullsortiments kjøpesenter med alt du trenger. I tillegg ligger Lørenskog Storsenter Triaden, Ikea Furuset og Alna Senter godt innen rekkevidde, ca. 7-8 min med bil. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Videre er det ca. 7 min gange opp til Ellingsrudåsen T-banestasjon via gangvei. Med bil tar det ca. 5 min til Lørenskog, 9 min til Strømmen Storsenter, 9 min til Lillestrøm, 13 min til Oslo S og 26 min til Oslo lufthavn
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Utvendig: Boligblokk med flatt tak tekket med takfolie e.l. Yttervegger i betong utvendig fasade kledd med teglstein. Etasjeskillere i betong. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser. Innvendig: Vegger: Malte flater. Fliser på bad. Gulv: Laminat fra 2020/2022. Laminat og furugulv fra eldre årstall. Fliser på bad. Himlinger: Malte flater på innvendige takoverflater. Se vedlagte tilstandsrapport t iht. NS3600 av "Takstportalen Aleksander Olsen AS" for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • u.etasje: 81 Bra Følgende rom inngår i primærareal: U.etasje.: Entré, Kjøkken, Stue, Soverom, Soverom 2, Bad
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektriske panelovner.
 • Felles tomt for borettslaget. Fellesarealene består av plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelbod, felles bod, felles vaskeri, lekeapparater og asfalterte internveier.
 • 1 plass i felles garasjeanlegg følger andelen. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Forretningsfører: Obos
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Obos opplyser følgende: Endring av felleskostnader: Ingen planlagte endringer av felleskostnadene, men blir trolig en regulering i 2023 i tråd med normal kostnadsvekst. Historikk: Styret vedtok økning av de ordinære felleskostnadene på 2% fra 01.07.2019 og 3% fra 01.01.2020. Rehabilitering/låneopptak: Styret har informert om at en våtromsrehabilitering er forestående, men dette må behandles i generalforsamling og tidspunkt for dette er ikke avklart. Styret planlegger utskifting av heiser i løpet av 2022, med oppstart i Ludvig Karstens vei 4 og deretter videre oppover. Dette innebærer i utgangspunktet ca. 15 millioner i økt låneopptak, som innebærer økning fellesgjeld med ca.13%. MEN, det er altså ikke behov for økning av felleskostnadene i 2022 (viser til kommentaren over).
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om salg er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er ikke tillatt å ha mer enn ett dyr (hund, katt, eller annet) pr. leilighet. Hund, katt eller tilsvarende dyr skal ikke anskaffes av beboere uten styrets skriftlige tillatelse (ref. generalforsamlingen av 12. oktober 1976). Skriftlig søknad skal leveres til styret på mail. Søknader vil normalt bli behandlet av styret innen 14 dager fra styret har mottatt korrekt og komplett utfylt søknad.
 • Protector
  Polisenummer: 1466106
 • Formuesverdi som primærbolig kr 954 891 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 437 607 per 31.12.20
 • 3 860 pr. mnd. Herav:
  Felleskostnader 3.410,-
  Lån garasje 140,-
  Trappevask 110,-
  Internett 200,- Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 205 000,- pr. 01.09.22. Andel fellesformue kr 11 400,- pr. 01.09.22.
 • Lånenummer:* HABA01-83987186731 Type: A Restsaldo: 62.593.452,- Restløpetid: 22 år 1 md. Ant. terminer pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente: 2,55% Lånenummer:* 2HAND4-83987162662 Type: A Restsaldo:52.578.931,- Restløpetid:13 år 8 md. Ant. terminer pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente: 2,55% Sameiets samlede fellesgjeld er i følge regnskap pr. 01.09.22 kr.
 • Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Obos. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring mm. Listen er ikke uttømmende.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Innmelding i OBOS kr 500,- Kodelås medfølger ikke På bad er det opplegg for vaskemaskin, men det mangler strømuttak. Strømtilførsel skjer fra skjøteledning som er koblet i entré/gang. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse. Ny kommuneplan fra 23. september 2015: Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan som får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider/prosjekter i nærliggende områder anbefaler vi et søk på Oslo kommunes portal for saksinnsyn: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/ For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside.
 • Andelsnr. 13 Orgnr. 948617196 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Provisjon 39 900,- Tilrettelegging 16 000,- Markedsføringspakke 15 000,- Oppgjør 6 500,- Inneståelsesgebyr 6 000 ,- Elektronisk grunnbok 300,- Utlegg kommunale opplysninger 1 000,- Utlegg forretningsfører 2 401,- Panterett med urådighet - Statens Kartverk 480,-
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Roy Andersen
  Sharon Tamson Andersen
Solveig Granlund

Megler

Solveig Granlund

95 15 19 83

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev