aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Helgesensgate 84B!

Oslo Helgesens gate 84B

Lys 3-roms toppleilighet med flott utsyn fra solrik balkong. Parken som nærmeste nabo. Perfekt beliggenhet.

 • BRA 63 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER20 678
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 823 025
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMAksje
 • BYGGEÅR1 949
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 63 m²
 • ANDEL FELLESGJELD112 347
 • FELLESKOST./MND3 785
 • TOMT3 621 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 5 690 000,- (Prisantydning)
  112 347,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 802 347,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  3 700,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
  9 178,- (Transportgebyr)
  --------------------------------------------------------
  20 678,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 823 025,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
La oss høre med hun som kjenner boligen best, nemlig selger .. Hva har dere likt spesielt godt med boligen og kommer til å savne mest?
Den fine grønne utsikten og de fantastiske naboene. Beliggenheten er fantastisk, nær kollektiv (t-bane, trikk og buss), gangavstand Grunerløkka, gangavstand til Tøyen togstasjon som tar deg raskt ut til marka. Rett ved Tøyenbadet, som nå bygges nytt og er klart om ikke lenge. Bakgården er grønn og frodig.

Hvordan er naboene?
Veldig godt samhold og dugnadsånd. Egen facebook-side. Lett å spørre om å låne diverse verktøy eller andre ting.

Hva har dere betalt i strømregning sommer og vinter?
6386 kr apr-aug og 9154 kr sept-mars.

Hva har dere likt best med området?
Nærheten til alt man trenger og bakgården. Sentralt til kollektiv, gangavstand til løkka og rett ved Tøyen/Ola Narr parken og botanisk hage. I øverste i etasje så har man ingen innsyn, og veldig gode solforhold på balkongen, samt svært kort vei til en stor og praktisk bod på loftet.

Har dere noen favoritt-restauranter eller kafeer i området?
Tøyen torg tilbyr et godt utvalg av det meste man ønsker innen takeaway, men vi har benyttet oss mye av deilig mat fra Wasabi sushi og pizza på postkontoret. Ellers har det blitt mange turer til løkkas mange restauranter og barer.

Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området?
Vår og sommer i Helgesens gate er nok vår favoritt. Det er en fantastisk frodig bakgård med hyggelige naboer og plass til grilling og det er blitt utallige trilleturer til Botanisk hage der det blomster og blir frodigere for hver dag. Om vinteren er det akebakke og skispor for barn- og ungdom i parken rett ved, i tillegg er det lett å ta skiene fatt og hoppe toget til marka Movatn fra Tøyen stasjon.
Leiligheten ligger i byggets 4. etasje.

Helgesens gate 84B, Oslo

 • Kjøkkenet
  Moderne prefabrikert kjøkken, slette fronter, benkeplater i laminat og underlimt oppvaskkum i rustfritt stål. Videre har kjøkkenet opplegg for oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer med komfyr, koketopp og kombinert frys- og kjøleskap. Komfyrvakt og automatisk vannstoppventil er ikke montert.

  Baderom
  Baderom med flislagte vegger og støpt baderomsgulv med keramiske fliser. Badet er utstyrt med dusj med glassvegger, servantseksjon med integrert servant, speil med lys, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

  Innvendige overflater
  Gulv: Parkett og laminatgulv.
  Vegger: Malte slettsparklede flater, tapet og malte murvegger.
  Himling (innvendig tak): Malte flater.

  Innvendige dører
  Malte slette dører, baderomsdør er fra byggeår og andre dører er nyere.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten

  TG IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt
  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad

  Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner

  TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Rekkverkshøyde målt til 98 cm. Dagens krav er at høyde på rekkverk ved balkonger og lignende skal være minimum 1,2 m der avtanden til bakken er mer enn 10 meter.

  Innvendig > Overflater
  Takstmannens vurderer det som om funksjonen er tilfredsstillende. Bruksslitasje må sies å være normal for alderen. En må likevel være klar over at når bilder, tepper, innredning, møbler og annet inventar fjernes ved eierskifte må en regne med et behov for en oppussing av innvendige overflater.
  Gulvknirk observert.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Stikkprøvekontroll avdekket ikke høydeavvik over 15 mm i de enkelte rom som ble kontrollert. De ble målt 20 mm avvik mellom høyeste og laveste
  punkt målt mellom kjøkken og soverom på balkongsiden.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
  Tilstandsgrad er satt på bakgrunn av bygningsdelens alder. De fleste komponentene har nådd mer enn 50 % av forventet levetid og skal da gis TG 2.
  Komfyrvakt og automatisk vannstoppventil er ikke montert. Det var ikke krav til installasjon av dette i kjøkken montert etter2010.

  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
  Det er ikke ikke tilfredsstillende forsert avtrekk fra kjøkken. Omluftsventilator med vifte og skal Iht. NS 3600 alltid gis TG 2, dette til tross for at det finnes
  gode filterløsninger.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Stoppekraner til bad stengte ikke vannet 100 %. Stoppekraner i kjøkkenbenk lot seg ikke betjene. Kobberrør lagt skjult inne i vegg og sjakter medfører
  økt risiko for lekkasjer.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Bygningsdelens alder gir risiko for at skader kan oppstå. Bygningsdelens alder gir risiko for at skader kan oppstå.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  NS 3600 angir at TG 0 og TG 1 kun kan benyttes der det er balansert ventilasjon.

  TG 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
  Innvendig > Radon
  NS 3600 sier at det alltid skal settes TG 2 dersom det ikke er dokumentert at radontiltak er gjennomført. Dette gjelder også for boliger i blokk, til tross for at direktoratet for strålevern og atomsikkerhet opplyser at ikke alle leiligheter i blokker bør måles.

  Fra selgers egenerklæring
  1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  Ja. Sprekk i flis over toalettet.

  2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Renovering av bad 2013. Nytt betonggulv, varmekabler, membran og sluk i dusj utført av AS Majetic. Ny silikon i dusjsonen skiftet av eier i 2022. Arbeid utført av AS Majetic rør og bygg.

  2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Ja. I 2013.

  8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Ja. Sprekk i mur i kjeller av eldre dato.

  11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, kun av faglært. Ifbm renovering av bad i 2013. Varme i gulv, lyspunkt i tak og over speil. Forrige eiere skrev i salgsoppgaven fra 2018 at dimmer for bad ble installert av faglært slektning. Arbeid utført av S Majetic rør og bygg.

  12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja. El-tilsyn utført sommeren 2017: Ingen feil eller mangler avdekket.

  16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Ja, kun av faglært. Utskiftning av vinduer og balkongdører i hele borettslaget simmeren 2020.
  Arbeid utført av Palmgren AS.
 • Leiligheten ligger i idylliske omgivelser på Sofienberg. Rundt boligen finner du store grøntarealer som strekker seg fra Ola Narr via Tøyenbadet og direkte inn i Tøyenparken. Pikniken kan tas rett utenfor din egen ytterdør. Det er ikke mange steder i byen hvor man har så umiddelbar nærhet til store og skjermede grøntarealer, med alle de rekreasjonsmulighetene det gir året igjennom. På vinteren tråkkes det opp skiløyper, og det er fantastiske akeforhold på Ola Narr og i Tøyenparken.

  Alt av servicetilbud rett rundt hjørnet
  Nærmeste dagligvare er Bunnpris, som er søndagsåpent. Kiwi og Rema 1000 ligger også like ved, og på livlige Tøyen torg er det bakeri, blomsterbutikk, apotek, oppgradert Deichman samt Biblio Tøyen - med adgang kun for barn mellom 10 og 15 år - samt en rekke spisesteder. På Carl Berner er det nytt kjøpesenter med Coop Mega, Mester Grønn, apotek, Vinmonopol og Kaffebrenneriet. Her har du også 7-Eleven, Narvesen, Samson, grønnsakhandel og hyggelige småforretninger.

  Området kan by på flere parker og grønne rekreasjonsmuligheter
  Det er mange flotte grøntområder i umiddelbar nærhet. Tøyenparken er det perfekte sted på sommeren for grilling og sol og et yndet sted for barn og voksne. Fra toppen av parken er det utsikt over byen og bratte bakker som brukes til skihopp og aking vinterstid. Nye Tøyenbadet ventes å stå ferdig i 2024. Byens fineste park, Botanisk hage, er det naturlige førstevalget, da den ligger få minutter unna. Hagen har 5500 forskjellige planteslag, samlet siden etableringen i 1814. Tøyen hovedgård og Naturhistorisk museum, med Geologisk museum og Zoologisk museum, ligger i Botanisk hage. Det er også her du finner Nordens første utstillingshus om klima og klimaendringer, åpnet i 2020. Kampen park, med sin storslåtte utsikt og unike stemning er ikke langt unna. Sofienbergparken er også populær om sommeren. I tillegg er det store grøntområder langs Akerselva med fine turmuligheter. Sjøbadet ytterst på Sørenga har blitt en populær badeplass i sommerhalvåret og ligger en liten sykkeltur unna med bysykkel. Stativ finnes like utenfor blokken.

  Restaurant- og uteliv
  Området har meget variert tilbud av spisesteder i alle kategorier, fra folkelige pizzarestauranter og puber til kritikerroste restauranter. Løkka som er kjent for sitt pulserende kultur- og uteliv, ligger innen gangavstand fra leiligheten. Her finner du spennende kaféer og restauranter - blant annet Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso og Trattoria Popolare. Herfra er det kort vei til utesteder som Aku-Aku og Parkteatret. Liker man å gå på bruktmarked, arrangeres dette hver søndag i Birkelunden. Søndagsmarkedet på Blå og Mathallen ved Vulkan er også verdt et besøk.

  Videre anbefales Postkontoret med bar og scene på Tøyen, Skatten, Tøyen Startup Village, Munks og Anatolia tyrkisk restaurant. Mellom Grønlands gater ligger Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Det er kort vei til Bjørvika og Sørenga som har en rekke spisesteder i toppklasse.

  Treningsmuligheter i umiddelbar nærhet
  For den som ønsker å trene innendørs, finnes blant annet Fresh Fitness, Sats og Actic. Nye Tøyenbadet er under oppføring. Utomhus byr nærområdet på minigolf, fotballbaner, sandvolleyballbane og tennisbaner. Trappene i Tøyenparken har også blitt et populært sted for tøffe intervalløkter. For øvrig, i en 15-minutters radius på sykkel er svært mye av Oslo tilgjengelig fra leiligheten. Med elsykkel blir du heller ikke svett på vei til jobb. I 2018 har det kommet sammenhengende, oppgraderte og nymalte sykkelfelt fra leiligheten til Akerselva, som gjør sykkelforbindelsen til sentrum svært god.

  Bo nær kollektiv-knutepunkt
  En av de største fordelene med å bo sentralt er et godt kollektivtilbud. Bor du i Helgesens gate, er dette intet unntak. 20-bussen stopper noen meter utenfor boligen, og det er kort vei til Tøyen T-banestasjon med alle linjer, og bare 5 minutters gange til kollektivknutepunktet Carl Berner T-banestasjon med direktelinjer til blant annet Nydalen, Blindern, Forskningsparken, Ullevål, sentrum m.m. Tøyen togstasjon ligger noen få hundre meter fra leiligheten. Herfra tar toget deg inn i Oslomarka på 10-15 minutter. Perfekt for skiturer om vinteren, eller turer til fots resten av året. Det er også kort vei til 31-bussen og 17-trikken, og ved Carl Berner-krysset er det ytterligere bussforbindelser, med bl.a. 21-, 28-, 33-og 57-bussen i tillegg til flybussen. Verdt å nevne er at 31-bussen har avganger gjennom hele døgnet.

  Lokalhistorie
  "Helgesens gate (3-85, 8-90) er en gate i bydel Grünerløkka i Oslo. Den går fra Fossveien like ved Akerselva til parken rundt Tøyenbadet. Nr 78 var den første blokka som blei bygd i Oslo etter andre verdenskrig (Obos 1946, arkitekt Jens Selmer). Denne og flere andre bygninger er gode eksempler på tidas sosiale boligbygging - med plantegninger basert på en stor boligundersøkelse som Selskabet for Oslo Byes Vel gjennomførte under krigen." Kilde Wikipedia.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Tradisjonell bygård oppført i murverk og betong. Betongfundamenter med sparestein. Bærekonstruksjoner og yttervegger av murt teglstein og bærende konstruksjoner av betong og stål. Støpte etasjeskiller. Fasader pusset/slemmet og malt. Sadlet tak i tre tekket med plater/stein.

  Vinduer
  Vinduer i tre med 2 lags isolerglass. Vinduer i tre med isolerglass. Utvendig mantlet med lakkerte metallprofiler.

  Dører
  Balkongdør i tre med isolerglass fra 2021. Finert brann og lydklassifisert entredør.

  Balkong
  Balkong på ca. 3 m². Gulv av tretremmer og rekkverk i plater, glass og og metall.
 • 4.etg: Bra / P-rom: 63 m² / 63 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad.

  Kommentar fra takstmann:
  Arealene er oppmålt innvendig. Bruksarealet inkluderer piper/sjakter og areal som opptas av innvendige delevegger.
  I tillegg kommer kjellerbod på ca 2,5 m² og en loftsbod med skråtak.
 • Selger tar med seg følgende:
  Lampe i stua og i gangen.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming via elektriske panelovner.

  Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca 8.776 kWh.
 • Tomtens grunnareal: 3621 kvm.
 • Det medfølger ikke parkeringsplass.

  Selskapet har 44 parkeringsplasser til utleie. Styret tildeler plass. Parkeringsleie faktureres særskilt pr halvår. Jfr regler for parkeringsplasser vedheftet selskapets vedtekter.
 • Offentlig.
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i aksjelagets styre og/eller generalforsamling.

  Generelle opplysninger om Helgesensgate 82/84 AS
  Aksjeselskapet består av 96 leiligheter knyttet til aksjer. Helgesensgate 82/84 AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 933724360, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Helgesens Gate 82-84. Eiendommen har gårds- og bruksnummer: 229, 29 og 30.

  Forretningsførsel og revisjon
  Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.
  Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
  Aksjeselskapets revisor er BDO AS.

  Vaktmester
  Vaktmestertjenesten ble utført av Bygårdsservice og senere VBR Norge fra 01.01.2022.

  Kabel-TV
  Siden forrige årsmøte har selskapet fått ny leverandør av TV og internett. Ny leverandør er Telia og man kan nå velge mellom ulike pakkeløsninger med kun TV, kun internett eller en kombinasjon av TV og internett.

  Viktige saker fra årsmøtet 2022:
  6. Solcellepanel på taket av begge blokkene
  Vedtak: Styret får fullmakt til å gå til innkjøp av et ferdig montert solcellepanel-anlegg som skal installeres på taket av både blokk 82 og 84, gitt at arbeidet blir godkjent av Oslo kommune. Styret får også fullmakt til å leie in profesjonell bistand i prosjektlederrolle dersom det er behov. Styret gis også fullmakt til å ta opp nødvendig lån for å f inansiere anlegget. Styret søker om en låneramme på 1,5 mnok.

  Styret har mottatt bekreftelse fra Oslo kommune på godkjent tilskudd på opptil kr 350 000 for støtte til solceller og rådgivning. Felleskostnadene forventes ikke å øke som følge av prosjektet, og på sikt vil anlegget kunne bistå med å holde felleskostnadene nede som følge av lavere strømutgifter året rundt. Med tanke på finansiering av anlegget så har borettslaget en del egenkapital som kan brukes, og vi er budsjettert med å gå i pluss i år. En eventuell delf inansiering ved lån kan tenkes for å sikre likviditeten. Støtte fra kommunen kommer først i etterkant av når anlegget er betalt og Oslo kommune mottar ferdigmelding.

  7. Utredning: Isoleringsarbeid
  Styret bestiller og gjennomfører rådgiving til tiltak for isoleringsarbeid/etterisoleringsarbeid. Anbefalte tiltak vurderes mot en overordnet vedlikeholdsplan.

  9. Vinduer på gavlveggen mot Ola Narr
  Det gis tillatelse til at styret utreder muligheten for å få satt inn vinduer i gavlveggen mot Ola Narr, og innhente pristilbud på dette. Etter innhentet pristilbud vil de aktuelle leilighetseierne ta stilling til om det er ønskelig å gjennomføre arbeidet, noe som i så tilfelle krever at samtlige fire leiligheter stiller seg bak. Dersom prosjektet gjennomføres vil styret stå ansvarlig for prosjekteringen ettersom dette dreier seg om fasadeendringer, og står fritt til å velge prosjektleder og entreprenør. Av hensyn til det helhetlige arkitektoniske uttrykket forutsettes det at den valgte vindustypen skal være i tråd med utformingen av vinduene i aksjelaget ellers. Alle etasjene fra 1 til 4, eventuelt fra etasje 2 til 4, må være med, og alle kostnader knyttet til utredning og evt. gjennomføring og etterarbeid må i sin helhet dekkes direkte av de aktuelle andelseierne. Dette forslaget er innsendt fra 82F og gjelder for det bygget - det vil være mulig for 84F å slutte seg til initiativet dersom de aktuelle eierne der ønsker dette - dette er imidlertid ingen forutsetning.

  10. Oppgradering av uteområder
  Årsmøtet gir styret fullmakt til å innhente tilbud og iverksette oppgradering av uteområdene.

  Styret ser for seg en total kostnadsramme for dette på kr. 750.000. Det er styrets intensjon å gjøre dette med bruk av egenkapital og uten at det påvirker felleskostnadene. Det vil også bety at oppgraderingen vil gjøres trinnvis og i etapper.

  Større vedlikehold og rehabilitering
  2021 Rens og kontroll av ventilasjonsanlegget (luftekanaler og vifter)
  2020 Byttet alle vinduer samt balkongdør i samtlige leiligheter
  2019 Installert 10 stk elbilladere på parkeringsplassen.
  2018 - 2019 Renovering av oppganger. Bytte varmepumpe
  2018 Bygget 2 stk pergola i hagen
  2016 Installasjon fiber for TV og internett
  2016 - 2017 Nytt brannvarslingsanlegg
  2014 Skiftet til elektronisk nøkkelsystem
  2013 Ny lekeplass
  2010 Maling av dører og vinduer
  2010 Nytt avfallsskur og utelys
  2009 Skiftet utelamper
  2007 - 2007 Oppussing vaskerier og oppganger
  2006 Byttet kjeller- og loftsdører
  2006 Oppgradert uteområde
  2002 - 2003 Våtromsrehabilitering
  2002 - 2003 Installasjon av varmepumper
  2000 - 2000 Fasade- og balkongrehabilitering
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS
 • Det praktiseres ikke forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Fra selskapets husordensregler:
  Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt i boligselskapet. Men det følger av borettslagsloven § 5-11 fjerde ledd at beboeren kan ha dyr dersom gode grunner taler for dette, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre beboerne. Dersom beboer mener å ha gode grunner for unntak fra regelen må beboer søke styret via skjema som finnes på selskapets nettsider. Eksempler på dyr som er lov og ikke må søkes om er: innekatt, marsvin, hamster og førerhund.
 • If Skadeforsikring
  Polisenummer: 565621
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 221 410 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 397 075 per 31.12.20
 • 3 785 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer forretningsførsel, drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-TV, Internett, trappevask, nedbetaling av fellesgjeld, vaktmestertjeneste, felles forsikring.
  Organisering som aksjelag innebærer at en aksjeeier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre aksjeeiere ikke betaler. Enkelte aksjelag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer aksjelagets risiko for tap på grunn av aksjeeiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 112 347,- pr. 14.09.22.
  Andel fellesformue kr 14 856,- pr. 14.09.22.
 • Lånenr: HUS601-11428138 9
  Type lån: A
  Restsaldo: 804.973,-
  Restløpetid: 3 år 3 md.
  Term pr år: 2
  Type rente: Flyt
  Rente: 1,38%
  Andel av fellesgjeld: 8.405,-

  Lånenr: HUS602-11428138 9
  Type lån: A
  Restsaldo: 3.948.155,-
  Restløpetid: 6 år 9 md.
  Term pr år: 2
  Type rente: Flyt
  Rente: 1,38%
  Andel av fellesgjeld: 41.200,-

  Lånenr: OBOS01-98207757527
  Type lån: A
  Restsaldo: 793.080,-
  Restløpetid: 11 år 4 md.
  Term pr år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente: 4,45%
  Andel av fellesgjeld: 8.278,-

  Lånenr: OBOS02-98207843032
  Type lån: A
  Restsaldo: 5.218.061,-
  Restløpetid: 27 år 8 md.
  Term pr år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente: 4,45%
  Andel av fellesgjeld: 54.464,-

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
 • Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det foreligger et ekspedisjonsdokument på eiendommen.

  Lovlighet:
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Aksjelaget har lovbestemt pant for aksjehavers forpliktelser overfor aksjelaget. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1947/401659-1/105 Bestemmelse om veg
  28.03.1947
  Med flere bestemmelser

  1964/515232-1/105 Erklæring/avtale
  20.10.1964
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
 • Eiendommen ligger på en tomt regulert til Byggeområde for boliger U 0.6-1.5 med reguleringsplan S-2255, vedtaksdato 28.07.1977. Endret reguleringsplan S-2937, vedtaksdato 01.10.1987.

  Eiendommen er underlagt KDP-17. Kommunedelplan for etablering av torg og møteplasser ved byutvikling. Vedtaksdato: 22.04.2009. Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning. Lovverk: PBL 1985. Kommunedelplanens hovedmål er å tilrettelegge for etablering av nye og videreutvikling av eksisterende torg og møteplasser for hele Oslos byggesone utenom sentrumsområdet, og slik at det i hver bydel over en femårsperiode kan utvikles en lokal møteplass, lett tilgjengelig for beboerne. Interessenter oppfordres til å lese kommunedelplan KDP-17 som finnes digitalt ved søk på Oslo kommune, benytt følgende link: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid=15137879. Kommunedelplanen kan også fås ved henvendelse til meglers kontor.
 • Aksjebrevnr. 52 og 352 til 00356 Orgnr. 933724360 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 0,65 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 24.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 2.990,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 425,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.150,-
  Pantattest fra forretningsfører kr 311,-
  Noteringsgebyr gjeldsbrev med urådighetserklæring kr. 3.700,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Hans Christian Gjelsnes
  Ida Dihle
Per-Kristian Hansen

Megler

Per-Kristian Hansen

90 68 04 11

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev